Η κομψή μετατροπή σπιτιών στο σαλόνι του σκι

Ποιος ζει εδώ : η Nita Hauhia, εσωτερικός στιλίστας. η εταίρος της Valtteri Vartiainen, επιχειρηματίας. και ο εννιάχρονος γιος τους Helmer.

Στυλ του σπιτιού : Ένα πρώην εργοστάσιο σκι στη Φινλανδία, χτισμένο στη δεκαετία του '50, μετατράπηκε σε βιομηχανική σοφίτα βιομηχανικού στυλ.

Χρονοδιάγραμμα : Το ζευγάρι αγόρασε το εργοστάσιο τον Ιανουάριο του 2016 και άρχισε αμέσως την κατεδάφιση. Οι ανακατασκευές ολοκληρώθηκαν τον Οκτώβριο του 2016.

Κουζίνα Η ευρύχωρη κουζίνα αυτού του σπιτιού, με το μακρύ μαρμάρινο πάτωμα Carrara, έχει αρκετό χώρο για να μαγειρέψει ο ιδιοκτήτης Nita. Μαύρες πόρτες και κουρτίνες κουζίνας τοποθετήθηκαν σε πλαίσιο IKEA και έφεραν μια διαχρονική αίσθηση στο χώρο.

Όταν μια πόρτα ανακαίνισης κλείνει, ανοίγει μια άλλη - ή τουλάχιστον έκανε για την εσωτερική στυλίστρια Nita Hauhia και την συνεργάτη της Valtteri Vartiainen. Το ζεύγος είχε μόλις ολοκληρώσει εκτεταμένες ανακαινίσεις στο σπίτι τους, παλαιότερα ένα παλιό πλυντήριο, στη φινλανδική πόλη Porvoo, όταν άκουσαν για ένα παλιό εργοστάσιο σκι στην ύπαιθρο που είχε έρθει στην αγορά.

Τραπεζαρία και πατάρι Οι οροφές και τα δάπεδα από σκυρόδεμα αισθάνονται βιομηχανικά και αναφέρουν την αρχική γεύση του εργοστασίου. Ο γιος της Nita Helmer κοιτάζει κάτω από την προσγείωση του επάνω.

"Ήταν καθαρή τρέλα για να αρχίσω να σκέφτομαι ένα άλλο έργο αμέσως μετά, αλλά ονειρευόμουν να ζουν σε ένα παλιό εργοστάσιο από τότε που ήμουν παιδί και δεν μπορούσαμε να σταματήσουμε να το σκεφτόμαστε», λέει η Nita. Το όνειρο κέρδισε και το ζευγάρι σύντομα υπέγραψε τις πράξεις.

Εξωτερικό Μια πλακόστρωτη περιοχή στο πίσω μέρος είναι ιδανική για διασκέδαση. "Τα μεγάλα διαστήματα του σπιτιού μας επιτρέπουν να προσκαλέσουμε την οικογένεια και τους φίλους μας ταυτόχρονα", λέει η Nita.

Χτισμένο στη δεκαετία του 1950, το ευρύχωρο εργοστάσιο των 307 τετραγωνικών μέτρων μετατράπηκε για κατοικία το 2008, αλλά δυστυχώς η ιστορία και η προσωπικότητα του κτιρίου χάθηκαν στη διαδικασία.

"Είχε μετατραπεί σε μια από αυτές τις υπερμοντέρνες, λευκές πέτρινες βίλες που έχουμε παντού εδώ στη Φινλανδία - πολύ συνηθισμένη και όχι καθόλου αυτό που μου αρέσει", λέει η Νίτα. «Η ιστορία και η ατμόσφαιρα είχαν εξαφανιστεί · ποτέ δεν θα φανταζόσαστε ότι βρίσκεστε μέσα σε ένα παλιό εργοστάσιο».

Κουζίνα και τραπεζαρία Το τραπέζι χτίστηκε από έναν φίλο ξυλουργού που χρησιμοποιεί σανίδες δαπέδου 3, 5 μέτρων και πόδια για Hay. Οι καρέκλες είναι vintage και ανακάλυψη ψύλλων, ενώ τα μενταγιόν Artek αναρτώνται παραπάνω.

Υπήρξε επίσης μια σοβαρή έλλειψη πρόβλεψης για το περιβάλλον κλίμα και τις καιρικές συνθήκες, με μούχλα και έδαφος παγετό εμφανής στα θεμέλια του κτιρίου.

Έτσι, οι Nita και Valtteri αντιμετώπισαν μια σκληρή πραγματικότητα: αν ήθελαν να επαναφέρουν τα αρχικά εργοστάσια και να δημιουργήσουν ένα σπίτι που θα αντέβαινε στα άκρα και των τεσσάρων εποχών της Φινλανδίας, θα έπρεπε να σπάσουν τα πάντα και να ξαναρχίσουν.

Σκάλες Οι μαύρες μεταλλικές μπενιστές έγιναν από έναν φίλο, όπως και η κονσόλα, η οποία κρατά τη συλλογή των νιφάδων τζιν της Nita, που συλλέγονται ενώ ταξιδεύουν. Η παλιά μπροστινή πόρτα έλαβε μια ευγενική προσφορά από φύλλα χαλκού που ήταν κολλημένα και σφυρηλατημένα στην επιφάνειά της. Κάνει μια μόνιμη εντύπωση στους επισκέπτες.

Ευτυχώς είχαν την πλήρη υποστήριξη των φίλων και της οικογένειάς τους. "Ο παππούς μου συμβαίνει να είναι εργοδηγός του εμπορίου, και όταν ανέλαβε την ευθύνη για το έργο, γνωρίζαμε ότι θα συνεχιστεί", θυμάται η Nita.

Καθιστικό Δεν βρίσκετε συχνά μια μοτοσικλέτα που κάθεται σε ένα καθιστικό, αλλά αυτή η δεκαετία του '50 της Norton ανήκε στην οικογένεια της Nita για δεκαετίες. Οι καρέκλες Bertoia Diamond έχουν μετακομίσει με το ζευγάρι από το σπίτι στο σπίτι, το ανατολίτικο χαλί βρέθηκε σε δημοπρασία και η Nita ανέθεσε σε έναν τοπικό μεταλλοτεχνίτη να φτιάξει το πλαίσιο του τραπεζίου του καφέ, το οποίο έβγαλε με λευκά πλακάκια.

Ένας από τους στενούς τους φίλους βοήθησε επίσης με το κτίριο και το εσωτερικό σχέδιο, και μέσα σε 10 μήνες εργάστηκαν ακούραστα για να μετατρέψουν το κτίριο σε ένα ζωντανό σοφίτα. Οι σύγχρονοι τοίχοι από γυψοσανίδες και τα ασβεστολιθικά δάπεδα πήγαν κατευθείαν στον κάδο αναχώρησης και οι παλιές οροφές και οι κολόνες ήταν αμμοβολήγια για να αποκαλύψουν μια τραχύτητα που παίζει σημαντικό ρόλο στο σπίτι.

Πλαίσιο προσγείωσης στο πάτωμα Οι πόρτες βιομηχανικού τύπου χρησιμοποιούνται για να αναπαράγουν το ιστορικό εργοστασίων του σπιτιού. Το παιχνιδιάρικο έργο τέχνης του Ryan Callanan (γνωστός και ως RYCA) προέρχεται από μια γκαλερί του Λονδίνου.

Η Νίτα είχε ένα σαφές όραμα για το τι ήθελε: μια λειτουργική διάταξη, ψηλά ταβάνια, άφθονο χώρο για διασκέδαση και πολλά παράθυρα για να αφήσει το φως μέσα. Επιλέγει σκληρά-φθαρμένα υλικά, όπως πατώματα από σκυρόδεμα και μαρμάρινα πάγκους, απόλαυση του γιου τους Helmer, ο οποίος μπορεί να ποδηλατεί και να κάνει skateboard στο πάτωμα του καθιστικού στο περιεχόμενο της καρδιάς του.

Μπάνιο "Οι τοίχοι είναι βαμμένοι λευκοί επειδή δεν μπορούσα να αποφασίσω αν θα τους κεραμιδώ", παραδέχεται ο Νίτα. Το μεγάλο ντους είναι από το Tapwell και το χαλί σχεδιάστηκε από την Saana και Olli για φινλανδική μάρκα Mum's.

Για να απολαύσει την αγάπη της για τους κόκκινους τοίχους από τούβλα και τα παράθυρα με παντζούρια - και για να παρουσιάσει την αξιοζήλευτη συλλογή υποδημάτων και ενδυμάτων - η Nita σχεδίασε ένα επάνω δωμάτιο με ένα χειροποίητο τοίχο από τούβλα και ένα γενναιόδωρο παράθυρο πλαισιωμένο από σίδερο που βλέπει στο σαλόνι κάτω. "Βασίζω το σχέδιό μου γύρω από το αγαπημένο μου κατάστημα και εστιατόριο στην Εσθονία που ονομάζεται Sfaar", λέει. "Είναι ο χώρος μου να κρέμομαι και να πίνω τσάι κατά την περιήγηση στους θησαυρούς μου".

Χώρος διαβίωσης Μια vintage καρέκλα Karuselli ήταν ένα δώρο από την Valterri στη Nita, ενώ το μαροκινό βερβερικό χαλί είναι η Olli Ella.

Τα εσωτερικά του σπιτιού είναι διασκεδαστικά και γεμάτα νόημα, και κάθε κομμάτι έρχεται με τη δική του ενδιαφέρουσα ιστορία. Για παράδειγμα, η παλιά μοτοσυκλέτα που έχει υπερηφάνεια στο σαλόνι είναι στην οικογένεια Νίτα για χρόνια και μιλάει για το πάθος τους για αγώνες. Και ένας μπλε νεροχύτης πορσελάνης στο μπάνιο είναι αυτός που η Νίτα είδε και θαύμαζε κατά τη διάρκεια μιας διαμονής στο ξενοδοχείο Story στη Στοκχόλμη και αγόραζε αμέσως για το σπίτι της.

Φωτεινή ιδέα Οι τοίχοι και τα δάπεδα στην περιοχή του ντους που γειτνιάζουν με τη σάουνα ήταν ανθεκτικά στην υγρασία, έπειτα επικαλυμμένα και επεξεργασμένα με στρώματα ματ βερνικιού. Μια βαθιά περβάζι παραθύρου είναι το τέλειο σημείο για τα φυτά εσωτερικού χώρου της Nita.

Τα κομμάτια επίπλων σχεδιαστών κάθονται στο επάνω μέρος των vintage χαλιών που βρέθηκαν στις αγορές ψύλλων, ενώ τα βιβλία, τα περιοδικά και τα έργα τέχνης που συλλέγονται στα ταξίδια τους φέρνουν ένα επιπλέον στρώμα ζεστασιάς στα ακατέργαστα βιομηχανικά χαρακτηριστικά και τα έντονα ύψη οροφής. Η συνολική επίδραση είναι αυτή που είναι εντελώς μοναδική σε αυτή την οικογένεια, μια πραγματική αναπαράσταση των παθών και των εμμονών της.

Σάουνα Η σάουνα με επένδυση σε πάγκο σε κάθε φινλανδική κατοικία είναι κατασκευασμένη από κόντρα πλακέ σημύδας.

«Όταν ξυπνήσαμε για πρώτη φορά στο νέο μας σπίτι, το συναίσθημα ήταν εκπληκτικό», λέει η Nita. "Η θέρμανση δεν λειτουργούσε και εμείς παγώσαμε, αλλά δεν μπορούσαμε να πιστέψουμε ότι επιτύχαμε την αναθεώρηση μέχρι το τέλος χωρίς να γίνει καταστροφή!"

Κύρια κρεβατοκάμαρα Τα κομοδίνακα προέρχονταν από την πώληση του Studio Samuji, ενώ το πρώτο σχέδιο του Helmer είναι πλαισιωμένο από τα παράθυρα των γονιών του. Το χαλί vintage αγοράστηκε σε πλειστηριασμό, τα λευκά είδη είναι από Balmuir και ο επιτραπέζιος λαμπτήρας είναι από Jieldé.

"Θα ήθελα να είχαμε σημειώσει τα πάντα από τη λίστα όταν είχαμε την ευκαιρία Είμαστε και οι δύο ενθουσιώδες κλασικών αυτοκινήτων και είχαμε σχέδια να προσθέσουμε ένα μεγάλο μεταλλικό πλαίσιο ανάμεσα στο διάδρομο και το γκαράζ έτσι μπορούμε να δούμε τα αυτοκίνητά μας μέσα από το σπίτι, "λέει η Νίτα. "Το γκαράζ χρειάζεται επίσης λευκά κεραμίδια και funky σημάδια νέον, κάτι που λυπούμαστε που δεν το κάνουμε στην πρώτη θέση, θα ήταν ευκολότερο να το κάνουμε τότε, αλλά τώρα ... τόση σκόνη!"

Ανανεωμένο vintage Φέρτε ζεστασιά και προσωπικότητα σε ένα βιομηχανικό χώρο με έπιπλα αγροτικού στυλ και εορταστικές λεπτομέρειες. Πάρτε το βλέμμα (δεξιόστροφα από τα αριστερά) καρέκλα Knoll 'Bertoia Diamond', από $ 2234, Dedece. Περσικό χαλί Heritz (296 x 217 εκ.), $ 17.200, Cadrys. Greta M Grossman για το φωτιστικό δαπέδου Gubi 'Grasshoppa' στο Jet Black, $ 1269, το Top3 By Design. Η καρέκλα Ercol Originals 'All-Purpose', $ 845, Σχεδιασμός Θερμοκρασίας. Φωτιστικά ηλιακής σειράς, $ 10, Kmart.

Ιστορία ευγενική προσφορά του Living Inside .

Προβολή της συλλογής Μια ανακαινισμένη αποθήκη της Μελβούρνης είναι τώρα το τέλειο σπίτι του διασκεδαστή

Ετικέτες:  Saln Ανακαίνιση Υπνοδωμάτιο 

Ενδιαφέροντα Άρθρα

add
close