Ένα Edwardian εξοχικό σπίτι λαμβάνει μια σύγχρονη αποκατάσταση

Αυτό το σπίτι της ύστερης δεκαετίας του Edward βρίσκεται στην ίδια οικογένεια από το 1957, όταν το αγόρασε ένα νέο ζευγάρι. Βρίσκεται σε μια ευρεία και φυλλώδη ανατολική-Μελβούρνη οδό, το σπίτι είναι τώρα κατ 'οίκον στο γιο τους, Hugh, που μοιράζεται με τον πιστό σκύλο του Fergus, ένα λευκό West Highland τεριέ. Ο Hugh ήταν επτά όταν μετακόμισε, αλλά θυμάται έντονα τα αρχικά χαρακτηριστικά του σπιτιού και το περιβάλλον του κήπου. "Υπήρχε ένα τεράστιο δέντρο ούλων έξω από την πλάτη, επισκιάζοντας το Hoist Hoist", λέει.

"Ο υπάρχων όροφος αντικαταστάθηκε για συνέπεια", λέει ο αρχιτέκτονας Jane Riddell, ο οποίος, σε συνεργασία με τον ιδιοκτήτη Hugh (και οι δύο απεικονίζονται με το West Highland terrier Fergus), επέλεξαν Grande δρύινα πατώματα στην Chamoisee από την Tongue N Groove. Άλλα υλικά περιλαμβάνουν το Dekton στο Zenith (πάγκο του νησιού), το μάρμαρο Statuario (splashback) και το ξύλινο καπλαμά Eveneer σε Almond (cabinetry σε όλο). V-Zug φούρνο επαγωγής και φούρνο τοίχου. Μηχανή καφέ Gaggia.

Όταν ο Hugh αποφάσισε να ανακαινίσει το 2014, ο κήπος ήταν πάλι στο μυαλό του, αλλά αυτή τη φορά ήταν μόνο για την πρόσβαση. Ανέθεσε στον αρχιτέκτονα Jane Riddell να επεξεργαστεί το σπίτι του 1920 και να ανοίξει αυτό που προηγουμένως ήταν ένας κήπος κουνελιού από δωμάτια στον κήπο. "Η μεγαλύτερη σύνδεση με τη βεράντα και τον πράσινο χώρο ήταν ένα από τα λίγα πράγματα που συζητήσαμε αρχικά. Το streetscape είναι καταχωρημένο στην κληρονομιά, οπότε έπρεπε να το προσέχουμε, αλλά διαφορετικά ήμουν εντελώς ανοικτός στις ιδέες της" λέει.

Κεραμικά πλακίδια πλάκα γραμμή τοίχο της τηλεόρασης. Το συρόμενο κάλυμμα είναι το Polytec IMI Beton Raw Gray Concrete. Μοντέρνο καναπέ Elliott επικαλυμμένο με ύφασμα Elliott Clarke 'Barclay' σε έπιπλα σχεδιαστή Lounge του Ειρηνικού. Τραπέζι σαλονιού, Meizai. Κεραμικά, Mas & Miek. Το μπολ ορειχάλκου Tom Dixon (στο τραπέζι του καφέ), το Safari Living. Σχεδιαστής αγοράστε: 'Plum Chair' του Adam Goodrum με δερμάτινη ταπετσαρία, $ 2450, Cult.

Dylan τραπεζαρίες, η συλλογή χαλιών. Ακουαρέλα από τον B Berntsen και πλαισιωμένες φωτογραφίες από τον Michael Crennan.

Το σπίτι ήταν σχετικά άθικτο όταν η Τζέιν το είδε για πρώτη φορά. Η οικογένεια των οικογενειών Hugh είχε προσθέσει το 1977 μια περιοχή φαγητού, μπάνιο και πλυντήριο, αλλά δεν συμπλήρωσε τον αρχικό σχεδιασμό, οπότε η Jane άρχισε να εξερευνά άλλες χωρικές δυνατότητες κάτω από την κεκλιμένη στέγη. "Εξετάσαμε μερικές από τις μοναδικές« ιδιορρυθμίες »του σπιτιού, όπως τα διαφορετικά σχήματα παραθύρων, και δούλεψε μαζί τους», εξηγεί.

Σε ευθυγράμμιση με την μπροστινή πόρτα και πλαισιώνοντας την θέα του κήπου υπάρχει ένα κομψό κάθισμα και μια μονάδα αποθήκευσης, κατασκευασμένη από ξύλινο καπλαμά Eveneer σε Almond. Το ύψος του είναι σκοπίμως κοντά σε εκείνο της πίστης του Hugh.

Mohana καθρέφτες, Boyd μπλε. Κεραμικά (στο τραπέζι), Mas & Miek. Μαξιλάρι σε κάθισμα και καλάθι, Safari Living. Κρεμαστό κόσμημα
φώτα, Φως στο τοπίο.

Η επανεπεξεργασία και των δύο επιπέδων διατηρώντας ταυτόχρονα όσο το δυνατόν περισσότερα στοιχεία της περιόδου ήταν ο στόχος. "Η πρόκληση με την ανακαίνιση κατοικιών εποχής φέρνει το φως στον πυρήνα και καθιστά τους χώρους πιο ρευστό, παρά το τεμαχισμένο", λέει η Jane. Η ομάδα της συνέδεσε το επίσημο σαλόνι με την πόρτα και την έφερε στο φως με ένα νέο τζάκι από χάλυβα, το οποίο είναι τοποθετημένο δίπλα σε ράφια και ισορροπημένο από έναν σκούρο καναπέ.

Αφού μαρκάρει στο μπροστινό μέρος του σπιτιού, αυτό το δωμάτιο έχει τώρα μια πόρτα που συνδέει την κουζίνα. Μοντέρνο καναπέ Hugo (επικαλυμμένο με ύφασμα Barclay σε άνθρακα) και κουβέρτα, και τα δύο Blue Boyd. Ζωγραφική τοπίου από τον Wim Kortland. Ο σχεδιαστής αγοράζει: Καθρέφτες από μπαμπού και καλαθάκια, 5170 δολάρια το καθένα, Boyd Blue.

Ακολούθησε η μεσαιωνική κουζινική κουζίνα, με την οποία ο Χιου μεγάλωσε, έχοντας απεγνωσμένη ανάγκη να εισέλθει στον 21ο αιώνα. Προσανατολισμένο προς τα βόρεια και δυτικά, με μια βεράντα περιμετρικά, η κουζίνα είναι δίπλα στο καθιστικό και μερικά βαθιά καθίσματα παραθύρου ακουμπούν στον κήπο. Η κύρια είναι ευθυγραμμισμένη με την αίθουσα και την μπροστινή πόρτα, η οποία διαθέτει ένα κλασικό σχεδιασμό αργά-Edwardian μολύβδου. "Θεωρήσαμε ότι ήταν σημαντικό να δημιουργήσουμε ένα ισχυρό όραμα μέσω του σπιτιού, μόλις περάσετε το όριο", λέει η Jane.

Σε βολική τοποθεσία στο ισόγειο, αυτός ο ξεκούραστος χώρος είναι ένας υπέροχος συνδυασμός άνεσης και πρακτικότητας. Κρεβάτια και μαξιλαροθήκες, Safari Living.

Παράλληλα με το διάδρομο, η ξύλινη σκάλα στυλ Τέχνης και Χειροτεχνίας έχει λειανθεί. Οδηγεί μέχρι δύο υπνοδωμάτια και τη μελέτη του Hugh, που αναφέρεται ως «φωλιά του αετού» λόγω των απόψεών του. "Μπορείτε να δείτε τα πάντα από αυτό το σημείο, συμπεριλαμβανομένων των Dandenong Ranges σε μια καθαρή μέρα", λέει ο Hugh. Και πάλι, τα δωμάτια σε αυτό το επίπεδο ήταν ορθολογισμένα και δύο οδηγίες
τα δωμάτια έγιναν ένα μεγάλο υπνοδωμάτιο. «Εργαζόμασταν με την αρχική κεκλιμένη οροφή, αλλά το ανοίξαμε στα δυτικά για να επιτρέψουμε μεγαλύτερο φως», λέει η Jane.

Τα πλακάκια Bluestone συμπληρώνουν τέλεια τα ντουλάπια καπλαμάς από ελαφρύ ξύλο. Οι μεγάλες επιφάνειες του καθρέφτη από το ύψος της μέσης κάνουν τον χώρο να αισθάνεται πολύ μεγαλύτερος. Πετσέτες Missoni, Safari Living.

Ακριβώς όπως το εσωτερικό μεταμορφώθηκε με σύγχρονα χαρακτηριστικά και φινιρίσματα, στους εξωτερικούς τοίχους δόθηκε μια εντυπωσιακή νέα εμφάνιση με χαλκό 'έρπητα ζωγραφικής' τοποθετημένα σε ένα πλέγμα σαν το μοτίβο στην πρόσοψη. Τρέφουν δίπλα στην κεραμοσκεπή των κεραμιδιών και φωτίζουν ζεστά τον απογευματινό ήλιο. "Είναι αρκετά μαγικό να κάθεστε στο κατάστρωμα και να βλέπετε πώς το φως αλλάζει τη διάθεση του σπιτιού, από μια λαμπρή έως μια πιο κοφτερή μεταλλική λάμψη" λέει ο Hugh. Δεν είναι λοιπόν έκπληξη το γεγονός ότι η Jane ονομάζει αυτό το έργο το «χάλκινο δοχείο», μετά από το απροσδόκητο χαρακτηριστικό που έχει γίνει το σπίτι της πίτας της αντοχής.

Η εταιρεία Lucas House και Garden με έδρα το Καντέρμπουρυ δούλεψε με το μπροστινό κήπο. Η σχεδίασή τους περιελάμβανε ορτανσία, γαρδένια και ένα δέντρο μυρτιάς από κρέπα, που είχε υποβιβαστεί με μαζική ινδική μοσχοκάρυδα νάνος. Στην αριστερή πλευρά υπάρχει ένα κλαδευμένο φράχτη που κλαίει λυγαρά. Σκαρφαλωμένο πάνω από την είσοδο είναι η μελέτη του Hugh, γνωστού γνωστού ως «φωλιά του αετού».

Για περισσότερα πηγαίνετε στο janeriddellarchitects.com.au.

Ετικέτες:  Ανακαίνιση Δέσμη Διακόσμηση 

Ενδιαφέροντα Άρθρα

add
close