Καταφύγιο Noosa που περιβάλλεται από ωκεανό και τροπικό δάσος

Αυτό το σπίτι γεμάτο φως στο Little Cove, που στηρίζει το Εθνικό Πάρκο Noosa, αξιοποιεί στο έπακρο τα πλούσια, παράκτια περιβόλια του. Σχεδιασμένο από την Teeland Architects, το ακίνητο επιτυγχάνει μια αίσθηση σύνδεσης με το εξωτερικό με τοίχους από το δάπεδο έως την οροφή και τους συμπληρωματικούς κήπους.

"Η σύντομη περιγραφή του πελάτη μας ήταν για ένα σπίτι με χαμηλή συντήρηση και σταθερή παραλία που ήταν ζεστό το χειμώνα και δροσερό το καλοκαίρι", λέει ο David Teeland. "Η αρχική ιδέα σχεδιασμού ήταν να ανοίξει το σπίτι στο γύρω υποτροπικό τοπίο για να παρέχει μια στενή σχέση μεταξύ των εσωτερικών χώρων και του εξωτερικού περιβάλλοντος". | Φωτογραφία: Αρχιτέκτονες Teeland / Jared Fowler

"Το σκυρόδεμα επιλέχθηκε ως το κύριο δομικό υλικό καθώς απαιτεί μικρή συντήρηση και έχει υπέροχες θερμικές και ακουστικές ιδιότητες", λέει ο David. "Κρατά το σπίτι δροσερό το καλοκαίρι και το εσωτερικό ζεστό το χειμώνα." | Φωτογραφία: Αρχιτέκτονες Teeland / Jared Fowler

Μία από τις προκλήσεις του σχεδιασμού ήταν να πάρει τον χειμώνα ήλιο στο κτίριο διατηρώντας παράλληλα την ιδιωτική ζωή από τα γειτονικά σπίτια και το δρόμο. Αυτό επιτεύχθηκε με γυαλί υψηλού επιπέδου που επιτρέπει στο φως να διεισδύσει βαθιά μέσα στο σπίτι το χειμώνα. | Φωτογραφία: Αρχιτέκτονες Teeland / Jared Fowler

Εσωτερικά, η ξυλεία και ο σοβάς έχουν χρησιμοποιηθεί για να μαλακώσουν τους χώρους και να τους δώσουν μια αίσθηση ζεστασιάς. Σε συνδυασμό με το φυσικό φως και τον εξαερισμό, τα υλικά αυτά παρέχουν στο σπίτι μια όμορφη χαλαρή αίσθηση. | Φωτογραφία: Αρχιτέκτονες Teeland / Jared Fowler

Το μέγεθος και η θέση των ανοιγμάτων εξετάστηκαν προσεκτικά ώστε να επιτρέψουν την προβολή και τη διείσδυση του φωτός από τη μια πλευρά και να προβάλουν τις προβολές στα γειτονικά σπίτια από την άλλη. "Οι ιδιοκτήτες ήθελαν ένα ισχυρό σπίτι που μεσολάβησε το κλίμα ενώ ταυτόχρονα απαιτούσε ελάχιστη προσπάθεια διατήρησης" λέει ο David. | Φωτογραφία: Αρχιτέκτονες Teeland / Jared Fowler

Οι τοίχοι από γυαλί από το δάπεδο μέχρι την οροφή είναι ιδανικοί για τη δημιουργία μιας στενής σύνδεσης με το εξωτερικό τοπίο καθώς και για τη μεγιστοποίηση του φυσικού φωτός. | Φωτογραφία: Αρχιτέκτονες Teeland / Jared Fowler

Η σχεδίαση ήταν εμπνευσμένη από την ιαπωνική αρχιτεκτονική που στοχεύει να ενισχύσει την εμπειρία του φυσικού περιβάλλοντος. | Φωτογραφία: Αρχιτέκτονες Teeland / Jared Fowler

Η Teeland Architects συνεργάστηκε με τον εμπειρογνώμονα τοπίου Steven Clegg για να σχεδιάσει κήπους γύρω από το σπίτι που θα συμπληρώνουν την υπάρχουσα βλάστηση του Εθνικού Πάρκου. "Η λύση ήταν πλούσιοι υποτροπικοί κήποι που απαιτούν μικρή συνεχή προσοχή", λέει ο David. | Φωτογραφία: Αρχιτέκτονες Teeland / Jared Fowler

Ένα εξωτερικό ντους είναι μια πρακτική προσθήκη στη σύγχρονη παραθαλάσσια παραλία, που βρίσκεται σε μικρή απόσταση με τα πόδια από τις παραλίες surf της περιοχής. | Φωτογραφία: Αρχιτέκτονες Teeland / Jared Fowler

"Το εξωτερικό φυσικό γκρίζο σκυρόδεμα συμπληρώνει το περιβάλλον υποτροπικό τροπικό δάσος και επιτρέπει στο σπίτι να συνδυάζεται με το τοπίο", λέει ο David. | Φωτογραφία: Αρχιτέκτονες Teeland / Jared Fowler

Ετικέτες:  Χριστούγεννα Διακόσμηση Υπαίθρια & Κηπουρική 

Ενδιαφέροντα Άρθρα

add
close