Ένα σύγχρονο οικογενειακό σπίτι με σκανδιναβικό στιλ στην Αδελαΐδα

Ζητήστε από τους περισσότερους ιδιοκτήτες σπιτιών να περιγράψουν την έμπνευσή τους για μια ανακαίνιση και συχνά υποδεικνύουν καθιερωμένες μορφές ή αφηρημένες έννοιες. Δεν είναι αυτό το ζευγάρι.

Το σημείο εκκίνησής τους ήταν ένα τεράστιο δέντρο με πέτρες στην πίσω αυλή και κάποια άλλα καθιερωμένα δέντρα στο μπλοκ βόρεια / νότια. Μόλις εξασφαλισθεί το μέλλον αυτών, άρχισε η διαδικασία σχεδιασμού για το σκανδιναβικό οικογενειακό σπίτι στυλ καμπίνας.

Η Emma και ο Richard Zanchetta αγόρασαν την ιδιοκτησία τους στην Αδελαΐδα τον Φεβρουάριο του 2011. Ιδανικά τοποθετημένη ανάμεσα στην πόλη και τους λόφους, περιλάμβανε μια κατοικία τύπου Tudor της δεκαετίας του '30 με επέκταση της δεκαετίας του 1990, η οποία ήταν εύχρηστη, αλλά απεγνωσμένη ανάγκη για δαπανηρή ανακαίνιση.

Ο Ρίτσαρντ, συνεργάτης σε μια μεγάλη τοπική εταιρία κτιρίων, θεώρησε ότι το χτύπημα και η εκ νέου έναρξη ήταν πιθανώς ο τρόπος να πάει.

"Προφανώς επιλέξαμε το τελευταίο", λέει η Emma.

Φινκ στο αίθριο. Οι ιθαγενείς χλόες Pennisetum ευθυγραμμίζουν το μονοπάτι έξω. Η μπροστινή πόρτα είναι δυτικό κόκκινο κέδρο. Εξωτερική επένδυση που αντιμετωπίζεται με ban shou sugi, η ιαπωνική μέθοδος χρήσης πυρκαγιάς για μαυρίσματος και σφράγισης ξυλείας.

Οι αυτοαποδεκτοί «αγκάθλοι των δέντρων» αποφάσισαν να στηρίξουν το νέο σπιτικό τους σχέδιο γύρω από το δέντρο και να έχουν θέα και σύνδεση με αυτό μέσα από το σπίτι μέσω στρατηγικά τοποθετημένων παραθύρων.

Επέλεξαν την απλότητα ενός σπιτιού με σκελετό σε σκανδιναβικό στιλ, επηρεασμένο από την αγάπη τους για σκανδιναβικές καμπίνες, εξοχικές κατοικίες και αγροκτήματα.

Το μανδύα και το δάπεδο είναι σκυρόδεμα.

Ο Oliver και η Willow στην αίθουσα του παιχνιδιού.

"Ο Richard γνώριζε τον νορβηγό αρχιτέκτονα Kåre Krokene, του JPE, μέσω της επιχείρησής του", λέει η Emma. "Αισθανθήκαμε άνετα με τη γνώση και την εμπειρία του Kåre και, προς μεγάλη ευχαρίστηση, τρέξαμε με την πρώτη του ιδέα: μια καθαρή οπτική γραμμή από το μέτωπο προς το πίσω μέρος του σπιτιού.

Αυτό επιτυγχάνεται με μια απροσδόκητη επεξεργασία παραθύρων στο μπροστινό μέρος και ένα οπίσθιο παράθυρο πλήρους ύψους, καθώς και ένα ενδιάμεσο πεζόδρομο που οδηγεί από την μπροστινή πύλη στην πισίνα. "Με τέσσερα παιδιά ηλικίας από ένα έως έξι τρέχοντας γύρω από την ιδιοκτησία 1115m2, ήταν ένα προφανές επίδομα.

Αυτός ο οικογενειακός χώρος έχει ένα πρακτικό συγκεκριμένο πάτωμα. Το πάγκο είναι μαρμάρινο.

Η κατασκευή άρχισε τον Απρίλιο του 2015 και η κατοικία τεσσάρων υπνοδωματίων ολοκληρώθηκε 18 μήνες αργότερα. Χτισμένο σε τρία επίπεδα (ισόγειο, ημιυπόγειο και υπόγειο με γκαράζ και κελάρι) σε τούβλα, είναι επενδυμένο με πυρίμαχο δυτικό κόκκινο κέδρο.

"Αυτή ήταν μια πρόκληση καθώς δεν μπορούσαμε να βρούμε κανέναν έμπειρο σε απαγόρευση shou sugi", λέει η Emma. "Αλλά συνεργαστήκαμε στενά με τον ζωγράφο μας και το πέτυχαν με δοκιμασία και λάθος".

Δίπλα στο κρεβάτι, το ερμάριο αποθήκευσης του Little Nest από το Plyroom είναι το σωστό μέγεθος για τον διαχωριστικό τοίχο που εμπνέει την καμπίνα.

Ο τοίχος ματαιοδοξίας, σχεδιασμένος από την Emma σε ένα πλαστικό σύνθετο υλικό θαλάσσιας ποιότητας με εξατομικευμένη κατακόρυφη δρομολόγηση, δίνει απλώς αρκετό ενδιαφέρον για το κείμενο.

Στο εσωτερικό, το σπίτι ήταν εξοπλισμένο από την κατοικημένη εσωτερική σχεδίαση Emma (της Emma Jane), ο οποίος παραθέτει χρησιμοποιώντας κάθε ίντσα του χώρου και διατηρώντας την εγκατάσταση ευέλικτη ως κορυφαίες προτεραιότητες.

Εμπνευσμένη από το σκανδιναβικό και, σε μικρότερο βαθμό, το Shaker design, επέλεξε ένα μεζέλι από φυσικά υλικά, συμπεριλαμβανομένης της ευρωπαϊκής βελανιδιάς (στα πατώματα και την σκάλα) και πολλών άλλων θερμών ξύλινων ξύλων, όπως το μαλλί, το λινάρι, το βαμβάκι και τα δέρματα.

"Το οικογενειακό δωμάτιο μας χρησιμοποιείται ως επί το πλείστον, καθώς τα παιδιά είναι ακόμα λίγα, έτσι ώστε να αρέσει να παίζουν αρκετά κοντά. Ο πάτωμα είναι συνεχώς καλυμμένος σε πύργους και φρούρια χτισμένα από τα παιδιά", λέει η Emma.

Αυτή η ζώνη υψηλής κυκλοφορίας είναι το σημείο πρόσβασης για όλα τα υπνοδωμάτια του σπιτιού.

Η εσωτερική θερμοκρασία ρυθμίζεται με υδραυλική υποδαπέδια θέρμανση και κλιματισμό ανάστροφου κύκλου.

Ενώ η Emma λέει ότι δεν θα αλλάξει κάτι για το σπίτι της, παραδέχεται ότι η ύπαρξη τόσο πολλών μη τυποποιημένων και λεπτομερών λεπτομερειών έθεσε μερικές προκλήσεις. "Ήταν καθημερινό καθήκον να διασφαλίσουμε ότι οι λεπτομέρειες ήταν σαφώς κατανοητές από όλους τους επιτόπιους", λέει.

Το παιδικό κρεβάτι της Emma επιχρίστηκε για το γιο της.

Η ζωγραφική των 2, 9 μ. Τοίχων ακριβώς πάνω από το ύψος του κρεβατιού έχει κάνει το δωμάτιο πιο άνετο.

Μόλις το σπίτι ήταν πλήρες, η οικογένεια έκανε ένα διάλειμμα πριν την ανακαίνιση της πισίνας, η οποία ήταν έτοιμη για κολύμβηση μέχρι τα Χριστούγεννα του 2017.

Σχεδίαζαν τον κήπο και την επιλογή φυτών γύρω από αυτό.

"Το δέντρο με λουλούδια ήταν προφανώς ένα σημαντικό χαρακτηριστικό, ακόμα κι αν πέφτει κάθε χρόνο μια τεράστια ποσότητα μωβ μούρων, αφήνοντας το παλάμη μας και το γκαζόν καλυμμένο με μωβ, αλλά να το αντικαταστήσουμε και να περιμένουμε να αναπτυχθεί ένα άλλο δέντρο και να προσφερθεί το ίδιο ποσό της σκιάς θα πάρει μια ζωή, έτσι είμαστε πολύ χαρούμενοι. "

Ετικέτες:  Κουζίνες Κουζίνα Saln 

Ενδιαφέροντα Άρθρα

add
close