Μια σύγχρονη ανακαίνιση έφερε αυτή την Ομοσπονδία σπίτι πιο κοντά στη φύση

Πίσω το 2008, η Vanessa Wegner και η Martin Fuller είχαν τα χέρια τους γεμάτα με ένα μικρό παιδί, William, και ένα νεογέννητο, Τσάρλι.

Είχαν συνειδητοποιήσει ότι η εσωτερική τους βεράντα στο Σίδνεϊ δεν θα το έκοψε.

Αναζητώντας περισσότερο χώρο και μια ελαφρώς μεγαλύτερη διαδρομή για να δουλέψουν για τον έντονο ποδηλάτη Martin, το ζευγάρι έβαλε τα βλέμματά τους σε ένα φυλλώδες προάστιο 10χλμ μακριά, εξασφαλίζοντας τελικά ένα εξοχικό σπίτι τριών υπνοδωματίων με ανέπαφες λεπτομέρειες της περιόδου.

Η Βανέσσα και ο Γουίλιαμ στα πίσω σκαλοπάτια κοντά στο δέντρο μυρτιάς της κρέπας.

Χτισμένο γύρω στο 1910, το ομοσπονδιακό εξοχικό σπίτι διατηρήθηκε με αγάπη από τους προηγούμενους ιδιοκτήτες του.

Ο τυπικός μπροστινός κήπος ήταν γεμάτος με ροζ καμέλιες και κουτιά αντιστάθμισης, και ο πίσω κήπος ήταν εξίσου ελκυστικός, με μια θαυμάσια 100χρονη μυρτιά κρέπα που κρατούσε centrestage.

Υπήρξε όμως μια απογοήτευση: μια πολύ μικρή κουζίνα / σαλόνι / τραπεζαρία στυλ στεγασμένη σε επέκταση του 1980 στην πίσω πλευρά.

"Θέλαμε έναν πιο σύγχρονο χώρο ανοιχτού χώρου, που αισθάνθηκε σαν να ήταν μέρος του κήπου", λέει η Vanessa. "Μου αρέσουν τα σπίτια σε στιλ hacienda, όπου τα σπίτια περιτυλίγονται γύρω από μια εσωτερική αυλή".

Η επίσημη φύτευση είναι ιδανική για την πρόσοψη της κληρονομιάς, ενώ η νέα πόρτα Dulux 'Watermelon Pink' είναι μια διασκεδαστική αφή.

Η διάταξη του σπιτιού είναι εξαιρετικά πρακτική για αυτή την τετραμελή οικογένεια.

Η μπροστινή πόρτα ανοίγει σε ένα φιλόξενο διάδρομο εισόδου που οδηγεί στην κοινόχρηστη κρεβατοκάμαρα των αγοριών, στο κύριο μπάνιο, στο πλυντήριο και στην αίθουσα τηλεόρασης, όλα δεξιά.

Στο τέλος της αίθουσας βρίσκεται η ευρύχωρη νέα κουζίνα / τραπεζαρία / ζωντανή ζώνη, που εκβάλλει στον όμορφα διαμορφωμένο κήπο.

Στην αίθουσα, ένα σκελετό πόρτας κηλίδας / τοίχος αποθήκευσης διευκολύνει τη μετάβαση μεταξύ παλαιού και νέου.

Οι στοίβες μεταξύ της ζωντανής ζώνης και του κήπου είναι συχνά ευρύχωρες. Έξω, ο Max, μία από τις δύο γάτες τζίντζερ της οικογένειας, τα ποτά από ένα μπολ κοντά σε μια παλιά μπανιέρα (πρωτότυπη στο σπίτι), που ανακαλύφθηκε τώρα ως φυτευτής για βότανα.

Στην αριστερή πλευρά του διαδρόμου, είναι η σουίτα των γονιών και το τρίτο υπνοδωμάτιο, το οποίο χρησιμοποιείται επί του παρόντος ως χώρος αποθήκευσης για playroom / skateboard.

Η ανακαίνιση του προϋπολογισμού σήμαινε να είναι προσεκτική για το τι πραγματικά χρειαζόταν η οικογένεια.

"Έτσι συχνά, οι άνθρωποι προσθέτουν ένα επίπεδο σε αυτά τα υπέροχα ομοσπονδιακά σπίτια, μόνο για να βρουν ότι έχουν δωμάτια που σπάνια χρησιμοποιούν", λέει η Vanessa.

Αντί για τα κρεμαστά φώτα, η Vanessa επέλεξε τα προβολέα (με λαμπτήρες για ανάγνωση) για να τονίσει τις λεπτομέρειες στην αρχική οροφή από μεταλλικό πάτωμα. Κάλυμμα πάπιας της Αυστραλίας Σπίτι και Κήπος "Katoomba", από την Myer.

"Κρατώντας τα μπροστινά δωμάτια ως υπνοδωμάτια μας επέτρεψε να έχουμε όλα όσα θέλαμε όλα σε ένα επίπεδο.

Το σπίτι είναι σχετικά μέτριο στα 227μ² εσωτερικά, αλλά λειτουργεί εξαιρετικά καλά για την οικογένειά μας των τεσσάρων ».

Το ζευγάρι αντικατέστησε ένα υπνοδωμάτιο σε ένα ensuite και ντουλάπα.

Στο πίσω μέρος του ακινήτου υπάρχει ένα στούντιο πολλαπλών χρήσεων, που συνδέεται με τους κύριους χώρους καθιστικού μέσω ενός πεζόδρομου και ενός πεζόδρομου. Μαζί, αυτές οι δομές πλαισιώνουν τον κήπο και δημιουργούν το αποτέλεσμα μιας εσωτερικής αυλής.

"Το στούντιο είναι προσαρμόσιμο", λέει η Vanessa. "Χρησιμοποιείται κυρίως ως χώρος εργασίας μου, αλλά και φιλοξενεί επισκέπτες όταν απαιτείται και μπορεί να γίνει ένα ή και τα δύο υπνοδωμάτια των αγοριών στο μέλλον."

Η ιδιοκτήτρια-αρχιτέκτονας Vanessa Wegner βαδίζει τα διοικητικά συμβούλια μεταξύ του σπιτιού και του στούντιο. Ο τοίχος είναι κατασκευασμένος από τούβλα που ανακυκλώνονται από κατεδαφισμένη προέκταση.

Ο ανυψωμένος διάδρομος που συνδέει το σπίτι και το στούντιο / διαμερίσματα είναι ένα εγκεφαλικό επεισόδιο.

Εκτός από τη διαμόρφωση του κήπου, λειτουργεί ως επέκταση των χώρων διαβίωσης και είναι αρκετά βαθιά για να φιλοξενήσει μια γενναιόδωρη περιήγηση στην περιοχή για μπάρμπεκιου και ένα alfresco δείπνο κάτω από τις βαθιές μαρκίζες κοντά στην κουζίνα.

«Συνεχώς κινούμαστε μέσα και γύρω από τον κήπο, που είναι πολύ χαλαρωτικό», λέει η Vanessa.

Ένα έργο τέχνης του Gillian Hughes φέρνει το εξωτερικό μέσα.

Η βιωσιμότητα και η σχέση κόστους / αποτελεσματικότητας ήταν βασικές εκτιμήσεις στη διαδικασία ανακαίνισης. Τα τούβλα από την παλιά επέκταση ανακυκλώνονταν στους νέους τοίχους και τα κεραμίδια από το τερακότα της δεκαετίας του 1980 αντικαταστάθηκαν με γυαλισμένο σκυρόδεμα.

Και τα δύο υλικά επελέγησαν για τις θερμικές τους ιδιότητες όσο το βλέμμα τους, λέει η Vanessa.

"Το πάτωμα του σκυροδέματος είναι λαμπρό και το δωμάτιο βλέπει βορειοδυτικά, έτσι ώστε να απορροφά θερμότητα από τον ήλιο κατά τη διάρκεια της ημέρας και να το απελευθερώνει το βράδυ, είναι δροσερό κάτω από το πάτωμα το καλοκαίρι καθώς τα παράθυρα πίσω είναι σκιασμένα από τις μαρκίζες και τη μυρτιά τον περισσότερο καιρό."

Τσάρλι (καθισμένος) και ο Γουίλιαμ στον πάγκο του νησιού.

Το εσωτερικό σχέδιο είναι απατηλά απλό.

Στο μπροστινό μέρος του σπιτιού, οι τοίχοι και οι αυθεντικές μεταλλικές οροφές είναι ζωγραφισμένες στο λευκό, τα ξύλινα πατώματα καθαρίζονται με ασβέστη και οι πόρτες είναι βαμμένες με σκούρο χρώμα.

Στην επέκταση, ξύλινες σανίδες κέδρου στην οροφή των ζωντανών και τραπεζαρικών ζωνών, στίγματα από κόμμι στο κουζινάκι και τις πόρτες και τα παράθυρα πλαισιωμένα από ξύλο τριανταφυλλιάς - προσφέρουν ζεστασιά. Οι τοίχοι από ανακυκλωμένο τούβλο είναι βαμμένοι λευκοί και όχι γυψοσανίδες, γεγονός που προσθέτει ένα άλλο λεπτό στρώμα υφής.

"Το εμπρόσθιο μέρος του σπιτιού είναι πολύ λεπτομερές, έτσι ήθελα μια παρόμοια ποσότητα λεπτομέρειας στην επέκταση, που μόλις εκφράζεται σε μια μοντέρνα μορφή", λέει η Vanessa.

Οι καθρέφτες χωρίς πλαίσιο αποκρύπτουν την πρόσθετη αποθήκευση.

Η ανανεωμένη περιοχή ανοιχτού σχεδίου είναι εκεί όπου η οικογένεια ξοδεύει το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου τους αυτές τις μέρες, σύμφωνα με τη Vanessa.

"Το νησί κουζινών μήκους 5 μέτρων είναι ένας κοινωνικός κόμβος - αλλά θα ήθελα να είχα σχεδιάσει περισσότερο χώρο για να καθίσω γύρω από αυτό! Είμαι τόσο χαρούμενος που βάζουμε και ένα τζάκι που καίει το ξύλο, τίποτα δεν χτυπά τη ζεστασιά και την ατμόσφαιρα ενός πραγματική πυρκαγιά. "

Τα μαξιλάρια αποθήκευσης βοηθούν στη διατήρηση των σακουλών. Το κατώτερο ντουλάπι τελείωσε σε καπλαμά με κηλίδες.

Ετικέτες:  Χριστούγεννα Διακόσμηση Περιηγήσεις στο σπίτι 

Ενδιαφέροντα Άρθρα

add
close