Μια ανακαινισμένη ταράτσα στο Newtown

λευκό-κουζίνα-τραπεζαρία-ανοιχτά-ράφια-Ιούνιος15-

Ποιος ζει εδώ; Ο Matthew Wakelin, ένας μπαμπάς παραμονής στο σπίτι. η σύζυγός του Erin, δικηγόρος. οι κόρες τους, Lola, 8; και Leni, 6; και ο γιος Τεντ, 4.

Στυλ του σπιτιού : Βικτωριανή βεράντα εσωτερικού χώρου, τριώροφη στο Σίδνεϊ, με στούντιο στην αυλή.

Χρονοδιάγραμμα : Η ανακαίνιση, η οποία περιελάμβανε αναδιαμόρφωση της διάταξης του σπιτιού, ολοκληρώθηκε σε πέντε μήνες.

Ο προϋπολογισμός υπερβαίνει τα $ 400k. "Εξοικονομήσαμε χρήματα αναλαμβάνοντας το έργο μας, " λέει ο Matthew. "Κάναμε τα πάντα γιατί δεν είμαστε ρεαλιστές για την τιμή στην αρχή. Ο καθένας σας λέει να διπλασιάσετε τον αρχικό προϋπολογισμό σας - είναι αλήθεια!"

Τοποθετημένο σε μια ήσυχη γωνιά του Newtown του Σίδνεϊ, αυτή η βικτοριανή βεράντα διπλής πρόσθιας όψης διαθέτει σημαντικές γοητείες, όπως ένα ευρύχωρο σαλόνι, αυλή και στούντιο πίσω αυλής. Ωστόσο, παρά την πρωτεύουσα θέση του, το τριώροφο σπίτι με πέντε υπνοδωμάτια απαιτούσε κάποια ριζική αναθεώρηση. "Ήταν ένα όμορφο σπίτι", λέει ο ιδιοκτήτης Matthew Wakelin.

"Ήταν μια χαρά να ζήσουν, αλλά μια οικογένεια με τρία παιδιά έχει ορισμένες απαιτήσεις που χρειάζονται αντιμετώπιση - κυρίως ένα δεύτερο μπάνιο και μια πιο άνετη τραπεζαρία και κουζίνα". Επιπλέον, όπως θα καταλάβει ο καθένας σε μια βεράντα στην πόλη, δεν υπήρχε αρκετή έμφαση στο φυσικό φως στο κτίριο.

Κάνοντας κλήση στο χώρο μετασχηματισμού του εσωτερικού σχεδιαστή Olga Gruzdeff, ο Matthew και η σύζυγός του Erin άρχισαν να δίνουν στο σπίτι τους μια πιο οικογενειακή αίσθηση. "Το αγαπημένο μου μέρος αυτού του έργου συνεργάζονταν στενά με τον πελάτη", λέει η Olga. "Η μετατροπή του χώρου ήταν απίστευτη."

Ένα κίτρινο μπουλόνι ήταν ένα σημείο εκκίνησης για την ενημέρωση της κουζίνας. «Η σύζυγός μου, Erin, ήταν διατεθειμένη να έχει κίτρινο ντουλάπι στη νέα μας κουζίνα - ήθελε ένα λαμπερό και χαρούμενο χρώμα εδώ», εξηγεί ο Matthew. "Νόμιζα ότι θα εξελισσόταν από αυτό, αλλά γρήγορα θερμότατα στην ιδέα. Κάναμε κάποιες σοβαρές έρευνες επειδή ήμασταν γνωστός ότι ήταν ένας μεγάλος κίνδυνος."

Πορτρέτο Erin και Matthew Wakelin με τα παιδιά τους Leni, Lola και Ted. Quercus & Co μαξιλάρι, Tigger Hall Design.

Με τρία αναπτυσσόμενα παιδιά, ένα μπάνιο δεν ήταν ποτέ να το κόψει για αυτή την πολυάσχολη οικογένεια των πέντε. "Θέλαμε πραγματικά ένα ιδιωτικό μπάνιο από το κυρίως υπνοδωμάτιο", λέει ο Matthew. Η ιδέα ήταν να δημιουργηθεί μια αίσθηση ηρεμίας και τάξης μακριά από τα παιδιά.

Κουζίνα Ο πάγκος του νησιού στο σπίτι του Ματθαίου και της οικογένειας Erin σχεδιάστηκε ώστε να είναι όσο το δυνατόν μεγαλύτερος μέσα στον περιορισμένο χώρο. Λειτουργεί ως δευτερεύουσα ζώνη καθισμάτων όπου τα παιδιά του ζευγαριού τρώνε πρωινό και πρόωρη δείπνο και μπορούν να αλληλεπιδρούν άνετα με τη μαμά και τον μπαμπά όταν μαγειρεύουν. Βάζο, Δυτικό Ελμ.

Το ζευγάρι είχε λαχτάρα για μεγαλύτερο χώρο τραπεζαρίας / κουζίνας. "Τα δωμάτια ήταν όλα μικρά και καλαίσθητα - δεν έτρεχαν εύκολα ο ένας στον άλλο", λέει ο Matthew της παλιάς διάταξης. «Με τα παιδιά που ήταν σχολικής ηλικίας, θέλαμε ένα ευέλικτο χώρο όπου θα μπορούσαμε να μαγειρέψουμε, να φτιάξουμε τις δουλειές και να βγούμε σαν οικογένεια».

Entryway Μια τολμηρή μπλε μπροστινή πόρτα σας καλωσορίζει μέσα στο άνετο σπίτι. Δρομέας, Armadillo & Co.

Κοιτάζοντας από το χώρο του σοφίτα και ένα μικρό στούντιο έξω από την πλάτη, ο Matthew και η Erin ήθελαν να κάνουν τους χώρους για επισκέψεις εκτεταμένης οικογένειας. "Θέλαμε επίσης ένα επιπλέον δωμάτιο για τα κορίτσια, αν χρειάζονται τον δικό τους χώρο όταν γερνούν", λέει ο Matthew.

Καθιστικό Το αρχικό σκούρο καφέ είναι τώρα άσπρο, δημιουργώντας ιδανικές γωνίες τζακιού για την προβολή τέχνης και αξεσουάρ. "Συλλέγουμε τέχνη από παραστάσεις ή από φίλους", λέει ο Ματθαίος. Ο φίλος και ο καλλιτέχνης Greg O'Connor προίκισαν τα 2 και 4 έργα τέχνης. Ένας καναπές και καρέκλες από το Jardan προσθέτουν χρώμα, αντανακλώντας τους τόνους της τέχνης στην οθόνη. Για να βελτιώσει την αίσθηση του φωτός και του χώρου στο δωμάτιο, ο Matthew και η Erin εγκατέστησαν έναν μεγάλο καθρέφτη πάνω από το τζάκι. Lisa lapointe μαξιλάρια, Sparkk. Τραπέζια για καφέ, έπιπλα Clickon. Μπουκάλι, πλάκα, βάζο και μπουκάλι δαπέδου, Spence & Lyda. Rug, Armadillo & Co. Έργα τέχνης: Τέσσερα αχλάδια από την Erika Beck, Still Life 4 από την Donna Smullen, Το Προσκύνημα του Aaron Kinnane.

Υπήρξε μια πραγματική έλλειψη σύνδεσης μεταξύ του σπιτιού και της αυλής και του χώρου του καταστρώματος, καθώς και μια απελπιστική ανάγκη να τραβήξει φυσικό φως στο πίσω μέρος του σπιτιού. "Ξέραμε ότι θέλαμε μεγάλα παράθυρα για να πλαισιώσουμε την θέα και να επιτρέψουμε το φως του ήλιου", λέει ο Matthew.

Αποθήκευση Το ξυλουργικό έχει μια γωνιά πρωινού, ψυγείο και καταψύκτη, "Τον περιορίσαμε σε δύο αποχρώσεις", λέει ο Ματθαίος του κίτρινου τόνου.

Το πρώτο μέρος της διαδικασίας ήταν να συνδέσετε και να ανοίξετε την αρχική κουζίνα και τις τραπεζαρίες και να πλημμυρίσετε την περιοχή με το φως. Η εσωτερική σχεδίαση Olga Gruzdeff αναγκάστηκε να βρει έναν τρόπο να διατηρήσει το αρχικό αποτύπωμα του κτιρίου για να κρατήσει το έργο εντός προϋπολογισμού και να κάνει το νέο τμήμα κεντρικό κόμβο του σπιτιού για την οικογένεια.

"Υπήρχε μόνο ένα άνοιγμα πόρτας τυπικού μεγέθους μεταξύ των δύο δωματίων που δεν επέτρεπε καμία οπτική ή κοινωνική σύνδεση", λέει. "Ο στόχος μου ήταν να ανοίξω το σπίτι και να μπορέσω να αναπνεύσω".

Αποθήκευση "Στη συνέχεια ζωγραφίσαμε τα παλιά ντουλάπια και μερικούς πίνακες 3μ x 2μ για να δούμε πώς το φως άλλαξε τον τρόπο που ένιωθα γι 'αυτούς". Τα χερούλια Tallowwood της Interia τελειώνουν τη διασκεδαστική, φρέσκια εμφάνιση.

Μία από τις πρώτες λύσεις της ήταν να σπρώξει το κίτρινο κουφώματα πίσω από τον τοίχο του πάρτι [ένα κοινό τοίχο] για να δημιουργήσει χώρο αποθήκευσης για γωνιά πρωινού, ψυγείο και ντουλάπι. Η πόρτα ανάμεσα στην κουζίνα και το διάδρομο λήφθηκε για να επιτρέψει στο ξυλουργείο να επεκταθεί στο διάδρομο, συμβάλλοντας στη βελτίωση του χώρου και της αίσθησης συνδεσιμότητας στο σπίτι.

Κουζίνα / τραπεζαρία Ο τοίχος που χώριζε την κουζίνα από την τραπεζαρία αφαιρέθηκε για να δημιουργήσει μια ανοικτή ροή μεταξύ των δύο χώρων. Ένα έργο τέχνης του Scott Petrie από την Astro Art δεσμεύει τους φωτεινούς τόνους της τραπεζαρίας. Η διάταξη κουζίνας αναδιαμορφώθηκε και τώρα διαθέτει ένα νέο παγκάκι νησιού. Ο συνολικός χώρος είναι ένας κόμβος κοινωνικής οικογένειας. Σκυρόδεμα βάζο, Koskela. Flass μπολ και τα φυτά αέρα, Flower Power. Καρέκλες, έπιπλα Clickon. Κύπελλο και τεμαχισμός, Citta Design.

Οι λύσεις σχεδιασμού έλαβαν επίσης υπόψη τον τρόπο με τον οποίο η οικογένεια αισθάνεται πραγματικά στο χώρο. "Ήταν σημαντικό ότι δεν υπήρχαν εναέριες μονάδες αποθήκευσης σε αυτό το σχέδιο για να γεμίσουν το χώρο", εξηγεί. "Η οικογένεια είναι πολύ ψηλή και ο χώρος ήταν μικρός, οπότε ήταν σημαντικό το ανώτατο όριο να είναι όσο το δυνατόν πιο ανοικτό για να επιτρέψει στον χώρο να αισθάνεται μεγαλύτερο".

Η κύρια κρεβατοκάμαρα στον επάνω όροφο, ο εσωτερικός σχεδιαστής Olga Gruzdeff πρότεινε να μετακομίσει το κρεβάτι στο κέντρο της αίθουσας, στη συνέχεια να χτίσει ένα στέρεο κρεβάτι και ντουλάπα πίσω από το χώρο που δημιουργήθηκε στο άκρο του δωματίου. Κεραμική κανάτα και βάζο, Κοσκέλα. Βάζα Bud, κίτρινο μαξιλάρι και πάπλωμα, Citta Design. Έργα τέχνης της Rebecca Dent, Astro Art. Λευκά σεντόνια, Andrea & Joen.

Στον πίσω τοίχο επιλέχθηκε ένα παράθυρο πλαισίου χωρίς πλαίσιο και ένα τετράγωνο πλαίσιο για να ανοίξει η κουζίνα και ο τραπεζαρικός χώρος, αφήνοντας περισσότερο φυσικό φως στο καθιστικό. Οι αυθεντικές, ογκώδεις, ξύλινες θύρες διπλής κατεύθυνσης στην κουζίνα και την τραπεζαρία αντικαταστάθηκαν επίσης από παράθυρα μεγάλου ύψους και πλάτους από χάλυβα.

Ensuite Κλέβοντας χώρο από το δωμάτιο του γιου Ted, η Erin και ο Matthew ήταν σε θέση να δημιουργήσουν το πολύχρωμο ensuite τους. Και τα κεραμίδια τοίχου και δαπέδου προσδίδουν μια άμεση αίσθηση σχεδιαστή και συνδέουν αυτή τη ζώνη με τα άλλα δωμάτια του σπιτιού. Πετσέτες και μπολ από γιούτα, Table Tonic. Rug, Spence & Lyda.

Το μεγαλύτερο μέρος της εργασίας για το σπίτι ήταν στο επίπεδο του εδάφους, και πράγματα όπως το DA ήταν απλά. Ο Matthew, μαζί με ένα λεπτομερές πρόγραμμα εργασίας, έθεσε σε λειτουργία μια ομάδα ηλεκτρολόγων, υδραυλικών, κατασκευαστών παραθύρων και πορτών, και "χειροτέχνες που προέρχονται από την παιδική χαρά των παιδιών" για να μετατρέψουν τα σχέδιά τους σε πραγματικότητα.

Υπνοδωμάτιο στο ισόγειο "Διατηρούμε αυτό το χώρο ευέλικτο ώστε η οικογένειά του να παραμείνει εδώ ή αν τα κορίτσια χρειάζονται ξεχωριστά δωμάτια, δεν χρειάζεται να κάνουμε πολλά για να αλλάξουμε αυτό το δωμάτιο", λέει ο Matthew. Ο χώρος ήταν ζωγραφισμένος, χαλί άλλαξε και τα δομικά στοιχεία που προστέθηκαν κατά την ανακαίνιση.

Η εμπειρία απέδειξε ισότιμα ​​μέτρα επιβράβευσης και άγχος για τον Matthew. "Έχω ακόμα εφιάλτες για υδραυλικά και στεγανοποίηση", λέει με γέλιο. "Καταλαβαίνετε πόσο υπεύθυνος είστε - πρέπει να ζήσετε με τα αποτελέσματα!" Η ζωή του Ματθαίου έγινε ισορροπία των αναγκών των παιδιών και της ανακαίνισης. "Ήμουν πριν από τις 6 το πρωί για να αφήσω τα έθιμα μέσα, να ετοιμάσω τα παιδιά και στη συνέχεια να περάσω τη μέρα να μαζέψω παραγγελίες, να ερευνήσω τα προϊόντα και να φτιάξω υλικά. λίστα των επόμενων ημερών. "

Μπάνιο "Ήταν καφέ στον τοίχο και το πάτωμα ήταν κρέμα που έδειχνε κάθε λάσπη αποτύπωμα", λέει ο Matthew του αρχικού room.The ζευγάρι επέλεξε διασκέδαση ακόμη πρακτικά κεραμίδια hexagon όπως ήθελαν "κάτι μικρό που δεν θα εμφανίζονταν όπως πολύ βρωμιά ». Πλαίσιο, West Elm. Πετσέτες, Τονωτικό πίνακα

Παρά τον ταραχώδη φόρτο εργασίας, ο Matthew βρήκε πλεονεκτήματα στο να είναι υπεύθυνος για τη διαδικασία. "Έπρεπε να μάθω αν ήταν δυνατό να έχουν οι υδραυλικές εγκαταστάσεις από το ίδιο το σπίτι να κατέβουν κάτω από την υπάρχουσα καμινάδα αντί να βάλουν μια μεγαλύτερη κοιλότητα. Μου είπαν ότι δεν θα μπορούσε να γίνει, αλλά συνέχισα να ρωτώ τις σωστές ερωτήσεις και πήρα Ήθελα." Η εναλλακτική λύση θα είχε αντίκτυπο στο χώρο διαβίωσης κάτω από τον ιδιωτικό χώρο. Εάν ο Matthew δεν ήταν στη θέση του για αυτές τις συζητήσεις, το έργο θα ήταν διαφορετικό.

Exterior "Χρησιμοποιήσαμε παράθυρα Skyrange αλλά έπρεπε να ζωγραφίσουμε τα πλαίσια μαύρα", λέει ο Matthew. "Έτσι, έπρεπε να τους προθέσουμε και στη συνέχεια να βάψουμε δύο παλτά." Η Erin είχε λίγες μέρες εκτός εργασίας για να τις ζωγραφίσει πριν εγκατασταθεί το τζάμι. "Ήταν μια φοβερή δουλειά, αλλά αξίζει τον κόπο στο τέλος". Ποτ, Κοσκέλα. Μπολ, Citta Design. Μαξιλάρια, Tigger Hall Design.

Δείτε περισσότερα από την Olga στην Όλγα Gruzdeff Interior Design. Βοήθεια σχεδιασμού από τους Myfanwy Pilon και Shannell Clarke.

Ετικέτες:  Ζώντας και δείπνο Περιηγήσεις στο σπίτι Υπνοδωμάτια 

Ενδιαφέροντα Άρθρα

add
close