Πώς ένα τριγωνικό μπλοκ έγινε λειτουργικό οικογενειακό σπίτι

Αυτό το εφευρετικό οικογενειακό σπίτι στη νοτιοανατολική Μελβούρνη καταλαμβάνει ένα σχετικά μέτριο 200m2. Όταν ο Richard Gittins και ο συνεργάτης του, Nicole de Spa, αγόρασαν το τριγωνικό κομμάτι γης, οι προσδοκίες τους ήταν κάπως φιλοδοξίες.

"Η λίστα μας περιελάμβανε τέσσερα υπνοδωμάτια, τρία μπάνια (συμπεριλαμβανομένου ενός εσωτερικού χώρου), ξεχωριστή αίθουσα πλυντηρίου και λάσπης, καθώς και μια πισίνα", λέει ο Richard.

Αυτή ήταν μια δουλειά για έναν αρχιτέκτονα, με μια σύντομη επιστολή που θα μπορούσε να βάλει άλλους εκτός. Ωστόσο, το περπάτημα μακριά δεν ήταν τόσο απλό - ειδικά καθώς η ίδια αδελφή του Nicole, Anja de Spa of Molecule Studio, ήταν στο πλαίσιο του αρχιτέκτονα του έργου, μαζί με τον αρχιτέκτονα Richard Fleming, τη ζωή και τον επιχειρηματικό εταίρο της Anja.

Τα δέντρα γκουάς στο δρόμο δημιουργούν μια πολύ αγαπημένη φυλλώδη όψη. Ο επάνω όροφος είναι τυλιγμένος σε ασήμι τέφρας, ενώ στο ισόγειο υπάρχει εξωτερική επένδυση από ινώδες τσιμέντο James Hardie Scyon 'Axon'.

Μια έξυπνη γωνιά καθισμάτων στην κουζίνα, όπου κάθεται ο Jack, περιέχει κοχύλια από κρυφό αποθηκευτικό χώρο.

"Ο σχεδιασμός χρησιμοποιεί το τριγωνικό σχήμα προς όφελός του, με όλες τις σφιχτές γωνίες που χρησιμοποιούνται για επιπλέον αποθήκευση ή υπηρεσίες. Το μικρότερο αποτύπωμα αντισταθμίζεται με ψηλά ύψος οροφής: 3m κάτω και 2, 7m πάνω", λέει ο Anja.

Το μόριο ήταν έτοιμο για την πρόκληση και επικράτησε παρά την πολιορκία των εμποδίων που προέκυψαν πριν βγάλουν το στυλό στο χαρτί.

"Δεν το έχω δει ως οικογενειακή δέσμευση", λέει η Anja. "Ο Richard F και εγώ αγαπάμε τα όρια, αν και στην περίπτωση αυτή έπρεπε να μειώσουμε το αποτύπωμα στο οποίο μπορούσαμε να φτιάξουμε σχεδόν το 10%".

Το έγχρωμο σχέδιο του σπιτιού - με ένα μίγμα από δροσερά γκρι, τόνους ξυλείας και φυλλώδη πράσινα - ήταν εμπνευσμένο από τη γειτονιά.

"Κάναμε το λάθος να σκεφτόμαστε ότι επειδή δεν υπήρχε η κληρονομιά μας, δεν μπορούσαμε να πάμε στραβά", λέει ο ιδιοκτήτης Richard G.

Στην πραγματικότητα, οι γραμμές υψηλής τάσης στο δρόμο σήμαιναν ότι ο σχεδιασμός έπρεπε να συμμορφώνεται με τον κανόνα της «χαλάρωσης και κυριαρχίας». Αυτό σήμαινε ότι το νέο σπίτι έπρεπε να τεθεί πίσω πέντε μέτρα από τις γραμμές ηλεκτρικής ενέργειας.

Υπήρχε επίσης η ανακάλυψη ότι το αρχικό βικτοριανό σπίτι, με το συνηθισμένο μπαρ και το κατάστημα που είχε εγκαταλειφθεί, είχε υπερκεράσει σε ένα δικαίωμα διέλευσης στο πίσω μέρος που ανήκε στο τοπικό συμβούλιο.

Μια σπειροειδή σκάλα επέλεξε σκόπιμα οι αρχιτέκτονες για να μεγιστοποιήσουν το χώρο και να γίνουν χαρακτηριστικό του συμπαγούς σπιτιού.

Ο χώρος δεν είναι μεγάλος, επομένως κάθε κομμάτι έπιπλα είναι σημαντικό. Υπάρχει περισσότερη κρυφή αποθήκευση εδώ, συμπεριλαμβανομένου ενός συρταριού για το συρτάρι του Jack.

Έπειτα ήρθε η είδηση ​​ότι η ύπαρξη σε μια πλημμυρική ζώνη σήμαινε επίσης ότι οποιαδήποτε νέα κατοικία έπρεπε να ανυψωθεί. Αυτό ήταν το σημείο κατά το οποίο οι Nicole και Richard G σκέφτηκαν να πουλήσουν το ακίνητο.

Ωστόσο, με τρία μικρά παιδιά - Τζακ, τέσσερις, Madeleine, τρεις και Henry, ένα - τα οφέλη από αυτό το υγιεινό προάστιο, με ένα δημοτικό σχολείο και νηπιαγωγείο μόλις 50 μέτρα μακριά, τους έκανε να ξανασκεφτούν.

Αφού έζησαν στο υπάρχον σπίτι για έξι χρόνια, είχαν ήδη καταρρίψει τις ρίζες τους.

Όλα τα υπνοδωμάτια έχουν ελαφρώς διαφορετικά ενσωματωμένα χαρακτηριστικά. Το δωμάτιο Madeleine διαθέτει μια γωνιά μελέτης κατασκευασμένη από φύλλο άνθρακα από Laminex.

Στο οικογενειακό μπάνιο, τα λευκά κεραμίδια με μαύρη επένδυση χρησιμοποιήθηκαν για έναν φτηνό τρόπο δημιουργίας σχεδίου. Η ματ λευκή ματαιοδοξία είναι Quantum Quartz 'Pietra Serena' ανασχηματισμένη πέτρα. Πλακάκια, Signorino.

Molecule επινόησε ένα νέο σπίτι που μοιάζει με ένα σκάφος που έχει έρθει να moor στις όχθες ενός κολπίσκου που κάποτε έτρεξε κάτω από το γειτονικό λωρίδα.

Ο πρώτος όροφος είναι 100τ.μ. και βρίσκεται στην κορυφή του υποβαθμισμένου ισόγειου, ένα συμπαγές 75μ2 με μεγάλα παράθυρα που συνδέονται με την περιοχή.

Στο κυρίως υπνοδωμάτιο, ένα κρεβάτι 'Nook' από τον Jardan είναι ντυμένο με πολυτελή λινά σε ηρεμιστικές αποχρώσεις.

Για να διασφαλιστεί η συνέχεια σε ολόκληρη την καμπίνα ντουβέμπαν στην ντουλάπα με τα πόδια, είναι ίδια με τα καθιστικά.

Η κουζίνα και το γεύμα είναι ένας πολυλειτουργικός χώρος. Υπάρχει ένας παραδοσιακός πάγκος του νησιού και μια βαθιά γωνιά (με μια κρυφή τηλεόραση) και μια γενναιόδωρη ενσωματωμένη αποθήκευση για τα παιδικά παιχνίδια.

«Θέλαμε να χρησιμοποιηθούν όλοι οι χώροι παρά να έχουν ετικέτες για καθημερινά ή διασκεδαστικά» λέει η Nicole. Άλλοι τομείς είναι τόσο προσεκτικοί.

Ένα δωμάτιο λάσπη είναι έξυπνα κρυμμένο μακριά πίσω από την κουζίνα, και το τριγωνικό γωνιά από την κουζίνα περιέχει το δωμάτιο πλυντηρίων και σκόνη.

"Συσχετίσαμε αυτό το σχήμα με μια βρύση που θα βρεθείτε σε ένα ποτάμι, όπου η ροή και η συμπίεση αυτού του πολυάσχολου μέρους του σπιτιού είναι χαλαροί" εξηγεί η Anja.

Η κουζίνα ήταν προσανατολισμένη προς την ανατολική πλευρά του καταστρώματος, και είναι ο κόμβος του σπιτιού. Ανώτατο όριο, φύλλα Maxi από κόντρα πλακέ. Benchtop, βουρτσισμένος ανοξείδωτος χάλυβας.

Βασική για το σχεδιασμό τους είναι η σπειροειδής σκάλα από χάλυβα που διαπερνά την οροφή με επένδυση από ξύλο.

"Εμείς αντιμετωπίσαμε αυτό ως ένα αντικείμενο στην αίθουσα, αντί να είναι κρυμμένο σε ένα ξεχωριστό χώρο", λέει η Anja. "Συνολικά, είμαστε πραγματικά υπερήφανοι για το πόσο μοναδικό είναι αυτό το σπίτι."

Ετικέτες:  Κουζίνα Υπαίθρια & Κηπουρική Περιηγήσεις στο σπίτι 

Ενδιαφέροντα Άρθρα

add
close