Ένα ολοκαίνουριο σύγχρονο παραθαλάσσιο σπίτι στη Νότια Αφρική

Ποιος ζει εδώ : Σύζυγος και σύζυγος Rob και Gina McClelland, ιδιοκτήτες της εταιρείας παραγωγής 2Productions; κόρες Meeca, 11; και Hannah, 7; και τα σκυλιά Amstil, Max και Texan.

Στυλ του σπιτιού : Ξύλινο σπίτι με εννέα υπνοδωμάτια και εννέα λουτρά, το οποίο αντικατοπτρίζει τη χαλαρή αίσθηση της παραθαλάσσιας θέσης στη δυτική ακτή της Νότιας Αφρικής.

Όταν ο Rob και η Gina McClelland άρχισαν την αναζήτηση ενός οικοπέδου για να χτίσουν ένα δεύτερο οικογενειακό σπίτι, η λίστα επιθυμιών ήταν μεγάλη.

Ήθελαν άφθονο χώρο για τις κόρες τους, Meeca και Hannah, και τρία σκυλιά για να τρέξουν και θέλησαν να βρίσκονται σε απόσταση αναχωρήσεων από το Cape Town της Νότιας Αφρικής και το παραθαλάσσιο αγρόκτημα στη δυτική ακτή στον σχετικά απομακρυσμένο κόλπο του Ελάντες.

Τα προηγούμενα μοντέλα θέλησαν επίσης να χρησιμοποιήσουν το σπίτι και τη γύρω γη ως τόπο βλαστών για την παραγωγική τους εταιρεία, 2Productions, που ζήτησαν απρόσκοπτη θέα στη θάλασσα, υπέροχο φως και ένα γραφικό σκηνικό.

Outdoors Λένε ότι δεν μπορείτε πάντα να πάρετε αυτό που θέλετε, αλλά οι ιδιοκτήτες Rob και Gina ήρθαν κοντά με το όμορφο σπίτι τους στη Νότια Αφρική. Παίζοντας στο εκπληκτικό περιβάλλον, το κατάστρωμα του σπιτιού και η πισίνα κάνουν το ιδανικό σημείο θέασης.

Συγκράτησαν το κυνήγι σε ένα άλλο τμήμα της δυτικής ακτής. "Το αγαπάμε εδώ, είναι ένα πολύ ξεχωριστό μέρος όπου αισθάνεστε ότι υπάρχει μια περιπέτεια που πρέπει να έχετε", λέει ο Rob. "Υπάρχει μια άγρια ​​φύση σε αυτό και οι off-shore άνεμοι κάνουν για μεγάλη σέρφινγκ."

Πορτρέτο Οι ιδιοκτήτες Rob και Gina, που απεικονίζονται με τον Amstil το σκυλί, μπόρεσαν να δημιουργήσουν ένα σπίτι που όχι μόνο τράβηξε όλα τα σημεία στη λίστα επιθυμιών τους, αλλά και σεβασμό στην παραλιακή θέση, αφήνοντας ναυτικά κλισέ στην πόρτα.

Έτσι, το ζευγάρι βρήκε τελικά ένα μέρος για να πραγματοποιήσει το όνειρό του στο Grotto Bay Estate, το οποίο αποτελεί τμήμα του Αποθεματικού του Ακρωτηρίου της Ακτής Ακτής, όπου η φυσική ομορφιά, η βιοποικιλότητα, η ιστορία και ο πολιτισμός προστατεύονται από το νόμο.

Τραπεζαρία Αυτός ο χώρος, επίσης, σχεδιάστηκε για να αξιοποιήσει στο έπακρο την εντυπωσιακή θέα.

Η τοποθεσία βρίσκεται στη νότια πλευρά του κόλπου, δίνοντάς της ένα βασικό πλεονέκτημα σε σχέση με άλλες τοπικές ιδιότητες - την ικανότητα να προσανατολίζει το σπίτι προς τα βόρεια, χωρίς συμβιβασμούς στην προοπτική. "Παίρνετε καλό φως, αλλά όχι την έντονη θερμότητα ενός ανατολικού-δυτικού προσανατολισμού", λέει ο Rob. "Προβλέψα ένα σπίτι που θα σταδιαζόταν σταδιακά" για να αφήσει όσο το δυνατόν περισσότερο βόρειο φως και να μεγιστοποιήσει τις απόψεις της θάλασσας ".

* Ανοικτό σχέδιο ** Η αγκαλιά της εσωτερικής υπαίθριας διαβίωσης ήταν καίριας σημασίας για το σχεδιασμό του σπιτιού.

Η περιοχή διέπεται από έναν αισθητικό οικοδομικό κώδικα που περιορίζει το ύψος των κτιρίων σε έξι μέτρα και επιτρέπει τρία στυλ σπιτιού: στυλ "αγροκτήματος", στυλ "δυτικής ακτής" και στυλ "παραλίας". Εργάζοντας μέσα σε αυτές τις παραμέτρους, το ζευγάρι γνώριζε από την αρχή ότι ήθελαν να δημιουργήσουν μια σύγχρονη ξυλόγλυπτη οροφή που μιλούσε για ήρεμη και ξέγνοιαστη παραθαλάσσια ζωή.

Κουζίνα Αυτός ο χώρος, όπως και το υπόλοιπο σπίτι, λούζεται σε φυσικό φως, το οποίο μεγιστοποιείται με την κυρίαρχη λευκή παλέτα. Παρά τη δέσμευση για τον τόνο, το σπίτι αποφεύγει μια κλινική αίσθηση λόγω της προσθήκης θερμής ξυλείας και υφασμάτινου φωτισμού μενταγιόν.

Ο Rob προσέγγισε τον αρχιτεκτονικό σχεδιαστή Alan Paine του Logo Homes για να μεταφράσει αυτό το όραμα στην πραγματικότητα. Τα σχέδια του Alan τοποθετούσαν τους χώρους διαβίωσης στην καρδιά του σπιτιού, με ένα υψηλό όγκο διπλού ύψους που προσδίδει στην αέρινη αίσθηση του τελικού σπιτιού.

Ο σχεδιασμός διάταξης Smart Deck επιτρέπει στην οικογένεια να απολαμβάνει θέα στον ωκεανό από τον πάγκο - ένα υπέροχο μέρος για πρωινό.

Μόλις τα σχέδια ήταν έτοιμα, η περίοδος κατασκευής των 15 μηνών ήταν αρκετά ομαλή, με μόνη πρόκληση την ποσότητα της άμμου που έπρεπε να μετακινηθεί. "Οι συμβουλές που μπορώ να δώσω σε όσους οικοδομούνται με άμμο είναι:" Αν υπάρχει αμφιβολία, προσθέστε περισσότερο χάλυβα ", λέει ο Rob.

Καθιστικό Ζεστό και δροσερό όπως και κάθε σπίτι στην παραλία, οι φυσικές υφές, όπως η θάλασσα, αντανακλούν το περιβάλλον και προσθέτουν ενδιαφέρον.

Στη συνέχεια, η Τζίνα επικεντρώθηκε στους εσωτερικούς χώρους. Αντί να επιλέξει την κυανό-άσπρη χρωματική παλέτα που τείνει να συμβαδίζει με τα παράκτια σπίτια, αντανακλά τη φυσική αίσθηση του περιβάλλοντος. Οι ασπρόμαυρες βαμμένες επιφάνειες προσθέτουν στην αίσθηση του ανοίγματος με διπλές θύρες κλείστρου που ανοίγουν προς τα καταστρώματα που περιβάλλουν το σπίτι.

Open-plan Με τους περιορισμούς στην οικοδόμηση, η ιδέα του Rob και Gina για την προσθήκη ενός διπλού όγκου στην ψυχαγωγική ζώνη φέρνει έναν ανοιχτό, γεμάτο φως ατμόσφαιρα.

Η τραγανή παλέτα είναι γεμάτη με υφές ξύλου σε όλες τις μορφές της. από αιολική φθορά και ξεφλουδισμένα, εξευγενισμένα και χειροποίητα μέχρι πιο τελειωμένα. Περισσότερες φυσικές λεπτομέρειες, όπως τα έπιπλα από υφαντά χόρτο και μπαστούνι, φέρνουν τη ζεστασιά στο σπίτι που γεμίζει με φως.

Κύριο υπνοδωμάτιο Ένα κρεβάτι με ουρανό από ξυλόγλυπτο ξύλο δίνει στον χώρο μια αίσθηση χαλαρωτικής μεγαλοπρέπειας.

Αλλά η τελειοποίηση των εσωτερικών χώρων θα ήταν άσκοπη αν η απίστευτη τοποθεσία δεν είχε κεφαλαιοποιηθεί. Η διασφάλιση ότι οι εξωτερικοί χώροι γιόρταζαν τις απόψεις χωρίς να τους διακόπτουν ήταν το κλειδί για την επιτυχία της ζώνης. Ο Rob ήθελε μια πισίνα υπερχείλισης, για να δημιουργήσει την ψευδαίσθηση του νερού και του ωκεανού που συγχωνεύθηκε, αλλά αυτό αποδείχθηκε λίγο δύσκολο.

Κύριο υπνοδωμάτιο Το κυρίως υπνοδωμάτιο διαθέτει μπανιέρα με μπανιέρα.

"Όταν εξήγησα αυτή την ιδέα στους ανθρώπους της πισίνας, μου έδωσαν ένα κενό βλέμμα, έτσι κατέληξα να το σχεδιάζω και να το κτίσω εγώ", λέει. "Μια ομάδα κτιρίων δημιούργησε ένα χαλύβδινο σκελετό στο σχήμα που ήθελα, το έκανα με σκυρόδεμα και το τελείωσα σε αμμώδες χρώμα".

Πρόσοψη Ένα πανοραμικό σουτ δίνει την εντυπωσιακή κλίμακα του σχεδίου. Ενσωματώνει τέλεια το χαλαρό παράκτιο στυλ.

Με όλη τη σκληρή δουλειά πίσω τους, ο Rob και η Τζίνα είναι τώρα ελεύθεροι να απολαύσουν το σπίτι τους. Το αγαπημένο σημείο του Rob είναι η κουζίνα όπου οι κοινόχρηστες ζώνες συναντιούνται σε μια ανοιχτή διασκέδαση που χύνεται πάνω στο κατάστρωμα.

Υπαίθρια χώρος Μια περιοχή ντους κατασκευασμένη από ξύλινους στρωτήρες εμποδίζει το αλάτι και την άμμο να μπαίνουν μέσα.

«Επειδή βρισκόμαστε σε μια πλαγιά σημαίνει ότι όταν στέκεστε στον πάγκο της κουζίνας, είστε στο μάτι με το τοπίο και αν καθίσετε στην άλλη πλευρά μπορείτε να ψήσετε στον πρωινό ήλιο σαν σαύρα».

Τι τρόπος να ξεκινήσετε τη μέρα.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα Homes Logo, επισκεφθείτε το Logo Homes. Ιστορία που παράγεται από τα γραφεία.

Ετικέτες:  Παιδικά δωμάτια Ζώντας και δείπνο Διακόσμηση 

Ενδιαφέροντα Άρθρα

add
close