Μοντέρνα κατοικία σε σχήμα αχυρώνα με θέα στη λίμνη Conjola

Μέσα από τα παράθυρα που πλαισιώνουν τη θέα της λίμνης Conjola, η Leah Atkins μπορεί να παρακολουθήσει τον σύζυγό της, τον David Gleeson, και τον 12χρονο γιο τους, τον Paddy, με το πλοίο τους να κατευθύνεται στο νερό.

Κάθε εβδομάδα το ζευγάρι βουτάει για τους αστακούς και το αφρόνεμα στον ωκεανό που τροφοδοτεί τη λίμνη, ή πιάζουν τα καβούρια λάσπης σε κατσαρόλα καβουριών πιο κοντά στο σπίτι.

Η Leah μπορεί να τις δει στο νερό, είτε βρίσκεται στην κύρια κρεβατοκάμαρα, στο μπάνιο, στην κουζίνα είτε στο κατάστρωμα χαλαρώνει με το χρυσό retriever δύο ετών, Ollie.

Η σύγχρονη κατοικία σε αχυρώνα είναι αξιοσημείωτη λόγω της θέασης της λίμνης από σχεδόν κάθε δωμάτιο, αλλά και επειδή ο Δαβίδ, οικοδόμος, και η Leah, που προηγουμένως διαχειριζόταν ένα κατάστημα homewares, το έχτισε από το μηδέν μόλις σε 10 εβδομάδες.

Η Leah με τον Ollie, τον χρυσό retriever, που κάθεται μπροστά από τη μεγάλη συλλογή των καπέλων.

Το ζευγάρι, και οι δύο 44 ετών, ζούσαν στο Mollymook και αποφάσισαν να δοκιμάσουν την αγορά του bullish real estate κάνοντας το σπίτι τους στην αγορά τον Αύγουστο του 2017.

Πούλησε αμέσως, και η οικογένεια έπρεπε να βγει μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου 2017.

Το δάπεδο σε όλο το δάπεδο βινυλίου Kardean Van Gogh στην ουσία Hessian Oak από το Floorstyle στην Ulladulla. Το χαλί της τραπεζαρίας είναι επίσης από το Floorstyle και ο David ίδρυσε το τραπέζι από την ξυλεία του Όρεγκον.

"Είχαμε αγοράσει το μπλοκ στο Conjola το 2016, οπότε σκεφτήκαμε" ας πάμε απλά εκεί ", λέει η Leah από το νέο σπίτι τους, το οποίο απέχει 10 λεπτά με το αυτοκίνητο από το Milton. «Γνωρίζουμε πολύ καλά τους επαγγελματίες που έχουν συνεργαστεί με εμάς εδώ και χρόνια, ξέρουν ακριβώς πώς θέλουμε να γίνουν τα πράγματα και ο David είναι τόσο καλός διοργανωτής».

Παραδόξως, δεδομένης της ταχύτητας της κατασκευής, η Leah λέει ότι δεν υπήρχε κανένα δράμα. "Είχαμε βροχή για μια εβδομάδα, αλλά αυτό δεν μας κρατούσε γιατί έπρεπε να κάνουν πράγματα μέσα», λέει. "Απλά έπρεπε να γίνει!"

Το εξωτερικό του σπιτιού είναι επιστρωμένο με φύλλα Weathertex Woodsman με ξύλινες σανίδες τοποθετημένες πάνω και ζωγραφισμένες στο μνημείο Dulux.

Σχεδόν κάθε δωμάτιο στη Leah Atkins και το σπίτι του David Gleeson βλέπει στη λίμνη Conjola.

Η κουζίνα είναι κατά κύριο λόγο χειροτεχνία του Δαβίδ, με ντουλάπια κατασκευασμένα από μεταχειρισμένα ξυλεία και ένα νησί κουζίνας από σκυρόδεμα που χύνεται επί τόπου.

"Τα μέτωπα του συρταριού γίνονται από το παλιό Όρεγκον που έσωσε από δουλειά", λέει η Leah. "Δεν τους χάσαμε πίσω γιατί ήθελα να κρατήσω εκείνη την ρουστίκ ματιά, έχω ακόμα σημάδια νυχιών σε αυτά, δεν μου αρέσουν τα πράγματα να είναι πολύ γυαλισμένα και τέλεια."

Η ρουστίκ κουζίνα κατασκευάστηκε από διάσωση του Όρεγκον και οι επιφάνειες από σκυρόδεμα χύθηκαν στο χώρο. Ο Ντέιβιντ χρησιμοποίησε λαβές από το ΙΚΕΑ για να ολοκληρώσει τη δουλειά.

Η Leah αγάπησε πάντα την αισθητική των αχυρώνων, ιδιαίτερα σκούρων σκανδιναβικών εσωτερικών χώρων, που ήταν η έμπνευσή της κατά το σχεδιασμό αυτού του σπιτιού.

Το εξωτερικό του σπιτιού είναι ζωγραφισμένο στο μνημείο Dulux και επιστρωμένο σε φύλλα Weathertex Woodsman, σε συνδυασμό με μια συρόμενη πόρτα αχυρώνα. Ο Δαβίδ προμηθεύει τις ξύλινες σανίδες πάνω από την κορυφή.

"Υπάρχει μια ζεστασιά στις αχυρώσεις", λέει. "Όλη η ξυλεία, ο μεγάλος ανοιχτός χώρος, τα ψηλά ταβάνια."

Τα πάνελ τοίχου Easycraft δίνουν στο νέο κτίριο μια κλασική σύγχρονη εμφάνιση. ο νεροχύτης είναι μια επανατοποθετημένη βρύση νερού.

Ενώ τα έργα τέχνης και τα έπιπλα ταιριάζουν καλά, δεν αγοράστηκαν ειδικά για το νέο σπίτι.

"Είναι όλα τα παλιά μας πράγματα, " λέει η Leah. "Έχω συγκεντρώσει τις πόρτες, τα παραθυρόφυλλα και τα φώτα του εργοστασίου για χρόνια, γι 'αυτό και τα χρησιμοποιούσαμε όλα.

Τα φώτα είναι παλιά εργοστασιακά φώτα ενώ τα καλάθια βρέθηκαν στο Haven & Space στο Berry.

Η προβλήτα με θέα τη λίμνη Conjola.

Οι ανακυκλωμένες μαύρες πόρτες στο σαλόνι λαμβάνουν μια ιδιαίτερη μνεία, καθώς φαίνονται εντυπωσιακές δίπλα στις ασπρόμαυρες φωτογραφίες στον τοίχο.

"Το σαλόνι είναι το αγαπημένο μου μέρος του σπιτιού", λέει η Leah. "Η αίθουσα είναι πλαισιωμένη από ξυλεία, σαν να υπάρχει τοίχος, αλλά δεν υπάρχει. Πήγαμε σε γυαλί, όπως μια βιβλιοθήκη, αλλά καθώς κτίζεται μου άρεσε όλο το ανοιχτό. Πολλοί άνθρωποι σχολιάζουν πόσο ωραία φαίνεται. "

Στο σαλόνι, οι ασπρόμαυρες φωτογραφίες, συμπεριλαμβανομένης της εικόνας του φωτογράφου Dean Dampney του South Coast, κρέμονται πάνω από τον καναπέ του Hampton από τους λάτρεις του Lounge.

Το σπίτι διαθέτει επίσης κατακόρυφες πλαϊνές πλάκες λευκού ξύλου στους περισσότερους τοίχους.

"Τους χρησιμοποιώ πάντα επειδή δημιουργούν υφή και αισθάνονται θερμότερες από το gyprock", λέει.

Ένα άγγιγμα της φύσης με τη μορφή ενός στεγνού μετώπου δημιουργεί ένα εστιακό σημείο πάνω από το κρεβάτι στο κυρίως υπνοδωμάτιο. Το κρεβάτι είναι ντυμένο με λινό από το I Love Linen ενώ η λάμπα Aröd είναι από το IKEA.

Στο μπάνιο, τόσο τα κεραμίδια τοίχου και δαπέδου είναι από τα πλακάκια Premier Coast στην Ulladulla. Η ματαιοδοξία ξύλου του Όρεγκον σχεδιάστηκε από τον David και διαθέτει ένα ενσωματωμένο νεροχύτη ΙΚΕΑ.

Η δεξιοτεχνία της Leah για το εσωτερικό σχέδιο αντλεί τα 10 χρόνια που πέρασε τρέχοντας ένα κατάστημα οικιακών ειδών στο Milton πριν από μια δεκαετία.

«Είμαι πολύ οπτικός», λέει. "Μου αρέσει να δουλεύω με υφές και ουδέτερα χρώματα." Straw, timber, concrete: είναι τα αγαπημένα μου, μου αρέσει να δημιουργώ μικρές σφραγίδες, να φτιάξω ένα σπίτι σαν σπίτι. "

Στο υπνοδωμάτιο για το κρεβάτι, το πλαίσιο κρεβατιού IKEA 'Gjora' προβάλλει τη διάθεση της Leah για στυλ Scandi. Τα κλινοσκεπάσματα είναι από Cultiver ενώ το χαλί βρέθηκε στο Few και Far στο Berry

Το ιδιωτικό μπάνιο διαθέτει μπανιέρα με μπανιέρα.

Τόσο η Λέα όσο και ο Δαβίδ γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στη νότια ακτή της ΝΝΟ και δεν σχεδιάζουν να κινηθούν.

"Δεν υπάρχει τίποτα σαν να πηγαίνεις σε διακοπές για να σε αγαπάς πραγματικά και να εκτιμάς πού μένεις. Αυτό είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα για να φύγεις" λέει η Leah. "Ερχομαι σπίτι."

Ετικέτες:  Παιδικά δωμάτια Ανακαίνιση Saln 

Ενδιαφέροντα Άρθρα

add
close