Ένα μικρό σπίτι βιομηχανικού στυλ στο Collingwood

Πώς συμμετείχατε σε αυτό το έργο και ποια ήταν η σύντομη περιγραφή του πελάτη;

Ο Jesse είναι ένας μεγάλος φίλος και έψαχνε να σχεδιάσει ένα σπίτι για τον εαυτό του. Όταν είδαμε αυτόν τον ιστότοπο γνωρίζαμε ότι ήταν ιδανικό για μια συνεργασία. Το έργο βρίσκεται στο Collingwood, πολύ κοντά στο γραφείο Milieu, έτσι γνωρίζουμε καλά τη γειτονιά και θέλαμε να συνεισφέρουμε θετικά στην περιοχή

Το κτίριο έξι επιπέδων στο κέντρο της πόλης Collingwood βρίσκεται ακριβώς μέσα στα όρια ενός χώρου 76τμ.

Τοπίο, έργα τέχνης της Νέας Αγγλίας από τον Geoffrey Proud από το Hub.

Ποιες ήταν οι προκλήσεις και πώς τους επιλύσατε;

Αποκτήσαμε ό, τι ήταν ένα παλιό γκαράζ και μετατράπηκε το μικρό αποτύπωμα σε δύο κάθετα σπίτια. Η μεγαλύτερη πρόκληση ήταν να εργαστούμε στο χώρο των 76τ.μ. Καταλήξαμε σε ένα σχέδιο που εκτείνεται σε όλα τα όρια - μια πρόκληση από μόνη της για την έγκριση του συμβουλίου - και ανεβαίνει έξι επίπεδα, όπως ένα σαλόνι στο υπόγειο, γκαράζ στο ισόγειο και βεράντα στην οροφή.

Στην κουζίνα, οι καρέκλες MDF Italia, το παζλ Craighill 'Jack' σε ένα δίσκο Zanat 'Touch' και το τραπέζι του Moroso, όλα από το Hub. Βάζα από σχέδια δεινόσαυρου.

Καναπέ SCP 'Lansdowne', κουβέρτα Moroso, τραπεζάκι καφέ και τραπέζι 'Mark', όλα από το Hub.

Πώς θα περιγράφατε το ολοκληρωμένο εσωτερικό;

Προβλήθηκε από την ανάγκη μεγιστοποίησης του χώρου. Η αρχιτεκτονική SLAB, που διευθύνεται από τη σύζυγο Seada του Jesse, σχεδίασε ένα εσωτερικό σχέδιο που παντρεύει τα εξωτερικά υλικά με χάλυβα και ακατέργαστο σκυρόδεμα, μαλακωμένο από φυσικά τελειώματα. Προσαρμοστικοί χώροι, έξυπνοι αποθηκευτικοί χώροι και ενσωματωμένα κουφώματα ήταν όλα απαραίτητα.

Moroso "Πάρτε μια γραμμή για μια βόλτα" πολυθρόνα και το τοπίο, Νέα Αγγλία έργο τέχνης από τον Geoffrey Proud, και τα δύο από Hub.

Γραφείο επίπλου Lowe, καρέκλα Overgaard & Dyrman 'Wire' και έργα τέχνης από τον William Mathewson, όλα από το Hub. Αξεσουάρ Henry Wilson.

Ποια είναι τα αγαπημένα σας στοιχεία σχεδιασμού; Χρησιμοποιήσαμε κάποιες συσκευές για να μεγιστοποιήσουμε την αίσθηση του χώρου;

Το εξωτερικό περιβάλλεται από πρεσαριστό και διάτρητο μεταλλικό περίβλημα, δημιουργώντας ένα σχήμα σαν κιβώτιο κοσμημάτων. Οι λειτουργούντες οθόνες ανοίγουν στο δρόμο, έτσι ώστε το κτίριο να αλλάζει σε εμφάνιση και να προσαρμόζεται στις εσωτερικές ανάγκες. Η κουζίνα και οι χώροι διαβίωσης έχουν πολυλειτουργικά στοιχεία όπως μια κινητή πλάκα ξύλου πάνω στο τραπέζι που λειτουργεί ως τεμάχιο τεμαχισμού και εκτεταμένο πάγκο, αλλά όταν αφαιρείται, αυξάνει την τραπεζαρία.

Τα έπιπλα εξωτερικού χώρου της Gandia Blasco από το Hub στη βεράντα του τελευταίου ορόφου, το οποίο προσφέρει θέα στην CBD.

Τα μπάνια διαθέτουν ξύλινα κουφώματα με φυσικές πέτρινες επιφάνειες.

Τι ενημέρωσε την επιλογή των επίπλων, της τέχνης, των εξαρτημάτων και των τελειωμάτων;

Εργαζόμασταν με τον Hub για να διαλέξουμε κομμάτια κλειδιών. Λόγω των υψηλών οροφών και των υαλοπίνακων πλήρους ύψους, οι χώροι αισθάνονται ανοιχτοί και γενναιόδωροι ακόμη και όταν είναι επιπλωμένοι.

Οι ιδιοκτήτες ήταν ευχαριστημένοι με την εκτέλεση;

Με τους ιδιοκτήτες που ενεργούν επίσης ως αρχιτέκτονες, είναι ενθουσιασμένοι και σχεδιάζουμε περισσότερες συνεργασίες στο μέλλον.

Στην κρεβατοκάμαρα, η λυχνία δαπέδου Topos 'Line.

Το ξύλινο κουφώματα προσδίδει ζεστασιά στις κομψές, χρηστικές αποχρώσεις του κρεβατιού του γκρι.

milieuproperty.com.au; dko.com.au; slabarchitecture.com

Ετικέτες:  Υπαίθρια & Κηπουρική Ανακαίνιση Δέσμη 

Ενδιαφέροντα Άρθρα

add
close