Μια βικτοριανή αποκατάσταση βεράντας κατάλληλη για οικογενειακή ζωή

Η έγχυση του φωτός και η παροχή σύνδεσης με τον εξωτερικό χώρο δεν αποτελεί κακό μοτίβο κατά την ανακαίνιση ενός σπιτιού στην ταράτσα, όμως είναι ένας τρόπος που οι Benn & Penna Architects πέτυχαν με φαντασία. Ενώ η πρόσοψη της κληρονομιάς στο μπροστινό μέρος του σπιτιού έχει διατηρηθεί, το πίσω είναι μια ολόκληρη άλλη ιστορία.

Δουλεύοντας παράλληλα με την HiSpec Constructions, η ομάδα ενημερώθηκε για να μετατρέψει ένα μεγάλο παλιό σπίτι στην ταράτσα σε ένα σπίτι ιδανικό για οικογενειακή ζωή που θα παρέχει για τις μελλοντικές γενιές.

Η δημιουργία ενός βελτιωμένου και εξεταζόμενου ορόφου ήταν κρίσιμη για τη διαδικασία οικοδόμησης. Η τυπική βικτοριανή διάταξη του σπιτιού ήταν δύσκολη για να ανοίξει δρόμο για μια σειρά ανοιχτών χώρων διαρρύθμισης, μεγιστοποιώντας τον όγκο και παρέχοντας μια αίσθηση συνεκτικότητας που κυριαρχούσε μεταξύ του παλιού και του νέου. Οι εσωτερικοί χώροι είναι τώρα κομψή και φωτεινοί με τη νέα προσθήκη που ενισχύει τις ευαίσθητες και διακοσμητικές ιδιότητες του υπάρχοντος σπιτιού.

Μία μικρή αυλή ήταν σκαλισμένη έξω από το κυρίως σπίτι για να δημιουργήσει μια αίσθηση φωτός, αέρα και χώρου στην κουζίνα και το καθιστικό. Ιδιωτικά υπνοδωμάτια βρίσκονται πάνω στον όροφο, ανεβαίνοντας από τους κοινόχρηστους χώρους.

Η κύρια αυλή ήταν αναπόσπαστο μέρος αυτού του έργου, σχηματίζοντας μια σύνδεση μεταξύ του κεντρικού σπιτιού και του πίσω στούντιο, και θολώνει τη γραμμή μεταξύ εσωτερικού και εξωτερικού χώρου. Αυτός ο χώρος ψυχαγωγίας διαθέτει ένα αμφιθέατρο, μια λιμνούλα, ένα κιβώτιο φυτευτή και μια πλατφόρμα που όλα συναντώνται για να καλύψουν μια εξελισσόμενη ποικιλία οικογενειακών δραστηριοτήτων. bennandpenna.com; hispecconstructions.com

Ετικέτες:  Διακόσμηση Ανακαίνιση Κουζίνα 

Ενδιαφέροντα Άρθρα

add
close