Ένα ανακαινισμένο νεωτεριστικό σπίτι της Μελβούρνης με μια περιστροφή Τέχνης και Χειροτεχνίας

Έχετε την κληρονομιά σας, και ζείτε σε αυτό, επίσης! Αυτή ήταν η φιλοδοξία του Studio Kennedy Nolan με έδρα τη Μελβούρνη για την ανακαίνιση ενός τοπικού σπιτιού, όπου οι κάτοικοι θέλησαν να διατηρήσουν και να διατηρήσουν την κληρονομιά της αρχιτεκτονικής ενώ έκαναν μια πιο παιχνιδιάρικη νεωτεριστική αισθητική των 60s στο εσωτερικό για τις διαφορετικές ανάγκες των αλλαγή οικογενειακής δυναμικής.

Η αρχική ενημέρωση για το Urquhart House ήταν διττή. Ένα: να επιτευχθεί μια καλύτερη σχεδιασμένη μορφή για μια μεταβαλλόμενη οικογένεια και να δημιουργηθεί μια καλύτερη σχέση μεταξύ ζωντανών ζωνών και κήπου. Δύο: να διατηρηθούν τα αρχικά χαρακτηριστικά της κληρονομιάς της αρχιτεκτονικής του σπιτιού, ενώ ταυτόχρονα να ενσταλάσσεται στο εσωτερικό μια νεωτεριστική αισθητική από τη δεκαετία του '60.

"Η υπάρχουσα κατοικία έγινε προβληματική για τους κατοίκους και τις διάφορες μεταβαλλόμενες ανάγκες τους", λέει η Adriana Hanna, Αρχιτέκτονας & Σχεδιαστής για τον Kennedy Nolan. "Το ακίνητο αντιμετώπιζε προβλήματα με προσανατολισμό, φτωχή ζώνη, περιορισμένη ιδιωτικότητα, υποβέλτιστες συνδέσεις με τον κήπο και μη αναπτυγμένες παθητικές ηλιακές αρχές για ενεργειακή απόδοση και εσωτερική άνεση. Πρωταρχικός στόχος μας ήταν να αντιμετωπίσουμε αυτά τα θέματα με έξυπνες και απλές αλλαγές και προσθήκες στο υπάρχον σπίτι. "

"Η προσέγγισή μας σε αυτό το έργο ενημερώθηκε από τα φιλοσοφικά και αισθητικά χαρακτηριστικά του κινήματος" Arts & Crafts "- το οποίο ήταν πρόδρομος του νεωτεριστικού σχεδιασμού στα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του '60, " λέει η Adrianna. "Η σχεδιαστική μας φιλοσοφία προήλθε από την ιδέα της καλύτερης σύνδεσης του υπάρχοντος σχεδιασμού των δωματίων με μια ανανεωμένη λύση διαμονής για την οικογένεια".

"Σε ένα πιο αισθητικό επίπεδο, το στυλ σχεδίου Τέχνης και Χειροτεχνίας ήταν σημαντικό εδώ, καθώς αυτό το ύφος τονίζει τη χρησιμότητα, την έκφραση της λειτουργίας, την εγγενή διακόσμηση και τις προκλήσεις σε καθιερωμένους τρόπους κατοίκησης", συνεχίζει. "Για αυτό το σπίτι, στοχεύαμε να χρησιμοποιήσουμε αυτές τις ιδέες, κυρίως εκμεταλλευόμενοι τα υπάρχοντα δομικά υλικά για να προσφέρουμε διακόσμηση, ζεστασιά, υφή και αίσθηση του εγχώριου".

Ο Adrianna ξεκίνησε με την απλοποίηση του υπάρχοντος σπιτιού στα βασικά του δωμάτια (κουζίνα, σαλόνι, μπάνιο, υπνοδωμάτια) και τοποθετώντας ένα νέο υπαίθριο περίπτερο στο πίσω μέρος του χώρου. Αυτό δημιούργησε ένα νέο σημείο εισόδου για το σπίτι, πράγμα που σήμαινε ότι η οικογένεια θα μπορούσε να έρχεται και να πηγαίνει χωρίς να διακόπτει ο ένας τον άλλο, ενώ αναζωογονεί τους εξωτερικούς χώρους στον κήπο.

Το δεύτερο μισό της ανακαίνισης περιελάμβανε την εισαγωγή μιας μοντερνιστικής αισθητικής διατηρώντας παράλληλα την αρχιτεκτονική κληρονομιά του σπιτιού. Η Adrianna εξηγεί: "Η νέα κατασκευή χτίζει μερικά από τα βασικά στοιχεία του υπάρχοντος σπιτιού στυλ τέχνης & χειροτεχνίας, όπως η κεραμοσκεπή που χαρακτηρίζεται από έρπητα ζωστήρα και σκουριές."

"Χρησιμοποιήσαμε επίσης το gridded brise-soleil-ένα σκυρόδεμα που σχεδιάστηκε για να μειώσει τη θερμότητα στο κτίριο- ως ένα διακοσμητικό στοιχείο που θα βρίσκετε συνήθως σε ένα σπίτι κληρονομιάς αυτού του στυλ.Το αποτέλεσμα είναι μια μεταβολή που συνδυάζεται απρόσκοπτα με το κληρονομιό της, προσθέτοντας μια παιχνιδιάρικη και σύγχρονη συστροφή », λέει η Adrianna.

Τα οικοδομικά υλικά επιλέχτηκαν για να αναφερθούν σε αυτό το μοναδικό μείγμα κληρονομιάς και μοντερνισμού, με σκληρή χυτοσίδηρο, λεπτομερή ξυλουργική, έρπητα ζωστήρα, πλακάκια, μεταλλικές κατασκευές και ξυλουργικές εργασίες που αναδεικνύουν όλες τις χειροποίητες ιδιότητες του σπιτιού. Το χρώμα στο σπίτι χρησιμοποιείται για να τονίσει διάφορες ζώνες και να δημιουργήσει ένα ταξίδι σε όλο το σπίτι.

Ως πρόσθετο κομμάτι παιχνιδιού, η παλέτα χρωμάτων ήταν στην πραγματικότητα μια αναφορά στον εικονικό αγγλικό κλωστοϋφαντουργό σχεδιαστή William Morris, ο οποίος μπορεί να δει ολόκληρο το εσωτερικό. Το σκοτεινό δάπεδο bluestone στο περίπτερο και το υπαίθριο τοπίο είναι σε έντονη αντίθεση με τα ανοιχτά ξύλινα πατώματα και το σκούρο πράσινο χαλί στο εσωτερικό - άλλο κούμπωμα στο στυλ τέχνης και χειροτεχνίας καθώς και το έργο του Morris.

Ο φωτισμός έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει ένα απαλό εσωτερικό χώρο, με κάποιους χώρους πιο φωτεινούς από άλλους, προσθέτοντας αντίθεση και βάθος. "Σκοπός μας ήταν να χρησιμοποιήσουμε τον τεχνητό φωτισμό για να δημιουργήσουμε αντίθεση σε μια σχεδόν αισθητική από την ταινία-νύχτα σε σύγκριση με τους τυπικούς φωτεινούς, ομοιόμορφα φωτισμένους χώρους στο σπίτι", λέει ο Adrianna.

Από την πλευρά της αισθητικής, τα πιο λειτουργικά στοιχεία του χώρου δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στη βιωσιμότητα και τις βέλτιστες περιβαλλοντικές πρακτικές. Η Adrianna αναφέρει: "Η υπάρχουσα κατοικία είναι μονωμένη, τα νέα υαλοστάσια είναι διπλά τζάμια και τα ρυμουλκούμενα αποκλείονται από τις εργασίες διόρθωσης. Μεγιστοποιούσαμε τον βόρειο προσανατολισμό του σπιτιού και τα παράθυρα έχουν σχεδιαστεί για να λειτουργούν εύκολα για διασταυρωμένο αερισμό., η σκίαση ηλιοθεραπείας είναι εξαιρετικά λειτουργική ενώ ταυτόχρονα αναμειγνύεται άψογα με την αισθητική του σπιτιού ".

Δείτε περισσότερα από τον Kennedy Nolan στο Kennedy Nolan.

Ετικέτες:  Παιδικά δωμάτια Υπνοδωμάτια Saln 

Ενδιαφέροντα Άρθρα

add
close