Ένα ομοσπονδιακό εξοχικό σπίτι στο Queens Park είναι τώρα ένα ανοιχτό οικογενειακό σπίτι

Ποιος ζει εδώ : η Ariana La Tessa, ο σύζυγός της Esteban, ένας φωτογράφος. η κόρη τους Φλωρεντία, 19 μήνες, και ο Λούκα ο σκελετός.

Στυλ του σπιτιού : Ένα ημιτελές εξοχικό σπίτι της Ομοσπονδίας, το οποίο απογυμνώθηκε στα οστά του και ξαναχτίστηκε σε ένα οικογενειακό σπίτι με τέσσερα υπνοδωμάτια - ένα εκ των οποίων είναι μελέτη σήμερα - και 2.5 μπάνια.

Χρονοδιάγραμμα : Η ανακαίνιση ήταν οκτώ μήνες στο σχεδιασμό και η κατασκευή χρειαζόταν εννέα μήνες.

Χωρίς ραφή. Αυτή είναι η λέξη τόσο της Ariana La Tessa όσο και του αρχιτέκτονα Jeremy Bull που χρησιμοποιούν για να περιγράψουν τη διαδικασία ανακαίνισης για την Ariana και το σπίτι του συζύγου της Esteban στο Queens Park του Σίδνεϊ. Είναι επίσης μια τέλεια περιγραφή του ίδιου του σπιτιού. Με τους δροσερούς ουδέτερους τόνους, τα ολοκληρωμένα κουφώματα και την έξυπνη διαμόρφωση, είναι ξεκάθαρο ότι κάθε λεπτομέρεια του σχεδιασμού εξετάστηκε και επιλύθηκε.

Η οικογένεια Ariana και ο σύζυγός της Esteban με τα παιδιά τους Florencia και Luca σας καλωσορίζουν στο σπίτι τους.

Το κλειδί για την επιτυχία του έργου - και αυτό που είναι το πιο δύσκολο να αναπαραχθεί - είναι η δημιουργική συνεργασία μεταξύ πελάτη, αρχιτέκτονα και οικοδόμου. "Στην αρχή ήμουν τόσο σταθερός στην έρευνα των υλικών και των παλετών, αλλά από την οπίσθια όψη, συνειδητοποιώ ότι το πιο σημαντικό μέρος της διαδικασίας κάνει την εργασία σας για να βρούμε το σωστό αρχιτέκτονα και οικοδόμο", λέει η Ariana.

Κουζίνα "Θέλαμε μια επιφάνεια που θα μπορούσε να αντέξει τη δοκιμασία του χρόνου", λέει ο ιδιοκτήτης Αριάνα του ανακαινισμένου τραπεζαρίας Oregon, το οποίο διπλασιάζεται ως σημείο προετοιμασίας φαγητού. Η ξύλινη κορυφή κατασκευάστηκε από το Beachwood σε ένα φθαρμένο γκρίζο φινίρισμα που ταιριάζει στον πάγκο μαρμάρου Carrara και στο ντουλάπι από καστανό ξύλο σημύδας. Οι πολυθρόνες «Kiki» από το MCM House προσδίδουν διακεκριμένες καμπύλες στις καθαρές γραμμές. Ένα μακρύ παράθυρο βλέπει σε μια πλούσια βλάστηση. 'Κεραμικά' βάζα συλλογής, West Elm.

"Παρά το γεγονός ότι δεν συνεργάστηκε πριν από το παρελθόν", λέει ο αρχιτέκτονας Jeremy Bull του Alexander & Co και ο οικοδόμος Scott Fairweather της Fairweather Constructions, "κάθε ένας είχε ισχυρές επικοινωνιακές δεξιότητες και παρόμοια εργασιακή ηθική, η οποία έκανε το έργο να τρέχει άψογα".

Ο χώρος διαβίωσης Ariana και Esteban έχουν επικεντρωθεί σε φυσικά υλικά και υφές με καναπέ αννιλικού δέρματος και τραπέζι από μάρμαρο Spence & Lyda, ένα ζευγάρι καρέκλες Colony Miniforms από την Cafe Culture + Insitu και κομμάτια τέχνης από Tracey Deep και Little Dandelion . Ένα τρίο των vintage καλαθιών Makenge από την Αφρογνωμοσύνη αποτελούν μια καλλιτεχνική εμφάνιση και σε αντίθεση με τα ομαλά πατώματα Eterno στην Ardesia από την Tongue N Groove. 'Symmetry' αντικείμενο και μαξιλάρι φρυγανιά, West Elm.

Μετά από έξι μήνες αναζήτησης του πρώτου σπιτιού μαζί τους, η Ariana και η Esteban βρήκαν ένα ημι-ανεξάρτητο εξοχικό σπίτι και μετακόμισαν μέσα, εφαρμόζοντας ένα παλτό λευκού χρώματος στο νέο σπίτι τους για να καλύψουν την κλίση του προηγούμενου ιδιοκτήτη για πρωταρχικά χρώματα.

Χώρος διαβίωσης "Τα στοιχεία των κουφωμάτων και των οροφών προσθέτουν μια αίσθηση ποιότητας και σκοπού στο χώρο", λέει η Ariana.

Λίγο περισσότερο από ένα χρόνο αργότερα, η Ariana πούλησε την επιχείρηση που ίδρυσε εννέα χρόνια νωρίτερα και το ζευγάρι ανακάλυψε ότι περίμενε ένα μωρό. "Αυτό μου έδωσε μια προθεσμία", λέει η Ariana. «Ήθελα τουλάχιστον να ξεκινήσω την οικοδόμηση πριν γεννηθεί η κόρη μας».

Χώρος διαβίωσης Στο σαλόνι, ένα κυρτό πέλμα από σκυρόδεμα λειτουργεί ως διαχωριστικό ανάμεσα στην ανοιχτή κουζίνα και το καθιστικό, με τζάκι στη διασταύρωση. Όλος ο εξοπλισμός AV είναι κρυμμένος σε ειδικά διαμορφωμένα παράθυρα έτσι ώστε αντί για την τηλεόραση να είναι η εστίαση, ένα κομμάτι γλυπτό από Tracey Deep παίρνει centrestage.

Η σύντομη παρουσίαση του Alexander & Co ήταν για ένα ελάχιστο εσωτερικό, με μια μαλακή παλέτα από πλυμένα ξυλεία, γκρι και λευκά. Η επιθυμία για πιο ανοικτή διάταξη σήμανε την αναδιαμόρφωση του αρχικού σχεδίου. Στο ισόγειο, μόνο η πρόσοψη και η μπροστινή κρεβατοκάμαρα (τώρα μια μελέτη) έμειναν, με το υπόλοιπο χώρο να διαμορφώνεται σε ένα μπάνιο και πλυντήριο, μια πρόσφατα τοποθετημένη σκάλα και μια ενιαία κουζίνα και καθιστικό στο πίσω μέρος.

Λεπτομέρεια Οι ραβδώσεις των αγγείων της West Elm αντιπαραβάλλονται με τις ευαίσθητες γραμμές του έργου τέχνης Hannah Quinlivan.

Στην κουζίνα, ο μακρύς και βαθύς μαρμάρινος πάγκος κάθεται κατά μήκος του τείχους, με τις συσκευές να κρύβονται πίσω από τα ειδικά κουφώματα. Τα παράθυρα που πλαισιώνουν τη χαλύβδινη σκιά έχουν θέα σε ένα ζωντανό κατακόρυφο κήπο, που κάνει τον στενό χώρο να αισθάνεται πιο εκτεταμένος.

Outdoors "Θέλαμε το εξωτερικό να αποτελεί επέκταση του χώρου διαβίωσης", λέει η Ariana του πίσω καταστρώματος. Παράθυρα πλαισιωμένα από χάλυβα αναδιπλώνονται για να επιτρέπουν την πρόσβαση στην περιοχή ψυχαγωγίας. Οι καρέκλες Pedrali από το Cafe Culture + Insitu αντικατοπτρίζουν τις καθαρές γραμμές του εσωτερικού.

Μελετητικές λεπτομέρειες σε όλο το σπίτι συμβάλλουν επίσης στην αντίληψη του χώρου. Η υπερβολικά κλιμακωτή μπροστινή πόρτα περιστρέφεται για να κάθεται σε ένα τοίχο, ενώ άλλες εσωτερικές πόρτες γλιστρούν στις τσέπες των τοίχων για να «εξαφανιστούν».

Φωτεινή ιδέα Τα αρθρωτά παντζούρια πάνελ στο δωμάτιο της Φλωρεντίας επιτρέπουν την πλήρη σκουρόχρωσή της για το χρόνο του ύπνου, και ταιριάζουν με το απλό ύφος του δωματίου.

Στον επάνω όροφο βρίσκεται η κύρια σουίτα, η κρεβατοκάμαρα της Φλωρεντίας, ένα άλλο μπάνιο και ένα τρίτο υπνοδωμάτιο, με ένα τείχος 11 μέτρων από ντουλάπια ύψους οροφής που εκτείνονται κατά μήκος του διαδρόμου μέχρι το κυρίως υπνοδωμάτιο. "Όταν σχεδιάζουμε για μια οικογένεια σε σχετικά μικρό χώρο, προσπαθώ να συμπεριλάβω όσο το δυνατόν περισσότερο χώρο αποθήκευσης και να την καταστήσω όσο το δυνατόν πιο αόρατη", λέει ο Jeremy.

Υπαίθρια μαξιλάρια από Kerrie Brown μαλακώνουν ένα στερεό κάθισμα δρυός. Το κατάστρωμα κόκκινου κέδρου έχει υποστεί επεξεργασία με λάδι Cutek 'CD50' σε γκρίζα ουρά.

Η κατασκευή άρχισε τον Φεβρουάριο του 2015, λίγες μόνο εβδομάδες πριν φτάσει η Φλωρεντία. "Ο Τζέρεμι ήξερε ότι δεν θα είμαι στον κεντρικό χώρο για να λαμβάνω αποφάσεις με ένα νεογέννητο, οπότε διευκρινίσαμε κάθε λεπτομέρεια μπροστά από το χρόνο, μέχρι τη μέτρηση του ενέματος μεταξύ κεραμιδιών στα ρούχα", λέει η Ariana.

Διάδρομος Υπάρχει κρυμμένη αποθήκευση κάτω από το κάθισμα του παραθύρου, καθώς και ένας μακρύς τοίχος από ντουλάπια στο διάδρομο. "Το γεγονός ότι δεν υπήρχε ένα ντουλάπι σε ολόκληρο το σπίτι έθετε πάντα προκλήσεις", λέει η Ariana. "Τώρα έχουμε περισσότερα ντουλάπια από όσο γνωρίζουμε τι κάνουμε!"

Η οικογένεια κινήθηκε εννέα μήνες αργότερα και άρχισε τη διαδικασία της επίστρωσης σε έπιπλα και τέχνη. «Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε ενδιαφέρον μέσω της υφής και όχι μέσω του χρώματος», λέει η Ariana. Οι ουδέτεροι στο χώρο ανυψώνονται από μεταλλικές λεπτομέρειες, συμπεριλαμβανομένων των ορειχάλκινων βραχίονες κιγκλιδώματος σκάλας, τις οποίες η Ariana είχε φτιάξει στο δικό της σχέδιο και τις χάλκινες βρύσες στα μπάνια. Για την οικογένεια, ο επανασχεδιασμός έχει κάνει έναν κόσμο διαφοράς.

Κύρια κρεβατοκάμαρα Τα παράθυρα επιτρέπουν την θέα των δρυμών, ενώ τα ράφια ύψους της οροφής δημιουργούν μια ατμόσφαιρα που μοιάζει με κουκούλι το βράδυ. Βάζο με σταυροειδή βάση και ριγέ φούντα, West Elm.

"Το παλιό σπίτι δεν ήταν συμβατό με το πώς ζούμε και ποτέ δεν αισθανόμασταν άνετα σε αυτό", λέει η Ariana. "Η ικανότητα του Jeremy να μεγιστοποιήσει κάθε ίντσα του χώρου έχει αλλάξει τελείως πώς αισθανόμαστε ότι είμαστε στο σπίτι μας". Ο Τζέρεμι, από την άλλη πλευρά, δίνει την πίστωση στον πελάτη του. "Η Ariana έχει ένα όμορφο, καλλιτεχνικό μάτι και εκλεπτυσμένη γεύση", λέει ο Jeremy. "Ο χώρος είναι κομψός και λεπτός και αντανακλά τον τρόπο με τον οποίο εργαστήκαμε μαζί της".

Μπάνιο Ένα μικρό αλλά βαθύ λουτρό ήταν χτισμένο στο λουτρό του επάνω μέρους, χρησιμοποιώντας γκρι πλακάκια μεγάλου μεγέθους από τα πλακάκια TeraNova. Το tapware του Brodware 'City Stik' σε τριαντάφυλλο χρυσό ζεσταίνει τη μαλακή γκρίζα παλέτα. Πετσέτα, West Elm.

Πλυντήριο "Ο αρχιτέκτονας μας Τζέρεμι πρότεινε να χρησιμοποιούμε μασίφ δρύινο, αντί για καπλαμά, για την πόρτα μεταξύ της αίθουσας σκόνης και των ρούχων, σε περίπτωση που το χτύπημα φέρνοντας τα καλάθια πλυντηρίων και την ηλεκτρική σκούπα μέσα και έξω», λέει η Ariana. "Εκτιμήσαμε πραγματικά την προσοχή του στη λεπτομέρεια." Πετσέτα, West Elm.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον Alexander & Co, επισκεφθείτε την Alexander & Co. Ο οικοδόμος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Scott Fairweather των Fairweather κατασκευών σε Βοήθεια για το styling και τα λουλούδια του Sinead Ambrose.

Ετικέτες:  Υπαίθρια & Κηπουρική Μπάνιο & Πλυντήριο Κουζίνα 

Ενδιαφέροντα Άρθρα

add
close