Ένα μοντέρνο αυστραλιανό αρχοντικό στην κορυφογραμμή που περιβάλλεται από τροπικούς καταπράσινους λόφους

Στη νότια άκρη της χερσονήσου Mornington της Βικτώριας, όπου οι τροπικοί καταπράσινοι λόφοι συναντούν τη θάλασσα βρίσκεται το χωριό Flinders.

Για πολλούς, αυτό το γαλήνιο μείγμα ακτής και χώρας είναι ένα μεγάλο αξιοθέατο και αυτό ισχύει για τη Lizzie Burns και τον σύζυγό της Wes, 44 ετών, που έχτισαν το σπίτι τους στο βράχο, γνωστό ως Bluff House, στα περίχωρα της πόλης.

Κοντραρισμένος στην άκρη του βράχου, γυρίζει την πλάτη του στο αγροτικό ειδύλλιο και αγκαλιάζει ανοιχτά τη θάλασσα.

«Ξυπνάς μέχρι την ανατολή του ηλίου πάνω από τον Shoreham και βλέπεις τον ήλιο να κατεβαίνει πάνω από τον κόλπο», λέει η Lizzie. Ο αρχιτέκτονας Rob Kennon λέει: "Οι πελάτες μας αγαπούν να βλέπουν τον καιρό να έρχονται και να πάνε", καθώς και "το συναίσθημα της ύπαρξης στο τοπίο, αλλά ταυτόχρονα προστατεύονται από αυτό".

Για το ζευγάρι και τους δύο γιους τους, τον Elliot και τον Angus, ο Flinders είναι ο τόπος τους, κάπου για να αφήσουν τα παιδιά τους να τρέξουν ελεύθερα.

"Χρειαζόμασταν μόνο χώρο για αυτούς", λέει η Lizzie, 43 ετών, που μεγάλωσε στο Ballarat. «Ήταν πάντα το σχέδιό μας να βρούμε ένα χώρο έξω από την πόλη για να έχουμε καλύτερη ποιότητα ζωής».

Η Lizzie Burns απολαμβάνει τον ήλιο με τον Lucky τον λαμπραντόρ στα σκαλοπάτια της βεράντας.

Όταν άρχισαν να αναζητούν γη για να χτίσουν πριν από τρία χρόνια, η νότια χερσόνησος Mornington, περίπου 75 λεπτά από τη Μελβούρνη, ήταν η πρώτη επιλογή τους.

Η Wes είναι στο ιατρικό επάγγελμα και η Lizzie είναι σχεδιαστής μόδας που προετοιμάζεται να ξεκινήσει την ετικέτα της για τα μαγιό, το Rare Bird, αργότερα φέτος, καθώς και το σχεδιασμό εσωτερικών χώρων στο σπίτι.

"Ο Wes μεγάλωσε στη χερσόνησο και ήθελε να γυρίσει προς τα κάτω, κοντά στη Μελβούρνη", λέει, "ενώ οι γονείς μου είχαν σπίτι στο κόλπο του Απόλλωνα, αλλά η δυτική ακτή ήταν πολύ μακριά από το σημείο όπου ζούμε."

Το γυαλί πλήρους ύψους στους χώρους καθιστικού ενισχύει την θέα στον ωκεανό.

Το 2016 βρήκαν τη μοναδική τοποθεσία και άρχισαν να σχεδιάζουν να χτίσουν μια βραχώδη μπλόφα με θέα στην άγρια ​​νότια βικτοριανή ακτή.

Οι ψηλές και γλυπτικές μορφές βελανιδιάς που προσκολλώνται στην άκρη του βράχου πλαισιώνουν το δράμα που παίζει κάτω από το σημείο που οι πρηξίματα του Bass Strait συγκρούονται με τα ήρεμα νερά του δυτικού Port Bay. "Ήμασταν πολύ τυχεροί να βρούμε αυτή τη γη, ήμασταν τόσο τυχεροί", λέει.

Η γυάλινη πρόσοψη του Bluff House αντανακλά τα δέντρα και τους ουρανούς, συνδυάζοντάς το με το τοπίο και επιτρέποντας πανοραμική θέα.

Από την αρχή οι Lizzie και Wes οραματίστηκαν ένα κτίριο που θα ενσωματωθεί σε αυτό το εξαιρετικό φυσικό περιβάλλον.

Η Lizzie, ειδικότερα, συνεργάστηκε στενά με τον αρχιτέκτονα της Μελβούρνης Rob Kennon.

"Ήθελα κάτι που ήταν ελαφρύ, και αυτό ήταν φωλιασμένο στο περιβάλλον, και έτσι η σύντομη αναφορά στον αρχιτέκτονα ήταν να χτίσει κάτι που δεν επηρέασε πάρα πολύ τη γη", λέει.

Οι τοίχοι είναι επενδυμένοι με αμερικανική δρυς, καλύπτοντας ράφια και αποθηκευτικούς χώρους για την τηλεόραση, τα βιβλία και άλλα αντικείμενα.

Τα κλινοσκεπάσματα του δεύτερου κύριου υπνοδωματίου είναι τα λευκά λευκά είδη Libeco της Altamira.

Το αποτέλεσμα είναι μια παραπλανητικά απλή μορφή - ουσιαστικά ένα γυάλινο, ξύλινο και χαλύβδινο περίπτερο που φαίνεται να επιπλέει πάνω από το έδαφος.

Αυτός ο χώρος γεμάτος φωτισμός περιέχει τα δύο κύρια υπνοδωμάτια και μπάνια - "έχουμε συχνά έρθει να παραμείνουν οι γονείς μου" - και να ανοίξουν χώρους διαβίωσης και μια μελέτη.

Το μερικώς ενσωματωμένο υπόγειο με τα υπνοδωμάτια των αγοριών και των επισκεπτών, το πλυντήριο, το μπάνιο και το χώρο παιχνιδιού αγκυρώνουν όλα στο έδαφος. "Η ύπαρξη του υπόγειου χώρου είναι ιδανική, καθώς δεν έχετε την αίσθηση ενός άλλου ορόφου, " λέει η Lizzie.

Το αιωρούμενο τζάκι Ergofocus από το Oblica θερμαίνει το χώρο του ανοιχτού χώρου το χειμώνα. Τραπεζαρία και πάγκοι από τη σειρά Jardan Otto.

Στο εσωτερικό της, η Lizzie δημιούργησε ένα καθαρό, μινιμαλιστικό χώρο που είναι εύκολο να κρατήσει τακτοποιημένο και τακτοποιημένο καθώς οι άνθρωποι έρχονται και πηγαίνουν.

Παρακολούθησε τα κεραμίδια φυσικής πέτρας για πάτωμα και πέτρινους πάγκους κουζίνας που εξήχθησαν σε οικογενειακό λατομείο στην Ιταλία μέσω μιας αρχιτεκτονικής επιχείρησης του Μιλάνου στην Instagram και βρήκε έναν προμηθευτή στη Μελβούρνη.

Εν τω μεταξύ οι τοίχοι είναι επένδυση σε αμερικανική δρυς, αποκρύπτοντας τον χώρο εργασίας της κουζίνας και τους πολλαπλούς αποθηκευτικούς χώρους.

Η επένδυση από ξύλο βελανιδιάς δίνει ζεστή λάμψη. Ο Ross Stapleton, από το On the Rise Construction και ένας πρώην βραστήρας στο Cape Schanck, έκτισε το μεγαλύτερο μέρος του ίδιου του σπιτιού, συμπεριλαμβανομένων των ντουλαπιών. Έβαλε επίσης την πέτρα.

Ο Robyn Barlow Landscape Architect σχεδίασε το νεοσυσταθέντα εγγενή κήπο γύρω από το σπίτι.

"Κάθε τοίχος έχει σκοπό" λέει η Lizzie.

"Πίσω από τον τοίχο του καθιστικού είναι το ράφι με μια μονάδα τηλεόρασης και όλα αυτά τα πράγματα. Και η περιοχή μαγειρέματος κουζίνας κλείνει έτσι δεν χρειάζεται να το κοιτάς αυτό ενώ κάθεσαι στο τραπέζι. όλα είναι περίπλοκα. "

Ο φωτισμός στην κουζίνα είναι ένα μενταγιόν Archier Highline.

Δύο βεράντες με πτερύγια με πτυσσόμενα φύλλα που παρέχουν καταφύγιο σε όλες τις καιρικές συνθήκες ανοίγουν στον νεοϊδρυθέντα αυτόχθονο κήπο που σχεδίασε ο σχεδιαστής κήπων της Μελβούρνης Robyn Barlow.

"Είναι ήδη αρχίζει να αισθάνεται σαν ένα όμορφο αυτόχθονα κήπο", λέει η Lizzie. Κάτω από το σπίτι είναι νέες φυτεύσεις άλλων ιθαγενών, μια πισίνα και βήματα κάτω από το άγριο παράκτιο τσάι και pittosporum σε ένα γήπεδο τένις που μοιράζονται με γείτονες.

Τα δάπεδα σε όλο το μήκος είναι φυσικές πέτρες Ceppo di Gre.

Η Lizzie λέει ότι αισθάνεται την αίσθηση ανακούφισης μόλις βγει στο σπίτι.

"Είναι ένα καταπληκτικό σπίτι για να ζήσεις", λέει. "Έχουμε πρόσβαση στην παραλία στο μπροστινό μέρος του σπιτιού, όπου υπάρχει μια πύλη, το αποκαλούμε" 200-βήμα Walk "στην παραλία, έχουμε απίστευτη θέα, ξυπνάμε μέχρι την ανατολή του ηλίου πάνω από το Shoreham και βλέπουμε τον ήλιο πηγαίνοντας πάνω από τον κόλπο.

"Για την οικογένειά μας, αυτό το σπίτι είναι ιδιαίτερα ευεργετικό, παίρνετε μια βαθιά αναπνοή και μέσα σε πέντε λεπτά αισθάνεστε μεταφερόμενοι σε έναν άλλο κόσμο." Για την Elliot και την Angus, είναι ελευθερία - αισθανόμαστε ότι τους έχουμε δώσει την παιδική ηλικία που είχαμε.

Οι καρέκλες Hay Palisade είναι τοποθετημένες για να απολαμβάνουν τη θέα από το κατάστρωμα.

Ετικέτες:  Saln Υπαίθρια & Κηπουρική Κουζίνα 

Ενδιαφέροντα Άρθρα

add
close