Βήμα στο ανακαινισμένο σπίτι Edwardian του αρχιτέκτονα Clare Cousins

σπίτι-εξωτερική-καμπύλη-R & D12

Για να περάσετε το κατώφλι στο σπίτι της Clare Cousins ​​είναι να φτάσετε αμέσως στην καρδιά και το μυαλό αυτού του αρχιτέκτονα της Μελβούρνης. Το εκτεταμένο Edwardian σπίτι παίρνει όλα τα ταλέντα, τις προτεραιότητες και τις αγωνίες της και τα ανακουφίζει σε ένα όμορφα ισορροπημένο κτίριο.

Σε έναν όμορφο δεντρόφυτο δρόμο στο Prahran της Μελβούρνης, το εξωτερικό του σπιτιού προσφέρει λίγη υπόδειξη του περιπετειώδους σχεδίου που θα έρθει. Αλλά ανοίξτε την πόρτα ανοιχτή και ένα φωτοστέφανο φιλτραρισμένο φως γοητεύει το μάτι για να ανακαλύψετε την επέκταση πιέζοντας το όριο και να αποσυνδέσετε το στούντιο πέρα.

Ο χώρος Clare μοιράζεται με τον σύζυγό Ben Pedersen και τις θυγατέρες Τζίντζερ, τέσσερις και τον Ivy, ένας, είναι μη συμβατικός αλλά διαχρονικός, εκλεπτυσμένος και οικογενειακός. Η Clare και ο Ben, διευθύνων σύμβουλος της εμπορικής εταιρείας κατασκευών Maben Group, έσπασαν το σπίτι πριν από πέντε χρόνια και άφησαν το έργο να παρασκευαστεί για τρία χρόνια.

Εκείνη την εποχή, τα αρχικά εμπρόσθια δωμάτια ήταν σε καλή κατάσταση, αλλά η προσθήκη στην αρχή της δεκαετίας του '90 χρειάστηκε να κατεδαφιστεί και να ανακατασκευαστεί στο μπλοκ των 510 τετραγωνικών μέτρων - σχετικά εκτεταμένο για έναν τέτοιο ταχυδρομικό κώδικα στην πόλη.

Εξωτερικό Οι ελικοειδείς γραμμές της επέκτασης μπορεί να είναι εξαιρετικά ωραίες αλλά λειτουργικές. Η απόσπαση από το βόρειο όριο επέτρεψε μεγαλύτερη πρόσβαση στη θέα της ημέρας και του κήπου.

Οπτικά, το στυλ τοποθετείται από το νεόδμητο γκαράζ και το στούντιο στο πίσω μέρος. Μέσα στο εσωτερικό του, το στούντιο είναι ένα τέταρτο υπνοδωμάτιο με ιδιωτικό μπάνιο, αλλά μια μέρα μπορεί να λειτουργήσει ως σκηνή για εφήβους, για γκρουπ ή για γραφείο στο σπίτι.

Οι κουζίνες από ξύλο βελανιδιάς από το Michael Schiavello και τα τούβλα Euroa δημιουργούν μια δραματική κουζίνα, που έχει ανυψωθεί με παχιά μαρμάρινα παγκάκια και τα σκαμνά της Massproductions 'Albert'.

Η εξωτερική προβολή του δίνει ένα κύμα αναγνώρισης στα περίφημα σχέδια υαλουργίας του φινλανδού αρχιτέκτονα Alvar Aalto, με τις καμπύλες ξύλινες σχάρες να φιλτράρουν τον δυτικό ήλιο και να παρέχουν προστασία από τους γείτονες. Και φέρνει ένα μεγάλο χτύπημα της ατμόσφαιρας στο σπίτι. «Δεν θα είχαμε ποτέ μια πλούσια πράσινη προοπτική και έτσι ήμασταν πρόθυμοι για το στούντιο να είναι αρκετά γλυπτό», λέει ο Clare.

Κουζίνα μαύρα τούβλα παρέχουν ένα τολμηρό σκηνικό στην κουζίνα.

Με αυτό το πνεύμα η Clare συνέλαβε την επέκταση του σπιτιού. Αντί για μια γραμμική κάτοψη, η διάταξη βυθίζεται στον κήπο και αναδιπλώνεται γύρω από αυτό. "Υπήρξε μια μεγάλη ευκαιρία να δοκιμάσετε, να εξερευνήσετε και να ωθήσετε τα όρια - να κάνετε ένα άλμα πίστης", λέει η Clare. Ένα καμπύλο γυάλινο τοίχωμα επεκτείνει την επιφάνεια του σπιτιού για να αφήσει σε χείμαρρους του βόρειου φωτός και να οικοδομήσει μια μεγαλύτερη σύνδεση με τον κήπο. Αλλά παρά το γεγονός αυτό, το κτίριο παραμένει σχετικά περιορισμένο. "Όσο μικρότερες θα μπορούσαμε να κάνουμε το σπίτι, τόσο περισσότερο υπαίθριος χώρος θα μπορούσαμε να διατηρήσουμε", εξηγεί η Clare.

Καθιστικό Η αφοσίωση στη λεπτομέρεια είναι εμφανής, από τον καναπέ Jardan 'Nook' και τη λάμπα Jieldé στο δεύτερο καθιστικό έως τη γλυπτική προβολή του στούντιο. Η φωτογραφία Μαύρου Σάββατου Bushfire από τον John Gollings είναι ένα χαρακτηριστικό σε αυτό το διάστημα.

Ως πελάτης και αρχιτέκτονας, η Clare περιορίστηκε μόνο από το πλαίσιο του επανασχεδιασμού. "Η πρόκληση ήταν η ολίσθηση χώρων δίπλα στο ένα", λέει. "Το σπίτι δεν είναι μονόπλευρο ή διπλό, είναι ενδιάμεσα". Με ένα δεύτερο καθιστικό πίσω από την κουζίνα και μια ενσωματωμένη μελέτη και μπαρ που περικλείεται από μια ολισθαίνουσα διάτρητη μεταλλική οθόνη, το πλάτος 9 μέτρων φτάνει στα όριά του.

Χώρος διαβίωσης Ένα μεγάλο χαλί με μοτίβα δημιουργεί μια ζεστή ζώνη στο καθιστικό.

"Είναι μια πολυτέλεια να έχουν δύο χώρους διαβίωσης κοντά στην κουζίνα - τα καθιστικά στο μπροστινό μέρος ενός σπιτιού δεν αξιοποιούνται. Η δεύτερη από αυτές τις καθιστικές περιοχές είναι πιο κλειστή, έτσι τα παιδιά μπορούν να αφήσουν τα παιχνίδια έξω. το ονομάζουμε αίθουσα παιχνιδιού, είναι το σημείο όπου ο Μπεν και εγώ βαρύνονται στις κρύες νύχτες », λέει.

Σαλόνι Exposed-αδρανές σκυρόδεμα, σαπωνοποιημένη ξυλεία και τούβλο φέρουν τη φιλοσοφία της Clare ότι τα δομικά υλικά είναι όμορφα πράγματα από μόνα τους. Η επιρροή της για τον «καθαρό» σχεδιασμό εκτείνεται σε διακοσμητικά κομμάτια. Στο σαλόνι, ένας γυμνός λαμπτήρας Jean Prouvé 'Potence' γιορτάζει τη βιομηχανική απλότητα. Εν τω μεταξύ, το έθιμο banquette της Design Temperature ακολουθεί τις καμπύλες που δημιουργούνται από την αρχιτεκτονική σχεδίαση.

Οι μεγάλες ιδέες που πλαισιώνουν το σπίτι εκδηλώνονται στις πιο μικρές εσωτερικές λεπτομέρειες. Η ρευστότητα του κτιρίου ακολουθεί καθ 'όλη τη διάρκεια της καμπίνας του μπάνιου και του μαρμάριου πάγκου κουζίνας Calacatta. Ακόμα και η τράπεζα καθισμάτων σχήματος U περικλείει το σαλόνι σε στρογγυλεμένα σχήματα.

Εξωτερική γλυπτική προβολή δημιουργεί ένα δραματικό οπτικό αποτέλεσμα.

"Η ομορφιά των καμπυλών, " λέει η Clare, "είναι ότι μαλακώνουν αιχμηρές και σκληρές γραμμές. Γι 'αυτό και συνεχίσαμε να τις περιγράφουμε στο σπίτι". Η Clare κάλεσε οικογενειακούς εμπειρογνώμονες να βοηθήσουν στην εκτέλεση του οράματός της. Η εταιρία του Ben δημιούργησε το χώρο, και ο θείος, ο θρύλος του σχεδιασμού κήπων Rick Eckersley, βοήθησε με τον εξωραϊσμό.

Υπνοδωμάτιο Το κυρίως υπνοδωμάτιο οφείλει το εκλεπτυσμένο στυλ του σε ένα κρεβάτι Jardan 'Leila', το σκαμνάκι Tom Dixon 'Offcut' και τη λάμπα Isle Crawford 'W08'.

Η οροφή με σαπούνι-ξύλο, οι τοίχοι από τζάμι και τα δάπεδα από σκυρόδεμα που είναι εκτεθειμένα σε αδρανή υλικά αρθρώνουν την απλότητα των δομικών υλικών. Ακόμα και η γυψοσανίδα δεν είναι βαμμένη. "Ειλικρινή είναι μια λέξη που χρησιμοποιούμε πολλά, είναι πραγματικά γιορτάζοντας τα υλικά στη φυσική τους κατάσταση", λέει η Clare.

Η κρεβατοκάμαρα Clare λέει ότι τα ζωντανά έργα του καλλιτέχνη Rowena Martinich στην κρεβατοκάμαρα του Τζίντζερ και του κύριου υπνοδωματίου σταματούν τους επισκέπτες στα ίχνη τους.

Ο αρχιτέκτονας έχει δημιουργήσει τη φήμη της για την αυθεντικότητα και την ουσία που στηρίζει την εργασία της. "Προσπαθούμε να κάνουμε τις αρχιτεκτονικές χειρονομίες που είναι σημαντικές και αναγκαίες. Δεν θα κάνουμε απλά μια καμπύλη σαν μια φανταχτερή γωνιά, πρέπει να συμβάλουμε στην εμπειρία ενός χώρου". Αυτή η προσέγγιση εξυπηρέτησε την Clare καλά. Η λιανική δουλειά της για τους Aesop και Mimco της έχει κερδίσει ένα συμπαγές μετά.

Υπνοδωμάτιο τζίντζερ Ένα παιχνιδιάρικο μωβ πολυθρόνα προσθέτει ένα ποπ του χρώματος σε αυτό το χώρο.

Εδώ, στο σπίτι της Clare, η φιλοσοφία που τρέχει μέσω του αίματός της και της επιχείρησής της βρίσκει σπίτι σε πιο προσωπικό επίπεδο. Βρίσκει επίσης τον αγώνα της στην υποτιμημένη εξήγηση της Clare για τις εκλεπτυσμένες επιλογές της: "Αυτό είναι ακριβώς αυτό που κάνουμε!" αυτή λέει.

Μπάνιο Signorino πλακάκια μπάνιου παίζουν στο πλινθοδομή σε όλη.

Δείτε περισσότερα από τα έργα του Clare στο Clare Cousins ​​Architects .

Ετικέτες:  Χριστούγεννα Κουζίνα Ανακαίνιση 

Ενδιαφέροντα Άρθρα

add
close