Ένα μινιμαλιστικό μονόχρωμο διαμέρισμα στις βόρειες παραλίες του Σίδνεϊ

Ποιος ζει εδώ : Sophie, διευθυντής HR, ο σύζυγός της Dean, διευθυντής και ιδιοκτήτης της Grange Building & Construction. και τους γιους τους, Xavier, 3; και Max, 4 μήνες.

Στυλ του σπιτιού : Αυτό το διπλό τούβλο δεκαετίας του 1940 διπλής όψης στις βόρειες παραλίες του Σίδνεϊ είναι το σπίτι και ένα επενδυτικό ακίνητο για την Sophie και Dean. Η αναστροφή των σχεδίων για τη σύνδεση των χώρων διαβίωσης με το φως μεταμόρφωσε το ισόγειο σε ένα ηλιόλουστο σπίτι, ενώ οι μισθωτές καταλαμβάνουν το πάτωμα πάνω.

Χρονοδιάγραμμα : Μια ταχεία κατασκευή 12 εβδομάδων είχε η οικογένεια να κινείται δύο ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα.

Προϋπολογισμός : Ο Dean ήταν ο οικοδόμος του έργου, αλλά οι Sophie και Dean εκτιμούν ότι το κόστος θα είναι περίπου $ 300k.

Επιστρέφοντας σε ένα καταπραϋντικό σπίτι μετά από μια κουραστική μέρα εργασίας είναι ο τέλειος εξισορροπητής, λέει ο ιδιοκτήτης σπιτιού Sophie. "Ο Ντιν και ο ίδιος χρειαζόμαστε σπίτι να νιώθουμε σαν ιερό", λέει. "Μας αρέσει να φαίνεται καθαρό και καθαρό." Μπορεί να ακούγεται αισιόδοξος με δύο νεαρά αγόρια στη ρυμούλα, αλλά έξυπνος σχεδιασμός, πολύ φως και άφθονο αποθηκευτικό χώρο θέτουν τον τόνο στο σπίτι τους στις βόρειες παραλίες του Σίδνεϊ.

Το ισόγειο διαμέρισμα είναι μέρος ενός duplex Sophie και Dean που αγοράζονται κατά την επιστροφή τους από ένα stint που εργάζονται στο εξωτερικό. Η αγορά ολόκληρου του μπλοκ παρουσίασε μια συναρπαστική ευκαιρία για τον Dean, οικοδόμο, να κάνει κάτι ιδιαίτερο με το βλέμμα στο μέλλον. «Με την αγορά του, ήμασταν γνωστοί ότι θα είχαμε την ελευθερία να κάνουμε ό, τι θέλαμε», λέει ο Dean. "Έχουμε το ισόγειο, πίσω αυλή και γυρίσαμε το γκαράζ στο γραφείο. Στο μέλλον, η ενοικίαση στον επάνω όροφο μπορεί να χρηματοδοτήσει μια ανακαίνιση σταδίου δύο, η οποία μετατρέπει τις δύο κατοικίες σε ένα σπίτι ονείρου.

Τραπεζαρία Prestige Oak "κατασκευασμένες σανίδες σε White Sands από τα Preference Δάπεδα είναι μια σκληρή επιλογή σε ένα πολυάσχολο οικογενειακό σπίτι. Το επεκτατικό τραπέζι, custom-made στο Μπαλί, ολοκληρώνεται με κομμάτια από σχέδια Dinosaur και Hay, ενώ ένα Penney & Bennett throw από το Urban Couture Design & Homewares προσθέτει υφή. Τέχνη: Γλυπτική (στον τοίχο) του Dion Horstmans. Μάρμαρο γλυπτό (στο τραπέζι) από Stephen Ormandy.

Πριν αποκαλύψουν την ιδιοκτησία, ο ζευγάρι ζήτησε από τον αρχιτέκτονα Scott Lester της αρχιτεκτονικής Nathan Lester να επιθεωρήσει το duplex και να βοηθήσει να επαναπροσδιορίσει το μέλλον του σε δύο στάδια ζωής.

"Όταν ο Scott ήρθε στην ιδιοκτησία, το περιέγραψε ως« εσωστρεφής »καθώς αγνοούσε το εξωτερικό», λέει η Sophie. Η λύση του Scott ήταν να ανοίξει το κάτοπτρο για να ευθυγραμμιστούν οι χώροι διαβίωσης με τη βόρεια και βορειοανατολική πλευρά, τοποθετώντας τα υπνοδωμάτια στη νότια πλευρά. Οι λειτουργικοί χώροι - κουζίνα, μπάνιο και πλυντήριο - λειτουργούν σαν τη σπονδυλική στήλη στη μέση. Η προσκόλληση στο αποτύπωμα του κτιρίου έσωσε χρήματα, κάτι που είναι χρήσιμο ενόψει των σχεδίων για την ανάκτηση του τελευταίου ορόφου κάτω από την πίστα.

Αίθουσα Άπλετη τέχνη γραμμές στο διάδρομο σε αυτό το ενιαίο σαλόνι, κουζίνα και τραπεζαρία. Έργα: Cha-Cha εκτύπωση από τη Danielle Cross. Dirty Drawings Σειρά 9 εκτυπώσεων από το Miles Hall, Artbank.

Το ισόγειο σχέδιο λειτουργεί επίσης για να γεμίσει το σπίτι με το φως, μια κορυφαία προτεραιότητα, παρέχοντας δύο ζωντανές ζώνες μέσα σε ένα ανοιχτό χώρο. "Νομίζω ότι είναι πραγματικά σημαντικό να έχουμε πάνω από ένα καθιστικό σε ένα οικογενειακό σπίτι", λέει η Sophie.

Κουζίνα Η κουζίνα αντιμετωπίστηκε με ποιοτικές συσκευές από τη Miele και την Fisher & Paykel για να ικανοποιήσει την αγάπη του Dean και της Sophie για το μαγείρεμα. Τα εξοικονομημένα δομικά στοιχεία από την Forstar Kitchens συνδυάζονται με ένα καθρέφτη splashback, ενώ τα έπιπλα Città δημιουργούν μια τραπεζαρία για φαγητό. Ζάκκα βάζο, βάζο και σκάφος, Ο μινιμαλιστής. Βάζο «Carlo», Έπιπλα Clickon. Σερβίτσια για μπολ και σαλάτα, Σχέδια δεινοσαύρων.

Ένα αναπαλαιωμένο γλυπτό από τον καλλιτέχνη Dion Horstmans κρέμεται στο κέντρο του σπιτιού ως σχεδιαστική μουσειά. "Είναι σαν ένα αστραπή, είναι απίστευτο", λέει η Sophie. "Ξέραμε ότι θα ήταν ένα από τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά, γι 'αυτό αποφασίσαμε να κρατήσουμε τα πάντα πολύ λευκά και να πάμε με στοιχεία από ματ μαύρο".

Λεπτομέρειες "Μας αρέσει να διαθέτουμε τέχνη στο σπίτι μας και αποφασίσαμε να προσθέσουμε στα κομμάτια που διαθέτουμε με τη μίσθωση μερικών τμημάτων από την Artbank." "Αγαπώ πώς μπορούμε να το αλλάζουμε κάθε χρόνο αν θέλουμε - είναι ένας ευέλικτος τρόπος να απολαμβάνεις την τέχνη" Σόφι, ιδιοκτήτης σπιτιού. Έργα έργων: Sly Radial print, The Minimalist.

Αυτό παίζει με λευκούς τοίχους, τολμηρό φωτισμό και άλλα αντικείμενα αστέρων επίπλων με μαύρο χρώμα. Η λευκή κουζίνα έχει επίσης σπαστεί με μαύρες κούκλες. «Όπως το χτίζαμε, νόμιζε ότι θα μπορούσε να φανεί πολύ έντονο, γι 'αυτό αποφασίσαμε να πάμε για μαύρο ντουλάπι για το ντουλάπι και τα εσωτερικά ρούχα», λέει η Sophie. Είναι τώρα το αγαπημένο μέρος του Dean στο σπίτι. "Μου αρέσει το μαύρο στα ντουλάπια, αυτό κάνει την περιοχή εργασίας να εξαφανίζεται", λέει.

Καλλιτεχνικό έργο Ένα γλυπτό που ανατέθηκε από τον καλλιτέχνη Dion Horstmans κρέμεται στο κέντρο του σπιτιού ως σχεδιαστική μουσειά. "Είναι σαν ένα αστραπή, είναι απίστευτο", λέει η Sophie. "Ξέραμε ότι θα ήταν ένα από τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά, γι 'αυτό αποφασίσαμε να κρατήσουμε τα πάντα πολύ λευκά και να πάμε με στοιχεία ματ μαύρο παντού".

Δεν είναι το μόνο τέχνασμα στο παιχνίδι. Η ίδια η κουζίνα έχει επεκταθεί με ένα τμήμα εξυπηρετητή, το οποίο βρίσκεται στην πρώην βεράντα. "Ο νεροχύτης και οι συσκευές είναι κρυμμένοι πίσω από έναν τοίχο", λέει η Sophie. "Αυτό σημαίνει ότι δεν βλέπετε όλες τις λειτουργικές πτυχές της κουζίνας ή την ακαταστασία των συσκευών."

Ζώντας μαύρο, λευκό και γκρι κυριαρχούν στους χώρους διαβίωσης. «Το διατηρήσαμε απλό, έτσι με την πάροδο του χρόνου μπορούμε να αλλάξουμε την τέχνη ή να προσθέσουμε λουλούδια για να αλλάξουμε την αίσθηση του χώρου», λέει η Sophie. Έχοντας δύο ζώνες διαβίωσης σε ένα διαμέρισμα είναι ένα μπόνους, προσθέτει. "Υπάρχει η περιοχή των παιδιών, όπου είναι τα παιχνίδια και η τηλεόραση. Τότε υπάρχει ο τομέας μου, χωρίς τηλεόραση και θέα στο μπαλκόνι". Ένα χαλί Cavalier Bremworth που είναι στρωμένο με ένα χαλί Tribe Home 'Florence' από το Design Twins ορίζει το σαλόνι της οικογένειας. Με κουβέρτα Nord Sleipner, Luumo. 'Tally' γύρο μαξιλάρι, αυτοί οι τοίχοι. Oyoy 'hopi' μαξιλάρι, Luumo. Ένα άλλο μαξιλάρι «διασταύρωσης», Urban Couture Design & Homewares.

Ο Dean ξεκίνησε την κατασκευή την ημέρα μετά την αποχώρηση των ενοικιαστών, αφήνοντας μόνο 12 εβδομάδες μέχρι τα Χριστούγεννα - την προθεσμία της Sophie. «Συνέχισα να ρωτάω:« Πότε μπαίνουμε; », λέει ο Dean. "Ήταν πραγματικά πολύ εύκολο", λέει ο ίδιος ότι είναι πελάτης και οικοδόμος. "Δεν υπήρχε συνεδρίαση γύρω από την αναμονή για μια απόφαση - όλα έφεραν γρήγορα." Εργάζοντας όλο το εικοσιτετράωρο, συνάντησε την προθεσμία με δύο ημέρες για να χάσει.

Κύρια κρεβατοκάμαρα Cavalier Bremworth χαλί δίνει την έμφαση στην υφή στα υπνοδωμάτια. Τα μαύρα μενταγιόν από το Eglo πλαισιώνουν το κρεβάτι, ντυμένα με λευκά είδη Jersey Company και μαξιλάρια από Città και Urban Couture Design & Homewares. Ο χώρος ηλιοθεραπείας που συνορεύει με την κύρια κρεβατοκάμαρα ήταν τέλειος ως παιδικός σταθμός, ενώ ο Max ήταν μικρός, αλλά τώρα είναι ένας χώρος γραφείων. Κομοδίνο, Smithmade. Tom Dixon κερί, Δεκαοκτώ δέκα. Πλεκτό ριγέ και ζωντανό σαλόνι "Τμήματα" χαλί, Urban Couture Design & Homewares. Oyoy Pouf, Luumo. Ξύλινα παιχνίδια και Kate & Kate μωρό κουβέρτα, Kido Store.

Η αντιμετώπιση διπλής όψης σήμαινε ότι χρειάστηκε να αναλάβει μια πλήρη ΔΑ (εφαρμογή ανάπτυξης) και αυτό οδήγησε στην ανάγκη για οθόνες ιδιωτικού απορρήτου και πρόσθετα υλικά για την κάλυψη κωδικών πυρκαγιάς. Το άνοιγμα του κατωτάτου ορόφου σήμαινε επίσης ότι χρειάστηκε πολύ δομικό χάλυβα για να υποστηρίξει τον επάνω όροφο. "Ήθελα τα πάντα να είναι καθαρά χωρίς διαφράγματα, οπότε έπρεπε να μειώσω το ανώτατο όριο στους χώρους διαβίωσης στα 2500mm για να αντισταθμίσω τον χάλυβα", λέει ο Dean. "Ήταν ένας συμβιβασμός."

Χώρος καθιστικού Δύο ζωντανές ζώνες εξασφαλίζουν την ησυχία και τη γαλήνη σε ένα πολυάσχολο οικογενειακό σπίτι Στην αίθουσα τηλεόρασης, ο Dean παίζει με τους γιους Xavier και Max σε ένα χαλί από δέρμα προβάτου. Η παλέτα είναι ελάχιστη και εκλεπτυσμένη, ενώ οι πεντακάθαρες κουρτίνες προσφέρουν ιδιωτικότητα και φιλτραρισμένο φως. Μαξιλάρι, αυτοί οι τοίχοι. Βάζο, Σχέδια δεινοσαύρων. Μαύρο κουτί, Hay.

Ο προϋπολογισμός εξισορρόπησε εξίσου με την εστίαση σε αυτό που πραγματικά αποτίμησαν. «Θέλαμε να χρηματοδοτήσουμε την ανακαίνιση από τις αποταμιεύσεις μας, ώστε να είμαστε υποχρεωμένοι να βεβαιωθούμε ότι δεν ήταν υπερβολικά υπερβολικό» λέει η Sophie. "Ήμασταν σαφείς μπροστά για το τι θα έπρεπε να απολαύσουμε και τι θα σωθούσαμε." Ένα από τα πράγματα που σώσαμε ήταν το μπάνιο, αυτό σήμαινε ότι θα μπορούσαμε να φτάσουμε στην κουζίνα ".

Μπάνιο Το ζευγάρι κατάφερε να χωρέσει πολύ στο μικρό μπάνιο, διατηρώντας τα πράγματα απλά να ισορροπήσουν τον προϋπολογισμό τους. "Σχεδιάσαμε όλα αυτά με βαφή ψεκασμού στο πάτωμα", λέει η Sophie. "Κάνοντας αυτό έγινε ξεκάθαρο ότι θα μπορούσαμε να κάνουμε αυτό το μικρό υγρό δωμάτιο από τη μία πλευρά - λοιπόν, ένα ντους και ένα λουτρό το ένα δίπλα στο άλλο με μια ταινία αποστράγγισης κατά μήκος ολόκληρης αυτής της πλευράς. πολλά στο. " Πετσέτες, Πετσέτες Loom. Μπάνιο και λεκάνη, Μπάνιο σπίτι. Tapware, Phoenix Tapware.

Διδάγματα: "Προγραμματίσαμε τον προϋπολογισμό πολύ καλά πριν ξεκινήσουμε, ήταν καλό να συμφωνήσουμε μπροστά από το πού να ξοδεύουμε λιγότερα και πού θα επενδύσαμε περισσότερο. Πήγαμε βασικά στο μπάνιο και τα υπνοδωμάτια, ώστε να μπορούμε να επενδύσουμε περισσότερο στην κουζίνα με υψηλή -κατασκευές, φινιρίσματα και συσκευές που λειτουργούσαν καλά για μας ", λέει η Sophie.

Μπαλκόνι Η βεράντα φαίνεται να επεκτείνει το χώρο στο εξωτερικό, ενώ η γυάλινη περίφραξη επιτρέπει μια αδιάσπαστη θέα από μέσα. Ο Dean έκανε κατακόρυφες οθόνες φιλτραρίσματος φωτός για την κάλυψη των απαιτήσεων απορρήτου. Jennifer + Smith μαξιλάρια, εσωτερική ζωή. Τραπέζι σαλονιού, Ελευθερία. Μπουκάλι και γυαλιά, Hay.

Δείτε περισσότερα από τα έργα του Dean στο Grange Building and Construction και επικοινωνήστε με τον αρχιτέκτονα της Nathan Lester Architecture .

Ετικέτες:  Δέσμη Saln Κουζίνες 

Ενδιαφέροντα Άρθρα

add
close