Ένα διαμέρισμα Art Deco στην γοητευτική ενημέρωση του Manly

Ποιος μένει εδώ : η Louise Clarke και ο σύζυγός της Peter Walmsley, οι οποίοι είναι και οι δύο δημόσιοι υπάλληλοι, καθώς και οι ενήλικες κόρες τους, η Emily και η Isabella.

Στυλ του σπιτιού : Ένα διαμέρισμα δύο υπνοδωματίων 1930s κοντά στο Manly του Σίδνεϊ.

Χρονοδιάγραμμα : Οι εργασίες άρχισαν τον Ιανουάριο του 2018 και ολοκληρώθηκαν αργότερα εκείνο το έτος.

Προϋπολογισμός : Ο προϋπολογισμός για το έργο ήταν περίπου 320.000 δολάρια.

Η Louise Clarke και ο Peter Walmsley ερωτεύτηκαν το σπίτι τους στο Σίδνεϊ τη στιγμή που το είδαν το 2017. Το διαμέρισμα του Art Deco στο τελευταίο όροφο έχει θέα στον περίπατο στις ιστορικές πισίνες ροκ και το σέρφινγκ του Fairy Bower, κοντά στην παραλία Shelly και το τουρκικό mecca του Ανδροπρεπής. Παρά το γεγονός ότι ανακαινίστηκε ανεπιφύλακτα, η "υπέροχη θέα και τα καλά οστά" της κέρδισε.

Το ζευγάρι, που είναι δημόσιοι υπάλληλοι, ταξιδεύει στο Σίδνεϊ από το σπίτι της οικογένειάς τους στην Καμπέρα κάθε λίγες εβδομάδες για δουλειά και ήθελε μια κουπαστή όπου θα μπορούσε να χαλαρώσει, να δείξει περισσότερα έργα από τη συλλογή έργων τέχνης και να έχει χώρο για τις δύο μεγάλες κόρες (η Isabella έχει έδρα στη Μελβούρνη, η Emily ζει σε άλλο μέρος του Σίδνεϊ και μερικές φορές επισκέπτεται τα Σαββατοκύριακα).

Sunroom Μια όμορφη νέα καμάρα κάνει αυτό το κομμάτι του διαμερίσματος να αισθάνεται σαν ένα ξεχωριστό δωμάτιο. Καρέκλα (στα αριστερά), Cult. Επιτραπέζιο τραπέζι και γυαλιά, Έπιπλα Hub. Μαύρο τραπέζι, καρέκλα μπαστούνι και καρέκλα από δέρμα και μέταλλο, όλα τα Anibou. Έργα τέχνης από τη Lucy Culliton.

"Μας άρεσε το φως από τη βόρεια πλευρά", λέει η Louise. Επιπλέον, λέει ο Peter, "Το προηγούμενο διαμέρισμά μας ήταν ένα μεσόπερο στολίδι με καλούπια εποχής και κόκκινα δάπεδα ελαστικών, τα οποία χρησίμευαν ως έμπνευση για αυτό που θέλαμε να κάνουμε εδώ. Ταυτόχρονα, ο Manly υποβαλλόταν σε πολλές οικοδομικές εργασίες και εμείς ήθελε να παραμείνει σε συμφωνία με την αίσθηση του προαστίου. "

Sunroom "Θεωρήσαμε ότι μια ελλειπτική αψίδα θα παρέχει μια ευρεία καμπύλη, που θα καλύπτει το άνοιγμα που κλείσαμε ελαφρά", λέει η σχεδιαστής εσωτερικών χώρων Suzanne Gorman. Έργα από τον Erich Heckel

Το διαμέρισμα είχε εξαντληθεί κατά τη διάρκεια μιας ανακαίνισης της δεκαετίας του 1990 και ήθελαν να αποκαταστήσουν ένα μέρος του αρχικού του χαρακτήρα. Ο σχεδιαστής εσωτερικών χώρων Suzanne Gorman από το Studio Gorman ήταν πρόθυμος να σας βοηθήσει.

«Δεν θέλαμε να γίνουν ένα pastiche στην Art Deco», λέει η Suzanne. "Ήμουν εμπνευσμένη από την τέχνη του Λουίζα και του Πέτρου, η οποία είναι γεμάτη από πλούσιους, φθινοπωρινους τόνους, και ήθελε να δημιουργήσει ένα σπίτι άξια της." Τα χρώματα μιλούν στην περίοδο της Art Deco, αλλά θυμίζουν και τον αυστραλιανό θάμνο. να τα χρησιμοποιήσετε καθ 'όλη τη διάρκεια της ζωής τους και να έχετε πολλούς τοίχους με λευκούς τοίχους για να παρουσιάσετε την τέχνη και τα χαλιά vintage. "

Τραπεζαρία "Έχουμε φέρει την αυστριακή τραπεζαρία και καρέκλες από το προηγούμενο διαμέρισμα του Σίδνεϊ 100 μέτρα πάνω από το δρόμο", λέει ο Peter. "Κατασκευάστηκαν στη δεκαετία του 1930 και ταιριάζουν απόλυτα. Αγαπάμε τα ενδιαφέροντα εξαρτήματα φωτισμού και αυτό είναι ένα κρεμαστό κόσμημα Utzon JU1 & Tradition". Γυάλινο βάζο και λευκό αγγείο από την Alana Wilson.

Πριν

"Η διάταξή του ήταν απίστευτη", λέει ο Peter. "Υπήρχε ένα τεράστιο και άσκοπο τζάκι, και οι προκάτοχοί μας είχαν κατεδαφίσει το τείχος του ηλιοθεραπευτηρίου, το οποίο είχε αφήσει ένα πολύ περίεργο σχήμα - όπως κάποιος είχε σκαλίσει μέσα από αυτό με μαχαίρι βουτύρου".

Η κατασκευή σκυροδέματος και χάλυβα προωθήθηκε για την κατασκευή του 1938, αλλά οκτώ δεκαετίες αργότερα, αυτό είχε προκαλέσει επίσης κάποια προβλήματα. "Το σκυρόδεμα στο πάτωμα δεν ενισχύθηκε, έτσι είχε διαδοθεί με την πάροδο του χρόνου", λέει ο Peter. "Αυτό σήμαινε ότι τα δάπεδα από μπαμπού που είχαν τοποθετηθεί στην κορυφή είχαν επίσης κυματιστεί. Ήταν τόσο τυχεροί που σας έκαναν να αισθάνεστε μεθυσμένοι όταν τους περπατήσατε".

Κουζίνα "Τα πλακάκια του μετρό είναι χειροποίητα λευκά κεραμικά πλακίδια που ανατέθηκαν από την Anchor Ceramics", λέει ο σχεδιαστής Suzanne Gorman. "Οι αποχρώσεις και τα κεραμίδια εναρμονίζονται με το μαρμάρινο πάγκο Grigio Orsola από τον Artedomus". Κεραμικό μπουκάλι από τον Damon Moon.

Οι ενσωματωμένες ντουλάπες στο κυρίως υπνοδωμάτιο σήμαιναν ότι το κρεβάτι αντιμετώπιζε ένα άσχημο κτίριο από τούβλα αντί της θάλασσας. Το μπάνιο χρειάζονταν ενημέρωση και η κουζίνα ήταν "αισθητικά εκφοβισμένη", σύμφωνα με τον Πέτρο. "Οι πόρτες και τα παράθυρα ήταν τα μόνα αρχικά χαρακτηριστικά που απομένουν", προσθέτει η Suzanne. "Θέλαμε να κρατήσουμε αυτά."

Κουζίνα Peter αγαπά τη διάταξη και το αμερικανικό ντουλάπι καρυδιάς. "Αυτή είναι η πιο σχεδιασμένη κουζίνα που είχα, " λέει. "Είναι μικρό, αλλά έχει αποθηκευμένο παντού, συμπεριλαμβανομένων των συρταριών κρασιού στα kickboards και τα ράφια εξαγωγής. Και υπάρχει πολύς χώρος στον πάγκο".

Στη διάρκεια

Η Λουίζα και ο Πέτρος είχαν μερικά θέματα για να αντιμετωπίσουν την εξέλιξη της ανακαίνισης.

"Όλα τα terrazzo μας καταστράφηκαν σε πυρκαγιά αποθήκης και ένας γείτονας παραπονέθηκε για κάθε θόρυβο", λέει ο Peter. Αλλά το μεγάλο ζήτημα ήταν το πάτωμα. "Ο εγκαταστάτης δεν μπόρεσε να παραγγείλει για την επαναφορά του σκυροδέματος μέχρι να ανέβει τις σανίδες δαπέδου", λέει ο Peter. "Όταν το έκαναν, συνειδητοποιήσαμε πόσο κακό ήταν το πάτωμα κάτω από αυτό, πράγμα που σήμαινε ότι ήταν πολύ ακριβό να το λύσουμε".

Χώρος διαβίωσης Στην αίθουσα συγκαταλέγονται ένα δαντελικό συρτάρι της δεκαετίας του '50, το οποίο είχε εδώ και δεκαετίες το ζευγάρι. Το έργο τέχνης παραπάνω ήταν ένα γαμήλιο δώρο. Όπως όλα τα άλλα χαλιά στο διαμέρισμα, αυτό είναι αντίκα. Listone Giordano Αμερικανικό ξύλινο δάπεδο από ξύλο καρυδιάς σε παρκέ δάπεδο μέσω του ομίλου Winspear.

Μόλις ήταν επίπεδο, το νέο αμερικανικό πάτωμα καρυδιού έγινε το επίκεντρο του έργου. "Η απόκτηση των οστών του διαμερίσματος είναι απαραίτητη", λέει η Suzanne. "Το πλούσιο χρώμα της παρκέτα δίνει στο πάτωμα μια όμορφη στρωμένη αίσθηση, χρησιμοποιούμε μικρής κλίμακας παρκέτα, που σημαίνει ότι μπορείτε να δείτε πολλές γραμμές και λεπτομέρειες, με το λιπαρό φινίρισμα να το κάνει κομψό, απαλό και πολύ υψηλό".

Υπνοδωμάτιο "Θεωρήσαμε ζωγραφική τις πόρτες ντουλάπα ελιά πράσινο, αλλά στη συνέχεια πήγε με λευκό για να κρατήσει τη διάθεση φως και αέρας», λέει η Suzanne. Ο Πέτρος και η Λουίζα άλλαξαν τη θέση του κρεβατιού ώστε να μπορούν να κοιτάξουν έξω από το Νεράιδα. Κουβέρτα και λευκό μαξιλάρι, Ondene. Έργα του Γκράχαμ Κουό. Rattan καρέκλα, και δερμάτινη και μεταλλική καρέκλα, τόσο Anibou.

Προκειμένου να απομακρυνθεί από την ελάχιστη εμφάνιση της δεκαετίας του 1990 το διαμέρισμα είχε προηγουμένως, το Studio Gorman πρότεινε να προσθέσετε μια αψίδα ανάμεσα στο σαλόνι και τον ηλιοφάνεια.

«Ξοδέψαμε πολλές ώρες να δούμε πόσο καμπύλο ή επίπεδο θα έπρεπε να είναι», λέει η Suzanne. "Ο γύψος είναι πολύ ευαίσθητος, οπότε ήταν θρίαμβος όταν οι κατασκευαστές κατάφεραν να το βγάλουν επάνω στις τρεις σκάλες και στη θέση τους χωρίς ρωγμές, αποκαθιστώντας κάποια από την απαλότητα στο διαμέρισμα. . "

Αν και οι Louise και Peter ήθελαν κλιματισμό στην αρχή, η δομή του κτιρίου το έκανε πολύ δύσκολο. "Θα έπρεπε να ανοίξουμε την οροφή και να προσλάβουμε έναν γερανό για να το εγκαταστήσουμε, κοστίζοντας περίπου 100.000 δολάρια", λέει η Louise. "Σκεφτήκαμε ότι θα είχαμε κολλήσει με μια θαλασσινή αύρα που περνούσε από το διαμέρισμα!"

Υπνοδωμάτιο Μια μικρή γωνιά μελέτης δημιουργήθηκε στο υπνοδωμάτιο.

Μετά

"Η αψίδα του ηλιακού χώρου ήταν μια έξυπνη λύση για τον αμήχανο χώρο", λέει ο Peter. "Είναι ακόμα ένα δωμάτιο, αλλά τώρα λειτουργεί ως δύο. Αν κάθεστε στην περιοχή πίσω από την αψίδα, μπορείτε να δείτε το διαμέρισμα και να πάρετε την ψευδαίσθηση της επέκτασης.

Μια σκόπιμη χρήση του λευκού στους τοίχους - ειδικότερα το Dulux Natural White - έχει ενισχύσει το φυσικό φως σε όλη την έκταση, η οποία ελέγχεται με διάφορα μέτρα.

"Οι βενετσιάνικες ξύλινες ελιές ας αφήσουμε να μειώσουμε το ηλιακό φως όταν είναι πραγματικά εκθαμβωτικό, αλλά μπορούμε ακόμα να δούμε τους ωκεανούς και τους φοίνικες μέσα από αυτά", λέει ο Peter. "Στην κύρια κρεβατοκάμαρα, οι ιταλικές κουρτίνες λινών απαλύνουν το βλέμμα και μας σταματήσουν να ξυπνούν τις 5πμ όταν ο ήλιος ανατέλλει."

Μπάνιο "Το Terrazzo ήταν ήδη εκεί στην κοινόχρηστη σκάλα", λέει η Suzanne, "οπότε καθορίσαμε ένα κεραμίδι με γκρίζα ελιά για να ταιριάζει στην εποχή του κτιρίου. χώρους. " Μπολ, βάζο και βάζο, Ondene. Γυάλινο μπολ από την Alana Wilson. Πετσέτα χειρός, Hale Mercantile Co.

Η τραπεζαρία είναι ο μόνος χώρος που δεν έχει λευκούς τοίχους. "Είναι στο κέντρο του διαμερίσματος και χρησιμοποιείται επίσης ως βιβλιοθήκη, έτσι ένιωθα σαν να το διαφοροποιούμε", λέει η Suzanne. "Επιλέξαμε μια ταπετσαρία Grasscloth σε σπάγγους από τα χρώματα του Porter. Είναι φυσικά υφή και η ύφανση πηγαίνει με το μοτίβο στο πάτωμα, δημιουργώντας ισορροπία στο σχεδιασμό".

Η Λουίζ και ο Πέτρος μπορεί να μην ζουν εδώ με πλήρες ωράριο, αλλά δεν είχαν καθόλου πρόβλημα στην εγκατάστασή τους. "Δεν αισθάνεται σαν ένα μέρος που επισκεπτόμαστε μόνο", λέει ο Peter. "Αισθάνεται σαν σπίτι."

Για να δείτε περισσότερα από το έργο της Suzanne Gorman, επισκεφτείτε το Studio Gorman.

Προβολή του GalleryTheCoastal σχεδιάζει το στυλ Art Deco σε ένα κτίριο weatherboard

Ετικέτες:  Ζώντας και δείπνο Υπνοδωμάτια Κουζίνες 

Ενδιαφέροντα Άρθρα

add
close