Ένα υπερσύγχρονο σπίτι με θέα στο λιμάνι και καταπράσινους τροπικούς κήπους

Ο αρχιτέκτονας Nick Tobias του Tobias Partners βρίσκεται πολύ στη ζώνη άνεσής του στο προάστιο του Vaucluse, το οποίο είναι καλυμμένο με νερό. Καθώς κουβεντιάζουμε στον καταπράσινο δρόμο έξω από τον πρόσφατα συμπληρωμένο οίκο Hopetoun, τρελάει τον έφηβο γιο ενός στενού φίλου και έχει μια μικρή χαρούμενη ανταλλαγή με τον οδηγό ενός περασμένου αυτοκινήτου. Είναι σαφές ότι βρίσκεται στο φυσικό του περιβάλλον.

Μια σπειροειδής λαξευμένη σκάλα από χάλυβα φτάνει μέχρι τους τρεις ορόφους του σπιτιού.

Το έργο ξεκίνησε με μια σύντομη αναφορά για την εκτεταμένη ανακαίνιση ενός θεαματικά άσχημου σπιτιού της δεκαετίας του 1980 σε μια εξαιρετική τοποθεσία με θέα στο λιμάνι και σε μια κοιλάδα που οδηγεί σε μια μικρή παραλία.

"Είμαι όλοι για τη διατήρηση των υφιστάμενων δομών εάν έχουν αξία, αλλά μετά από αρχικά σκίτσα του τι μπορούσαμε και δεν μπορούσαμε να κάνουμε, έγινε σαφές ότι ήταν καλύτερο να ανοικοδομήσουμε από την ανακαίνιση", λέει.

Οι τράπεζες από τζάμια με παράθυρα από γυαλί είναι έτοιμες να τραβήξουν δροσερά αεράκια από το λιμάνι.

Βγείτε πίσω από το δρόμο με έναν πεζό πεζόδρομο μπροστά από το σπίτι, η περιοχή είναι ένα άβολο τριγωνικό σχήμα
. "Όπου χρειάζεται να είναι εκτεταμένη, συγκλίνει σε ένα σημείο", λέει ο Nick, γνωρίζοντας ότι οι πελάτες του ήθελαν να μεγιστοποιήσουν την αίσθηση του χώρου και του Vista. Η επίλυση του προβλήματος ξεκινά με την ακολουθία εισόδου.

Το ταξίδι στο σπίτι κάτω από το καλυμμένο διάδρομο από το γκαράζ και "μέσα από τον καταπράσινο κήπο που σκοντάφτει με σκιές είναι κάτι που ήμασταν πρόθυμοι να πετύχουν οι πελάτες", λέει ο Nick.

Αντί το σπίτι που καλύπτει την θέα, μια ενδιαφέρουσα φέτα νερού, ουρανού και δέντρων είναι ορατή κατά μήκος της αριστερής πλευράς, δίνοντας μια αίσθηση του περιβάλλοντος. «Θέλαμε μια απλουστευμένη παλέτα υλικών για το εξωτερικό», λέει ο Νίκος για το στρατηγικό μείγμα υφής με στρώσεις, εκτεθειμένα αδιαπέραστα σκυρόδεμα και ανοιχτά πλαίσια από χάλυβα.

Έχει επίσης εγκατασταθεί ένας ανελκυστήρας στον τρίτο όροφο.

Στη συνέχεια, υπάρχουν οι καμπύλες. "Η φόρμα είναι οργανική και ευαίσθητη στο χώρο. Αυτό είναι το πιο καμπυλωτό κτίριο που έχει κάνει ποτέ η πρακτική", λέει. Με το πλούσιο, τροπικό πράσινο και τα καλλωπιστικά φυτά, το σπίτι δεν μπορεί να καρφωθεί ως ολοκαίνουργια κατασκευή. η ασάφεια του δίνει μια διαχρονική ποιότητα, κάτι που ο Νίκας απολαμβάνει σαφώς. Η περιορισμένη παλέτα επεκτείνεται στο να τραβήξει το πέτρινο τρελό πλακόστρωτο από έξω προς τα μέσα, με την ισχυρή και τυχαία φύση του δαπέδου, σε αντίθεση με την εξαιρετικά γλυπτική ακρίβεια της πρώτης χαλύβδινης σκάλας. "Η κύρια είσοδος είναι στο δεύτερο επίπεδο με τη σκάλα που συνδέει και τους τρεις ορόφους, αναμμένο από πάνω από ένα βαθύ κυκλικό φεγγίτη", λέει ο Nick.

Έργα Martine Emdur από την Πινακοθήκη Arthouse από τις σκάλες.

Για τη μεγιστοποίηση του φωτισμού και της ιδιωτικής ζωής, τοποθετήθηκαν παντελόνια από λεπτό ξύλινο κουφώματα ειδικά μαυρισμένα χρησιμοποιώντας μια παραδοσιακή ιαπωνική μέθοδο. Περιτριγυρισμένο από τις καρέκλες Minotti 'Twombly' από το De De Ce, το τραπέζι 'Atticus' από το Lowe από το Hub μπορεί να επεκταθεί εάν χρειαστεί. Foscarini 'Troag' μενταγιόν από το διάστημα. Μαροκινό χαλί Beni Ourain στο Aqua από το Cadrys. Moroso 'Redondo' και Molteni & C 'Domino' τραπεζάκι του καφέ, και τα δύο από το Hub.

Αξιοποιώντας στο έπακρο τις προοπτικές, ο τρίτος όροφος διαθέτει μια γενναιόδωρη κουζίνα, τραπεζαρία και κύριο σαλόνι που βλέπει σε ένα μπαλκόνι που περιβάλλεται από στρογγυλεμένους τριγωνικούς τοίχους από σκυρόδεμα που πλαισιώνουν δέντρα, ουρανό και νερό. Τα σπίτια σε προνομιακές παραθαλάσσιες τοποθεσίες μπορούν συχνά να κάθονται στο μάγουλο με τη γέφυρα. Εδώ, το παρακείμενο κτίριο στα βόρεια είναι καλυμμένο από πλαϊνά πάνελ λεπτών ξύλινων κιγκλιδωμάτων, μαυρισμένα σε ιαπωνικό στυλ, που έχουν ως αποτέλεσμα την ισορροπία του φωτός και της ιδιωτικότητας.

Αντανάκλαση ελαφρών λωρίδων ένα έργο τέχνης του James Ettelson από την Arthouse Gallery. 'Cloud Softlight' από το Molo Design.

Διακοσμητικά υπάρχει ένα συγκεκριμένο παιχνίδι, όπως στο χώρο κρασιού που είναι κρεμασμένο με κουρτίνες από τάρτα και σκεπασμένο με δέρματα. Υπάρχει επίσης μια σίγουρη τοποθέτηση της τέχνης, την οποία ο Nick - ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης - είναι παθιασμένος και ενθαρρύνει τους πελάτες του να εξερευνήσουν το καλύτερο.

"Η φόρμα είναι οργανική και ανταποκρίνεται στην περιοχή. Αυτό είναι το πιο καμπυλωτό κτίριο που έχει κάνει ποτέ η πρακτική", λέει ο Nick.

Σε ένα θεμελιώδες επίπεδο το σπίτι πακετάρει πολύ μέσα. "Οι ιδιοκτήτες ήθελαν να προσφέρουν συχνές καλεσμένους και έτσι υπάρχουν έξι υπνοδωμάτια, δύο από τα οποία διπλασιάζονται ως μελέτες και πέντε μπάνια, καθώς και ένα δωμάτιο για διασκέδαση στο ισόγειο, "λέει ο Nick. Προσανατολισμένη στη βεράντα και στην πισίνα, ο χώρος αυτός έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε όλες οι πόρτες να ξεφλουδίσουν πλήρως και να γίνουν ένα κλειστό υπαίθριο δωμάτιο με μικρή μικρή κουζίνα και μεγάλη σάουνα. Έχει μια χαλαρή ατμόσφαιρα που επιτρέπει στους εφήβους να το χρησιμοποιήσουν ως δωμάτιο rumpus, αλλά είναι επίσης αρκετά έξυπνο για να διασκεδάσει τους επισκέπτες.

Το μπάνιο πλένεται με μαλακό μέταλλο-πράσινο μάρμαρο και μαύρη σοκολάτα.

Η καρέκλα Baxter «Νεπάλ» από τα Κριτήρια. Οι πόρτες απομακρύνονται για να ανοίξουν το ισόγειο, δημιουργώντας ένα καλυμμένο υπαίθριο χώρο με έναν ειδικά διαμορφωμένο καναπέ και δερμάτινο οθωμανικό δέρμα σε ένα υφασμένο χαλί Abaca "Manzanilla" από τα διεθνή δάπεδα. Foscarini 'Twiggy' φωτιστικό δαπέδου από το διάστημα.

Μια επιτυχία του σπιτιού είναι ο τρόπος με τον οποίο κάθεται στο τοπίο που συνδυάζει ώριμα δέντρα μαζί με πυκνή, χαμηλή φύτευση στην οροφή του υπόστεγου και τον καλυμμένο διάδρομο. "Το ταξίδι στο σπίτι, μέσα από τον καταπράσινο κήπο που σκοντάφτει με σκιές, είναι κάτι που ήμασταν πρόθυμοι να βιώσουν οι πελάτες" λέει ο Nick. Αλλά για εκείνους τους χρόνους, όταν η μεταφορά είναι μια αγορά, υπάρχει ένας ανελκυστήρας στον τρίτο όροφο.

"Οι ιδιοκτήτες ήθελαν να προσφέρουν συχνές καλεσμένους και έτσι υπάρχουν έξι υπνοδωμάτια, δύο εκ των οποίων διπλάσιοι ως μελέτες και πέντε μπάνια, καθώς και χώρος ψυχαγωγίας", λέει ο Nick.

Ετικέτες:  Ζώντας και δείπνο Χριστούγεννα Saln 

Ενδιαφέροντα Άρθρα

add
close