Ένα ευέλικτο οικογενειακό σπίτι που περιβάλλεται από τη φύση

Ένα κενό τετράγωνο των 4240m2 μόλις 15 λεπτά από το κέντρο της πόλης του Μπρίσμπεϊν ακούγεται πολύ καλό για να είναι αληθινό, αλλά κανείς δεν γύρισε στη δημοπρασία γι 'αυτό το τεράστιο ακίνητο το 2013. Ο Kim και ο Hugh Bridle. "Είχαμε μόλις το δεύτερο παιδί μας και συνειδητοποιήσαμε πόσο θα εκτιμούσαμε περισσότερο χώρο", λέει ο Kim. "Έτσι, αρχίσαμε να ψάχνουμε και να βρούμε αυτή την κενή περιοχή - τόσο σπάνια αυτές τις μέρες - και πήδησαν στην ευκαιρία να χτίσουν το σπίτι των ονείρων μας."

Τα μοτέρ Altair Powerlouvre από το Breezway τοποθετούνται στο ύψος της οροφής για αποτελεσματικό αερισμό. Γυάλινο ξυλουργείο (σε όλη την έκταση).

Το ζευγάρι, που διαχειρίζεται την Kalka, οικοδόμος οικοδεσποτών με έδρα το Μπρίσμπεϊν, δεν είχε κατακλυστεί από το πλακόστρωτο μπλοκ και τον πυκνό θάμνο του. είδαν μόνο δυνητικά τη βορειοανατολική πτυχή της ιδιοκτησίας. Ο διευθυντής Hugh και ο σχεδιαστής εσωτερικών χώρων Kim επικοινώνησαν με τον τοπικό αρχιτέκτονα Shaun Lockyer.

"Είχαμε χτίσει ένα σπίτι με Shaun προηγουμένως και ήταν εντελώς άνετα με ό, τι είχε σχεδιάσει για μας", λέει ο Kim.

Ο εσωτερικός σχεδιαστής Kim, που απεικονίζεται με τους γιους Tommy και Harry, βρίσκεται πίσω από τη σύγχρονη εμφάνιση του σπιτιού της.

Ένα διαχρονικό αισθητικό υλικό και υλικά χαμηλής συντήρησης ήταν στην κορυφή της λίστας επιθυμιών για το νέο σπίτι τους. «Πρέπει να είναι σε θέση να αναπτυχθεί με την οικογένειά μας», εξηγεί ο Kim. «Θέλαμε ευέλικτους χώρους που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για διαφορετικά πράγματα καθώς άλλαξαν οι ανάγκες μας».

Το Shaun σχεδίασε ντουλάπια επάνω καθώς και συρτάρια κάτω από την τηλεόραση. Καρέκλα πεταλούδας, από το The Modern Furniture Store. Καναπές και τραπέζι από ξύλο, από το Jardan.

"Οι Bridles ήθελαν μονοκατοικία με επίπεδη γκαζόν", λέει ο Shaun. "Ήταν μετά από ένα οικογενειακό σπίτι και υπαίθριο περιβάλλον." Για να επιτευχθεί αυτό, τα δέντρα καθαρίστηκαν και η γη ανακατασκευάστηκε για να χρησιμοποιήσει τις πιο επίπεδες περιοχές. «Πρέπει να είμαστε σκληροί για να είμαστε ευγενικοί εδώ», λέει. "Αν και έχουμε πάρει πολλά δέντρα, το ακίνητο είναι ακόμα περιτριγυρισμένο από αυτά."

Ένα ενσωματωμένο κάθισμα πάγκου μετατρέπει μια ηλιόλουστη γωνιά σε μια γωνιά ανάγνωσης δίπλα στην κουζίνα.

Ο Shaun σχεδίασε ένα τριώροφο σπίτι με τους πιο πολυσύχναστους χώρους σε ένα επίπεδο - το ισόγειο - δίπλα στον κήπο. Αυτές περιλαμβάνουν την ενιαία κουζίνα / τραπεζαρία / καθιστικό, τα παιδικά υπνοδωμάτια, το σπίτι γραφείο, το οικογενειακό δωμάτιο και αίθουσα παιχνιδιών. Κάτω από σκάλες είναι η κύρια σουίτα υπνοδωματίου και μια δεύτερη μελέτη ή μελλοντικό φυτώριο.

Η κύρια είσοδος και γκαρνταρόμπα, ένα γκαράζ, ένα κελάρι κρασιού και ένα μίνι γυμναστήριο βρίσκονται στο κάτω ισόγειο.

Κάτω οροφές, διαχωρισμός από το υπόλοιπο σπίτι και
οι κορυφές των δέντρων κάνουν ένα γαλήνιο ιερό.

Ο Shaun σχεδίασε επίσης ξεχωριστά υπαίθρια σαλόνια και τραπεζαρία για να δώσει στην οικογένεια πρόσθετο παιχνίδι και διασκεδαστικές επιλογές. Η πισίνα και η έκταση γκαζόν 1500m2 ολοκληρώνουν την εικόνα.

Η οικοδόμηση από το μηδέν επέτρεψε στον Kim, που απεικονίζεται με την Millie, να δημιουργήσει την ενδυμασία των ονείρων της.

Ο Kim και ο Hugh υποστήριξαν την εκτεταμένη χρήση του σκυροδέματος και της ξυλείας από νωρίς, θέλοντας το σπίτι τους «για πάντα» να είναι ανθεκτικό και ανθεκτικό, ώστε να δει τα παιδιά τους μέσα από τα εφηβικά χρόνια και πέρα.

Ένα λουτρό τύπου Apaiser που μοιάζει με βότσαλο συμβάλλει στη συνολική φυσική αίσθηση του σπιτιού. Το ντους και η τουαλέτα κρύβονται πίσω από τον τοίχο από σίδερο.

"Και οι δύο αγαπάμε τον Μοντερνισμό και τη χρήση ξυλείας και φυσικών υλικών σε ένα κτίριο, οπότε υπάρχει πολύ σκυρόδεμα εδώ, αλλά μαλακώνεται από ξυλεία και φυσική πέτρα", λέει ο Kim. "Ο κύριος χώρος έχει την καλύτερη εσωτερική-εξωτερική σύνδεση", λέει. "Μας κάνει να αισθανόμαστε ότι περνάμε το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου μας σε εξωτερικούς χώρους, παρόλο που είμαστε μέσα μας".

Οι συρόμενες πόρτες ανασύρονται εντελώς και στις δύο πλευρές του χώρου για να δημιουργήσουν την αίσθηση ενός υπαίθριου χώρου. Τραπέζι τραπεζαρίας κατόπιν παραγγελίας. Καρέκλες τραπεζαρίας "Zeb", από το Jardan. Τα Coco Flip 'Coco' μενταγιόν, από την Cult. Rug, Armadillo & Co.

Ένα μεγάλο μέρος του εξωραϊσμού έγινε από τον φίλο του ζευγαριού, Nathan Clausen από PDT Architects, ως ιδιωτική δουλειά. Ο Nathan βρισκόταν στο πλοίο από την αρχή του έργου, πράγμα που σημαίνει ότι το σπίτι και ο κήπος θα μπορούσαν να σχεδιαστούν ως μία αρμονική μονάδα.

Ο ιδιοκτήτης Kim Bridle βλέπει όπως ο γιος του Χάρι πιτσιλίζει στην πισίνα. Τραπέζι καφέ "Jil", από τον Tait. Μαξιλάρια, Βασιλικό Μπουκ.

Για τα τρία παιδιά - Χάρι, έξι, Tommy, τέσσερις και Millie, δύο - το άνοιγμα των χώρων διαβίωσης σημαίνει ότι οι δραστηριότητες μπορούν να μεταβαίνουν από εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, αλλά οι γονείς τους μπορούν να τα δουν από τους χώρους εργασίας τους ή την κουζίνα. "Πρόκειται για ένα τυπικό οικογενειακό σπίτι ... που εξελίσσεται συνεχώς και φιλοξενεί νέα έπιπλα και έργα τέχνης", λέει ο Kim. "Είναι αυτό που θέλαμε".

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ & ΕΡΓΑΛΕΙΑ

  • Το κλαψοειδές λουλούδι (Waterhousea floribunda)
  • Συκώτι που κλαίει (Ficus benjamina)
  • Cordyline 'Negra'
  • Λίρινο "Αιώνιο Γίγαντα"
  • Φυσική βιολετί
  • Ο χλοοτάπητας Empire Zoysia

Ο σχεδιασμός του σπιτιού είναι αρκετά ευέλικτος ώστε να εξασφαλίσει ότι θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες του Bridles και στο μέλλον.

Shaun Lockyer Αρχιτέκτονες, Newstead, Κουίνσλαντ; (07) 3257 7288 ή lockyerarchitects.com.au

Ετικέτες:  Χριστούγεννα Ανακαίνιση Παιδικά δωμάτια 

Ενδιαφέροντα Άρθρα

add
close