Ένα μονόχρωμο διαμέρισμα στη Στοκχόλμη γεμάτο με έξυπνες ιδέες στυλ

Ποιος ζει εδώ; Εσωτερική στυλίστρια Lotta Agaton; συνεργάτης Fredrik Wallner, αρχιτέκτονας. και τα τέσσερα παιδιά τους.

Στυλ του σπιτιού : Ένα διαμέρισμα 200 τετραγωνικών μέτρων, αρχικά χτισμένο το 1904, τώρα ανακαινισμένο για να περιλαμβάνει πέντε υπνοδωμάτια και ενιαίο χώρο καθιστικού και τραπεζαρίας.

Η πραγματική συνεργασία μεταξύ του ιδιοκτήτη ενός σπιτιού και του σχεδιαστή του σχεδόν πάντα οδηγεί σε σπουδαία αποτελέσματα, οπότε όταν οι ιδιοκτήτες αυτού του διαμερίσματος της Στοκχόλμης, ενός από τους κορυφαίους στυλίστες της Σουηδίας και του αρχιτέκτονα της, είναι επίσης οι σχεδιαστές, όλα τα σημάδια δείχνουν μια επιτυχημένη ανακαίνιση.

Χώρος διαβίωσης Ένα εκλεπτυσμένο ασπρόμαυρο σχέδιο εξομαλύνεται εξειδικευμένα με ένα μείγμα υφασμάτων από τον στυλίστα και τον ιδιοκτήτη Lotta Agaton. Η φύση παίζει επίσης μέρος, με ρουστίκ σκαμπό ξυλείας και πράσινο που προσφέρουν νέα έκκληση και ενδιαφέρον. Τα έργα τέχνης από το Playtype είναι ένα κεντρικό χαρακτηριστικό.

Όταν οι Lotta Agaton και Fredrik Wallner είδαν για πρώτη φορά το διαμέρισμα των 200 τετραγωνικών μέτρων, ήταν τα υψηλά ανώτατα όρια και οι λεπτομέρειες της περιόδου που είχαν σχεδιαστεί.

"Ήταν ένα παλιό διαμέρισμα με παραδοσιακό δάπεδο", λέει η Lotta. Τώρα, λέει, το σπίτι της έχει ένα "πιο πρακτικό σχέδιο που ταιριάζει σε μια οικογένεια έξι, με πέντε υπνοδωμάτια και ένα μεγάλο ανοιχτό χώρο για να ζει και να τρώει".

Μια συνολική επανεξέταση του κατόπτρου ήταν απαραίτητη για να φιλοξενήσει την πολυάσχολη οικογενειακή ζωή, με τον Fredrik να μετακινεί την κουζίνα, να ανακατασκευάσει όλα τα μπάνια και να σχεδιάσει ξεχωριστά υπνοδωμάτια και για τα τέσσερα έφηβα παιδιά.

Καθιστικό Προσφέροντας επιλογές καθιστικού, αυτό το χώρο χαλαρώνει με ένα βελούδινο καναπέ B & B Italia, "αγαπημένες" καρέκλες Børge Mogensen και μαροκινών οθωμανών.

"Διασκεδάζουμε πολύ, συν όλα τα παιδιά έχουν φίλους, έτσι ώστε τα περισσότερα από το χρόνο το διαμέρισμα είναι γεμάτο άνθρωποι και ζωή", λέει η Lotta.

Κουζίνα Ένα παχύ ξύλινο πάτωμα εδάφους αυτό εξορθολογισμένη κουζίνα Binova. Τα σκαμνά Magis 'Steelwood' ολοκληρώνουν την λευκή εμφάνιση ενώ ένα μείγμα κρεμαστών και τοίχων φώτα εξασφαλίζει μια πρακτική αλλά κομψή ζώνη μαγειρέματος.

Οι γενναιόδωροι χώροι καθιστικού και τραπεζαρίας διαιρούνται από ένα ευρύ άνοιγμα και οι δύο επωφελούνται από μια αφθονία φυσικού φωτός από τα παραδοσιακά ψηλά παράθυρα στο μπροστινό μέρος του διαμερίσματος, με μια ήρεμη θέα των καταπράσινων δρυών. Διπλές πόρτες οδηγούν από την τραπεζαρία στην άσπρη κουζίνα, η οποία τελειώνει απλά με απλό λευκό ντουλάπι και τοίχο από λευκά πλακάκια.

Living Μια λεπτή πόρτα οδηγεί σε ένα μπαλκόνι.

Όταν πρόκειται για τους εσωτερικούς χώρους, η εμπειρία της Lotta για το styling έχει βελτιώσει το γούστο της, αν και δεν της αρέσει να είναι περιζήτητο. "Το στυλ μου είναι μοντέρνο και μονοχρωματικό", λέει. "Δεν έχω ένα αγαπημένο ύφος, αλλά μάλλον μου αρέσουν καλά σχεδιασμένα έπιπλα σε καλά υλικά που ωριμάζουν όμορφα".

Οθόνη Η συμμετρία, τα γυάλινα σκεύη και τα συλλεχθέντα κομμάτια καθοδηγούν αυτές τις γεμάτες οθόνες.

Ευνοεί τα φυσικά υλικά όπως η ξυλεία, το δέρμα και η πέτρα, τα οποία λειτουργούν επίσης ως ουδέτερη βάση για την εργασία της. "Χρησιμοποιώ το διαμέρισμα ως θέση για τις εικόνες Instagram και blog", λέει. "Το αντιμετωπίζω ως ένα έργο σε εξέλιξη όπου μπορώ να δοκιμάσω διαφορετικά πράγματα."

Η οθόνη Peppered σε όλο το διαμέρισμα θεωρούνται στυλάκια βινιέτες.

Σε όλο το κομψό σπίτι, οι τοίχοι είναι λευκοί και το σχέδιο μονοχρωματικό, με χαλιά από κάρβουνο και καναπέ B & B Italia χαμηλού στύλου στο καθιστικό που συνεργάστηκε με δυο vintage "ισπανικές" καρέκλες Børge Mogensen.

Τραπεζαρίες Οι καρέκλες Classic Le Corbusier Thonet αποτελούν τη σύνδεση μεταξύ της σύγχρονης τραπεζαρίας MDF Italia και του παραδοσιακού πατώματος παρκέ ξύλου.

Οι ευχάριστες πινελιές προσθέτουν ένα στρώμα ζεστασιάς με τσιγγάνικα μαροκινούς οθωμανούς και ρουστίκ σκαμπό ξυλόγλυπτα στρογγυλεμένα γύρω, καθώς και όμορφα συνειδητοποιημένα βινιέτα που κάθονται σε παράθυρα, τραπέζια και επάνω ντουλάπια.

Χώρος διαβίωσης Μια κρεβατοκάμαρα στρωμένη με μοτίβα χαρούμενα μαξιλάρια και μια βολή συνδυάζεται με τα φώτα του Tom Dixon 'Jack' για να δημιουργήσετε μια ζεστή γωνιά.

Αυτές οι στιγμές στυλ χρησιμοποιούνται επίσης με μεγάλη επιτυχία από τη Lotta, για να χωρίσουν ένα τείχος της βιβλιοθήκης με ανοιχτά ράφια στο καθιστικό, προσθέτοντας αριστοκρατικές τσέπες χαρακτήρα. "Η αναδιάταξη των πραγμάτων στο σπίτι μου είναι το αγαπημένο μου χάσιμο χρόνου, αλλά νομίζω ότι η διακόσμηση είναι αυτό που κάνει το σπίτι προσωπικό", λέει.

Αίθριο Τα ψηλά ταβάνια και το μέγεθος του φυσικού φωτός που φιλτράρεται στο διαμέρισμα, έπιαναν την προσοχή της Lotta και του Fredrik όταν είδαν για πρώτη φορά το σπίτι τους. Μια σειρά φωτογραφιών στο επίπεδο των ματιών δίνει σε αυτό το μεταβατικό χώρο μια προσωπική πινελιά.

Η τραχιά τραπεζαρία σκουρόχρωμης ξυλείας συνδυάζεται με ατελείωτα καθίσματα Le Corbusier Thonet και φωτίζεται από ένα μεγάλο χαρτοπετσέτα, σχηματίζοντας μια έξυπνη αντίθεση φωτός και σκούρου, σκληρού και μαλακού.

Star performer Σε αυτό το διαμέρισμα, δεν μπορείτε να περάσετε το μάτι της Lotta για το στυλ. Η παλέτα δεν έχει περιορίσει το πεδίο εφαρμογής της για ενδιαφέρουσες οθόνες, όπως φαίνεται εδώ με την επιμελημένη προσέγγιση που έχει πάρει στο τείχος της βιβλιοθήκης της.

"Τα έπιπλα μου είναι ένα μίγμα από πράγματα που συλλέγονται μέσα από την εργασία, τη ζωή και σε πολλά διαφορετικά σπίτια", λέει η Lotta. Το ετήσιο ταξίδι της στα νότια της Γαλλίας αποδίδει vintage θησαυρούς, τις οποίες συνδυάζει αδιάλειπτα με κομμάτια σχεδιαστή και στίγματα με ζωντανή πράσινη ευγένεια από γλυπτά φυτά σε γλάστρες.

Κύριο υπνοδωμάτιο Το μονοχρωματικό σχέδιο συνεχίζεται σε αυτόν τον ήσυχο χώρο. Μια ποικιλία από μαξιλάρια και στρωμένα λευκά είδη δημιουργεί ένα άνετο κρεβάτι ενώ ένα συρτάρι στήνει το σκηνικό για μια υπογραφή Lotta.

Αλλά πάνω απ 'όλα, παραμένει πιστή στην κληρονομιά της. "Το σκανδιναβικό ύφος ήταν πάντα δικό μου", λέει. "Είναι ελαφρύ, φρέσκο ​​και πρακτικό."

Μπάνιο Τα απλά τετράγωνα τοιχοποιία και ένας συνδυασμός βυθιζόμενου νεροχύτη και βρύσης προσδίδουν στην υγρή ζώνη μια εκλεπτυσμένη εμφάνιση. Ένα μαρμάρινο δίσκο διατηρεί καθημερινά τα βασικά στοιχεία.

Οι Lotta και Fredrik έχουν τώρα πουλήσει το οικογενειακό τους διαμέρισμα και μεταφέρθηκαν σε ένα νέο έργο. Ελέγξτε τη δουλειά της Lotta στο Lotta Agaton ή ακολουθήστε την στο Instagram στο @lottaagatoninteriors.

Ετικέτες:  Ανακαίνιση Κουζίνα Υπνοδωμάτια 

Ενδιαφέροντα Άρθρα

add
close