Ένα βιώσιμο σπίτι σχεδιασμένο για τη σύγχρονη οικογενειακή ζωή

Η οικογένεια Auld ήταν διακοπές στην νότια ακτή της ΝΝΟ, το 2012, όταν η μαμά Sharon, διαβάζοντας τις χαρές της Κυριακής, βρήκε ένα άρθρο σχετικά με τα βιώσιμα σπίτια.

Αυτή και ο σύζυγός της Malcolm έψαχναν να κατεδαφίσουν το μάλλον ερειπωμένο μεταβυζαντινό σπίτι κόκκινων τούβλων στις βόρειες παραλίες του Σίδνεϊ και να το αντικαταστήσουν με ένα οικογενειακό σπίτι που θα ήταν το ίδιο το μοντέλο της οικολογικής πίστης.

Είχαν ήδη συναντηθεί με τέσσερις αρχιτέκτονες, αλλά ο Sharon αποφάσισε να δοκιμάσει ένα ακόμα: Matt Elkan, ο οποίος αναφέρθηκε στο άρθρο. Αυτή κάλεσε. Κτύπησαν.

"Νιώσαμε ότι ο Matt άκουγε τις ανάγκες μας και θα ήταν η πιο ικανοποιητική", λέει ο Sharon.

Τα μαύρα ράφια χωρίς όψεις τονίζουν το χαρακτήρα του τσιμεντένιου τοίχου. Η σκάλα είναι εφοδιασμένη με ράβδους από γαλβανισμένο σίδερο επεξεργασμένους με αντιδιαβρωτική βαφή. Μια καρέκλα "Vittoria" από το GlobeWest έχει συνδυαστεί με ένα L & M Home throw.

Τα σχέδια του Matt για τη νέα κατασκευή χρειάστηκαν περίπου 12 μήνες από την σύντομη μέχρι την ολοκλήρωση και το συμβούλιο ήταν ενθουσιασμένο με τον βιώσιμο σχεδιασμό.

Οι Sharon και Malcolm επέλεξαν τους τοπικούς κατασκευαστές John Lawson και Phil Lovell της Lawson & Lovell Building Services για το έργο.

"Ήμασταν εξοικειωμένοι με το έργο τους σε άλλα σπίτια στην περιοχή και πραγματικά τους άρεσε η ξυλογλυπτική δεξιοτεχνία και η προσέγγισή τους για συνεργασία με τους ιδιοκτήτες", λέει ο Malcolm. "Θέλαμε επίσης να στηρίξουμε τους τοπικούς κατασκευαστές."

Οι δοκοί από χάλυβα και οι πόρτες και τα παράθυρα από σκληρό ξύλο πλαισιώνουν την θέα προς την αυλή και τη λιμνοθάλασσα.

Η κατασκευή ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2015.

Η γη βρίσκεται σε μια καθορισμένη πλημμυρίδα και υποστηρίζεται από μια λιμνοθάλασσα. το έδαφος είναι όλοι χαλαρή άμμος, οπότε οι 70 χαλύβδινοι κοχλίες χρειάζονται να οδηγηθούν περίπου 17 μέτρα κάτω από το έδαφος για να φτάσουν σε ένα σταθερό υπόβαθρο. Και λόγω της πλημμυρικής επιφάνειας, η ομάδα έπρεπε να αρχίσει να κατασκευάζει το οικολογικό σπίτι, ένα μέτρο πάνω από το επίπεδο του εδάφους και το δίκτυο των δοκών.

Μια στρογγυλή τραπεζαρία είναι μεγάλη για την ενθάρρυνση της κοινωνικής αλληλεπίδρασης χωρίς να παρεμποδίζει τη ροή σε ένα δωμάτιο. Δανέζικες καρέκλες τραπεζαρίας της δεκαετίας του 1960 από τον Sax, Vampt Vintage Design.

Υπάρχει πάντα μια ηλιόλουστη γωνιά για Maya και Hunter για να χαλαρώσετε. Canvas & Sasson 'Drift' μαξιλάρι δαπέδου, 'Loft' πίνακα λαμπτήρων και Madras Link χαλί, όλα Berry Jam Sweet Living.

Οι Sharon και Malcolm συμμετείχαν ενεργά στο έργο, διατηρώντας τα κανάλια επικοινωνίας ανοιχτά με τις συναλλαγές τους ανοιχτές από τη λέξη go. Κάθε πρωί της Τετάρτης, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με όλους τους ενδιαφερόμενους.

"Οι αποφάσεις έγιναν, οι σημειώσεις κρατήθηκαν και μοιράστηκαν και οι συζητήσεις γύρω από το τι ήταν καλύτερο για την κατασκευή" λέει ο Malcolm. "Ήταν υπέροχο ότι ο Matt και οι οικοδόμοι ήταν σε θέση να μάθουν ο ένας από τον άλλο και ο Sharon και εγώ είχαμε πάντα την δική μας δουλειά.Δεν μπορούσε να είναι ομαλότερη.Από αυτό που ακούσαμε από τους άλλους ήταν μια μοναδική εμπειρία . "

Η κατασκευή ολοκληρώθηκε τον Δεκέμβριο του 2016.

"Δύο μέρες μπροστά από το αρχικό μας πρόγραμμα, το οποίο ήταν εκπληκτικό, λαμβάνοντας υπόψη την κλίμακα του έργου", λέει ο Malcolm.

Ο Malcolm ζήτησε απλώς μια σειρά τριών καυστήρων αερίου καθώς η μπάρμπεκιου είναι σε συνεχή χρήση. Στο πνεύμα της βιωσιμότητας, ο χάλκινος φωτισμός από το Tovo Lighting κατασκευάστηκε μέσα σε χιλιόμετρα από το σπίτι. Όλα τα κουφώματα είναι ανακυκλωμένο μαύρο καπλαμά.

Η αίσθηση του ανοίγματος και της εμπλοκής με την τοπική κοινότητα ήταν κορυφαία για τον Σαρόν και τον Μαλκόμ, που ζουν εδώ με τα παιδιά τους: Μάγια, τώρα 16 ετών και Hunter, 14 ετών.

"Είναι πολύ ειρηνικό εδώ", λέει ο Sharon. "Η προοπτική των δρυμών από τα υπνοδωμάτια και τις κοντινές πλωτές οδούς μας κάνει να αισθανόμαστε ότι ζούμε σε τροπικό δάσος, αλλά μπορούμε να είμαστε στην πόλη σε λιγότερο από μισή ώρα μέσω του γρήγορου πορθμείου".

Η οικογένεια αγαπά να διασκεδάσει όσο το δυνατόν περισσότερο.

"Όταν το κάνουμε, ανοίγουμε τις συρόμενες πόρτες για να δημιουργήσουμε ένα μεγάλο εσωτερικό / εξωτερικό χώρο που να συνδέει το μπάρμπεκιου, την αυλή, την πισίνα και τη λιμνοθάλασσα.

Το τελειωμένο σπίτι είναι φιλόξενο από μπροστά, με ένα όμορφο διαμορφωμένο σκυρόδεμα που καλύπτεται από κρίνο στα δεξιά.

Ο ιδιοκτήτης σπιτιού Sharon Auld στην καλοκαιρινή είσοδο στο οικολογικό του σπίτι με τέσσερα υπνοδωμάτια. Χαρακτηριστικά μαύρου μαύρου κουμπιού στις κατακόρυφες επιφάνειες του σπιτιού και το καταστρώμα από ξύλο στέασης γύρω από αυτό. Ο κήπος φυτεύεται με δέντρα, φυτά και χόρτα.

Οι περιφράξεις είναι ανύπαρκτες (εκτός από τις περιπτώσεις που απαιτούνται για την ασφάλεια της πισίνας) και το πίσω μέρος του σπιτιού λειτουργεί ως ανυψωμένη πλατφόρμα από την οποία μπορεί κανείς να δει και να δει με περαστικούς πεζοπόρους, κατοικίδια ζώα και καγιάκ.

Κοιτάζοντας από το δρόμο προς τα αριστερά, υπάρχει ένα διπλό γκαράζ που διαθέτει μια πόρτα με αδιαφανή επένδυση φεγγίτη που αποφεύγει την ανάγκη για φωτισμό κατά τη διάρκεια της ημέρας.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΜΙΑΣ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ

  • Βιώσιμα υλικά : Εξειδικευμένη χρήση κατασκευάστηκε από δομικό χάλυβα, μπλοκ από σκυρόδεμα, γυαλί χαμηλής εκπομπής (low-e), βιώσιμα ξυλεία, επένδυση από χάλυβα και πτυσσόμενα περσίδες και βενετσιάνους.
  • Νερό : Υπάρχουν δεξαμενές συγκομιδής ομβρίων για χρήση στα ρούχα, τις τουαλέτες και για άρδευση και ένα φωτοβολταϊκό σύστημα.

Αυτά τα κρεμαστά κρεβατάκια από Sheridan που βλέπουν στο νοτιοδυτικό τμήμα και ένα κεντημένο μαξιλάρι Phulkari από τους Ruby Star Traders. Αυστραλιανό σπίτι και κήπο ρίχνουν, Myer.

Στο μπάνιο, το μπάνιο είναι κατασκευασμένο από σκυρόδεμα.

Για να μπείτε στο σπίτι, περπατάτε πάνω σε ένα διάδρομο ξυλείας. Πέρα από την πόρτα από σκληρό ξύλο και στα αριστερά της αίθουσας εισόδου, είναι ένα υπνοδωμάτιο, μια μελέτη και μια σκάλα, κάτω από την οποία υπάρχει ένα συμπαγές δωμάτιο με σκόνη. Στρίψτε δεξιά και βρεθείτε σε ένα ευάερο τραπεζαρία, καθιστικό και κουζίνα που ανοίγει σε ένα ευρύχωρο κατάστρωμα, έναν διαμορφωμένο κήπο (σχεδιασμένο από την Lindy Hutton-Larsen) και πισίνα.

Το πλυντήριο είναι κρυμμένο πίσω από την τραπεζαρία. Στην κορυφή των σκαλοπατιών υπάρχει ένα διάδρομο από το οποίο, στα νοτιοδυτικά, βρίσκεται η κύρια κρεβατοκάμαρα, η τουαλέτα και η αίθουσα τηλεόρασης. στα βορειοανατολικά είναι τα δωμάτια για παιδιά (με εντοιχισμένες ζώνες μελέτης και ντουλάπες) και το κυρίως μπάνιο.

Μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της κατασκευής ήταν η ανασκαφή της πισίνας καθώς η ομάδα έπρεπε να προσέχει να μην σκάψει κάτω από το τραπέζι. Είναι θερμαίνεται με ηλιακούς συλλέκτες.

Αυτό είναι σίγουρα το παλιό σπίτι του Aulds.

"Θέλαμε χώρο για την οικογένειά μας να μεγαλώνει, αλλά και ένα σπίτι που συνδέεται με την κοινότητα", λέει ο Malcolm. "Η πτυχή της κοινωνικής φροντίδας της συνάντησης μας μας έφερε πολύ χαρά και είναι ικανοποιητικό ότι οι άνθρωποι σταματούν να συζητούν και να μας ρωτούν για αυτό".

Ετικέτες:  Διακόσμηση Δέσμη Υπνοδωμάτια 

Ενδιαφέροντα Άρθρα

add
close