Τα quirks γίνονται ένα γοητευτικό χαρακτηριστικό ενός ενημερωμένου οίκου της Ομοσπονδίας

Αν και η εκπληκτική του όψη του "coatanger" του Σίδνεϊ παρέμεινε σταθερή με την πάροδο των χρόνων, αυτή η επιβλητική ομοσπονδιακή κατοικία, σε τούβλο με επένδυση σε βότσαλα, δεν μοιράστηκε την ίδια μοίρα.

Όταν οι ιδιοκτήτες έβαλαν για πρώτη φορά τα μάτια, η ανακαίνιση της δεκαετίας του 1980 είχε αφήσει την τηλεφωνική κάρτα της, χάνοντας την υπέροχη πολιτιστική κληρονομιά και προσθέτοντας τις χρονολογημένες πινελιές της.

Η παλέτα, επίσης, είχε μια σοβαρή περίπτωση των beiges.

Επιστρέφοντας από μια σκηνή στη Σιγκαπούρη, το επαγγελματικό ζευγάρι με δύο εφηβικά παιδιά αγόρασε το σπίτι τριών και μισών επιπέδων στη χαμηλότερη Βόρεια Θάλασσα το 2017.

Εξαφανισμένοι από την πεμπτουσία του Σίδνεϊ, γοητεύτηκαν επίσης από τις γενναιόδωρες αναλογίες και τα χαρακτηριστικά εποχής του σπιτιού, όπως τα υψηλά ταβάνια, οι γείσα και οι ζωγραφισμένες τοιχογραφίες στις πόρτες της τραπεζαρίας.

Καρέκλα και τραπέζι De La Espada, και από την Spence & Lyda, δίπλα σε ένα έργο τέχνης του Eduardo Santos.

Αλλά η ανακαίνιση είχε επίσης αψιδωτά παράθυρα σε αντίθεση με την αρχική αρχιτεκτονική, καθώς και τα ακατέργαστα τούβλα, τα χαλιά κρέμας και τη βιτρό που έμοιαζαν με τα αρχικά παράθυρα αλλού, όλα τα οποία ήταν οι τάσεις των εγχώριων ντεκόρ στη δεκαετία του 1980.

Ομοίως, η κουζίνα σπιτιού στυλ, με ξυλεία με μέλι και μαύρο γρανίτη, φαινόταν σίγουρα ανεπαίσθητη.

Στις συστάσεις των φίλων, προσέλαβαν τους εσωτερικούς σχεδιαστές Sarah Marriott και Dani Hans της Sarah Jayne Studios, μαζί με τον Laurie Liskowski από τους αρχιτέκτονες Liskowski, για να αναπνέουν νέα ζωή στο σπίτι.

Η οικιακή βιβλιοθήκη είναι ένας από τους αγαπημένους χώρους του ιδιοκτήτη για να χαλαρώσετε.

"Αυτή η εκπληκτική ιδιοκτησία κληρονομιάς είχε ανάγκη από ενημέρωση και πρόσθεσε ζεστασιά", λέει ο ιδιοκτήτης. "Απαιτήσαμε βοήθεια για τον εκσυγχρονισμό, αλλά θέλαμε να διατηρήσουμε πολλά από τα αρχικά χαρακτηριστικά της περιόδου για να καταστήσουμε αυτό το όμορφο και κομψό σπίτι ένα πραγματικά μεγάλο οικογενειακό σπίτι".

"Είδαμε τόσα πολλά δυναμικά", προσθέτει η Σάρα.

"Θα μπορούσαμε να διασκεδάσουμε και να παίξουμε τις αναλογίες και τα ιδιόμορφα χαρακτηριστικά. Θέλαμε επίσης να φτιάξουμε σε κάθε χώρο το δικό του ιδιαίτερο χώρο, ξεχωριστό από όλους τους άλλους στο σπίτι". Η οικογένεια, επίσης, χρειάζονταν ιδιωτικούς χώρους για να υποχωρήσουν, καθώς και να συγκεντρώσουν θέσεις για να μοιραστούν τα γεύματα και να χαλαρώσουν.

Κοιτάζοντας στην τραπεζαρία με το δάπεδο της ευρωπαϊκής βελανιδιάς.

Λίγες αλλαγές έγιναν στο κατώτατο όριο. Με την αφαίρεση μιας πόρτας, δημιουργήθηκε μια βιβλιοθήκη-cum-bar από ένα αίθουσα συζήτησης στο τέλος του διαδρόμου.

Η ομάδα σχεδιαστών έσπασε την κουζίνα και την αντικατέστησε μ 'ένα μαρμάρινο, ενώ τα μπάνια με τα μαύρα χαρακτηριστικά τους αντικαταστάθηκαν με μοντέρνα, καθαρά και σύγχρονα τελειώματα.

Εν τω μεταξύ, η σοφίτα μετατράπηκε σε κρεβατοκάμαρα για τον εφηβικό γιο του ιδιοκτήτη, και περιλαμβάνει καθιστικό και αυτό που η Σάρα ονομάζει "υπέροχα απολαυστικό" παπούτσι και τσάντα.

Ένα μείγμα φυσικών λίθων και πλακιδίων τραβερτίνης δημιουργούν μια ήρεμη και ζεστή ατμόσφαιρα στην κουζίνα.

Στο επίπεδο εισόδου υπάρχει μια επίσημη τραπεζαρία και καθιστικό, η βιβλιοθήκη και νέα κουζίνα και ανεπίσημο φαγητό πίσω από τις σκάλες.

Μια μελέτη κάθεται από τη σκάλα ανάμεσα στο έδαφος και τα πρώτα επίπεδα, εξ ου και το μισό όροφο, ενώ τέσσερα υπνοδωμάτια καταλαμβάνουν τον πρώτο όροφο. Ο τελευταίος όροφος περιλαμβάνει σοφίτα και καθιστικό.

Ένα πράσινο πινακίδα προσθέτει ένα ποπ χρώμα στην υποτονική επίσημη τραπεζαρία. Ένα κρεμαστό φως από ορείχαλκο κρέμεται πάνω από το τραπέζι.

"Για τους εσωτερικούς χώρους, αντλήσαμε έμπνευση από το ίδιο το σπίτι", λέει η Σάρα. "Υπάρχει φως και σκιά, παραδοσιακά και πιο φανταστικά στοιχεία, που αποδίδουν φόρο τιμής στην αρχιτεκτονική, αλλά με μαγικές στιγμές". Αλλά πρώτα, τράβηξαν πίσω το σπίτι και "αφαιρούν όλα τα 80s μπεζ".

Η Σάρα και ο Ντάνι έβαλαν νέο δρύινο δάπεδο στο ισόγειο και στο κυρίως υπνοδωμάτιο του επάνω χώρου, ενώ ταυτόχρονα αποκαθιστούσαν το κεραμοσκεπή διάδρομο με το παλιό μεγαλείο του.

Χρησιμοποιώντας τραγανό λευκό, έπαιξαν χαρακτηριστικά όπως τα γείσα, τα πλακάκια, τα μπροστινά φώτα, τις πόρτες με καγκελόπορτες και τη σκάλα. Ο τελευταίος, σε αντιδιαστολή με μαυροσκεπή κιγκλιδώματα και ράφια, αναφέρει το δάπεδο με μαύρο και άσπρο πλακάκι, σε ένα σπίτι γεμάτο από ελαφρές και σκοτεινές αντιθέσεις.

Πιπέδια χρώματος, που αντανακλούν το πανέμορφο πρωτότυπο γυαλί στην μπροστινή πόρτα, ζωντανεύουν μια παλέτα γαλήνιου ουδέτερου και γραφικού ασπρόμαυρου.

Στο διάδρομο, καθαρίστηκαν και αποκαταστάθηκαν τα αρχικά δάπεδα με πλακάκια.

Η έμπνευση για την τραπεζαρία προέρχεται από τις τοιχογραφίες στις πόρτες και το πράσινο πινακίδα των πελατών που έφεραν οι πελάτες από τη Σιγκαπούρη.

«Θέλαμε να το κρατήσουμε δραματικό και τολμηρό, με τα τοιχώματα που δίνουν μια υφή, ασιατική αίσθηση» λέει η Σάρα. Ο γενναιόδωρος καθρέφτης ενισχύει το δράμα.

Μια ευρεία πόρτα συνδέει την επίσημη τραπεζαρία με το καθιστικό του σπιτιού.

Ίσως το πιο δραματικό από όλα, σε ένα κύριο κτύπημα ανακύκλωσης, ένα αψιδωτό παράθυρο στην κεντρική κρεβατοκάμαρα, όταν ένα παράθυρο από βιτρό μεταξύ του χώρου ύπνου και του εσωτερικού του, έχει ξαναβρεθεί με διπλές πόρτες πλαισιωμένες από χάλυβα ως θεατρική είσοδο σε ένα εμπορικό σήμα, νέα ensuite από το walk-in.

Διαχωρίζοντας την κρεβατοκάμαρα από την είσοδο, η Σάρα έχει προσθέσει κουφώματα χαμηλών προδιαγραφών, τα ράφια της που διαθέτουν πλούσια αποχρωματισμένη ρουμπίνι, αντανακλώνται αλλού στα έπιπλα του δωματίου και εν μέρει εμπνευσμένα από τα παράθυρα βιτρό του σπιτιού.

Στην κύρια κρεβατοκάμαρα, μια σειρά από εξατομικευμένες πόρτες από ατσάλινη αψίδα της Fabrika Engineering αφήνει άφθονο φυσικό ηλιακό φως.

"Τα στοιχεία της κληρονομιάς και οι αναλογίες της αρχικής αρχιτεκτονικής διατηρήθηκαν και αποκαταστάθηκαν προσεκτικά", λέει η Sarah, "με μικρές στιγμές μαγείας που δημιουργήθηκαν σε κάθε δωμάτιο - από την τραπεζαρία, με τη βαθιά ταπετσαρία της, μέχρι τη βιβλιοθήκη με την ταπετσαρία της πολυθρόνες. "

Η καμπύλη των θυρών χάλυβα-αψίδας αντανακλάται από έναν καθρέπτη στρογγυλής ακμής στο πολυτελές μπάνιο.

"Λατρεύω τη μικροσκοπική βιβλιοθήκη", προσθέτει ο Dani. "Με τα ψηλά ταβάνια και τον πλούτο των καρέκλες, είναι πολύ περίπλοκο, αλλά και παιχνιδιάρικο".

Όπως και το υπόλοιπο σπίτι. Σε κάθε στροφή, η προέλευσή της είναι σεβαστή, αλλά με μια νέα και καινοτόμο συστροφή, σε ένα αφιέρωμα που θα εξασφαλίσει ότι θα παραμείνει διαχρονικό - δεν αντέχει σε αυτή την εικονική άποψη που αρχικά γοήτευε τους ιδιοκτήτες της.

Ετικέτες:  Ανακαίνιση Υπνοδωμάτια Κουζίνα 

Ενδιαφέροντα Άρθρα

add
close