Πολυτελές σύγχρονο εξοχικό σπίτι στο Περθ

Αυτό το σύγχρονο εξοχικό σπίτι σε μια ζώνη προστασίας της περιφέρειας Perth, από τους αρχιτέκτονες με έδρα την Αδελαΐδα Williams Burton Leopardi, ξεκίνησε για πρώτη φορά με μια εντελώς ανεξάρτητη τηλεφωνική κλήση από τον πελάτη. Είχε καλέσει από περιέργεια να ρωτήσει για μια όμορφη πέτρα που παρουσιάστηκε σε ένα προηγούμενο έργο της επιχείρησης. Η πέτρα ήταν το Kanmantoo, ένα bluestone που εξορύσσεται από τους λόφους της Αδελαΐδας - το οποίο κυριολεκτικά έθεσε τα θεμέλια για μια νέα διώροφη κατοικία που πήρε τη θέση του υπάρχοντος ερειπωμένου σπιτιού.

"Θέλουμε να συνδυάσουμε χώρους αλλά να μην χτίζουμε μεγάλους αχυρώνες", λέει ο κύριος αρχιτέκτονας David Burton, ο οποίος σχεδίασε το σπίτι της οικογένειας να μεγαλώνει και να εξελίσσεται με τους ιδιοκτήτες του. Το σπίτι ανοίγει και κλείνει μέσα από μια σειρά πάνελ που επιτρέπουν τόσο την οικειότητα όσο και την ιδιωτικότητα.

"Πολύ συχνά σε χώρους με ανοιχτούς χώρους ζωής, προσπαθείτε να καθίσετε για να διαβάσετε το χαρτί και να πάρετε έναν καφέ το πρωί, αλλά κάποιος θα μπορούσε να βλέπει τηλεόραση με την ένταση, ώστε να έχετε πολλές πιθανές συγκρούσεις. ωραίο να μετακινήσετε ακόμη και τους φιλοσοφικούς χώρους λίγο, ώστε να έχετε το συναίσθημα σαν να έχετε πράγματι αυτό το χωρισμό αλλά είστε ακόμα συνδεδεμένοι επίσης », λέει ο David.

Η τραπεζαρία συνορεύει με σκαλισμένα ξυλόγλυπτα, μέρος της υπογραφής του σπιτιού χωρίζεται από αισθητική. Ο ιδιοκτήτης φαντάστηκε ένα παραδοσιακό μέτωπο με βικτωριανές διαστάσεις, αλλά με μια έκπληξη πίσω για να επωφεληθούν από την τοποθεσία του ακινήτου σε γωνιακό χώρο. Αυτή η "απογυμνωμένη πίσω, σύγχρονη εκδοχή ενός εξοχικού σπιτιού" αποτελείται από έξι υπνοδωμάτια (συμπεριλαμβανομένου ενός στούντιο πάνω από το γκαράζ, μια αίθουσα μελέτης και αίθουσα παιχνιδιών), και δύο χώρους όπου η οικογένεια δειπνήσει και σαλόνι. Φωτογραφία: Christopher Morrison

Το Perth Residence σχεδιάστηκε για να είναι διαφανές, με τα παράθυρα να ρίχνονται στον άνετο χώρο της αυλής από διαφορετικές οπτικές γωνίες. "Από το δρόμο μοιάζει με εξοχικό σπίτι, πηγαίνετε στην είσοδο και βλέπετε στο χώρο της αυλής στο πίσω μέρος και αυτό περνά μέσα από το σπίτι και κάθε δωμάτιο ανοίγει στην αυλή" λέει ο David. Φωτογραφία: Christopher Morrison

Το σπίτι είναι διαρρυθμισμένο γύρω από την πισίνα βουτιάς του, η οποία "λειτουργεί ως χαρακτηριστικό γνώρισμα του νερού όταν κανείς δεν κουνιέται γύρω από αυτό" σημειώνει ο David. Φωτογραφία: Christopher Morrison

Η κουζίνα είναι ζωγραφισμένη σε ένα δραματικό μαύρο, σχεδιασμένο να λειτουργεί τόσο ως casual μαγειρική περιοχή όσο και ως χώρος διασκέδασης. Φωτογραφία: Christopher Morrison

Η τραπεζαρία καλωσορίζει στο φως και από τις δύο πλευρές για να φωτίσει το σκούρο φινίρισμα της ξυλείας. Οι στύλοι ξυλείας που ανοίγουν την οροφή σχηματίζουν κιγκλιδώματα στην σκάλα. Φωτογραφία: Christopher Morrison

Η είσοδος στην κρεβατοκάμαρα από το φουαγιέ. Αριστερά είναι το dressing room και το ensuite, με την κύρια κρεβατοκάμαρα στα δεξιά. "Είναι όλα ενσωματωμένα σε ένα χώρο, με παράθυρα για να αφήσει άφθονο φως μέσα με πόρτες για να κλείσει τα δωμάτια μακριά και τα πάνελ για να επιτρέψει την ιδιωτική ζωή», λέει ο David. Φωτογραφία: Christopher Morrison

"Όλοι οι χώροι διαβίωσης μπορούν να γλιστρήσουν ο ένας τον άλλον, είναι ακόμα συνδεδεμένοι, αλλά υπάρχουν και επίπεδα διαχωρισμού." Αν κάθεστε στο σαλόνι και κάποιος βρίσκεται στην τραπεζαρία, μπορείτε ακόμα να μιλάτε μεταξύ σας φωνές, αλλά δεν ενοχλούνται απαραίτητα από αυτό που συμβαίνει στον άλλο χώρο ", λέει ο David. Φωτογραφία: Christopher Morrison

Τα μαύρα πεντικιέρες προσθέτουν βάθος στο ιδιωτικό μπάνιο. Φωτογραφία: Christopher Morrison

Ως μικρός χώρος, ο σχεδιασμός πακέτα όσο το δυνατόν περισσότερο σε ένα άνετο χώρο. Φωτογραφία: Christopher Morrison

Ετικέτες:  Διακόσμηση Κουζίνα Υπνοδωμάτια 

Ενδιαφέροντα Άρθρα

add
close