Η αποκατάσταση μιας ιστορικής κατοικίας στη νότια αυστραλιανή χώρα κρασιού

Αν η υπόθεση του 15ου αιώνα του Martin Luther ότι «η μπύρα είναι φτιαγμένη από άνδρες, ο οίνος από τον Θεό», τότε είναι αλήθεια, τότε οι λόφοι του Adelaide θα είναι παράδεισος.

Αλλά μετά από 20 χρόνια που πέρασαν την ανάπτυξη των επιχειρήσεων και την οικογενειακή τους, οι οινοποιοί Andrew και Susie Nugent γνώριζαν ότι η ανέγγιχτη και ξεπερασμένη ιστορική τους κατοικία χρειάζονται απελπιστικά αποκατάσταση. Αλλά "καθαρό και γυαλιστερό" δεν ήταν στις κάρτες, λέει η σκηνοθέτις Susanna Bilardo, της Enoki.

Απαιτείται γενική συντήρηση για την αποκατάσταση της υγρασίας, της κοπής και της παλαιάς οροφής, αλλά χρειάζεται επίσης να αντιμετωπιστεί η λειτουργικότητα.

Γραφική ειδυλλιακή αντικατάσταση αντικαταστάθηκε από προσωρινή αναταραχή με την κατασκευή μιας επέκτασης και εσωτερικά τοιχώματα χτυπημένα έξω για χάρη της αναδιοργάνωσης.

Η κλασική πρόσοψη του ξενώνα Adelaide Hills.

Το ίδιο το ακίνητο βρίσκεται σε προνομιακή θέση για τη δημιουργία δροσερού κλίματος κρασιού - ζητήστε απλώς τη Susie, που έψαξε σε όλη τη Νότια Αυστραλία με τον σύζυγό της, Andrew, πριν εγκατασταθεί σε βόρεια όχθη στην πόλη Woodside για να ζήσει και να φυτέψει τον αμπελώνα τους, Χέρι.

Είχε τέλειες συνθήκες καλλιέργειας: ανώτερη ποιότητα νερού, πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά terroir, αξιόπιστη εποχικότητα και εξοχική κατοικία με θέα.

Μενού "Χορεύοντας" φως κρεμαστό κόσμημα στην είσοδο. Κουκουβάγια από τον Gary Heery.

Η Susie, μια τοπική καλλιεργητή, ήταν επίσης υπόσχεται από τις δυνατότητές της για έναν πλούσιο κήπο.

Η ιδιοκτησία του από τον τοπικό γιατρό της δεκαετίας του 1890, που αργότερα λειτουργούσε ως αγρόκτημα σιταριού και γαλακτοκομικών προϊόντων, η τελική του ενσάρκωση ήταν ως εργοστάσιο γιαουρτιού πριν από τη μετακίνηση του ζευγαριού.

Η Susie Nugent είναι ένας καλλιτέχνης που έχει εργαστεί στη μαγεία της στον καταπράσινο κήπο.

Για 20 χρόνια η ιδιοκτησία παρέμεινε σταθερή και αξιόπιστη καθώς επεκτείνονταν τις επιχειρήσεις τους για να φιλοξενήσουν μια πόρτα κελάρι, εστιατόριο και γραφεία.

Με το μεγάλο αντιστάθμισμα, τα κατοικημένα και τα εμπορικά διατηρήθηκαν ξεχωριστά, καθώς το ζευγάρι είχε παιδιά, έθεσε τσιράκια, φύτεψαν οπωροφόρα δέντρα και τράβηξαν με αγάπη έναν συνεχώς αυξανόμενο λαχανόκηπο.

Στο δωμάτιο λάσπη, ένα νεροχύτη από σκυρόδεμα και κεραμίδια από ψαροκόκαλα είναι εξαιρετικά χαρακτηριστικά. Οι δερμάτινοι γάντζοι είναι από Made Measure.

Με την πάροδο των ετών, η εταιρία σχεδιασμού με έδρα την Νότια Αυστραλία Enoki συνεργάστηκε με την Susie και τον Andrew για εμπορικές επωνυμίες, έργα styling και μπλοκ πλύσης (σε συνεργασία με τους αρχιτέκτονες SW), γι 'αυτό ήταν φυσικό να συνεχίσει η εταιρία σε εγχώρια χωρητικότητα για την ιδιωτική ανακαίνιση του Susie και του Andrew.

Statuario μαρμάρινο benchtop στην αμερικανική δρυς στην κουζίνα. Αναμμένα κεραμικά φώτα «Potter» από κεραμικά Anchor.

Ένα διπλής όψης, βαρύ τζάκι προστέθηκε, χωρίζοντας ένα βυθισμένο σαλόνι από ένα καθιστικό στην άλλη πλευρά.

Δίπλα, προστέθηκαν νέα τραπεζάκια και κουζίνες ενιαίας διαρρύθμισης.

"Ενώ είναι γενναιόδωρο σε μέγεθος, κάθε χώρος έχει μια προσαρμοσμένη ζεστασιά που κουκούλια τους κατοίκους", λέει η Susanna. «Θέλαμε να δημιουργήσουμε μια περιοχή όπου η οικογένεια θα μπορούσε να συγκεντρωθεί - αλλά επίσης να χωριστεί εάν το επιθυμούν».

Ένα τζάκι με διπλή όψη, από βαρύ τούβλο, ζεσταίνει την κουζίνα, τους χώρους καθιστικού και τραπεζαρίας. Τα ανθεκτικά υλικά όπως ο ασβεστόλιθος, το τερακότα, η ξυλεία, το δέρμα και το μαλλί χρησιμοποιήθηκαν για να εναρμονιστούν με τις λεπτομέρειες του 19ου αιώνα που έμειναν άθικτες. Προσαρμοσμένη ξυλουργική σκάλα και βιβλιοθήκη. Τα φώτα κρεμαστών "Dreamweaver" από την Pop & Scott.

Επίσης μέρος της επέκτασης είναι ένας μεγάλος χώρος μαγειρικής και λάσπης με νεροχύτη από σκυρόδεμα για φυτά και μοσχεύματα κήπου.

"Αυτή ήταν μια προτεραιότητα για μένα", λέει η Susie από το συμπαγές δωμάτιο, σχεδιασμένο ως θάλαμος μετάβασης για να ρίξει εξωτερικά ενδύματα, λασπωμένες μπότες και αξεσουάρ εξωτερικού χώρου.

Ο εσωτερικός-εξωτερικός κόμβος που είναι επενδεδυμένος με κεραμίδια από πηλό με παραδοσιακά ντουλάπια σε στιλ ντουλάπας είναι ένα buffer μεταξύ αγροτικής υπαίθριας ζωής και εσωτερικής ηρεμίας.

Ένα μεγάλο δωμάτιο μαχαιροποιίας και λάσπης αποτέλεσε προτεραιότητα ως προσωρινή απομόνωση μεταξύ εσωτερικών και εξωτερικών χώρων, παρέχοντας ένα απαραίτητο σημείο για την εξώθηση των εξωτερικών ενδυμάτων.

Η πτέρυγα των παιδιών της αρχικής βίλας ανακατασκευάστηκε με την προσθήκη δύο λουτρών, και η κύρια κρεβατοκάμαρα επανήλθε με την περίοδο προέλευσης και μια νέα ensuite.

Ενώ οι αλλαγές ήταν σημαντικές, τα αρχικά στοιχεία του 19ου αιώνα στα υπάρχοντα δωμάτια παρέμειναν άθικτα.

"Η Susie ήθελε μια ζωντανή εμφάνιση με τις δημιουργικές ανέσεις, κάτι γήινο που έμοιαζε ότι υπήρχε εδώ και πολύ καιρό", λέει η σχεδιαστής της Enoki Αλεξάνδρα Moeck.

Αυτό επιλυθήκαμε με τη χρήση πλούσιων, ανθεκτικών υλικών που είναι καιρός και είναι συνηθισμένοι σε εξοχικές κατοικίες: ασβεστόλιθος, τερακότα, ξυλεία, δέρμα και μαλλί.

Στο καθιστικό, ένας συρόμενος πίνακας ξύλου κρατά την τηλεόραση εκτός λειτουργίας όταν δεν χρησιμοποιείται. Hans J Wegner 'CH25 Easy Καρέκλες' από τον Carl Hansen & Søn.

"Είχα μεγαλώσει σε ένα παλιό σπίτι και ήθελα το ίδιο για την οικογένειά μου, τους παχιούς πέτρινους τοίχους, τους κίονες με κισσό, την αρχική πρόσοψη, τα ψηλά ταβάνια, τις παλιές πόρτες και την βεράντα επιστροφής, "λέει η Susie, η οποία ευνοεί τα νωρίς το πρωί πριν ξυπνήσουν όλοι και το σπίτι είναι ακόμα ήσυχο, κάθονται στην τραπεζαρία με θέα το περίπατο crabapple.

Ακριβώς όπως η θέση του που είναι ιδανική για την καλλιέργεια σταφυλιών και την οινοποίηση με τα ξηρά καλοκαίρια και τις συνεχείς χειμερινές βροχοπτώσεις, αυτό είναι ένα σπίτι σχεδιασμένο για τις εποχές, με μεγάλες πόρτες να γλιστρήσουν ανοιχτές στις ζεστές μέρες και γεμάτους καναπέδες Jardan για κουκούλι σε ψυχρές νύχτες .

Για το κυρίως υπνοδωμάτιο υιοθετήθηκε ένα ηρεμιστικό μονοχρωματικό χρωματικό σχέδιο. Το φως μενταγιόν 'Fandango' είναι από την κυψέλη.

Το μπάνιο διαθέτει πλακάκια από μαρμάρινο πάτωμα με μανίκι σε παγωμένο πάγο από το Italia Ceramics. Τα διακοσμητικά και τελειώματα από ορείχαλκο προσθέτουν τη διαχρονική αισθητική του χώρου.

"Η σύντομη ήταν να δημιουργήσουμε ένα σπίτι ασυναγώνιστης άνεσης", λέει η Susanna.

"Τα αγροκτήματα έχουν από καιρό ιερό για εργατικές οικογένειες και αυτή η ανακαινισμένη βίλα είναι ακριβώς αυτή."

Ετικέτες:  Κουζίνα Saln Κουζίνες 

Ενδιαφέροντα Άρθρα

add
close