Ένα ανάποδο τούβλο σπίτι καπλαμά σε Clovelly με παράκτιο στυλ

HCLOV-sep17-21

Ποιος ζει εδώ : Προσωρινός ψυχολόγος Kimberley; ο σύζυγος Ramon, αγγειακός χειρούργος. οι γιοι του, Jett, 12, και Hunter, 10? και 8-year-old pudle, πιπέρι.

Στυλ του σπιτιού : Ένα νεόκτιστο σπίτια τετράκλινου σπιτιού με τετράκλινα τούβλα που απλώνεται σε τέσσερα επίπεδα στο παραθαλάσσιο προάστιο Clovelly του Σίδνεϊ.

Χρονοδιάγραμμα : Το παλιό σπίτι κατεδαφίστηκε και η νέα κατοικία κατασκευάστηκε για μια ολόκληρη χρονιά.

Προϋπολογισμός : Το κόστος κατασκευής ήταν πάνω από 2 εκατομμύρια δολάρια.

Το πράγμα για το σχεδιασμό ενός παραλιακού σπιτιού είναι αυτό: είναι δύσκολο να μην το κάνετε κλισέ. Για τους Kimberley και Ramon, δεν πρόκειται για σχοινιά με κόμπους και εικόνες ιστιοφόρων για τον τοίχο. Ήθελαν κάτι πρακτικό, όπου η μορφή αντανακλούσε τη χρήση, χωρίς να είναι άσκοπα Brutalist και με έκκληση στο σπίτι.

Με δύο παιδιά στο σπίτι, το Jett και Hunter, καθώς και το Pepper the poodle, έπρεπε να είναι λειτουργικό και όμορφο. «Δεν θέλαμε να είναι περίεργη ή επιτηδευμένη», λέει ο Kimberley.

τι είναι το ανάποδο τούβλο καπλαμά;

Ο καπλαμάς με αντίστροφη τούβλα είναι μια τεχνική κτιρίου όπου τα τούβλα σχηματίζουν το εσωτερικό στρώμα των τοίχων και το εξωτερικό είναι επενδυμένο σε εναλλακτικά υλικά όπως η ξυλεία και ο χάλυβας. Αυτή η τεχνική δόμησης επιτρέπει στο εσωτερικό τούβλο να ρυθμίζει αποτελεσματικότερα τη θερμοκρασία του σπιτιού, ενώ η εξωτερική επένδυση μπορεί επίσης να είναι πιο αποτελεσματική στη στεγανοποίηση του σπιτιού, αλλά μπορεί να είναι ελαφρώς πιο δύσκολο να διατηρηθεί.

Έχοντας χτυπήσει κάτω από το σπίτι τούβλο δεκαετίας του 1970 που κατέλαβαν την περιοχή, Kimberley και Ramon που για την οικοδόμηση σπίτι όνειρο τεσσάρων υπνοδωματίων τους κατά τη διάρκεια ενός έτους. Το ζευγάρι έφερε στην Μελβούρνη την εταιρία Farnan Findlay Architects, που σχεδίασε τέσσερις ορόφους για να χωρέσει σε ένα σχετικά μικρό αποτύπωμα 320 τετραγωνικών μέτρων, πράγμα που κάνει τα δωμάτια να αισθάνονται πιο άνετα από το μέσο όρο του σύγχρονου κτιρίου - ανακούφιση σε έναν κόσμο μεγάλων λευκών κουτιών.

Ο ιδιοκτήτης καταστρώματος Kimberley με το Pepper τον πούντλο. Η κηλίδα της ελαστικής επένδυσης φέρνει μια χαλαρωτική αισθητική στην παραλία, ενώ η υφασμένη πλάτη ενός καναπέ Eco 'Hutt' φέρνει μια άλλη υφή στο μίγμα. Πετσέτα περιδίνησης, Atolyia.

Κάθε φορά που είναι αρκετά ζεστό, η οικογένεια ξεκινάει τη μέρα να κολυμπάει στο κόλπο Gordons του Σίδνεϊ, το οποίο το σπίτι τους αγνοεί «πριν από την είσοδο των πλήδων», λέει ο Kimberley. Είναι μια τέτοια ρουτίνα ότι το σπίτι έχει σχεδιαστεί με μια πίσω πύλη που οδηγεί στα σκαλιά που πηγαίνουν επάνω στον διάδρομο και τον κόλπο.

Εξωτερικό Το σπίτι είναι επενδυμένο με κηλίδες κόμμεως, οι οποίες ηλικίας από κόκκινο έως γκρι "σε διάστημα μηνών", λέει ο Kimberley.

Για να κρύψει την άμμο που σκιάζει αναπόφευκτα στο σπίτι, το ζευγάρι απέρριψε τα γυαλιστερά ξύλινα πατώματα και, αντίθετα, επέλεξε έξυπνα την ανακυκλωμένη βελανιδιά. Η τραχιά υφή του δρύινου δαπέδου κρατά τους χώρους χαλαρούς και αντανακλά την αισθητική της παραλίας στο κάτω μέρος του λόφου.

Το πορτρέτο Jett και Hunter κάθεται στην είσοδο, όπου ανθίζει το γιασεμί.

Στην πραγματικότητα, η υφή ήταν η κινητήρια δύναμη πίσω από το σχεδιασμό αυτής της κατασκευής και είναι αυτό που την κρατά ενδιαφέρουσα από την πλάκα στην οροφή. Μέσα, το σπίτι είναι διακοσμημένο σε ελάχιστο βαθμό με αντιπαραβαλλόμενα υλικά υφής: ξυλεία στο κιγκλίδωμα. ελαφρώς πλεγμένο μάρμαρο στην κουζίνα. σκυρόδεμα για τα κλιμακοστάσια και τις οροφές των κρεβατιών των αγοριών. και λευκά βαμμένα τοιχοποιία για τους τοίχους.

Τραπεζαρία Marz Designs μενταγιόν φώτα κρεμαστή κρέμονται πάνω από ένα τραπέζι MCM House από ανακυκλωμένο ξύλινο δάπεδο εργοστάσιο. Μία μικρή αλλαγή στο επίπεδο του δαπέδου διαχωρίζει με προσοχή το χώρο καθιστικού από την τραπεζαρία σε αυτό το ανοιχτό χώρο, ενώ το ανακυκλωμένο δρύινο δρύινο δάπεδο από Havwoods συνδέει το βλέμμα μαζί.

Όμορφες λαβές ορείχαλκου στα ντουλάπια συνδέουν όλους τους χώρους μαζί. "Αντί να βάζουμε πολλά έργα τέχνης, το έργο τέχνης είναι το ίδιο το εσωτερικό", λέει ο Ramon. "Είναι σαν να ζεις σε ένα έργο τέχνης".

Περιοχή τραπεζαρίας Μια τοίχο κρεμασμένη από τον Tammy Kanat είναι ζευγαρωμένη με Wingnut & Co και Amy Leeworthy αγγεία από Koskela για να δημιουργήσει μια boho-chic εμφάνιση. Μπουκάλι & δίσκος, Ζάκκια. Μαξιλάρι, Αυτά τα τείχη. ρίξτε, Atolyia.

Το εξωτερικό του κτιρίου είναι επιστρωμένο σε κηλίδες με κόλλα, που το συνδέουν με την παραλία κάτω. "Εμείς επιλέξαμε την κηλίδα για τα γόνατα γιατί θέλαμε να γερνούν", λέει ο Kimberley από το ξύλο που ήταν κάποτε κόκκινο και τώρα είναι ασημένιο γκρίζο. "Κάτω από τον Κόλπο του Γκόρντον, τα ψαροκάικα κάθονται σε αυτά τα παλιά σκάλες με ξύλινα σκαλοπάτια και θέλαμε το σπίτι να τους αντικατοπτρίζει. Και η σύνδεση με το νερό που ακολουθεί δεν τελειώνει εκεί.

Σκάλες Οι σκάλες από σκυρόδεμα αντιπαραβάλλονται με τους κηλιδωτούς κόλπους των ούλων, οι οποίοι συνεχίζουν στο καθιστικό, ενώ η σιλουέτα τους απηχεί το μπαμπού στην αυλή.

"Έπειτα, έχετε το φυσικό απόθεμα χλωρίδας που περιβάλλει τον κόλπο", λέει ο Ramon. "Αυτό μεταφράζεται στον μπροστινό μας κήπο, φέρνοντας εδώ μέρος της άγριας πανίδας, γιατί υπάρχει μια πολύ ζωή πουλιών που ζει σε αυτό το αποθεματικό. Έχουμε τώρα μια οικογένεια από αυτά τα υπέροχα λαμπρά μπλε βράχια". Το σπίτι του σχήματος Η φιλοξενεί έναν μπαμπού κήπο σε μια από τις δύο γωνιές του - "οι γαλήδες αγαπούν το μπαμπού, έτσι έχουν φωλιασμένο" - και έναν ιαπωνικό κήπο στην άλλη.

Οι κουζίνες καπλαμάς με κουκκίδες και τα μαρμάρινα benchtops από τον Artedomus "Bianco Gioia" έθεσαν τον τόνο στην εκλεπτυσμένη ζώνη μαγειρέματος. Ο φούρνος τοποθετείται στο χώρο κάτω από τις σκάλες σε έναν τοίχο με επένδυση από βαμμένη με μαύρη αμερικανική βελανιδιά.

Και το εξωτερικό τέχνασμα των τούβλων - μέσα και έξω από το ξύλο δεν είναι λάθος - είναι πραγματικά λειτουργικό για ένα κλίμα όπως το Sydney και λειτουργεί σύμφωνα με τους πράσινους στόχους του ζευγαριού για το σπίτι. "Η μέθοδος κατασκευής είναι η αντίστροφη καπλαμά, η οποία παίρνει την τυπική κατασκευή καπλαμά τούβλο και την αναστρέφει", λέει ο αρχιτέκτονας Michelle Findlay, που σχεδίασε το κτίριο με τον συνεργάτη Joel Farnan.

Περιοχή τραπεζαρίας Οι οροφές με ξύλινα κουφώματα προσθέτουν την ψευδαίσθηση ύψους σε όλη την κουζίνα και την τραπεζαρία.

"Έτσι βάζετε τη θερμική μάζα - τα τούβλα - στο εσωτερικό και βάζετε την μονωμένη ελαφριά κατασκευή στο εξωτερικό. Παρέχει πραγματικά καλή εσωτερική θερμική μάζα και καταβιβάζει κάθε είδους διακυμάνσεις της θερμοκρασίας περιβάλλοντος, κάνοντας ένα πολύ πιο άνετο σπίτι το καλοκαίρι και το χειμώνα. Και η αισθητική ανάποδα αυτού είναι ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το πανέμορφο ελαφρύ υλικό έξω όπως το κηλιδωτό ελαστικό επίστρωμα και να πάρετε το υπέροχο υφασμάτινο, σάκοι τοιχοποιίας στο εσωτερικό ».

Χώρος διαβίωσης Ένα ζευγάρι καναπέδων Ελευθερίας συμπληρώνεται από έναν οθωμανικό MJG από την Life Interiors και ένα χαλί West Elm.

Τα αντίθετα υλικά εκτείνονται στην κύρια κρεβατοκάμαρα που βρίσκεται στην κορυφή του κτηρίου. Περιεχόμενο σε χάλυβα Colorbond εξωτερικά και πάνω στην οροφή, τα φύλλα από κόντρα πλακέ είναι καμπυλωτά γύρω από τα τοιχώματα, δημιουργώντας έτσι ένα εσωτερικό σαν το σκάφος.

Ensuite Η υγρή ζώνη έχει μια γραφική θέα στον κόλπο Gordons και πέρα ​​από αυτό. Τα ντους και οι βρύσες είναι από το Astra Walker. Οι Kimberley και Ramon διάλεξαν τα κεραμίδια στο Teranova πλακάκια.

Αλλά είναι κάτω από το μεγάλο κατάστρωμα, ακριβώς έξω από το καθιστικό στον δεύτερο όροφο, όπου η οικογένεια ξοδεύει το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου τους. "Είναι πραγματικά το κέντρο του χώρου διαβίωσης μας", λέει ο Ramon. "Τρώμε όλα τα γεύματά μας εκεί έξω στους ζεστούς μήνες, συχνά κάθονται με τη μουσική να παίζει αργά το βράδυ, βλέποντας τα αστέρια".

Κύριο υπνοδωμάτιο Επένδυση με κόντρα πλακέ, το υπνοδωμάτιο διαθέτει επίσης ανοιχτά ράφια για προσωπικές οθόνες. Μια κεκλιμένη επιφάνεια της γωνίας λειτουργεί ως μεταβλητό σημείο εμφάνισης. Τα φώτα τοίχου του Pierre + Charlotte εμφανίζονται σε όλο το σπίτι.

Διδάγματα "Ήμασταν να εγκαταστήσετε μια δεξαμενή χωρητικότητας 8000 λίτρων αλλά αλλάξαμε την τοποθεσία και έπρεπε να είναι ένας 5000 λίτρα. Χρησιμοποιούμε το για όλες τις αρδεύσεις και τις τουαλέτες, σημαίνει απλά ότι δεν μπορούμε να ανακυκλώσουμε νερό όσο θα θέλαμε, αλλά γίνεται μόνο ένας παράγοντας το καλοκαίρι ", λέει ο Ramon. "Γνωρίζουμε ότι εξαντλούμε το νερό της δεξαμενής γιατί η πίεση αλλάζει όταν έρχεται από το δίκτυο", προσθέτει ο Kimberley. "Είναι επίσης καλό για το περιβάλλον να χρησιμοποιεί βρόχινα, ειδικά για τα φυτά".

Ensuite Η υγρή ζώνη έχει μια γραφική θέα στον κόλπο Gordons και πέρα ​​από αυτό. Τα ντους και οι βρύσες είναι από το Astra Walker. Οι Kimberley και Ramon διάλεξαν τα κεραμίδια στο Teranova πλακάκια.

Star performer Το κορυφαίο επίπεδο του σπιτιού εκμεταλλεύεται την τοποθεσία, με ανοιγόμενα παράθυρα Aneeta που δεν αποσπούν την προσοχή από την παράκτια θέα.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Farnan Findlay, επισκεφθείτε το Farnan Findlay Architects Ο οικοδόμος αυτού του έργου ήταν η Join Constructions. Βοήθεια σχεδιασμού: Kelly O'Connor.

Ετικέτες:  Δέσμη Saln Υπνοδωμάτιο 

Ενδιαφέροντα Άρθρα

add
close