Μια αποθήκη χωρίς παράθυρα είναι τώρα ένα σπίτι γεμάτο φως

Σκεφτείτε το Παρίσι και δημιουργήστε εικόνες από κτίρια του Haussmann με λευκές προσόψεις και σειρές γαλλικών παραθύρων με θέα στο πάρκο. Έτσι είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι όταν η Marie Montaud και ο σύζυγός της Gilles Ballard αναζητούσαν ένα μεγαλύτερο σπίτι για την τετραμελή οικογένειά τους και αντιμετώπισαν αυτό το παλιό εργοστάσιο, δεν είχαν πρόσβαση στο φυσικό φως. Ούτε καν ένα παράθυρο.

Βρίσκοντας στο ισόγειο ενός διαμερίσματος, το σπίτι τους χρειάστηκε περίπου δύο χρόνια για να ξαναχτίσουν. Αλλά είχαν το όραμα και την υπομονή για να το δουν.

Το ζευγάρι διακοσμεί το σπίτι τους με εκλεκτικά κομμάτια με επιτηδευμένο τρόπο, συλλέγοντας προσεκτικά κάθε στοιχείο με την πάροδο του χρόνου - πάρτε τον καναπέ, που είναι vintage, το τραπέζι του καφέ από το Atmosphere Interieur και τις μεταλλικές πολυθρόνες που βρήκαν σε μια αγορά.

άκρη στυλ

Ενισχύστε και μεγιστοποιήστε τα ψηλά ταβάνια με τις κουρτίνες και τα κουφώματα με ξύλινα δάπεδα κατά μήκος των τειχών.

Η Marie και ο Gilles ζήτησαν από τον αρχιτέκτονα Guillaume Terver του στούντιο Le LAD να μετατρέψει την αποθήκη σε ιερό της πόλης. "Η μεγαλύτερη πρόκληση ήταν το θέμα του φυσικού φωτός", λέει ο Guillaume. "Και χρειάστηκαν οκτώ μήνες για να δοθούν όλες οι εγκρίσεις." Αντιμετώπισε την έλλειψη φωτός σχεδιάζοντας το σπίτι γύρω από μια κεντρική υπαίθρια αυλή, με τοίχους από το δάπεδο έως την οροφή και συρόμενες πόρτες που χωρίζουν κάθε δωμάτιο από τον υπαίθριο χώρο και ψηλά, φυλλώδη φυτά για προστασία της ιδιωτικής ζωής.

Η αυλή είναι ευχάριστα χαμηλή συντήρηση. Τα έπιπλα είναι απλά και ανθεκτικά, μεγάλα δέντρα περιέχονται σε φυτευτές και το έδαφος καλύπτεται από ξύλο, ιδανικό για υπαίθριους χώρους υψηλής κυκλοφορίας.

Αλλά δεν είναι μόνο αυτό που μετράει στο εξωτερικό. Μέσα, ψηλά ταβάνια, ανοιχτούς χώρους και λευκούς τοίχους μεγιστοποιούν την αφθονία του φωτός. Χυτά τα τσιμεντένια δάπεδα διαγράφοντας κάθε αίσθηση ορίων, ενώ στην κουζίνα, την τραπεζαρία και το καθιστικό, τα προσαρμοσμένα κουφώματα κατά μήκος ενός τοίχου χρησιμεύουν ως οθόνη για αντικείμενα και βιβλία στο ένα άκρο και ράφια για μαγειρικά σκεύη στο άλλο. "Χρησιμοποιούμε αυτή την περιοχή περισσότερο, " λέει η Marie, "επειδή είναι ηρεμώντας και επειδή έχει τόσες πολλές λειτουργίες."

Μια φέρουσα δοκός εντοπίζει την προσοχή στο κέντρο του καθιστικού ενιαίου χώρου, διαιρώντας οπτικά τον χώρο μεταξύ της κουζίνας και της τραπεζαρίας. Οι γυάλινες πέτρες στην οροφή διαχέουν το ηλιακό φως που ρέει από πάνω, σαν ένα θόλο από δρυς.

Έχοντας αποδείξει ότι μπορούν να αντέξουν μια μακρά ανακαίνιση, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η Marie και ο Gilles έχουν περάσει χρόνια συγκεντρώνοντας τη συλλογή των επίπλων και της τέχνης τους. Εκπλύνουν τις αγορές για τις αντίκες και υιοθετούν μια περιορισμένη προσέγγιση για την αγορά οικιακών ειδών.

Περιτριγυρισμένο από μινιμαλιστικά και ακατέργαστα χαρακτηριστικά, το εκλεκτικό στυλ διακόσμησης τους είναι ιδιαίτερα κομψό. Όπως το βάζει ο Gilles: "Το σπίτι μας προκαλεί μια αίσθηση ευημερίας και ισορροπίας, είναι ωμό και ομαλό, σύγχρονο και άνετο".

Μια γωνιά μετατρέπεται σε ένα γεμάτο γραφικά όνειρο με την τοποθέτηση κρεμασμένων φώτων τύπου "σύννεφων" από & Tradition πάνω από ένα γλυπτό από ορείχαλκο Kerisel & Brabant.

4 τρόποι για να φωτίσετε άμεσα το σπίτι σας

1. Βάλτε τις οροφές και τους τοίχους λευκούς

Τα πιο σκούρα χρώματα απορροφούν το φως, αλλά οι λευκοί τοίχοι θα αντικατοπτρίζουν το φυσικό φως που εισέρχεται στο δωμάτιο και το αναπήδηση, καθιστώντας τον χώρο πιο φωτεινό.

2. Αντικαταστήστε τις βαριές κουρτίνες για αποκόμματα

Στο σπίτι της Μαρίας, έχουν τοποθετηθεί ελαφριά ροδέλες σε όλα τα παράθυρα για να διαχέονται οι αντανακλάσεις του ήλιου, επιτρέποντας ταυτόχρονα να εισέλθει ένα απαλό φως.

3. Χρησιμοποιήστε καθρέφτες

Τα κάτοπτρα αντανακλούν και επιπλέουν το φως και ο τόπος όπου τα εμφανίζετε μπορεί να ενισχύσει αυτό το αποτέλεσμα. Κρεμάστε δύο καθρέφτες απέναντι ο ένας στον άλλο σε απέναντι τοίχους ή ένα μεγάλο απέναντι από ένα παράθυρο.

4. Κρατήστε τα παράθυρα καθαρά

Ακόμα κι αν το σπίτι σας δεν έχει γυάλινους τοίχους σαν αυτό, το να δίνετε τα παράθυρα και οι γυάλινες πόρτες σας καλά καθαρό θα επιτρέψει όσο το δυνατόν περισσότερο φιλτράρισμα του φυσικού φωτός.

Το δωμάτιο του ζευγαριού βλέπει προς την αυλή - ένα ήσυχο, ιδιωτικό μέρος όπου η Μαρία αρέσει να υποχωρεί με ένα καλό βιβλίο.

Ετικέτες:  Κουζίνα Διακόσμηση Ανακαίνιση 

Ενδιαφέροντα Άρθρα

add
close