Ένα οικολογικό σπίτι που βάζει την οικογενειακή ευημερία πρώτα

Οι Περτ ντόπιοι Chevonne και David Groom ζούσαν στη Μελβούρνη για περισσότερο από μια δεκαετία, όταν τα σχέδιά τους να ξεκινήσουν μια οικογένεια τους είχαν να κοιτάξουν προς την WA.

Ήταν το 2007 και, όπως η τύχη θα το είχε, ο David ήταν στο Περθ σε επαγγελματικό ταξίδι όταν ένας φίλος που έζησε στο περιζήτητο προάστιο της Cottlesloe κάλεσε για μια κοντινή ιδιοκτησία προς πώληση.

«Ο Δαβίδ το αγόρασε αμέσως, χωρίς να το βλέπω καν», λέει ο Chevonne. "Το μόνο που ήξερα είναι ότι βρισκόταν σε ένα μεγάλο γωνιακό τετράγωνο, βόρεια και δύο λεπτά με τα πόδια από την παραλία."

Το ζευγάρι νοίκιασε το ακίνητο ενώ σχεδίαζαν την επόμενη κίνηση τους. Ο Chevonne, ένας naturopath, και ο David, ένας ιδιοκτήτης ακινήτων, ονειρεύτηκαν να αυξήσουν τα μελλοντικά τους παιδιά σε ένα υγιές, οικολογικά οικείο σπίτι.

"Το μπλοκ είναι σε μια πλαγιά έτσι ανασκάλαμε για να μας δώσει μια σταθερή βάση και περισσότερη ιδιωτικότητα από το δρόμο", λέει ο Chevonne, ο οποίος αγαπά την άποψη του aloes δέντρου και του κόμπου βιασύνη λέσχη από το σαλόνι.

Το υπάρχον σπίτι - ένα κουρασμένο εξοχικό σπίτι δεκαετίας του 1930 - απλά δεν θα το κοπεί, έτσι αποφάσισαν να χτυπήσουν και να χτίσουν ξανά.

Με τη βοήθεια του αδελφού του Δαβίδ, ενός εμπορικού αρχιτέκτονα, το ζευγάρι σχεδίασε ένα διώροφο σπίτι τεσσάρων υπνοδωματίων με μεγάλη πρόσβαση σε καταπράσινες όψεις. Η κατασκευή άρχισε τον Ιούνιο του 2014.

Η κουζίνα / τραπεζαρία ζώνη είναι ένα κοινωνικό κόμβο που συνδέει τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους διαβίωσης. Ο Ντέιβιντ έκανε τον εαυτό του το τραπέζι της βικτοριανής στάχτης.

Σύμφωνα με το ήθος υγιούς οικίας του ζευγαριού, επέλεξαν ένα MagnaPool, το οποίο χρησιμοποιεί μεταλλικά στοιχεία όπως το μαγνήσιο και ένα σύστημα διήθησης από γυαλί αντί του χλωρίου για να διατηρούν το νερό καθαρό. Η δομή στα δεξιά είναι μια πισίνα με ξενώνα πάνω από το ξενοδοχείο.

Στο ισόγειο υπάρχουν οι χώροι διαβίωσης, με μια μελέτη και βιβλιοθήκη που βρίσκεται στα δεξιά της εισόδου. στα αριστερά υπάρχει δωμάτιο με σκόνη και ρούχα.

Στο τέλος της αίθουσας υπάρχει μια ευρύχωρη κουζίνα / τραπεζαρία / καθιστικό που ανοίγει σε μια σκεπαστή περιοχή μπάρμπεκιου και πισίνα. Στον πρώτο όροφο υπάρχουν και τα τέσσερα υπνοδωμάτια, ένα playroom και ένα οικογενειακό μπάνιο.

Τα σκαλοπάτια είναι μαύρα κουμπωτά με ένα κιγκλιδωτό από γυαλί και χάλυβα. Τα ακατέργαστα πλακάκια τραβερτίνης δημιουργούν τοίχο χαρακτηριστικών. "Είναι τα ίδια κεραμίδια όπως στο πάτωμα, αλλά δεν είναι γεμάτα, ώστε να μπορείτε να εκτιμήσετε πραγματικά την υφή", λέει ο Chevonne.

Οι αρχές παθητικής-ηλιακής ενέργειας είναι κεντρικές στο σχεδιασμό.

Οι τοίχοι από γυαλί κατά μήκος της βόρειας πλευράς, σκιασμένοι από εξωτερικές οθόνες μαύρου βουνού, αντλούν φυσικό φως στον πυρήνα του σπιτιού, ελαχιστοποιώντας την ανάγκη για τεχνητό φωτισμό.

Για βέλτιστη θερμική απόδοση, ένα σύστημα ψύξης / θέρμανσης στο δάπεδο έχει συνδυαστεί με δάπεδα τραβερτίνης και ανεμιστήρες οροφής που έχουν εγκατασταθεί για να κυκλοφορούν αέρα μέσα από το σπίτι.

Οι διαμορφωμένοι κήποι της DigWA και της πισίνας με βάση τα μεταλλικά στοιχεία συμβάλλουν επίσης στην ψύξη του αέρα πριν την είσοδό του στο σπίτι. Τα ηλιακά πάνελ στον τοίχο παρέχουν περισσότερο από το 50% της ηλεκτρικής ενέργειας του ακινήτου.

Ένα οριζόντιο παράθυρο μεγιστοποιεί το φυσικό φως στο κεντρικό υπνοδωμάτιο με νότιο προσανατολισμό.

Μια ελεύθερη και κομψή πέτρα από τη Milano Stone παίρνει centrestage στο ιδιωτικό μπάνιο.

Υγιή υλικά ήταν επίσης κρίσιμα για το όραμα του ζευγαριού. "Επιλέξαμε φινιρίσματα που δεν θα εξουδετερώνουν τα επιβλαβή VOC που κυκλοφορούν συχνά σε καινούρια σπίτια", λέει ο Chevonne.

"Τραβερτίνη, blackbutt και σκυρόδεμα για τις σκληρές επιφάνειες, και ως επί το πλείστον λινά και μαλλί για το μαλακό. Τα κρεβάτια έχουν όλα στρώματα από οργανικά-λατέξ."

Όλα τα χρώματα, οι λεκέδες, τα στεγανωτικά υλικά και οι επιχρίσματα, μέσα και έξω, χαρακτηρίζονται με χαμηλή ή μηδενική VOC.

Το κρεβάτι του Oliver, που χτίστηκε από τον David, ενσωματώνει ένα κουτάλι για ύπνο. Σκαμπό και λάμπα δαπέδου, Empire Homewares. Το κυνήγι προέρχεται από την Etsy.

Υπάρχει ένα μέρος για όλα στο playroom, ακριβώς κάτω σε ένα κρεβάτι σκυλιών για Rupert, το οποίο τραβιέται από το κάθισμα του παραθύρου, όταν απαιτείται. Η χειροποίητη πιλήματα και το ξύλινο teepee, που προέρχονται από την Etsy, δίνουν Oliver ώρες διασκέδασης. Έργα από τον Jody D'Arcy.

Ήταν ένας μακρύς δρόμος, αλλά η αφοσίωση και η επιμονή του David και Chevonne έχουν αποδώσει καθώς - μαζί με τα δύο παιδιά τους, ο Oliver, τώρα πέντε, και ο Charlotte, 10 μήνες - απολαμβάνουν ένα σπίτι που είναι απίστευτα περήφανοι.

"Η υγεία της οικογένειάς μας αποτελεί μεγάλη προτεραιότητα για εμάς και αυτό το σπίτι τσιμπούρι όλα τα κουτιά", λέει ο Chevonne. "Όχι μόνο είναι ενδιαφέρουσα από την αρχιτεκτονική, είναι απολύτως υπέροχο να ζεις."

Το cubby του Oliver σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε από τον μπαμπά του. Οι στρατηγικά τοποθετημένες λαβές από το Bunnings μετασχηματίζουν τον τοίχο του τσιμέντου σε γυμναστήριο αναρρίχησης.

Ετικέτες:  Saln Υπνοδωμάτια Ανακαίνιση 

Ενδιαφέροντα Άρθρα

add
close