Μια αποθήκη που μετατράπηκε σε ένα περίπλοκο οικογενειακό σπίτι

Όταν συνέντευξη στον αρχιτέκτονα Andy Macdonald των MiArchitects σχετικά με το θέμα αυτής της μετατραπείσας αποθήκης στο Paddington του Σίδνεϊ, έχει την αύρα ενός αρχαιολόγου. Κατανοεί το κτίριο σε όλες του τις αποχρώσεις, τα πεκταδάλια του και τις μετατοπίσεις του χαρακτήρα, καθώς αυτή είναι η τρίτη φορά, με το τρίτο σύνολο πελατών, ότι έχει αναλάβει την ανακαίνισή του.

Ένα καθοριστικό χαρακτηριστικό του χώρου είναι το αίθριο που φέρνει το φως στον πυρήνα. Η επεξεργασία της τοιχοποιίας που μοιάζει με γκαλερί επιτρέπει την τοποθέτηση τέχνης όπως αυτές από τον Dale Frank (κορυφή) και τον Ryan Hoffman, που κάθεται δίπλα σε ένα σιδερένιο γλυπτό του Jean Pierre Rives στα δεξιά.

Η πρώτη μετατροπή αυτού του όμορφου κτιρίου με διπλά κτίρια έγινε το 2004. "Κατασκευάστηκε αρχικά το 1907 ως αποθήκη για το Myer, το πολυκατάστημα, ήταν κάτι ανωμαλίες, καθώς ήταν μια χρηστική αποθήκη που ήταν τοποθετημένη σε μια σειρά από οικιστικές βεράντες Και λειτουργούσε ως «House of Desks» όταν το αγόρασε ο πελάτης μου »λέει ο αρχιτέκτονας.

Η τολμηρή τέχνη, όπως το έργο του Waldemar Kolbusz, στίζει το χώρο. Με τον υψηλό βαθμό ορατότητας από τον ένα όροφο στον επόμενο, το εσωτερικό λαμβάνει μια σειρά από ενδιαφέρουσες προοπτικές που συχνά συνδέονται με εξωτερικούς χώρους που υφαίνονται σε όλο το κτίριο.

Ανάθεση από ένα ζευγάρι που μετακόμισε στο Paddington από τη βόρεια ακτή του Σίδνεϊ, το σχέδιο του έργου είχε τα βαρύτατα μιας γκαλερί τέχνης με το μνημειακό αίθριό του φέροντας το φως στο κέντρο του κτιρίου πάνω από έναν γενναιόδωρο εσωτερικό κήπο. "Από τη σκοπιά της πολιτιστικής κληρονομιάς, το συμβούλιο μας απαίτησε να διατηρήσουμε τα πλευρικά τοιχώματα, τα οποία ήταν χωρίς παράθυρα, έτσι διατηρήσαμε τον πλήρη φάκελο και εξασφαλίσαμε ότι το αίθριο, το οποίο αφαιρέθηκε τόσο από κάτω όσο και από πάνω, έγινε το καθοριστικό χαρακτηριστικό του χώρου", λέει ο Andy . Παρέχει αερισμό και πράσινο στην καρδιά του σπιτιού, ενώ η τεράστια γυάλινη οροφή ολισθαίνει πίσω στο μεγαλείο του James Bond για να ανοίξει απευθείας στον ουρανό. "Θυμάμαι ότι ρωτούσαμε τους πελάτες ποια ήταν η πολυτέλεια γι 'αυτούς και ότι ήταν τα Aman Resorts με τη γενναιοδωρία της αναλογίας, της πολυτέλειας και του φρέσκου αέρα", λέει. Όσον αφορά τις υποχρεωτικές απαιτήσεις, υπήρχε η επιθυμία να αυξηθεί ο συνολικός χώρος στο εσωτερικό του υφιστάμενου αποτυπώματος και να συμπεριληφθεί ένα αυτοτελές διαμέρισμα δύο υπνοδωματίων.

Η γενναιόδωρη βεράντα διπλού ύψους βρίσκεται ακριβώς έξω από τον κεντρικό χώρο καθιστικού.

Η καθοδήγηση των αρχικών πελατών όσον αφορά την επιλογή της συνολικής αισθητικής και των επίπλων ήταν ο Geoff Clark, τότε Country Trader, ο οποίος, σύμφωνα με τον αρχιτέκτονα, "μας έγραψε την καλύτερη συμβουλή που είχαμε ποτέ, περιγράφοντας τις διαστάσεις των εσωτερικών τοιχωμάτων που απαιτούνται για να ταιριάζει με την κλίμακα Το κτίριο". Είναι ενδιαφέρον να δούμε τις πινελιές αυτής της περιόδου που επιβιώνουν από τις προδιαγραφές του Clark - τις υπέροχες μπροστινές πόρτες, το παιχνιδιάρικο φως στο καλάθι και το πόρτα στο κελάρι που προσφέρει όλο το θέατρο εισόδου σε ένα μεσαιωνικό μπουντρούμι.

Στο πάτωμα πάνω, οι πόρτες εξαφανίζονται για να θολώσουν τα όρια του εσωτερικού και του εξωτερικού.

Οι δεύτεροι ιδιοκτήτες που έφτασαν στον αρχιτέκτονα είχαν μικρά παιδιά και η εσωτερική διαρρύθμιση, με τα περίπλοκα κενά και τα ανοίγματα εξαερισμού, προκάλεσαν άγχος στους γονείς. "Έκανα αρκετά σχέδια για παρεμβάσεις για να βοηθήσω στην πλοήγηση σε μερικά από τα ζητήματά τους, αλλά νομίζω ότι όλοι μπορούμε να συμφωνήσουμε ότι στο τέλος της διαδικασίας ήταν λάθος σπίτι για αυτό το στάδιο της ζωής", λέει ο Andy.

Οι γεμάτες φυτείες από τον Dangar Barin Smith βρίσκονται παντού, το πράσινο δίνει στο σπίτι μια τροπική αίσθηση. Ως αντίθετο σημείο στους δροσερούς, ευθύγραμμους εσωτερικούς χώρους, ο χαρακτήρας και το χρώμα στο υπερμεγέθη έργο τέχνης του Ildiko Kovacs, τα χαλιά, τα διακοσμητικά μαξιλάρια, οι τοιχογραφίες και οι ταπετσαρίες έχουν επιμεληθεί από τον ιδιοκτήτη με τη βοήθεια της Chrissie Jeffery του No Chintz που την φέρνει υπογραφή, εκλεκτική γοητεία.

Με τους σημερινούς ιδιοκτήτες υπήρξε κάποια ανακούφιση ότι ήθελαν να επαναφέρουν την αρχική πρόθεση. Οι πελάτες, το 2004, είχαν απαιτήσει σημαντικές ρυθμίσεις ασφάλειας και ο αρχιτέκτονας αισθάνθηκε πάντα ότι η ακολουθία εισόδου ήταν λανθασμένη ως αποτέλεσμα, και έτσι εδώ ήταν η ευκαιρία να το διορθώσουμε.

Οι επεκτατικοί τοίχοι από γυαλί συνδέουν τους χαλαρούς εσωτερικούς χώρους του σπιτιού με τα δάση του Paddington.

"Οι ιδιοκτήτες είχαν επίσης την όρεξη να επανέλθουν στο συμβούλιο για κάποιες πτυχές που χτυπήθηκαν πίσω πριν από μια δεκαετία, κάτι που ήταν υπέροχο να ακούσω", λέει ο Andy. Εργαζόμενοι με τον Bill Clifton από το Robert Plumb Build σχεδίαζαν την αναδιάταξη των δωματίων στο μπροστινό μέρος και δημιουργώντας αυτή την τεράστια αίσθηση της άφιξης, όπου η οπτική του κήπου, του φωτός, της τέχνης και των υφασμάτων χτύπησε ως αισθητική εμπειρία, σας έφερε κατευθείαν στο κέντρο του σπιτιού.

Μια βεράντα στον τελευταίο όροφο γίνεται καθιστικό με εκπληκτική θέα.

Ο Andy μπόρεσε να ξαναχρησιμοποιήσει ακριβά δομικά στοιχεία - ευχαριστημένα τόσο για τη μείωση των αποβλήτων όσο και για την διατήρηση καλών, καλά επιλυμένων αρχιτεκτονικών λύσεων. "Όλες οι διαστάσεις λήφθηκαν και στη συνέχεια εκ νέου έγινε σαν παζλ για να δημιουργηθεί ο σημερινός χώρος", λέει. Η στροφή που βλέπει ο Andy είναι ο τρόπος με τον οποίο το σπίτι είναι τώρα κατειλημμένο, η διακόσμηση και η εσωτερική του ζεστασιά. Οι πελάτες έχουν μια εμφανή αγάπη για την τέχνη με μια εντυπωσιακή συλλογή καλλιτεχνών, συμπεριλαμβανομένων των Craig Ruddy και John Olsen, τέλεια τοποθετημένη στους επεκτατικούς λευκούς τοίχους.

Η αίθουσα σε σκόνη αντηχεί τις τροπικές φυτείες με την ταπετσαρία μοτίβου φύλλων.

Τα χαλιά λειτουργούν επίσης ως έργα τέχνης, διασπώντας το παλιό δάπεδο από φλόγα που τρέχει σε όλη την έκταση, και έχουν την πλούσια, απτική έκφραση του χειροποίητου. Σύμφωνα με αυτή την υφή, μερικοί τοίχοι είναι επενδυμένοι σε σκιασμένες αποχρώσεις ταπετσαρίας και όλα, από τις επιλογές κεραμιδιών μέχρι τα μαξιλάρια, προσθέτουν στην ξεχωριστή, άκρως προσωπική αισθητική. "Οι πελάτες επενδύθηκαν πολύ στις αποφάσεις της εσωτερικής διακόσμησης και βοήθησαν ο Chrissie Jeffery του No Chintz που έχει τέτοια αίσθηση με τα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα και τη χρήση του χρώματος", λέει.

Το κύριο λουτρό ensuite συνδυάζει την αίσθηση του εσωτερικού και του εξωτερικού καθώς κάθεται μέσα στον κατάφυτο τοίχο περίμετρο.

Για μια αστική κατοικία συναρπάζεται μια εκπληκτική ποικιλία υπαίθριων χώρων, από τη γενναιόδωρη βεράντα που εκτείνεται από τον ζωτικό χώρο που βλέπει πάνω στα δέντρα του Paddington, σε μια βεράντα στον τελευταίο όροφο με πισίνα και θέα στην πόλη, σε τζάμια που γλιστρούν στο κεντρική κρεβατοκάμαρα για να δώσει την αίσθηση της κολύμβησης σε εξωτερικούς χώρους.

Το υπνοδωμάτιο παίρνει ένα διαφορετικό χαρακτήρα με την αίσθηση του μαλακού υφάσματος και τους σιωπημένους τόνους στο χαλί και το κρεβάτι και το χρώμα τοίχου. Το έργο τέχνης Brett Whiteley βρίσκει την τέλεια θέση στον τοίχο.

Το σπίτι ασχολείται επίσης με τη γη με δύο ορόφους κάτω από το έδαφος που στεγάζουν το γκαράζ, το κελάρι κρασιών, το γυμναστήριο, το μικρό εργαστήριο και ένα εκτεταμένο πλυντήριο. Σημάδια του παρελθόντος είναι εμφανή στην τοιχοποιία και τον τρόπο που οι παλιές δοκοί έχουν ξαναχρησιμοποιηθεί σαν δοκάρια στο ταβάνι του γκαράζ για να διατηρήσουν κάτι χαρακτήρα σε αυτό το περίπλοκο οικογενειακό σπίτι. Ο Andy είναι χαρούμενος που αυτό το έργο μπούμερανγκ είναι τώρα σε τόσο καλό μέρος, αλλά όσο τον αγαπά, αναρωτιέται αν θα έχει την αντοχή για τέταρτη φορά.
Για περισσότερες πηγαίνετε στο mac-interactive.com

Ετικέτες:  Διακόσμηση Παιδικά δωμάτια Ανακαίνιση 

Ενδιαφέροντα Άρθρα

add
close