Ένα εξοχικό σπίτι του εργάτη της κληρονομιάς έλαβε μια σύγχρονη ενημέρωση

Ως ένα από τα παλαιότερα προάστια της Αδελαΐδας, το Eastwood έχει το δίκαιο μερίδιό του από παλιότερα και πιο παραδοσιακά σπίτια στους δρόμους του, τα οποία έχουν αλλάξει με το πέρασμα του χρόνου. Για το εξοχικό ενός συγκεκριμένου εργάτη, ένα μικρό άπαχο είχε προστεθεί στο πίσω μέρος, αλλά οι σημερινοί ιδιοκτήτες του ήταν μετά από κάτι πιο ευρύχωρο που θα συμπλήρωνε και θα τιμήσει τα στοιχεία της κληρονομιάς του αρχικού σπιτιού. Έτσι, το δημιουργικό ζευγάρι στρατολόγησε την ομάδα της Αρχιτεκτονικής Ply για να δουλέψει τη μαγεία τους.

Φωτογραφία από τον Sam Noonan .

"Η υπάρχουσα κατοικία είχε ένα πολύ μικρό και στενό φτωχό χώρο, που στεγάζετο σε μια κουζινική κουζίνα, στον ήλιο, στα ρούχα και στο μπάνιο που ήταν λίγοι μήνες μακριά από την αποσύνθεση", εξηγεί ο Benjamin Edwards της Ply Architecture. Με μια σειρά οικιστικών έργων κάτω από την κατασκευή τους, η προσεκτική προσέγγιση της Ply Architecture στο υλικό και την υφή τους έκανε έναν τέλειο συνεργάτη για την αλλαγή.

Φωτογραφία από τον Sam Noonan .

Ως ιδιοκτήτες διαφημιστικών κειμένων, οι ιδιοκτήτες σπιτιών ήταν ευέλικτοι με το σχεδιασμό, εμπιστεύοντάς τους ότι ο Benjamin και η ομάδα του θα δημιουργούσαν ένα χώρο που ήταν τόσο λειτουργικός και τσεκούρε όλα τα αισθητικά κουτιά. Ο πρωταρχικός στόχος της νέας αλλαγής ήταν να δημιουργήσει κάτι που χρησιμοποίησε το χώρο "με πιο αποτελεσματικό και δυναμικό τρόπο, διατηρώντας ταυτόχρονα την οικειότητα και το φυσικό φως".

Φωτογραφία από τον Sam Noonan .

Το τελικό αποτέλεσμα είναι μια αλλαγή που χρησιμοποιεί ένα μείγμα υλικών για να οριοθετούν μαλακές ζώνες ενώ καλωσορίζει το ύπαιθρο μέσα. Η σπουδαιότητα είναι το κλειδί, με τα δύο κύρια τμήματα της επέκτασης να αποτελούνται από ένα τούβλο συστατικό που περιέχει την κουζίνα και το μπάνιο, 'που στεγάζει τον χώρο και ξεχωρίζει λόγω της λευκής κάθετης επένδυσης. Στον καθιστικό χώρο το άφθονο γυαλί επιτρέπει στο φυσικό φως να πλημμυρίσει στο χώρο δίνοντας μια καθαρή θέα στο ύπαιθρο.

Φωτογραφία από τον Sam Noonan .

"Το έργο ήταν ένα απλό έργο αλλαγής έργου με ένα προκαθορισμένο όριο από το παλιό στο νέο, οπότε υπήρχαν περιορισμένοι σχεδιαστικοί περιορισμοί ή προκλήσεις", λέει ο Benjamin, "Plus λόγω της θέσης του site, είχαμε την ευκαιρία να αμφισβητήσουμε τυπική οικοδομική τυπολογία, καθώς το σπίτι δεν εκτίθεται για κριτική. "

Φωτογραφία από τον Sam Noonan .

"Ήμασταν πραγματικά να παίξουμε με τις ιδέες μιας σχέσης στερεών προς άκυρη χρησιμοποιώντας το χρώμα και την υφή", λέει ο Benjamin, "Τα στερεά τμήματα δημιουργήθηκαν με PGH Bricks και περιβάλλουν τα πιο ιδιωτικά και οικεία δωμάτια όπως το μπάνιο, ενώ η κουζίνα και οι χώροι χαλάρωσης είναι ζωντανόι και φωτεινοί με ζεστούς τόνους ξυλείας και φαντάσματα χρώματος στο ξυλουργικό. "

Φωτογραφία από τον Sam Noonan .

"Η παλέτα σχεδίασης ήταν εμπνευσμένη από την αρχική άπαχο-αισθητική που ήταν ένας συνδυασμός προφίλ επενδυμένων με τσιμεντοκονίαμα, παλιά ξύλινα παράθυρα και ημιδιαφανής οροφή όλα από μια εποχή του μεσαίου αιώνα", συνεχίζει.

Φωτογραφία από τον Sam Noonan .

Η παλέτα υλικού συνεχίζεται στο εσωτερικό του σπιτιού, τόσο με έναν αρχικό εκτεθειμένο τοίχο από τούβλα όσο και με το νέο τμήμα του τούβλου σε αντίθεση με την λευκή επένδυση οροφής και το δάπεδο από σκυρόδεμα. Ο Benjamin λέει: "Μέχρι πρόσφατα, ήταν πολύ ασυνήθιστο στη Νότια Αυστραλία να έχει τούβλα μέσα και έξω από την παράδοση, αλλά αυτό πήρε σίγουρα το προηγούμενο σε νέα σπίτια και επεκτάσεις".

Φωτογραφία από τον Sam Noonan .

Για τον Benjamin, τα γυάλινα παράθυρα και οι πόρτες που συνδέουν τον εσωτερικό χώρο με το εξωτερικό του πίσω μέρους της αλλαγής αποτελούν ένα ξεκάθαρο σημείο αναφοράς του έργου, προσθέτοντας ότι «πετύχαμε πολλά μέσα σε ένα πολύ μικρό αποτύπωμα».

Ετικέτες:  Μπάνιο & Πλυντήριο Ανακαίνιση Ζώντας και δείπνο 

Ενδιαφέροντα Άρθρα

add
close