Σταθμός βοοειδών κληρονομιάς που χρονολογείται από το οικογενειακό ιστορικό

Καθώς κοιτάζει τα διαμερίσματα της Λίμνης Γιώργος από το παράθυρο της κουζίνας της, η Lauren Gundry μοιράζεται μια άποψη που βιώνουν πολλές άλλες γενιές της οικογένειας του συζύγου της Henry. Είναι μόνο μία από τις πολλές υπενθυμίσεις ότι το σπίτι της στο Willeroo - ένα ακίνητο βοοειδών 2000 εκταρίων στα Νότιια Πλακάκια της Νέας Νότιας Ουαλίας - έχει μια ιστορία και ένα μέλλον που έχουν ανατεθεί να προστατεύσουν.

Η κατοικία επτά υπνοδωματίων χτίστηκε το 1905 από τον πρόγονο του Henry, τον Patrick Hamilton Osborne, και στεγάζεται σε ένα τεράστιο υπόβαθρο των οικογενειακών ιστοριών του Gundry, σε δύο εκτάρια κήπων που περιβάλλουν πάρκο και σκιάζονται από πεύκα, κυπαρίσσια, κέδρους και σφεντάμια.

Λίγα χρόνια μετά τη συνάντηση ως αποφοίτων πανεπιστημίου, το ζευγάρι μετακόμισε νότια του Goulburn στο οικογενειακό αγρόκτημα του Gundry, όπου έζησε και ανακαινίστηκε μία από τις αρχικές αγροικίες. Το ζευγάρι παντρεύτηκε στο υπόστεγο του κτιρίου και υποδέχτηκε τον γιό τους Τζακ αμέσως μετά. Όταν ο πατέρας του πέθανε, ο Χένρι ανατέθηκε στη φύλαξη του ξενώνα, ενώ ο αδελφός του Έντουαρντ και η μητέρα του Έρικα άρχισαν να διαχειρίζονται την ιδιοκτησία βοοειδών για λογαριασμό της οικογένειας.

Όταν έφτασε η κόρη τους Amelia, η Lauren και ο Henry άλλαξαν σπίτια με την Erica, κινούμενα από το εξοχικό σπίτι στο εξοχικό. Ως ένα μεγάλο σπίτι που ταιριάζει σε μια μεγάλη οικογένεια, η διατήρηση του εξοχικού σπιτιού Willeroo απαιτεί πολλή δουλειά και για πρώτη φορά προσγειώθηκε στα χέρια του Gundrys σε μια προχωρημένη κατάσταση χαλάρωσης.

Henry, Lauren, Jack και Amelia, με τον Roxy, ένα καθαρόαιμο Huntaway και τη Nellie, ένα κοτόπουλο που έφτασε στο χέρι (που αποδείχθηκε ότι ήταν κόκορας). Φωτογραφία: Άγιος Αρνατ | Σχεδίαση: Kristen Wilson

"Προφανώς ήταν σκοτεινό και βρώμικο, με κουρτίνες βαρέλι και η αψίδα στην κεντρική αίθουσα συγκρατήθηκε με ένα τετράγωνο κομμάτι", λέει ο Lauren. "Ο Γιώργος και η Erica πέρασαν το μεγαλύτερο μέρος της ζωής τους για να πάρουν το σπίτι πίσω στο σχήμα."

Ως αποτέλεσμα, η Lauren λέει ότι οι αλλαγές της ήταν κυρίως καλλυντικές. Ωστόσο, αυτό το έθεσε στην πιθανώς επισφαλής θέση της ανασύστασης ενός σπιτιού που είχε προηγουμένως διακοσμηθεί από τη πεθερά της. "Η Erica ήταν ο μεγαλύτερος υποστηρικτής μου", λέει. "Είναι ευτυχής που μας ζει στο οικογενειακό σπίτι και έχει εξατομικεύσει το παλιό μας σπίτι με ανακαινίσεις της δικής του."

Το τραπέζι ανήκε στη γιαγιά του Henry και έστειλε από την Αγγλία, αφού πέθανε. Φωτογραφία: Άγιος Αρνατ | Σχεδίαση: Kristen Wilson

Ο Jack κάθεται στο pianola. Ο πίνακας είναι του Valicare, πρωταθλητής πρωταθλητής που ανήκε στον Patrick Hamilton Osborne, τον αρχικό ιδιοκτήτη του ακινήτου. Φωτογραφία: Άγιος Αρνατ | Σχεδίαση: Kristen Wilson

Κατά τη λήψη των αποφάσεων διακόσμησης, η Lauren λέει ότι έχει επίγνωση του σεβασμού του παρελθόντος, προσθέτοντας ταυτόχρονα το δικό της στυλ, το οποίο περιλαμβάνει την αγάπη των αρχαιοτήτων. "Είμαι συναισθηματικός και αγαπώ πράγματα που έχουν μια ιστορία, είμαι επίσης παθιασμένος για να αγοράσω μια φορά και να αγοράσω καλά, επιλέγοντας πράγματα με καλή δεξιοτεχνία και όχι ακολουθώντας τάσεις".

Αυτό το πορτρέτο είναι του παππού Henry, Henry Edward Bowden Gundry, που παντρεύτηκε τη Rosemary Osborne. Φωτογραφία: Άγιος Αρνατ | Σχεδίαση: Kristen Wilson

ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ:

  • Για να δημιουργήσει συνοχή σε όλο το σπίτι, η Lauren ζωγράφισε τα περισσότερα από τα δωμάτια του Dulux Terrace White και χρησιμοποίησε το Dulux Vivid White για τις οροφές και τις προεκτάσεις των μεταλλικών επιφανειών.
  • Το αγαπημένο χώρο της Lauren είναι το καθιστικό, όπου έχει κρεμάσει τις κουρτίνες Hampton από την Ezibuy, αναδόθηκε στο γενναιόδωρο lounge στο Wortley Claremont Sky και ζωγράφισε τους τοίχους με πιο σκούρο τόνο, Dulux Purebred.
  • Τα καταστήματα με αντίκες είναι το "ευτυχές μέρος" του Lauren. Village Antiques Bungendore είναι ένα αγαπημένο στέκι.
  • Τα χειροποίητα υφάσματα από το Walter G διαθέτουν σε διάφορα μαξιλάρια και αμπαζούρες σε όλο το σπίτι, για να μαλακώσουν τα βαριά έπιπλα αντίκες.

Η κουζίνα της δεκαετίας του '80 ήταν ακόμα σε καλή κατάσταση, οπότε η Λωρίνα ζωγράφισε απλά τα λευκά ντουλάπια. Φωτογραφία: Άγιος Αρνατ | Σχεδίαση: Kristen Wilson

Στην πραγματικότητα, ένα μεγάλο μέρος των επίπλων αρχικής περιόδου του σπιτιού παραμένει, με φρέσκα χρώματα και υφάσματα που χρησιμοποιούνται για να δημιουργήσουν μια πιο χαλαρή ατμόσφαιρα. Η Lauren χρειάστηκε δύο χρόνια για να ξανασχεδιάσει τα 20 δωμάτια του σπιτιού, μια επιτυχία που κατάφερε να μελετήσει επίσης το εσωτερικό σχέδιο. Τώρα διοικεί την Willeroo Interior Design, παρέχοντας υπηρεσίες διαχείρισης, σχεδιασμού, προμήθειας και σχεδιασμού έργων σε πελάτες στην περιοχή Canberra, Queanbeyan, Yass, Goulburn, Bungendore, Bowral και τις γύρω περιοχές.

Στο καθιστικό, οι κουρτίνες λινών αφήνουν περισσότερο φως από τα παλιά βελούδινα κουρτίνες. Φωτογραφία: Άγιος Αρνατ | Σχεδίαση: Kristen Wilson

«Ήμουν καθηγητής PE, αλλά όταν ο μπαμπάς του Henry και ο μπαμπάς μου πέθαναν την ίδια χρονιά, πραγματικά με έκανε να επανεκτιμήσω τα πράγματα», εξηγεί. "Αυτό ήταν κάτι που ήμουν παθιασμένος και επειδή συνέπεσε με μας κινούμενος στο homestead αποφάσισα ότι ήταν μια μεγάλη στιγμή για να κάνει την αλλαγή."

Το τραπέζι του βάθρου στη μεγάλη είσοδο ήταν το αρχικό τραπέζι του σπιτιού. Φωτογραφία: Άγιος Αρνατ | Σχεδίαση: Kristen Wilson

Είτε προμηθεύοντας κομμάτια για πελάτες είτε για το σπίτι της, η Lauren είναι ένας τακτικός επισκέπτης στα τοπικά καταστήματα με αντίκες. Ενώ σε ένα πρόσφατο ταξίδι στη Γαλλία ανακάλυψε τις χαρές των brocantes (μεταχειρισμένα καταστήματα). "Ο Henry συχνά γελάει ότι το πρώτο πράγμα που έκανα στο μήνα του μέλιτος στη Χαβάη ήταν να πάω σε κατάστημα με αντίκες και να αγοράσω ένα παλιομοδίτικο beater", λέει με χαμόγελο. "Αλλά είχε εργαλεία, οπότε έπρεπε να το έχω."

Ο Jack δίνει ένα χέρι στο υπόστεγο, το οποίο χρησιμοποιείται ως επί το πλείστον όταν το αγρόκτημα τρέχει κυρίως βοοειδή. Φωτογραφία: Σκάφος Arnott

Και ενώ παραδέχεται ότι η ζωή είναι λίγο πιο αργή, αφού ζουν στην Ιαπωνία και την Καμπέρα, το ζευγάρι αγαπά το καινούργιο «παλιό» σπίτι τους. "Θα ήταν πολύ δύσκολο να επιστρέψουμε τώρα για να ζήσουμε στα προάστια, ειδικά με τα παιδιά", λέει ο Lauren. "Για παράδειγμα, χθες το βράδυ κάναμε κούτσουρα και μετά το δείπνο βγήκαμε έξω και έπαιζαν το φως στο σκοτάδι και το φρυγανισμένο μαρμάρινο μπιτς στη φωτιά.

Οι σταθεροί τοίχοι είναι κατασκευασμένοι από πέτρα από ένα σπίτι που χτίστηκε το 1830 από τους αρχικούς ιδιοκτήτες της ιδιοκτησίας. Φωτογραφία: Σκάφος Arnott

"Απολαμβάνουμε επίσης την ελευθερία να έχουμε μια απλή ζωή και να δουλεύουμε με αυτό που έχουμε ήδη. Υπάρχουν μερικά όμορφα παλιά κομμάτια εδώ και σίγουρα αισθανόμαστε ότι είμαστε θεματοφύλακες εκείνη την εποχή στην ιστορία και το σπίτι. οικογένεια που θέλουμε να διατηρήσουμε ο Henry και εγώ. "

Θέα προς τη βορειοανατολική άκρη της λίμνης Γιώργος. Φωτογραφία: Σκάφος Arnott

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Willeroo Interior Design, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα τους εδώ.

Ετικέτες:  Διακόσμηση Χριστούγεννα Υπαίθρια & Κηπουρική 

Ενδιαφέροντα Άρθρα

add
close