Αυτό το σύγχρονο οικογενειακό σπίτι στην αγροτική Βικτώρια δείχνει ότι το μεγαλύτερο είναι καλύτερο

Ποιος ζει εδώ : ο Deb Higgins, ένας ανώτερος υπάλληλος υποστήριξης της μάθησης μερικής απασχόλησης στο δημοτικό σχολείο. ο σύζυγός της Stuart, ο οποίος εργάζεται στη βιομηχανία ειδών ένδυσης. τα παιδιά τους, Liam, 19, Claudia, 18, Isobel, 15, και Lulu, 13, και ένα θηλαστικό κατοικίδιων ζώων, συμπεριλαμβανομένου ενός σκύλου ορεινού Βέρνης που ονομάζεται Bear, Harvey της γάτας και τρία άλογα.

Στυλ του σπιτιού : Ένα μονοκατοικία, σύγχρονο σπίτι πέντε υπνοδωματίων κοντά στο Geelong της Βικτώριας, που χτίστηκε για να ανταποκρίνεται στο περιβάλλον του και να καλύπτει τις ανάγκες μιας μεγάλης οικογένειας.

Χρονοδιάγραμμα : Περίπου ένα έτος σχεδιασμού και σχεδιασμού και σχεδόν ένα χρόνο για να οικοδομηθεί.

Χώρος διαβίωσης Ένα μεγάλο τείχος τζακιού Mt Angus ψαμμίτης κυριαρχεί σε αυτό το χώρο, που στέφεται από μια δυτική κόκκινη ξύλινη οροφή από κέδρο. Η οικογένεια μπορεί να συγκεντρωθεί στον άνετο καναπέ "Square Loungy" από το Weylandts. Έργα τέχνης: (στον αριστερό τοίχο) μπλοκ μνήμης Sid Dickens, Alfresco Emporium. (στο δεξί τοίχο) εκτύπωση Άγρια Άλογα από την Kara Rosenlund, (στο παράθυρο αντανάκλαση στα αριστερά) από τον Lloyd Kwilla, Red Rock Art, (08) 9169 3000, (που κλίνει από τον τοίχο φόντο) από Άγνωστο καλλιτέχνη.

Όπως λέει και η παροιμία, αν θέλετε κάτι να κάνετε, ζητήστε από ένα πολυάσχολο άτομο να το κάνει. Στην περίπτωση των Deb και Stuart Higgins, γονέων τεσσάρων παιδιών, αυτό «κάτι» ήταν ο σχεδιασμός και η οικοδόμηση ενός οικογενειακού σπιτιού στη μικρή πόλη Ceres, κοντά στο Geelong στη Βικτώρια. Και αυτό που θα μπορούσε και θα έπρεπε να ήταν μια αγχωτική επιχείρηση αποδείχθηκε ότι ήταν οτιδήποτε άλλο.

Τζάκι Έχει ενσωματωθεί τζάκι στο πέτρινο τοίχο στο σαλόνι.

Αγόρασαν το ακίνητο των 4, 8 εκταρίων το 2012 και ήταν κλειδωμένοι στον οικοδόμο Matt Wilson του Built By Wilson, ο οποίος τους έφερε σε επαφή με τον αρχιτέκτονα Dan Gayfer του Dan Gayfer Design. Το ζευγάρι αποφάσισε να μην ανακαινίσει το σπίτι της δεκαετίας του 1970 αλλά αντ 'αυτού δούλεψε με τον Dan σε ένα νέο μοντέρνο σχέδιο που θα παρέχει χώρο για κίνηση και ευελιξία να διασκεδάσει.

Κουζίνα και τραπεζαρία Το κουφώματα Blackbutt θυμίζει μια αίσθηση καταθέσεως, μαζί με ένα τραπέζι φαγητού «Farmhouse» και ένα παγκάκι «αποθήκη», και από τον Mark Tuckey. Οι δερμάτινες καρέκλες της Fenton & Fenton φέρνουν υφή αντίθεση. Καλλιτεχνήματα (παραπάνω, στο διάδρομο) και Skulls (παραπάνω), Marian Rennie. Οι τοίχοι είναι βαμμένοι στο εσωτερικό του χρώματος «Wash & Wear» στο «Natural White» του Dulux.

Ονειρέψου το

Μετά την αγορά του ακινήτου, ο Deb και ο Stuart πέρασαν ένα χρόνο επισκέπτοντας το site τα Σαββατοκύριακα για να κατανοήσουν καλύτερα τις συνθήκες και, το σημαντικότερο, πού ήταν οι βέλτιστες απόψεις. "Αυτό είναι, πρώτα απ 'όλα, ένα σπίτι για μας να ζούμε", λέει ο Deb. "Ως μαμά των τεσσάρων παιδιών, είμαι φανατικός για να διευκολύνω τη ζωή." Η σύντομη αναφορά τους στον Dan ήταν να σχεδιάσουν ευρύχωρους ανοιχτούς χώρους με συνδέσεις με τις απόψεις - όπως το Port Phillip Bay και τον ποταμό Barwon - και να δημιουργήσουν μέρη για να συγκεντρωθούν και να παίξουν.

Hall Ο διάδρομος οδηγεί σε ένα παράθυρο με εκτεταμένη θέα προς τα βόρεια και τα υπνοδωμάτια ξεκινούν προς τα αριστερά. Το εξωτερικό έχει αποτυπωθεί στο Colorbond Woodland Gray.

"Ο σχεδιασμός που απαιτείται για να φιλοξενήσει όλα τα είδη των ανθρώπων ανά πάσα στιγμή, " λέει ο Dan. «Αυτές δεν ήταν« ξεχωριστές »αλληλεπιδράσεις στα Χριστούγεννα, ήταν εγγενείς στον τρόπο ζωής της οικογένειας - παιδιά και ενήλικες που ασχολούνται με την εργασία, το σχολείο, τον αθλητισμό, την ψυχαγωγία, τη γεωργία και την ιππασία».

Ως εκ τούτου, το all-inclusive διάταξη του σπιτιού δίνει σε όλους τους χώρους να σαλόνι, να διασκεδάσουν και να μαγειρέψουν, και συνδυάζει τα γούστα του ζευγαριού. "Η γεύση του Stuart είναι αρκετά σύγχρονη, ενώ είμαι πιο γήινος. Ο Dan και ο Matt μπορούσαν να παντρευτούν τις ιδέες μας και να μας οδηγήσουν σε ένα ευτυχισμένο μέσο", λέει ο Deb.

Deb και η λίστα επιθυμιών του Stuart

  • κατοχή ενός τζακιού διπλής όψης ήταν πάντα ένα όνειρο της δικής μου", λέει ο Deb. «Ήθελα να μπορώ να το χρησιμοποιήσω σε μερικά διαφορετικά δωμάτια».
  • " Πολλά φυσικά υλικά όπως ξυλεία, σκυρόδεμα και πέτρα", λέει ο Stuart. "Ξέραμε ότι θέλαμε μια εκτεταμένη χρήση ξυλείας."
  • " Μεγάλοι χώροι . Έχουμε μια μεγάλη εκτεταμένη οικογένεια και θέλαμε ένα σπίτι που θα φιλοξενήσει όλους, ακόμα κι αν ο καιρός είναι φρικτός έξω », λέει ο Deb.

Κύριο υπνοδωμάτιο Αρχιτέκτονας Dan σχεδίασε τα περιμετρικά παράθυρα για να καταγράψει όλες τις διαθέσεις της ημέρας. "Βλέπουμε την ανατολή του ηλίου από εδώ, επειδή δεν έχουμε περσίδες ή κουρτίνες, και μπορούμε να παρακολουθήσουμε το ηλιοβασίλεμα", λέει ο Deb. "Είναι εκπληκτικό."

Σχεδιάστε το

"Είχαμε μια ισχυρή ιδέα για το τι θέλαμε και ο Dan είχε μια παρόμοια ισχυρή ιδέα για το πώς να χρησιμοποιήσει το περιβάλλον", λέει ο Stuart. Ευτυχώς, αυτός ο δημιουργικός αγώνας που έγινε στον ουρανό είχε ως αποτέλεσμα μια αρκετά ομαλή διαδικασία σχεδιασμού, ενώ οι Stuart και Deb κάνοντας λίγες αλλαγές στο αρχικό σχέδιο δαπέδου Dan υπέβαλαν. "Από τα πρώτα σχέδια, θα μπορούσαμε να δούμε ότι ο Dan ήταν πολύ κοντά στο σημείο όπου βρισκόμαστε», λέει ο Stuart.

Το Ensuite Time Pamper είναι ευτυχία σε ένα λουτρό πέτρας "Lucia" από τα μπάνια του ACS, που είναι τοποθετημένα για να απολαμβάνουν τη γραφική θέα. Τα ματ πλακάκια τοίχου και δαπέδου Basaltina στη Pietra είναι από τους περιπατητές στο Geelong.

Ο μονόφυλος σχεδιασμός σε σχήμα Τ εμπνέεται από το αμερικανικό ράντσο, με τα παράθυρα και τις βαθιές στεφάνες του, αλλά χρησιμοποιεί και το περιβάλλον του ως αναπόσπαστο μέρος του εσωτερικού και εξωτερικού σχεδιασμού, προσδίδοντας μια σύγχρονη συστροφή.

"Τα παράθυρα και οι πόρτες από το δάπεδο μέχρι την οροφή είναι ζωντανά έργα τέχνης που μπορούν να βιώσουν κατά τη διάρκεια της καθημερινότητας", λέει ο Dan. "Τα καθίσματα ξυλείας στο κυρίως δωμάτιο και τα υπνοδωμάτια παρέχουν το ιδανικό σημείο για να καθίσετε με ένα βιβλίο ή ένα φλιτζάνι καφέ, που παίρνει το πράσινο στο εξωτερικό. Η γραμμή χαμηλής γραμμής οροφής που συνήθως συνδέεται με την αρχιτεκτονική του ράντσο έχει επίσης αντικατασταθεί από ένα υψηλότερο -γυθισμένη στέγη, η οποία φέρνει μεγάλο χαρακτήρα στην κουζίνα / τραπεζαρία / καθιστικό. "

Ο εξωτερικός οικοδόμος Matt πρότεινε τη χρήση δυτικού κόκκινου κέδρου για την επένδυση. "Εξοικονόμηση ακραίες καιρικές συνθήκες και θα γκρίζω και μοιάζει με μια παλιά αγροικία", λέει ο Stuart. Από τα τοπικά λατομεία χρησιμοποιήθηκαν βράχοι για τα τοιχώματα του γκαζόν στον κήπο. Η επένδυση στέγης "Spandek" στο Monument, Colorbond.

Κάνε το

"Μάλλον ακούγεται τόσο ανέφικτος, αλλά αυτό ήταν πραγματικά ένα εύκολο, χαλαρό σχεδιασμό και διαδικασία κατασκευής", λέει ο Deb. "Ήταν απρόσκοπτη, δεν ήμασταν σε μια βιασύνη, έτσι δεν ήμασταν στην δουλειά όλη την ώρα, πιέζοντας."

Αυτή και η Stuart είχαν αρκετά σταθερές ιδέες για το επιθυμητό αποτέλεσμα, αλλά ήταν ευέλικτες όσον αφορά τις ιδιαιτερότητες και γρήγορα εξάλειψαν τυχόν διαφορές απόψεων επί τόπου. "Και αν δεν μπορούσαμε να συμφωνήσουμε, ήμασταν περισσότερο από ευτυχείς για τον Matt να έχει την τελική ψηφοφορία", λέει ο Deb με ένα γέλιο.

Κήπος Όταν σχεδιάζετε έναν κήπο, η συμβουλή μου είναι να περάσετε το χρόνο πριν από την κατασκευή για να βεβαιωθείτε ότι η ποιότητα του εδάφους είναι καλή ", λέει ο Stuart." Έπρεπε να κάνουμε πολλή δουλειά, αντικαθιστώντας το έδαφος για τις κλίνες του κήπου. Straight Back At You εκτύπωση από την Victoria Aguirre, Pampa.

Το αστείο αυτό το ζευγάρι δεν ήταν έτοιμο να ξεγελάσει σε μια περιοχή - τις μεγαλύτερες από τις κανονικές αναλογίες των δωματίων. "Είμαστε μια μεγάλη οικογένεια, με μια εκτεταμένη οικογένεια που είναι εδώ όλη την ώρα, οπότε απλά δεν θέλαμε να νιώθουμε γεμάτοι" λέει ο Deb.

Έχοντας δουλέψει ως επί το πλείστον σε έργα εσωτερικών πόλεων όπου ο χώρος είναι πριμοδοτημένος, ο Dan λέει ότι ήταν αρχικά διστακτικός να επωφεληθεί πλήρως από τις απεριόριστες παραμέτρους.

Πισίνα Μια εκπληκτική πισίνα κάνει το μεγαλύτερο μέρος του άφθονου διαθέσιμου χώρου. Πισίνα που χτίστηκε από μεγάλες πισίνες Ocean.

"Μετά από μια πιο ακριβή κατανόηση της συχνότητας των επισκεπτών στο σπίτι, ένιωθα ότι θα μπορούσαμε να είμαστε λιγότερο συγκρατημένοι", λέει. "Και η πλειοψηφία των δωματίων αυξήθηκε σε μέγεθος καθώς ο σχεδιασμός αναπτύχθηκε περαιτέρω."

Το αποτέλεσμα αυτής της εμμονής είναι τώρα ένα ζωντανό, αναπνεύσιμο οικογενειακό σπίτι που έχει την αίσθηση της ευκολίας, είτε είναι γεμάτο με έξι ή 60 άτομα. "Έμαθα νωρίς ότι η ιδιοκτησία μας ονομάζεται Anembo, η οποία είναι μια λέξη Aboriginal που σημαίνει" ειρηνικό μέρος ", λέει ο Deb. "Αυτό είναι ακριβώς πώς αισθάνεται. Μόλις έλθετε εδώ, είναι δύσκολο να φύγετε."

Moodboard (δεξιόστροφη από αριστερά προς τα δεξιά) Δερμάτινη καρέκλα τραπεζαρίας σε Teak and Tan, $ 450, Fenton & Fenton. Muito 'Studio' κρεμαστό φως, $ 625, Περιβάλλον. Bendemeer Estate No. 8 Οίκου Warren και Mahoney Architects (βλέπε στο εξώφυλλο των 100 Country Houses: Νέα αγροτική αρχιτεκτονική, εκδόθηκε από την Beth Browne (Image Publishing Group, 2009).) (Από αριστερά) Ο βασιλιάς του δάσους του Sid Dickens και Μπουτόν μνήμης «Mon Ami», 159 δολάρια το καθένα, το Alfresco Emporium.

Τα καλύτερα κομμάτια

  • " Η οροφή με επένδυση από κέδρο πραγματικά ζεσταίνει το σπίτι", λέει ο Stuart. "Αποφασίσαμε αυτό κατά τη διάρκεια της κατασκευής, όταν συνειδητοποιήσαμε πόσο μεγάλο ήταν το κύριο δωμάτιο."
  • "Τα χαμηλά παράθυρα στη μια πλευρά της κύριας αίθουσας σημαίνουν ότι τα μάτια σας τραβιούνται προς τα κάτω στον κήπο και όχι πίσω στο δρόμο", λέει ο Stuart. "Σας περιπλέκεται πάντα να κοιτάζετε προς την άποψη, η οποία είναι πραγματικά έξυπνη."
  • " Χωρίς κονιάματα ! Πολλές από τις επιλογές μας αφορούσαν την πρακτικότητα - επιστρέφει στον καθαρισμό ", λέει ο Deb. "Επιλέξαμε ένα συγκεκριμένο πάγκο για την κουζίνα γιατί δεν μου αρέσουν κεραμίδια".

Διδάγματα

"Κρατήστε τα πράγματα απλά.Αυτό μπορεί να είναι δύσκολο όταν βλέπετε εκπληκτικά σχέδια σε τηλεοπτικές εκπομπές και παγιδεύεστε με αυτό που είναι δημοφιλές, αλλά πάντα θέλαμε αυτό το σπίτι να είναι διαχρονικό", λέει ο Deb.

Μάθετε περισσότερα για το έργο του αρχιτέκτονα Dan Gayfer στο Dan Gayfer Design. Δείτε άλλα έργα του οικοδόμου Matt Wilson στο Built By Wilson.

Ετικέτες:  Παιδικά δωμάτια Κουζίνα Κουζίνες 

Ενδιαφέροντα Άρθρα

add
close