Η έξυπνη ανακαίνιση ενός σπιτιού στο Σίδνεϊ

Η αξιοποίηση του φυσικού ηλιακού φωτός, η επανεξέταση του κατόπτρου και η χρήση κάθε ίντσας του διαθέσιμου χώρου ήταν στην κορυφή της ημερήσιας διάταξης για την ανακαίνιση της ταράτσας στο Σίδνεϊ. Όπως συμβαίνει συχνά με τα σπίτια της βικτωριανής εποχής, οι τακτικές για την αύξηση της αίσθησης του χώρου και του φωτός ήταν αναπόσπαστες στον επανασχεδιασμό.

Η ανύψωση του ύψους της οροφής, η τοποθέτηση φεγγιτών και το άνοιγμα της κουζίνας, του καθιστικού και της τραπεζαρίας στην ιδιωτική αυλή έχουν δημιουργήσει ένα σπίτι που οι ιδιοκτήτες είναι στην ευχάριστη θέση να περάσουν χρόνο. Μια μαλακή παλέτα αναδεικνύει το ηλιακό φως στο σπίτι, ενώ απρόσμενες πινελιές μαρμάρου δίνουν στο σπίτι μια διακριτική, εκλεπτυσμένη κομψότητα.

Το William Smart του Smart Design Studio συζητά για τις προκλήσεις της ανακαίνισης ενός σπιτιού στην ταράτσα και για το πώς πλοηγούσαν την δύσκολη ισορροπία ανάμεσα στα παλιά και τα νέα χαρακτηριστικά του.

Στο επίσημο σαλόνι, οι πολυθρόνες Maxalto από το Space και ο καναπές «Marenco» και το pouf από το Poliform περιβάλλουν ένα τραπεζάκι καφέ Minotti 'Bresson'.

Για το σαλόνι επιλέχθηκαν ανθεκτικά υφάσματα σε βαθιές αποχρώσεις για να αντέξουν τις απαιτήσεις της οικογενειακής ζωής.

Πώς συμμετείχατε σε αυτό το έργο και ποια ήταν η σύντομη περιγραφή του πελάτη;

Οι πελάτες είχαν δει το έργο Mandalong House, μια εκλεπτυσμένη ενημέρωση ενός παραδοσιακού σπιτιού.

Ήθελαν περισσότερο φως και άνοιγμα στο σπίτι τους και μια υγρή σύνδεση μεταξύ του εσωτερικού και του εξωτερικού.

Έργα τέχνης King Tawhiao και Ihaka III από τον Gareth Barlow στον απλό ζωτικό χώρο. "Χρησιμοποιήσαμε ύψος για να αντισταθούμε στην στενή περιοχή και το σπίτι δεν αισθάνεται περιορισμένο", λέει ο Smart.

Ποιες ήταν οι προκλήσεις και πώς τους επιλύσατε;

Το σπίτι είχε μια παραδοσιακή βικτοριανή μορφή και τα επίσημα δωμάτια ήταν σκοτεινά. Η εμφάνιση στο φως ήταν μια πρόκληση.

Ένας φεγγίτης τώρα διατρέχει το μήκος της κουζίνας και τα επίσημα δωμάτια ανοίγουν σε ένα φωτεινό γεμάτο καθιστικό / τραπεζαρία / κουζίνα.

Έχουμε χρησιμοποιήσει το ύψος για να αντισταθούμε στην στενή περιοχή και το σπίτι δεν αισθάνεται περιορισμένο. Δεν υπήρχε σύνδεση μεταξύ του εσωτερικού και του ιαπωνικού κήπου έξω, οπότε πήραμε το επίπεδο αλλαγής εσωτερικά.

Το καθιστικό / τραπεζαρία / κουζίνα έχει τώρα πολύ ψηλά ταβάνια και ρέει κατευθείαν στην ταράτσα και τη χορτασμένη περιοχή.

Η απόλαυση του παλιού και του νέου ήταν μια άλλη πρόκληση. Μια καμπύλη οροφή συνδέει το υπάρχον σπίτι με τη νέα επέκταση.

Τα προσαρμοσμένα κρεμαστά φώτα κρέμονται πάνω από το ενσωματωμένο παγκάκι και το τραπέζι με τις καρέκλες Carl Hansen + Søn 'Elbow' από την Cult.

Πώς θα περιγράφατε το ολοκληρωμένο εσωτερικό;

Το παλαιότερο έργο του Álvaro Siza πληροφόρησε την αρχιτεκτονική, ειδικά όπου η πέτρα και η ξυλεία διπλώνουν γύρω από τις γωνίες με περίεργους τρόπους.

Οι εσωτερικοί χώροι είναι σύγχρονοι, με πολυεπίπεδη μπλε, μωβ, καραμέλα και γκρι.

Είναι εξειδικευμένη οικογενειακή διαβίωση.

Στην επίσημη τραπεζαρία, το έργο "Moonlight" του Simon Taylor κρέμεται πάνω από το γραφείο μελέτης. Οι καρέκλες Cassina 'Cab' από το Space περιβάλλουν μια τραπεζαρία Barbera από την Catapult.

Ποια είναι τα αγαπημένα στοιχεία;

Οι χωρικές ιδιότητες είναι το αγαπημένο μου πράγμα που επιτυγχάνεται με ψηλά ταβάνια και μεγάλους όγκους.

Λατρεύω επίσης τη μαρμάρινη κουπαστή στη σκάλα που συνδέει τα επίσημα σπίτια.

Οι καμπύλες στην οροφή και τα κουφώματα με επένδυση από μάρμαρο συνδέουν τις παλιές και τις νέες ζώνες.

Τι ενημέρωσε την επιλογή των επίπλων, της τέχνης, των εξαρτημάτων και των τελειωμάτων;

Τα τελειώματα είναι ελαφρά και ουδέτερα ώστε να επιτρέπουν τη λάμψη της σύγχρονης τέχνης του ιδιοκτήτη.

Τα έπιπλα έπρεπε να είναι κατάλληλα για οικογένεια με νεαρά αγόρια, έτσι επιλέχθηκαν μπλε βελούδο και δερμάτινη ταπετσαρία από χακί.

Στο υπνοδωμάτιο, έργα τέχνης μεταξύ των θυρών του Chris Bellamy, κουρτίνες και ράβδοι από το Simple Studio.

Οι ιδιοκτήτες ήταν ευχαριστημένοι με την εκτέλεση; Πώς χρησιμοποιούν το χώρο;

Είναι ευχαριστημένοι και δεν θα αλλάξουν τίποτα. Κάθε γωνιά του σπιτιού έχει μελετηθεί και υπάρχει ένα μέρος για τα πάντα.

Ξοδεύουν περισσότερο χρόνο στο σπίτι από πριν.

Η πίσω ανύψωση του σπιτιού δείχνει τη σύνδεση υγρού μεταξύ εσωτερικού και εξωτερικού χώρου. Οι καρέκλες Objecto 'Paulistano' από το Hub και το τραπέζι του καφέ Tait 'Nano δημιουργούν ένα οικείο χώρο καθιστικού μέσα στο περιποιημένο τοπίο του Christopher Owens.

Ετικέτες:  Υπνοδωμάτια Παιδικά δωμάτια Υπνοδωμάτιο 

Ενδιαφέροντα Άρθρα

add
close