Ένα υποδιαιρεμένο Edwardian σπίτι λαμβάνει μια νέα μίσθωση ζωής

Όταν οι ιδιοκτήτες αγόρασαν αυτό το Edwardian σπίτι στη Μελβούρνη, τους δόθηκε μια μοναδική ευκαιρία να το υποδιαιρέσουν. Μειώνοντας κατά το ήμισυ το μπλοκ βρήκατε την υπάρχουσα πισίνα, την πισίνα και μεγάλο μέρος του κήπου. Παρά το μειωμένο μέγεθος, η μειωμένη τοποθεσία παρουσίασε ακόμα μια συναρπαστική ευκαιρία για να δημιουργήσει μια μεγάλη, μοντέρνα κατοικία, η οποία είναι επίσης σε αρμονία με τον ιστορικό της χαρακτήρα.

Αρχιτεκτονική εταιρεία Whiting Architects κλήθηκε να μετατρέψει το σπίτι σε ένα σημείο έμπνευσης για την πολυάσχολη ζωή των ιδιοκτητών. "Σχεδιάσαμε το σχέδιο γύρω από την ενοποίηση και τη σύνδεση", λέει ο σκηνοθέτης Steven Whiting. "Το σπίτι ήταν αρκετά μεγάλο, απλά έπρεπε να χρησιμοποιηθεί καλύτερα, ενημερώθηκε και προσαρμόστηκε στις ανάγκες αυτής της στενής οικογένειας των έξι".

Στο εσωτερικό κυριαρχεί η κομψή αντίληψη και η ήρεμη ατμόσφαιρα. Μια παλέτα υλικού από σκυρόδεμα, ξυλεία και πέτρα δημιουργεί μια μέτρια αλλά εκλεπτυσμένη αισθητική. «Το κρατήσαμε σκόπιμα απλό χρησιμοποιώντας υφή πάνω από το χρώμα», εξηγεί ο συντονιστής σχεδιασμού και ο επικεφαλής του έργου, ο Josie Somerville.

Το χαμηλότερο επίπεδο είναι γεμάτο με φωτισμό και πολυλειτουργικό, που στεγάζει την κουζίνα, τις εστίες και τις ζώνες διαβίωσης. "Το σπίτι είναι μια διαδικασία ανακάλυψης", λέει ο Steven. Η αρχιτεκτονική του δομή επιτρέπει την ανάγνωση σε άλλες περιοχές του σπιτιού, δημιουργώντας περιέργεια και επιθυμία για εξερεύνηση. Το ψηλότερο ύψος του χαμηλότερου επιπέδου του ανοιχτού σχεδίου επιτρέπει την προβολή στην αίθουσα παιχνιδιού στον επάνω όροφο. Εδώ, μια ταράτσα και διπλωμένη οροφή δημιουργεί ενδιαφέρον και δράμα στο εσωτερικό τοπίο.

Πολλά δωμάτια επωφελούνται από τα αυθεντικά χαρακτηριστικά του Edwardian. Τα τριαντάφυλλα, τα τζάκια, τα περίτεχνα κεραμίδια και τα βιτρό έχουν διατηρηθεί άθικτα. Διατηρώντας αυτά τα πρωτότυπα χαρακτηριστικά, η ομάδα απέδειξε απόλυτα πόσο παλιό και νέο μπορεί να αξίζει μαζί αρμονικά. "Αυτό το αποτέλεσμα είναι κάτι περισσότερο από οτιδήποτε θα μπορούσαμε να ελπίζουμε", λέει ο Steven. "Για να αφήσουμε ένα θετικό και διαρκή αντίκτυπο στη ζωή των πελατών μας είναι αυτό που είναι όλο». whitingarchitects.com

Λέξεις: Rachael Thompson
Φωτογραφίες: Shannon McGrath

Ετικέτες:  Υπνοδωμάτια Saln Ζώντας και δείπνο 

Ενδιαφέροντα Άρθρα

add
close