Ένα κομψό και μοντέρνο παραλιακό σπίτι με παλέτα σε κλίμακα του γκρι

κουζίνα-γκρι-πέτρα-πάγκο-κορυφή

Ποιος το έχτισε : Ο διευθυντής έργου Rowan Findlay και η σύζυγος Lizie Clifton, διευθυντής έργου της Pure Products και της SugarBaby International. με τον αρχιτέκτονα Rohan Riley. και οι εσωτερικοί σχεδιαστές Miriam Fanning και Kristiina Morgan της Mim Design.

Στυλ του σπιτιού : "Είναι ένα μαύρο κουτί", λέει ο Lizie. Χτισμένο προς πώληση, το σύγχρονο αριστούργημα είναι ένα παραθαλάσσιο σπίτι τεσσάρων υπνοδωματίων με πισίνα και μια έξυπνη σύγχρονη αίσθηση.

Χρονοδιάγραμμα : Το σπίτι πήρε περίπου 10 μήνες για να ολοκληρωθεί και πωλήθηκε μέσα σε εβδομάδες από το χτύπημα της αγοράς.

Προϋπολογισμός : "Ο προϋπολογισμός ξεκίνησε νωρίς το παράθυρο", λέει ο Lizie. "Για εμάς, δεν ήταν για το κόστος, ήταν για τη δημιουργία ενός χώρου που λειτούργησε καλά, κάτι που θα μπορούσαμε να είμαστε περήφανοι."

Μερικές φορές η πιο σκληρή επιλογή με την οικοδόμηση ή την ανακαίνιση είναι να αποφασίσει για το στυλ του σπιτιού που θέλετε να δημιουργήσετε: μέσα του αιώνα ή σύγχρονο σύγχρονο; Ή ίσως εξετάζετε μια ματιά με τις επιρροές της γαλλικής αγροικίας; Για τους Lizie και Rowan, μέρος της χαράς του κτιρίου για να πουλήσει είναι ότι μπορούν να πειραματιστούν με όλα τα είδη αρχιτεκτονικών εποχών μέσα από το εντυπωσιακό χαρτοφυλάκιο παραλιών.

Για αυτό το έργο, όλα αφορούσαν την εξερεύνηση της ομορφιάς του κομψού μοντερνισμού. "Ήθελα πραγματικά αυτό να είναι μια σταθερή μορφή που ενάντια στο εκπληκτικό φυσικό τοπίο", λέει ο Lizie. "Είχαμε ήδη χτίσει μια παραλιακή κατοικία δίπλα στην είσοδο του Hamptons και θέλησα να είναι διαφορετική, αλλά να κάτσω άνετα με το άλλο σπίτι".

Η Lizie και η Rowan αγόρασαν τη γη που τώρα κάθεται στο σπίτι εδώ και πολλά χρόνια, υποδιαιρώντας το για να δημιουργηθεί χώρος για τρεις ξεχωριστές ιδιότητες κοντά στην βικτοριανή ακτή. "Με αυτό το έργο, ήθελα πραγματικά κάτι κομψό και μοντέρνο", εξηγεί ο Lizie.

Κάθε φορά που σκεφτόταν το σχεδιασμό αυτού του σπιτιού, φαντάστηκε στον καθιστικό / τραπεζαρία, που περιβάλλεται από μεγάλα παράθυρα και ένα εκλεπτυσμένο εσωτερικό που προσφέρει άνεση και χαλάρωση.

Κουζίνα ζευγάρι Rowan και Lizie ήθελε να θέσει ένα σύγχρονο γύρισμα σε αυτό το σπίτι παραλία. Δεδομένης της εγγύτητας με τις βικτοριανές ακτές, φάνηκε σχεδόν ευοίωνο ότι η πέτρινη δήλωση του σπιτιού, που βλέπει εδώ στο νησί της κουζίνας και το splashback, ονομάζεται Portsea Gray από την CDK Stone. Η Λίζι το πήρε για να βοηθήσει το ξύλινο ντουλάπι να φαίνεται να επιπλέει και να προσθέτει ζεστασιά.

Έχει επίσης απεικονίσει ένα σπίτι που απέφυγε όλα τα συνηθισμένα παραθαλάσσια στερεότυπα. Με την εσωτερική ομάδα Mim Design στη θέση του και με τον Rowan στο τιμόνι ως οικοδόμος / διαχειριστής έργου, η Lizie ξεκίνησε ένα νέο είδος κατασκευής παραλιών - αλλά εκείνο που εξακολουθεί να δίνει προτεραιότητα στην οικογενειακή διαβίωση και είχε διασκεδαστικές διακοπές.

Στην αρχή, το παραλιακό σπίτι ήταν ένα διώροφο σπίτι. Οι Lizie και Rowan ήθελαν να επωφεληθούν από τις απόψεις, και η σκέψη ότι επάνω ήταν η πιο λογική απόφαση. "Τότε συνειδητοποιήσαμε ότι έπρεπε να εξετάσουμε την ιδιωτικότητα των παρακείμενων ιδιοκτησιών", λέει ο Lizie.

Καθιστικό "Το δάπεδο του σπιτιού ήταν μια τέλεια ισορροπία της αναλογίας, της κλίμακας και της άνεσης", λέει ο Lizie.

Μετά τη λήψη του σχεδίου στο Mim Design για εσωτερική διαβούλευση, δημιουργήθηκε ένα νέο σχέδιο. "Προτείναμε τη διαίρεση του σχήματος L σε ξεχωριστούς χώρους για ενήλικες και παιδιά", λέει η Miriam.

Ο νέος σχεδιασμός επικεντρώθηκε στην ιδέα των δύο πτερύγων - το ένα με το μαγείρεμα, το living, το τραπεζαρία και το master suite. το άλλο με υπνοδωμάτια για τα παιδιά και ένα δωμάτιο με σκουλήκια. «Πρέπει να βεβαιωθούμε ότι το σπίτι είναι προσαρμοσμένο στις βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες διαμονές και επίσης ενθάρρυνε την αίσθηση στενής οικογενειακής διαβίωσης, παρά την κλίμακα του σχεδίου», λέει η Miriam.

Κεντρική κουζίνα Ένα από τα βασικά στοιχεία του σχεδιασμού ήταν η τοποθέτηση της κουζίνας. Ο σχεδιαστής Miriam πιστεύει ότι είναι το καλύτερο δωμάτιο στο σπίτι. "Παρέχει ένα κόμβο εργασίας και χώρο συνάντησης, με πλεονεκτήματα από όλες τις ζώνες", λέει. Το open-plan δωμάτιο χρησιμοποιεί έναν καναπέ σε σχήμα L από την Coastal Living για να δημιουργήσει μια αίσθηση οικειότητας με το καθιστικό.

Η σύντομη σχεδίαση της Lizie ήταν για το σπίτι της παραλίας να μην είναι "πολύ beachy" και αυτό που η ομάδα Mim Design απάντησε ήταν ακριβώς αυτό που ελπίζαμε.

"Ένα από τα καλύτερα μέρη αυτών των έργων είναι να καθίσουμε και να δούμε πώς η Miriam και η Kristiina αποφασίζουν να την παίξουν. Λατρεύω την παρουσίαση των ιδεών, είναι πάντα εκπληκτική", λέει ο Lizie. "Η συνεργασία με την ομάδα του Mim Design είναι σαν να μπαίνεις σε μια one-stop shop - ξέρουν πού να βρουν τα πάντα."

Ξυλουργικές εργασίες Η λεπτομέρεια της σανίδας με ξύλινη επένδυση ρέει μέσα από το σπίτι. "Σχεδιάστηκε για να είναι πρακτικό και παρέχει ένα διακοσμητικό στοιχείο σε κάθε δωμάτιο", λέει η Miriam. Χρησιμοποιήθηκε μια επεξεργασία δύο χρωμάτων για να βοηθήσει την τηλεόραση να μίξει πιο ομαλά με τον τοίχο.

Το τέχνασμα για την επιτυχία αυτού του έργου ήταν η αντιστάθμιση της μαύρης εξωτερικής επένδυσης του σπιτιού με υφασμάτινα τελειώματα μέσα, όπως τα υπερ-μαλακά χαλιά με κόμπους, τα πλακάκια τοίχου, τα ξύλινα ράφια καπλαμά, οι πόμολα με πόμολα και οι πάγκοι από φυσική πέτρα. γκρι, βότσαλο, ελεφαντόδοντο, ελαφρόπετρα και μαύρη.

Φωτεινές αποχρώσεις Η ομορφιά της γύρω περιοχής πληροφόρησε την επιλογή ενός πιο λεπτού χρωματικού σχεδίου. Με το κολλάρισμα με γκρίζα, λευκά και υπαινιγμούς παστέλ διακεκομμένη εδώ και εκεί, το σπίτι στέκεται ως ένα κομψό σκηνικό στο πράσινο παράκτιο τοπίο σε εξωτερικούς χώρους.

Για τη Miriam, ήταν μια διαδικασία κατανόησης του πώς θα χρησιμοποιηθεί το σπίτι και δημιουργώντας στιγμές για κάθε χώρο. "Κάθε δωμάτιο έπρεπε να έχει τη δική του όψη, είτε είναι ο κήπος, η υπαίθρια χώρος διασκέδασης και η πισίνα, τα έργα τέχνης, είτε το έθιμο κουφώματα σε όλη την έκθεσή του", λέει η Miriam. «Επιτύχαμε αυτό μέσα από τον σε βάθος σχεδιασμό και την τοποθέτηση βασικών χαρακτηριστικών».

Υπνοδωμάτιο Σχεδιαστής Miriam ήταν προσεκτικός να εξασφαλίσει ότι κάθε δωμάτιο είχε μια πτυχή, όπως ένα παράθυρο ή ένα έργο τέχνης. Σε αυτό το δωμάτιο, μια μικρή γωνιά έχει προστεθεί ως ένα ζεστό σημείο ανάγνωσης. Η υφή του χαλιού από τον Cavalier Bremworth φέρνει βάθος στην αθόρυβη χρωματική παλέτα, με την επένδυση να φέρει επίσης ένα άλλο στρώμα υφής.

Αυτό το σπίτι ήταν το δεύτερο από τα τρία σχέδια που σχεδιάστηκαν για την υποδιαίρεση της γης, και ο Rowan πήρε τον έλεγχο της κατασκευής. "Θα πήγαινα στο site δύο φορές την εβδομάδα και θα έλεγα τις συναντήσεις με τον οικοδόμο το Σαββατοκύριακο", λέει. "Ήμουν στο τηλέφωνο πολλές φορές κάθε μέρα και έκανα φωτογραφίες για να στείλετε εμπρός και πίσω - ένα εξαιρετικό εργαλείο όταν δεν μπορείτε να είστε εκεί".

Πλυντήριο Στερεμένο δίπλα στο ντουλάπι του μπάτλερ, το πλυντήριο προσφέρει τη μέγιστη χωρητικότητα χάρη στο έθιμο κουφώματα, αν και εξακολουθεί να απολαμβάνει πολύ φυσικό φως μέσω ενός παραθύρου. Η πέτρα υπογραφής μεταφέρεται επίσης μέσω αυτού του χώρου.

Με τόση εμπειρία, οι Rowan και Lizie ήξεραν ότι ήταν όλα σχετικά με τη χρήση της ομάδας τους για να εξασφαλίσουν ότι η διαδικασία λειτούργησε απρόσκοπτα.

"Το μεγαλύτερο μάθημα για το κτίριο για πώληση είναι να περιπλανηθείτε με ομοϊδεάτες", λέει ο Lizie. "Εάν εργάζεστε με αρχιτέκτονες, εσωτερικούς σχεδιαστές και κατασκευαστές που σας καταλαβαίνουν και εμπνέουν, τότε το τελικό αποτέλεσμα θα είναι θαυμάσιο. Αν δεν βλέπετε τα μάτια σας, ίσως η επιλογή των συνεργατών δεν είναι η καλύτερη για εσάς. "

Μπάνιο "Από τα χειροποίητα πλακάκια από το De Fazio, μέχρι τα έθιμα ματαιοδοξίες, καθρέφτες και ξυλουργικά προϊόντα, όλα είναι καθαρά αλλά με τεχνική ευαισθησία", λέει η Miriam.

Το έργο ολοκληρώθηκε σε περίπου 10 μήνες και η πιο καρδιακή όψη της εμπειρίας ήταν το πόσο γρήγορα πωλήθηκε. "Είχα μόλις χρόνο να το απολαύσω", λέει ο Lizie. "Ήταν πολύ γρήγορα και έχω μόνο μερικές στιγμές στον τελικό χώρο."

Παρ 'όλα αυτά, αισθάνθηκε δημιουργική ικανοποίηση όταν τελικά μπήκε στον καθιστικό και είδε τα τεράστια παράθυρα, τα μαλακά γκρι τελειώματα και το ανοιχτό σχέδιο να έρθουν μαζί. "Ήταν τόσο τέλεια", λέει. «Το είχα φανταστεί τόσο πολύ και ξαφνικά ήταν πραγματικό».

Master suite Αυτή η υποχώρηση είναι τοποθετημένη στο ένα άκρο του σπιτιού ως διάλειμμα από τις πολυσύχναστες ζώνες.

Δείτε περισσότερα από την Mim Design στο Mim Design. και περισσότερο από τον Rohan Riley στο Rohan Riley Interior Design .

Ετικέτες:  Ανακαίνιση Υπνοδωμάτιο Κουζίνα 

Ενδιαφέροντα Άρθρα

add
close