Μια σύγχρονη ανακαίνιση διαμερισμάτων στο St Kilda με στυλ χαραγμένο

"Εάν δύο λογιστές μπορούν να δουν τις δυνατότητες σε μια ιδιοκτησία όπως αυτή", γελάει ο ιδιοκτήτης Julian Thomson, "τότε πρέπει να είναι αρκετά καλό". Όμως, όταν η κατάσταση της μη ανανεωμένης ιδιοκτησίας αφηγείται ακόμη και τη χαμένη αρχιτεκτονική παύση της, το όραμα που απαιτείται για να μετατραπεί σε ένα κάτι που μοιάζει με ένα κύκνο μετακινεί ολόκληρη τη διαδικασία ανακαίνισης από μηχανική σε εμπνευσμένη.

Όταν ο Julian και η Louise Thomson - οι λογιστές και οι αυτογνωσμένοι αρχαίοι σχεδιαστές αποφάσισαν - αποφάσισαν να μετακινηθούν στην παραλία από το σπίτι τους στην κεντρική πόλη της Μελβούρνης, άρχισαν να εξετάζουν διαμερίσματα στο προάστιο του St Kilda. Η αναζήτηση τους έφερε σε αυτό, ένα eyrie του έκτου ορόφου με σκούπισμα, αν και ανεκμετάλλευτο, σε όλες τις κατευθύνσεις. Δυστυχώς, η αρχιτεκτονική της δεκαετίας του '70 δεν αξιοποίησε πλήρως τις προοπτικές. "Η καλύτερη θέα ήταν από τα παράθυρα πάνω από τον νεροχύτη της κουζίνας και από το εσωτερικό της ντουλάπα με τα πόδια", λέει η Louise.

Ζώνη τραπεζαρίας Μια δήλωση Το φως του καναλιού Gervasoni 'Bell 92' συνδυάζεται με τραπέζι Mark Tripp και τραπέζια τραπεζαρίας από τους Charles και Ray Eames.

Παρ 'όλα αυτά, το ζευγάρι θα μπορούσε να δει τα καλά οστά - σκαρφαλωμένες στέγες, χωριστά επίπεδα και διαφορετικά ύψη οροφής - που διακρίνουν αυτό το διαμέρισμα από τα άλλα τετράγωνα κουτιά που είχαν επιθεωρήσει. Το γεγονός ότι είχε αγαπηθεί πολύ από τον πρώην κάτοικο της δεκαπενταετίας αύξησε μόνο τη συναισθηματική ανταπόκρισή του στον τόπο.

Πορτραίτο Μέσα από μια αρκετά έντονη ανακαίνιση, η Louise και η Julian Thomson έχουν δημιουργήσει ένα διαμέρισμα του St Kilda που είναι γεμάτο γοητεία.

Ο αρχιτέκτονας Steven Whiting είναι λίγο λιγότερο επιφυλακτικός: «Ήταν πολύ περίεργος», λέει ο ίδιος, δεν έχει παραβιαστεί. "Πρώτα εισάγετε σε αυτό το ακίνητο στο επίπεδο του δρόμου - είναι ένα μεγάλο παλιό κτίσμα της δεκαετίας του '70 που χτίστηκε σε σχήμα U γύρω από μια πισίνα και δεν έχει γήρανση χαριτωμένα.Ο φουαγιέ του κτιρίου είναι φοβερός και πηγαίνει προς τα κάτω από εκεί Χρειάστηκε κάποια αγάπη ».

Κουζίνα Ο πάγκος του παραθύρου της κουζίνας με τις απόλυτες απόψεις του, είναι ένα από τα αγαπημένα στοιχεία του Thomson για τον επανασχεδιασμό.

Ακόμη και από την μπροστινή πόρτα, το διαμέρισμα απέτυχε να εντυπωσιάσει τον αρχιτέκτονα. Υπήρχε αυτή η "αστεία μικρή είσοδος" με ένα πλυντήριο στα δεξιά. "Ένιωσα σαν να μπαίνατε στην πίσω πόρτα" λέει ο Steven. Στον επάνω όροφο υπήρχε τραπεζαρία, με καθρέφτες κατά μήκος του τείχους, οι αντανακλάσεις των οποίων έκαναν την εμπειρία «δύο φορές τόσο κακή».

Κουζίνα Ένα τοίχο μωσαϊκού γυαλιού Sicis στην κουζίνα αναβοσβήνει με αλλαγές φωτός. "Είναι σαν το πετρέλαιο στο νερό και πολύ όμορφο, " λέει ο αρχιτέκτονας Steven Whiting.

Παρά την πρώτη αντίδραση του Steven Whiting στον τόπο, ο Thomsons ήξερε ότι ήταν ο σωστός αρχιτέκτονας για τη δουλειά. Είχαν δει στο παρελθόν ένα σπίτι που είχε σχεδιάσει και έζησε και αγάπησε τα πάντα γι 'αυτό, ακριβώς κάτω από τα λευκά είδη που επέλεξε η σύζυγος του Steven, η Carole, το tour de force πίσω από το Carole Whiting Interiors + Design.

Χώρος διαβίωσης Οι υποστηρικτές των ρόλων είναι ένα φως από μπαστούνι και ένα παχύ σωρό χαλί. Η καρέκλα "Γκρι 01" του Gervasoni φτάνει μέχρι τη φωτιά. Έργα: Mark Schaller.

Σαφώς, άλλοι αισθάνονταν το ίδιο και για τα διαπιστευτήρια του Steven, αφού ο Julian και η Louise έπρεπε να τον περιμένουν να οριστικοποιήσει άλλες επιτροπές πριν ασχοληθεί με το έργο τους στον ουρανό. "Είδαμε μερικούς αρχιτέκτονες και ήταν αυτός που πήρε τον περισσότερο χρόνο για να εξηγήσει τη διαδικασία", λέει ο Julian. «Δεν είχαμε πραγματικά καμία ιδέα για το τι κάναμε και είπαμε« Τι μπορούμε να περιμένουμε όταν προσλαμβάνουμε έναν αρχιτέκτονα »και είπε:« Μπορείτε να περιμένετε να πληρώσετε δύο φορές όσο σκέφτεστε και ότι θα χρειαστούν δύο φορές μακρύς!' Το βρήκαμε αναζωογονητικό για να ξεκινήσουμε με αυτό το είδος ειλικρίνειας ».

Ο ζωτικός χώρος 'Inax' πλακάκια καπνοδόχων που φαίνονται υφαντά, τραβάνε την προσοχή ως ήρωας αν αυτός ο χώρος.

Τα αποτελέσματα, λένε οι Thomsons, υπερβαίνουν κατά πολύ τις προσδοκίες τους, με τη συμπερίληψη αρχιτεκτονικών στοιχείων που παραδέχονται ότι δεν θα είχαν σκεφτεί ποτέ. Για τη Louise, η αγαπημένη της πτυχή είναι ο πάγκος στην κουζίνα, όπου μπορεί να καθίσει και να κοιτάζει τον κόλπο και να παρακολουθεί τον κόσμο. "Ακολουθούσε προσεκτικά, " λέει, "από τα ψηφιδωτά πλακάκια της κουζίνας, με το φως να αλλάζει συνεχώς τον τρόπο που αναβοσβήνουν."

Χώρος διαβίωσης Οι χώροι διαβίωσης είναι μια αλληλεπίδραση των υφών, με έναν καναπέ Arflex 'Strips' από τον Cini Boeri δημιουργώντας το τέλειο σημείο χαλάρωσης.

Για τους πελάτες οι οποίοι, μέχρι πρόσφατα, παραδέχτηκαν ότι δεν γνωρίζουν τίποτα για πράγματα όπως σκιώδεις γραμμές, η Louise και η Julian εκτιμούν τώρα την αξία των αρχιτεκτονικών λεπτομερειών. "Είναι παράξενο, " λέει ο Julian, "αλλά το αγαπημένο μου πράγμα για τον τόπο είναι ο τρόπος με τον οποίο ο Steven έχει ασχοληθεί με το γραφείο του στο εσωτερικό του διαμερίσματος. σκέφτεσαι: «Ποιά είναι η διαφορά είναι ότι αυτό ή εκείνο το στοιχείο πραγματικά θα κάνει για να πάρει σωστά τις γραμμές σκιάς;», αλλά είναι ακριβώς κάτι τέτοιο που είναι τόσο ευχάριστο τώρα ».

Μπάνιο Η απλή κομψότητα είναι σε κάθε λεπτομέρεια, από τα πιο μικρά εξαρτήματα, όπως το σαλόνι Artemide 'Tolomeo Parete' στο μπάνιο.

Όπως αποδεικνύεται, τα «κουτιά» του Steven είναι το καλύτερο χαρακτηριστικό του ακινήτου τριών υπνοδωματίων. Δεν φαίνονται μόνο αξιοσημείωτα, σαν να έχουν ωθεί τα γεωμετρικά σχήματα στις δομές των τοίχων, αλλά προσδίδουν ζεστασιά στη χαμηλή μονοχρωματική παλέτα. Παρεμπόδιζοντας τις διαστάσεις του διαμερίσματος, τα σχήματα των κιβωτίων έχουν γίνει ένα επαναλαμβανόμενο μοτίβο, ορίζοντας χώρους και αποκρύπτοντας την αποθήκευση σε όλα τα τρία επίπεδα. "Ήταν σαν να βγάλουμε το εσωτερικό και να γλιστρήσουμε όλα αυτά τα κουτιά", λέει ο Steven .

Υπνοδωμάτιο Το κρεβάτι Jardan 'Leila' με ταπετσαρία και το Bench 153B 'Alvar Aalto' που χρησιμοποιείται ως κομοδίνα προσθέτουν μια πινελιά πολυτέλειας.

Όπως κάθε επιτυχημένη αρχιτεκτονική, η διαδικασία ήταν, φυσικά, πιο πολύπλοκη από ό, τι το εκλεπτυσμένο φινίρισμα αφήνει επάνω. "Ήταν σαν να οικοδομήσουμε ένα πλοίο σε ένα μπουκάλι", παραδέχεται ο Steven. "Τελικά, ανυψώσαμε τα μεγάλα κομμάτια σε όλη τη διαδρομή έξω από το κτίριο." Και αυτό, λέει ο Julian, ήταν το τελευταίο εμπόδιο στο τέλος αυτού που ήταν πολύ μακρύς χρόνος. "Αλλά, κοιτάζοντας πίσω, θα το κάνουμε και πάλι", λέει. «Ξεχνάς πολύ γρήγορα ένα τέτοιο έτος όταν γυρίσεις σπίτι σε ένα τέτοιο μέρος. Είναι λαμπρό».

Υπνοδωμάτιο Η ουδέτερη παλέτα εκτελείται σε όλο το σπίτι.

Δείτε περισσότερα από τον Steven στο Whiting Architects .

Ετικέτες:  Κουζίνα Δέσμη Κουζίνες 

Ενδιαφέροντα Άρθρα

add
close