Μια χαλαρωτική ανακαίνιση βεράντα εμπνευσμένη από την Ιαπωνία στο Chippendale

Ποιος ζει εδώ : ο Warren, ένας προγραμματιστής λογισμικού, και ο συνεργάτης του Annie, δικηγόρος.

Στυλ του σπιτιού : Μια στενή βικτοριανή βεράντα με κληρονομιά στο προάστιο της πόλης Chippendale, Σίδνεϊ.

Χρονοδιάγραμμα : Ολοκληρώθηκε, το έργο χρειάστηκε 15 μήνες - δύο μήνες για το σχεδιασμό και την ανάπτυξη, άλλα τέσσερα για τη διαδικασία DA, στη συνέχεια τρεις μήνες τεκμηρίωσης κατασκευής συν έξι για την πραγματική κατασκευή - και ολοκληρώθηκε τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους.

Προϋπολογισμός : Το συνολικό κόστος του έργου ήταν περίπου 400.000 δολάρια.

Εξωτερική Η παραδοσιακή πρόσοψη της ταράτσας κρύβει το σύγχρονο εσωτερικό αυτού του σπιτιού.

Για τον Warren και την Annie, τα όνειρα ενός φωτισμένου και εξορθολογισμένου σπιτιού έμοιαζαν πολύ μακριά όταν πλησίαζαν για πρώτη φορά τη Kitty Lee, της Kitty Lee Architecture, για να τους βοηθήσουν με μια ανανέωση κουζίνας και μπάνιου. Αλλά καθώς έμπαιναν στην σύντομη περίληψη, ήταν πιο λογικό να δούμε την ανακαίνιση ολόκληρου του σπιτιού από το get-go.

"Το εύρος του έργου ήταν μαζικά μπαλλωμένο από αυτό που υποτίθεται ότι ήταν απλή ανακαίνιση κουζίνας, αλλά ήταν σίγουρα η σωστή απόφαση", λέει ο Warren. Αυτός και η Annie είχαν στην κατοχή τους τη βικτοριανή ταράτσα στο Chippendale του Σίδνεϊ για περίπου τρία χρόνια, πριν ασχοληθεί με τη Kitty για να αντιμετωπίσει τους σκοτεινούς, δύσκαμπτους χώρους και τη γενική ετοιμότητα.

Courtyard "Πλακάκια γρανίτη από την επιφάνεια της γκαλερί συνεχίζουν στην αυλή για μια απρόσκοπτη επέκταση του χώρου διαβίωσης", λέει η Kitty. "Ένας νέος πάγκος μπάρμπεκιου λειτουργεί ως μια υπαίθρια κουζίνα, η οποία ήταν ένα στοιχείο επιθυμιών για το ζευγάρι. Ήταν πρόβολο έτσι ώστε η επιφάνεια δαπέδου θα αισθανόταν πιο εκτεταμένη". Προσαρμοσμένο πάγκο σκυροδέματος, Concrete Studio. Ενσωματωμένη μπάρμπεκιου καυστήρα, Beefeater. Επένδυση Axon, Scyon. Πλακάκια από γρανίτη με γκρίζα ωκεανό, επιφάνεια εργασίας.

Η Kitty επινόησε ένα σχέδιο που θα τεντώσει το πίσω μέρος της βεράντας και στα δύο όρια του ισόγειου χώρου, κερδίζοντας χώρο ζωντανό από μια σπάνια χρησιμοποιούμενη πλαϊνή δίοδο και εισήγαγε ένα φωτιστικό και ένα χωριστό επίπεδο που τώρα συνδέει τη βεράντα με την ύπαιθρο.

Ο αρχιτέκτονας Kitty Lee, αποφασισμένος να ανακαινίσει με σεβασμό τη βεράντα κληρονομιάς δύο υπνοδωματίων και δύο λουτρών, διατήρησε το μπροστινό, ισόγειο τμήμα του σπιτιού που στεγάζει τους χώρους καθιστικού και τραπεζαρίας, καθώς και το κυρίως υπνοδωμάτιο, τη σοφίτα και τη μελέτη στον επάνω όροφο.

Κουζίνα "Ντουλάπια στην οροφή και υαλοπίνακες πλήρους ύψους στην αυλή εκμεταλλεύονται το γενναιόδωρο ύψος του δωματίου", λέει ο Kitty. "Οι συρόμενες πόρτες τριπλής στοίβαξης επιλέχθηκαν για ευελιξία, οι πόρτες μπορούν να ανοίξουν και από τις δύο πλευρές, να στοιβάζονται σε κάθε πλευρά ή να στοιβάζονται στη μέση. Έτσι, όταν κάποιος χρησιμοποιεί την κουζίνα, η αυλή είναι ακόμα προσβάσιμη από την άλλη πλευρά του πάγκο νησιού. " Νέο Έργα Φωτισμός 'Julie' μενταγιόν, HG Solutions Επίπλων. Vantage στοίβαγμα πόρτες, Αρχιτεκτονικά συστήματα παραθύρων.

Η αποκατάσταση των τριών αρχικών τζακιών και πατωμάτων ήταν αναπόσπαστο κομμάτι της θεωρημένης κατασκευής, καθώς και η αναδιαμόρφωση του πίσω ορόφου για να επιτευχθεί μεγαλύτερη λειτουργικότητα, ευελιξία και φυσικό φως σε μια σύγχρονη δομή.

Το κωνικό σχήμα - από ένα μέτριο πλάτος 4, 3 μέτρων στο μπροστινό μέρος, σε 2, 9 μέτρα στο πίσω μέρος της τοποθεσίας - ήταν μια άλλη πρόκληση που η Kitty χειρίστηκε με την αναδιανομή των δωματίων για να εξασφαλίσει ότι κάθε χώρος έφτασε στο μέγιστο δυνατό.

Κουζίνα "Είμαστε τόσο χαρούμενοι με την κουζίνα", λέει ο Warren. "Η πρόσθετη αποθήκευση βελτίωσε τη ροή εργασίας μου, ιδίως τα ράφια εξαγωγής." Η επιτυχία της ζώνης οφείλεται στις έξυπνες σχεδιαστικές αποφάσεις, καθώς και στις κομψές επιλογές στυλ, με το καπλαμά Elton Group Eveneer Milkwood από το BK Joinery, καθώς και ένα splashback σε πλακάκια Shuk από την Skheme.

Η Annie, έχοντας ζήσει στο παρελθόν σε διαμερίσματα, εκτιμούσε την αίσθηση της ιδιωτικής ζωής και του χώρου που παρέχεται από τη βεράντα και ζήτησε μια μπανιέρα onsen στο κεντρικό μπάνιο, η οποία προκάλεσε την έννοια της μινιμαλιστικής ιαπωνικής ευαισθησίας σε όλη την έκταση. Οι αδιαφανείς γυάλινες πόρτες, τα κομψά έθιμα, τα λευκά κουρτίνες και οι συμπαγείς χώροι με υψηλής ποιότητας τελειώματα εξασφαλίζουν την αισθητική διαπερατότητα μέσα από το σπίτι.

Με την ενημέρωση για την απαίτηση για όμορφη και λειτουργική αποθήκευση για να επωφεληθούν από το γενναιόδωρο ύψος της ταράτσας της ταράτσας, το ζευγάρι είναι πλέον σε θέση να ζήσει χωρίς επιβάρυνση από ακαταστασία.

Κύριο υπνοδωμάτιο Τοίχοι ζωγραφισμένο στο Dulux Herbalist αντανακλούν τα δέντρα που περιβάλλουν, προσθέτοντας ένα στοιχείο της φύσης σε αυτό το σπίτι της πόλης. Καρέκλα Jasper στο μαύρισμα, MRD Home. Απόγευμα Nap έργα τέχνης, Η Τέχνη και Framing Εταιρεία. Μαξιλάρια και ρίψη, Adairs. Σαμουράι χαλί στην Πουάα, Cavalier Bremworth.

Ένα ελαφρύ κέλυφος με χαρακτηριστικό γνώρισμα νερού τώρα οριοθετεί τη διαίρεση μεταξύ παλαιού και νέου, αντλώντας φυσικό φως στο σπίτι και παρέχοντας μια ατμόσφαιρα όταν ανάβει τη νύχτα. Η απόκτηση επιπλέον πλάτους επεκτείνοντας τα όρια του ακινήτου επέτρεψε χώρο για ένα νησί κουζίνας με κορυφαία επιφάνεια εργασίας Escastone White Concrete και μαύρο ένθετο με νιπτήρα Franke και βρύση.

"Ο νεροχύτης και η εστία είναι μετατοπισμένα έτσι ώστε δύο άτομα να μπορούν να χρησιμοποιούν άνετα την κουζίνα την ίδια στιγμή", λέει η Kitty. "Η θέση του νεροχύτη κάνει επίσης χώρο για καθίσματα στο ένα άκρο του νησιού." Ο Warren συμφωνεί: «Τρώμε συχνά στον πάγκο όταν είναι μόνο οι δυο μας».

Δεύτερο υπνοδωμάτιο "Έκανα το δερμάτινο λουράκι που κρέμεται από το σιδηρόδρομο, το οποίο εγκαταστάθηκε κάτω από ένα απλό ράφι", λέει η Kitty. "Μια εσοχή για την τοποθέτησή σας επιτρέπει την τοποθέτηση κουρτίνας από τοίχο σε τοίχο, μια πολύπλευρη αλλά οικονομικά αποδοτική λύση για να προσθέσετε υφή και απαλότητα στο δωμάτιο, να ελέγχετε το φως και την ιδιωτικότητα και επίσης να αποκρύπτετε το χώρο της ντουλάπας χωρίς να χρειάζεστε ξεχωριστή πόρτα ντουλαπιού". Vantage μεγεθική συρόμενη πόρτα, Αρχιτεκτονικά συστήματα παραθύρων. Προσαρμοσμένες κουρτίνες, Kolong Interiors. Κουρτίνα υφάσματος, Charles Parsons Interiors.

Με τη μετακίνηση της κουζίνας στο πίσω μέρος του σπιτιού και προσθέτοντας ένα ήπιο χωριστό επίπεδο, η Kitty δημιούργησε μια ζώνη μαγειρέματος που ανοίγει απευθείας στην αυλή και επωφελείται από μια ακόμη μεγαλύτερη αίσθηση χώρου όταν στοιβάζονται οι συρόμενες πόρτες τριπλής στοίβαξης.

Στον επάνω όροφο, ένα νέο βόρειο παράθυρο στη μελέτη άλλαξε δραματικά την ελκυστικότητα του χώρου και το μπαλκόνι της Ιουλιέτας από το δεύτερο υπνοδωμάτιο είναι μια νίκη προσθήκη. Σε αυτό το κομψό υπνοδωμάτιο, Kitty έχει σχεδιάσει μια ντουλάπα που καλύπτεται από την ίδια απλή κουρτίνα που εκτείνεται πέρα ​​από την πόρτα του μπαλκονιού.

Κύριο μπάνιο "Χαρακτηριστικό ενός ιαπωνικού μπάνιου, το δωμάτιο χωρίζεται σε υγρές και ξηρές περιοχές", λέει ο Kitty. "Ο μεγάλος φεγγίτης πάνω από την υγρή περιοχή τραβάει το βλέμμα προς τα πάνω και όχι κατά μήκος του στενού χώρου". 'Hana' ακρυλικό λουτρό, η Ιαπωνική Εταιρεία Μπάνιου. Το σετ ντουζιέρας «Icon + Lever» και οι στρόφιγγες «Icon», το Astra Walker.

Μια ενιαία βούρτσα που εισχωρεί στην οροφή προσφέρει μια εκλεπτυσμένη εμφάνιση και η δημιουργική προσοχή που δίνεται στην ίδια την ντουλάπα εξασφαλίζει ότι ακόμα και όταν οι κουρτίνες σχεδιαστούν, η θέα είναι καλή.

Όπως και με κάθε παράδειγμα εξαιρετικής σχεδίασης, είναι οι λεπτομέρειες που έχουν ιδιαίτερη μνεία, και σε αυτό το σπίτι, ο φωτισμός είναι ιδιαίτερα άξιος προσοχής. Όταν ρωτήθηκε για κάποιες από τις αγαπημένες του όψεις της ανακαίνισης, ο Warren λέει: «Το φως του ήλιου πλημμυρίζει το μπάνιο από τον φεγγίτη κατά τη διάρκεια της ημέρας και το φωτιστικό με το χαρακτηριστικό γνώρισμα του νερού φαίνεται ιδιαίτερα καλό το βράδυ με τα φώτα ενεργοποιημένα».

Κύριο λουτρό Η ουδέτερη παλέτα που τρέχει σε όλο το σπίτι συνεχίζει στους χώρους του μπάνιου. Ματ λευκά μη διορθωμένα πλακίδια τοίχου, επιφανειακή συλλογή. Λευκά πλακάκια χωρίς πλακάκια, Di Lorenzo. Κουζίνα Quasar 65 με ράφι LH, Παρίσι.

Και μερικές φορές, οι πιο σκληροί χώροι εργασίας στο σπίτι έχουν τη δυνατότητα για τη μέγιστη βελτίωση. Το μπάνιο και το πλυντήριο είναι τώρα ένας χώρος πολλαπλών χρήσεων. "Αντί να κρύβετε τα ρούχα μέσα σε ένα ντουλάπι, η μπανιέρα έχει ένα καθρέπτη με καθρέφτη, έτσι ώστε να διπλασιάζεται σαν ματαιοδοξία στο μπάνιο", λέει η Kitty.

Συνδυάζοντας τα ρούχα με το μπάνιο, χρειάστηκε πολύς χώρος για τον Warren και την Annie, αλλά η επιτυχία αυτού του έργου δεν είναι μόνο η χρήση τετραγωνικών μέτρων μέσα. Εξίσου σημαντικό είναι το γεγονός ότι η προσθήκη του φωτοβολταϊκού φωτός εξασφαλίζει τη σύνδεση με τον εξωτερικό χώρο και μια γαλήνια θέα από το κέντρο του σπιτιού.

Μπάνιο / πλυντήριο "Μια αδιάβροχη γυάλινη πόρτα πλήρους ύψους από το Sapphire Aluminium επιτρέπει στο δωμάτιο χωρίς παράθυρα να δανείζεται το φως της ημέρας από το φωτιστικό, " λέει ο Kitty. Ένα μείγμα επιλογών αποθήκευσης - αποθήκευση σε οροφή, ύψος, πάγκος, ανοικτά ράφια - βελτιώνουν τη λειτουργικότητα του δωματίου.

"Εσωτερικά έχουμε χρησιμοποιήσει μια παλέτα από φυσικούς τόνους, εύρωστα υλικά και διαφορετικές αποχρώσεις του πράσινου για να συνδεθεί οπτικά με τις αναλαμπές πράσινου έξω", λέει η Kitty. "Το σπίτι αγκαλιάζει την προκλητική του θέση στο πυκνό αστικό ιστό και βρίσκει αρμονία μεταξύ χρησιμότητας και της κληρονομιάς του."

Για να δείτε περισσότερα από το έργο της Kitty, επισκεφτείτε την Kitty Lee Architecture. Ο οικοδόμος του έργου είναι η Renotech, η επίσκεψη στο κτίριο Renotech.

Δείτε Gallery10 ανακαινίσεις βεράντας εμπνευσμένη

Ετικέτες:  Υπνοδωμάτιο Saln Υπνοδωμάτια 

Ενδιαφέροντα Άρθρα

add
close