Ένα οικογενειακό σπίτι με χαρακτήρα στο Νότιο Highlands της Νέας Νότιας Ουαλίας

Για τον Andrew και τον Brielle Economos, η δημιουργία του τέλειου οικογενειακού σπιτιού ξεκίνησε με μια κλασική περίπτωση να βρίσκεται στο σωστό μέρος την κατάλληλη στιγμή. Ήταν το 2016, είχαν πουλήσει το σπίτι τους στο Bowral, στα Νότια Υψίπεδα της Νέας Νότιας Ουαλίας, και περίμεναν "κάτι ιδιαίτερο να αναδυθεί" στην περιοχή, λέει ο Brielle. Είχαν αγαπήσει το ανακαινισμένο εξοχικό σπίτι τους, αλλά είχαν φτάσει σε ένα σημείο όπου χρειαζόταν περισσότερο χώρο για τους γιους τους Jake, 16, Max, 12, και Joshua, 11. Μικρή Audrey, τώρα δύο, σύντομα θα έρθουν μαζί τους.

Ένα ρουστίκ γαλλικό τραπέζι ψησίματος του 18ου αιώνα από το τραπέζι The Bronte συνεργάζεται με ένα glam Art Deco-εμπνευσμένο πολυέλαιο. Έξυπνη αγορά: Lucci Limited Zeal κρυστάλλινο πολυέλαιο, $ 1995, Beacon Lighting.

Ως οικοδόμος (Andrew) και εσωτερικός σχεδιαστής (Brielle) με τη δική του εταιρεία κατασκευής μπουτίκ, το ζευγάρι ήξερε μια μεγάλη ευκαιρία όταν το είδαν. Έκαναν να οδηγούν κατά μήκος ενός οικείου δρόμου στο γειτονικό χωριό Burradoo, ακριβώς όπως ένας κτηματομεσίτης σφυροκόπησε σε ένα σημάδι «Για Πώληση». Το εν λόγω ακίνητο ήταν σε ένα νεοσυσταθέν μπλοκ μάχης, που βρίσκεται στο τέλος ενός στενού δρόμου. "Δεν μπορούσαμε να πιστέψουμε την τύχη μας", λέει ο Brielle. "Ένα κενό μπλοκ που βρίσκεται ανάμεσα σε πανέμορφα εδραιωμένα σπίτια σε έναν δρόμο μπλε-κορδέλας, απόλυτα ιδιωτικό, με φυλλώδη φύση, με ανοιχτό δρόμο." Ξαφνικά, ήξεραν ότι είχαν βρει αυτό που είχαν ψάξει. Έβαλαν αμέσως μια προσφορά, αντάλλαξαν συμβάσεις μέσα σε λίγες μέρες και άρχισαν να σχεδιάζουν ιδέες για το σπίτι των ονείρων τους.

Ο χώρος ανοιχτού χώρου με ραγισμένα ράφια οροφής σχεδιάστηκε με βάση το αμερικανικό «μεγάλο δωμάτιο». Joe καναπέ και τα τραπέζια, MCM House. Λαμπτήρες γυαλιού ορείχαλκου, Ο κλασσικός τεχνικός. Γαλλικό αντίκες, Lydie du Bray Αντίκες. Προσαρμοσμένο χαλί από σιζάλ, Τα κέντρα φυσικής κάλυψης δαπέδων.

Ο Τζέικ έκανε το τραπέζι του καφέ με αποκόμματα από το σιδερόβεργα που χρησιμοποιούσε για την μπροστινή βεράντα. Το πέτρινο τζάκι, σε συμπαγή γρανίτη, κατασκευάστηκε από τον Andrew, ο οποίος επίσης χειροποίησε το ξυλουργικό σε όλο το σπίτι. Καλλιτεχνήματα του Peter Watts (ζώνη εστίασης), Bethany Linz (πάνω από το μυστικό) και Liesel Mott (πάνω από το τζάκι).

Από την αρχή, ο Andrew και ο Brielle ήξεραν ότι ήθελαν ένα μονόχωρο σπίτι για το Weatherboard. "Και οι δύο αγαπάμε απόλυτα τους πίνακες για τη ζεστασιά, το χαρακτήρα και τη γοητεία τους", λέει ο Brielle. Το μέγεθος του μπλοκ τους έδωσε το χώρο για μια εκτεταμένη διάταξη, φιλοξενώντας πέντε υπνοδωμάτια και ένα γραφείο, με επίσημους και καθημερινούς χώρους διαβίωσης. "Θέλαμε να είμαστε σε θέση να εξαπλωθούμε γιατί πολλοί χειμερινοί μήνες στο [περίφημο ψυχρό] Bowral δαπανώνται σε εσωτερικούς χώρους", λέει ο Brielle.

"Επιλέξαμε μια άσπρη κουζίνα γιατί πάντα αισθάνεται φωτεινή και φρέσκια", λέει ο Brielle, που απεικονίζεται με την Audrey και το γαλλικό μπουλντόγκ Bert. Benchtops και splashback είναι Caesarstone Noble Grey. Μπολ, Μπουσάτι. EF Chapman Darlana Γραμμικά κρεμαστά φωτιστικά, The Montauk Lighting Co. σκαμνιά, Fräg.

Στυλιστικά, το ζευγάρι ήταν στην ίδια σελίδα: επέστρεψαν πρόσφατα από ένα ταξίδι στην κοιλάδα της Νάπα στην Καλιφόρνια όπου ερωτεύτηκαν την αγροτική-συναντά-παράκτια αισθητική. "Λατρεύουμε τα σπίτια αμερικανικού στυλ, τη χαλαρή κομψότητα, τη χειροτεχνία, τα λεπτομερή κουφώματα, τις μεγάλες διαστάσεις και τη χρήση φυσικών υλικών", λέει ο Brielle.

"Το δέρμα είναι τόσο πρακτικό και άνετο για οικογενειακά γεύματα", λέει ο Brielle από τις καρέκλες τραπεζαρίας Tanner από την Barnaby Lane. Ay Illuminate Z1 μενταγιόν, Suzie Anderson Home. Το δάπεδο είναι νότια οξιά. Χαρτοπετσέτες, Busatti. Δείπνο, Studio Enti. Έργα του Peter Watts, Art2Muse Gallery. Τοπικός ήρωας: Τραπέζι μαρμάρου παγκόσμιου μαρμάρου, 3375 δολάρια, MCM House.

Προσανατολίζουν το σπίτι των 500m2 κατά μήκος της βόρειας πλευράς του συγκροτήματος για να εξασφαλίσουν ότι απορροφούν τις ακτίνες του ήλιου το χειμώνα - μια πολύ σημαντική πτυχή σε αυτή την περιοχή ψυχρού κλίματος. "Ο Ανδρέας είχε μεγάλη εμπειρία σχεδιάζοντας παθητικά ηλιακά σπίτια και δημιουργώντας άνετους χώρους διαβίωσης για σπίτια ψυχρού κλίματος", λέει ο Brielle. "Το Bowral μπορεί επίσης να είναι ζεστό το καλοκαίρι, ώστε να διασφαλίσουμε ότι το σχέδιο διαθέτει βαθιές γωνίες, χοντρά τζάμια, καλή ροή αέρα, μόνωση και ψηλά ταβάνια".

"Ήθελα να είναι θηλυκή και γλυκιά αλλά τολμηρή", λέει ο Brielle. Ο πολυέλαιος Aerin Lauder, η κουβέρτα Montauk Lighting Co., Armadillo & Co. Wingback rocker και βελούδινο rocker, και τα δύο Pottery Barn Kids. Smart αγορά: Αγγλικά Κήπος αφαιρούμενη ταπετσαρία, περίπου $ 264 / διπλό ρολό, Caitlin Wilson.

Οι ισχυρές γραμμές στέγης δίνουν στο σπίτι μια διορατική παρουσία στο μπλοκ και εξασφαλίζουν ότι οι εσωτερικοί χώροι είναι φωτεινές και ευρύχωρες. Η κεντρική κουζίνα / καθιστικό / τραπεζαρία έχει διαμορφωθεί σύμφωνα με το παραδοσιακό αμερικάνικο στυλ 'μεγάλη αίθουσα': είναι ένας μεγάλος χώρος που μοιάζει με αχυρώνα με ραγισμένη, ραβδωτή οροφή. Στην κορυφή υπάρχει ένα πυργίσκο που ρίχνει φως στο χώρο και επιτρέπει στον αέρα να κυκλοφορεί και να διατηρεί το σπίτι δροσερό το καλοκαίρι.

Το απαλό γκρι χρώμα τοίχου, Dulux Paramount Design, δημιουργεί μια αίσθηση υποχώρησης. Κρεβάτι Le Papillon, Coco Republic. Barbara Barry απλό πολυέλαιο πολυεστέρας, The Montauk Lighting Co.

Το χαρακτηριστικό παράθυρο των 1, 2 μ. Σχεδιάστηκε από τον Brielle και κατασκευάστηκε από τον Andrew. Λουτρό Elwick, Victoria + Albert.

Η Brielle έχει στρώσει κάθε δωμάτιο με υφή όπως υφασμάτινη επένδυση από σιζάλ και λινό για να δημιουργήσει αυτό που αποκαλεί "αίσθηση πολυτέλειας για ζωντανή ζωή". Οι τοίχοι και οι οροφές είναι όλα λευκά εκτός από την κύρια κρεβατοκάμαρα που είναι σε ξεκούραστο μαλακό γκρι. Έξω, ο Άντριου χρησιμοποίησε ηλικιωμένα ξυλεία για τις σανίδες καταστρώματος, ενώ μέσα στο Brielle έχει διασκορπιστεί αντίκες με μοντέρνα κομμάτια. "Θέλαμε να δώσουμε την πατίνια και το χαρακτήρα του σπιτιού, για να φανεί όπως ήταν εδώ για πάντα", λέει ο Brielle.

Οι Brielle και Andrew αγαπούν να διασκεδάσουν, έτσι σχεδίασαν δύο σειρές υπερμεγέθων γαλλικών πορτών που συνδέουν τους χώρους διαβίωσης με το κατάστρωμα των 12x4m για να επιτρέψουν στα πλήθη να πετάξουν σε εξωτερικούς χώρους. Τα ξύλινα δάπεδα είναι ένα αιωνόβιο σίδερο. Τραπέζι της Γρανάδας, Globe West. Καρέκλες του Τορόντο, La Maison.

Κινούνταν πέρυσι και κάθε μέλος της οικογένειας απολαμβάνει τις πολυτελείς αναλογίες. Ενώ η αρχιτεκτονική του σπιτιού έχει τις ρίζες της στην κοιλάδα της Νάπα, είναι επίσης πολύ σε αρμονία με το τοπικό της τοπίο ανάμεσα στα δέντρα του παππού, στο πτηνό και στον αέρα. "Είμαστε τυχεροί που περιβάλλεται από καθιερωμένους κήπους, κρυμμένους από τον κόσμο", λέει ο Brielle.

Το φρεζάρισμα του καταστρώματος είναι ένα φράγμα αγγλικού κουτιού με δέντρα, συμπεριλαμβανομένων των φυλλοβόλων αχλαδιών της Μαντζουρίας και ενός υδραυλικού. "Το εξωτερικό χρώμα βαφής φαίνεται υπέροχο παράλληλα με το φύλλωμα", λέει ο Brielle.

www.aecb.com.au

Ετικέτες:  Ανακαίνιση Ζώντας και δείπνο Υπαίθρια & Κηπουρική 

Ενδιαφέροντα Άρθρα

add
close