Χειροκίνητη ανακαίνιση ενός ερειπωμένου σπιτιού του Queenslander

Οι γείτονες έβλεπαν ένα βρώμικο χάος, ενώ οι προγραμματιστές είδαν πινακίδες σε δολάρια, αλλά ο Jo και ο Scott Goodbun δεν μπορούσαν παρά να δουν μαζικές δυνατότητες στο σπίτι αγαπημένης κληρονομιάς που τελικά έλαβαν ένα σημείο στο Wellington Point του Brisbane. "Όλοι είδαν ένα πλήρες χωματερή για να κεφαλαιοποιηθεί, αλλά είδαμε πέρα ​​από αυτό", εξηγεί ο Jo.

«Ξέραμε ότι πρόκειται να είναι ένα μεγάλο οικογενειακό σπίτι», λέει για το ερειπωμένο σπίτι που ήταν η γενέτειρα της εταιρείας Palms Chutney και της Όξας του Queensland και μια κατοικία που θυμίζει με ειλικρίνεια από την παιδική της ηλικία. "Αναφερόμαστε στο σπίτι ως" μεγάλη γριά ", αλλά ήταν γνωστό τοπικά ως The Palms", λέει. "Το αγόρασα από ένα ζευγάρι της δεκαετίας του '90 που αγωνιζόταν να διατηρήσει το ακίνητο.Η κατοικία εξισορρόπησε το ένα τρίτο των αρχικών κορμών της, κάθε τοίχος ήταν από τετράγωνο, το πάτωμα χαλάρωσε και υπήρχε πτώση ποδιών από τη μια γωνία του σπίτι στο άλλο. "

Το ζευγάρι αποκατέστησε τα υπάρχοντα ξύλινα πατώματα. "Υπάρχουν τόσες πολλές ιστορίες σε αυτούς τους ορόφους", λέει ο Jo.

Το εσωτερικό έχει ζωγραφιστεί σε όλο το Dulux "Natural White" με γκρι αντίθεση στο "Osprey".

Ανεμπόδιστη από την εργασία μαμούθ μπροστά, ο Jo και ο Scott προσδοκούσαν ότι η ανακαίνιση του σπιτιού Queenslander με πέντε υπνοδωμάτια θα διαρκέσει περίπου έξι μήνες. Αλλά θα ήταν δύο χρόνια πριν η οικογένεια τελείωσε τελικά την κατασκευή.

Και ενώ πολλοί θα είδαν αυτό το καθυστερημένο χρονοδιάγραμμα ως τεράστιο βάρος, το ζευγάρι είδε μόνο την ασημένια επένδυση. "Ήταν λίγο δύσκολο, αλλά και υπέροχο γιατί θα μπορούσαμε να εξετάσουμε τις επιλογές μας", λέει ο Jo. "Όσο περισσότερο χρόνο είχαμε μαζί του, τόσο περισσότερο οι ιδέες μας επεκτάθηκαν, καταλήξαμε σε καλύτερη λειτουργικότητα και κομψή σχεδίαση".

Το όραμα του Scott ήταν να δημιουργήσει μια αίσθηση μπιστρό στην κουζίνα με καθίσματα για μπότες.

Ο νεροχύτης στην κουζίνα έφτασε από το παλιό σπίτι και περίμενε να πεταχτεί.

Δεδομένης της πλούσιας ιστορίας του σπιτιού, ο Jo και ο Scott επανεμφανίστηκαν πολλά από τα εξαρτήματα και εξαρτήματα με πολύτιμους λίθους που βρήκαν στο Gumtree και το eBay, σε αποθανόντα κτήματα, στο πλάι του δρόμου και στο τοπικό χωματερή. "Είχαμε επίγνωση ότι πολλά παλιά πράγματα θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν", λέει ο Jo. "Η βρύση στην κουζίνα ήταν $ 120 από την Gumtree, η δεκαετία του 1960 που βρήκα στο eBay για $ 120".

ΚΟΣΤΟΣ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ

Συνολικό κόστος: $ 635.000 (τιμή αγοράς $ 450.000 και κόστος ανακαίνισης $ 185.000, συμπεριλαμβανομένων $ 26.000 για αναστροφή)

"Αρχικά πιστεύαμε ότι είχαμε ζωγραφίσει μόνο τα τείχη, αλλά στη συνέχεια αποφασίσαμε να το καταστήσουμε πιο ρευστό. Επίσης, ρωτήσαμε τον εαυτό μας:" Αν αυτό ήταν δωμάτιο ξενοδοχείου, τι θα περιμένατε; "λέει ο Jo.

Η βιομηχανική καρέκλα στην κρεβατοκάμαρα αγοράστηκε από την Gumtree και ο Scott έκανε τα μαξιλάρια για το κάθισμα του παραθύρου.

Για εννέα μήνες, οι Jo, Scott, Reef και τα κατοικίδια ζώα τους κοιμήθηκαν σε ένα τροχόσπιτο στο μπλοκ των 1200 τετραγωνικών μέτρων. "Χρησιμοποιήσαμε το παρασκήνιο ως σαλόνι και χώρο παιχνιδιού και το βγάζαμε με φυτά και φώτα νεράιδας", είπε ο Jo. Με το carport ως τραπεζαρία τους, η οικογένεια χρησιμοποίησε επίσης το υπαίθριο φούρνο πίτσας για να μαγειρέψουν γεύματα. "Κάναμε να νιώσουμε όσο το δυνατόν πιο σπίτι."

Η ματαιοδοξία στο σπίτι ήταν ένα ασφαλές κρέας που το ζευγάρι μετατράπηκε και η μπανιέρα vintage clawfoot αποκαταστάθηκε από τον Scott.

Η λήψη ενός διάλειμμα βοήθησε το ζευγάρι να επανεστιάσει και να προχωρήσει με ένα τόσο μεγάλο έργο. Μια διαδρομή για σέρφινγκ και γιόγκα στο Μπαλί πρόσφερε κάποια χαλαρή ξεκούραση. "Ενώ ασκούσα τη γιόγκα, η Scottie και ο Reef θα εξερευνούσαν τις πόλεις με το αυτοκίνητο και το σκάφος, θα έτρωγαν τις τοπικές γάτες και θα σερφάρουν, ήταν μαγικό. Σκεφτήκαμε ότι θα βρισκόμασταν στο σπίτι από τη στιγμή που η υποχώρηση γύρισε, πολύ καλύτερα με αυτόν τον τρόπο.Τα δάπεδα είχαν γίνει ενώ βρισκόμασταν μακριά, έτσι ήταν σαν ένα πράσινο φως για να αρχίσουμε να κινούμαστε μέσα, και μου έπεσε ο χρόνος στο τροχόσπιτο να έρθει στο τέλος ".

Τα τούρκικα μαξιλάρια και το χαμηλό τραπέζι δημιουργούν μια χαλαρωτική ατμόσφαιρα στη βεράντα.

Το κατάστρωμα ήταν βαμμένο στο Dulux "Domino" και δημιουργεί αντίθεση στους τοίχους του φωτός. Οι κάκτοι με γλάστρες είναι ανθεκτικοί και γλυπτικοί.

ΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ RENO JO ΚΑΙ SCOTT

  1. Κρατήστε ένα ημερολόγιο. "Το βιβλίο ξεκίνησε ως σκίτσο για να σχεδιάσει σχέδια και να κρατάει μερικά αποκόμματα περιοδικών. Το ποσό των λογαριασμών ήταν συντριπτικό, έτσι έγραψα κάθε εμπορικό κόστος και κάθε αγορά ", λέει ο Jo.
  2. "Πήραμε μια μαχαιριά στο σκοτάδι με τα αρχικά κόστη. Είχαμε σκεφτεί ότι θα μπορούσαμε να περάσουμε περίπου 90.000 δολάρια σε τέσσερις έως έξι μήνες, αλλά ένα σπίτι αυτής της κληρονομιάς μαστίζει τις πένες σας ακόμα και όταν το κάνετε πολλά από το έργο σας. Ξοδέψαμε 180.000 δολάρια για δύο χρόνια ", λέει.
  3. Η εργασία μέσα στα όρια του υπάρχοντος σπιτιού σήμαινε ότι ο Jo και ο Scott θα μπορούσαν να είναι συμπαθητικοί στην πλούσια ιστορία του. Το πάθος τους για ανατροπή σήμαινε ότι άφησαν ένα ελαφρότερο αποτύπωμα στο περιβάλλον ενώ ήταν σε θέση να δημιουργήσουν ένα σπίτι που ήταν εντελώς μοναδικό.
  4. Jo και Scott επέλεξαν να παραιτηθούν από έναν αρχιτέκτονα και αντ 'αυτού αποχώρησαν από έναν πολύ βασικό "χάρτη λάσπης". "Τα έθιμά μας είναι δύο φίλοι μας", λέει ο Jo. "Πολλοί χρόνοι δαπανήθηκαν μαζί τους για να συζητήσουν και να προχωρήσουν σε ιδέες. Είχαν δουλέψει σε μια κληρονομιά πριν από αυτό ήταν σίγουρα υπέρ μας. "

Ετικέτες:  Ανακαίνιση Κουζίνες Περιηγήσεις στο σπίτι 

Ενδιαφέροντα Άρθρα

add
close