Αυτό το εξοχικό σπίτι Queenslander διαθέτει εύκολη εσωτερική υπαίθρια διαβίωση

Το αρχικό εξοχικό σπίτι Queenslander, ένα μικρό σπίτι με ελάχιστα φωτισμό, είχε πολύ μικρές διαστάσεις και, ασυνήθιστα, άφθονο τούβλο: υποδήματα, μεγάλο τζάκι διπλού μεγέθους και καμινάδα. Όμως, όπως είναι χαρακτηριστικό αυτού του τύπου κτιρίου, η αυλή ήταν τελείως αποκομμένη από το σπίτι και ήταν προσβάσιμη μόνο μέσω ενός πανωθιακού καταστρώματος.

Πισίνα Με το βιβλίο του κήπου, η σκιασμένη με jacaranda πισίνα διαθέτει τοιχογραφίες που αναπαριστούν στη γωνία του, εμπνευσμένες από το έργο του Ιταλού αρχιτέκτονα Carlo Scarpa.

Το Jayson Blight of Blight Η Rayner Architecture και η Melissa Blight του Twofold Studio ήθελαν να επανασυνδέσουν το τοπίο και το κτίριο. Στην ανακατασκευή και την επέκταση του οικογενειακού τους σπιτιού στο Highgate Hill, Brisbane, το ζευγάρι ξεκίνησε σχέσεις ανάμεσα στο εσωτερικό και στο εξωτερικό που ξεκινούν από την είσοδο του σπιτιού και εκτείνεται μέχρι το τέλος του μπλοκ των 520 τετραγωνικών μέτρων.

Πίσω όψη Η πρόσβαση στον πίσω κήπο αυτής της προσθήκης σε ένα εξοχικό σπίτι του 19ου αιώνα στο Brisbane βρίσκεται κάτω από μια σειρά από βήματα και αλλαγές στο επίπεδο που οδηγούν από ένα ημικλειδεμένο τούβλο-επενδυμένο ζωτικό χώρο. Το τούβλο συνεχίζεται κάτω από το σπίτι.

Ο διάλογος με το τοπίο αρχίζει στο επίπεδο του δρόμου. Κλείνοντας ένα μικρό μπροστινό κήπο και δέντρο, μια νέα γέφυρα και πάγκο προστέθηκαν στην βεράντα. Περαιτέρω στο χώρο, οι τοιχοποιίες ξεκινούν απλά ως τοίχοι και επεκτείνονται για να σχηματίσουν ένα γλυπτό άνοιγμα.

Ο χώρος διαβίωσης Ο νέος χώρος καθιστικού είναι προβολής στον κήπο. Μια αρχική καμινάδα τούβλο στο μπροστινό μέρος του σπιτιού αναφέρεται σε νέα τοιχοποιία στο πίσω μέρος.

Ένα ενσωματωμένο κάθισμα πλαισιώνει την διαμορφωμένη αυλή, η οποία τοποθετείται μεταξύ της νέας επέκτασης και του αρχικού σπιτιού. Η αμφισβήτηση της εγχώριας κλίμακας, η μνημειότητα του τοιχοποιίας θέτει τον τόνο για το νέο, ημι-υπαίθριο καθιστικό και τραπεζαρία.

Τοίχος Ένα τείχος εννέα μέτρων κατά μήκος του παρακείμενου ορίου ιδιοκτησίας αγκυρώνει την ανατολική άκρη του υπαίθριου χώρου διαβίωσης.

Από το σπίτι στον κήπο, το τούβλο αλλάζει από ένα μπεζ τούβλο Bowral σε ένα ανακυκλωμένο κόκκινο τούβλο από έναν παλιό κλίβανο του 1880. Η επισήμανση της μετάβασης στον πίσω κήπο είναι μια φυσική οδός ροής για το βρόχινο νερό που διασχίζει τη μέση της περιοχής και συνδέεται με τις γειτονικές ιδιότητες.

Πίσω βήματα Πέρα από το βάτραχο, που έχει σχεδιαστεί για να καταγράψει τη φυσική ροή του νερού στο μπλοκ, βρίσκεται μια τούβλο, βαθμιδωτή βεράντα με αρκετό χώρο για να κρατήσει ένα τζάκι και καθίσματα.

Στην χωρική ακολουθία που ξεκινάει από το τέλος του υπάρχοντος εξοχικού σπιτιού, το υπαίθριο δωμάτιο, η τραπεζαρία και η κουζίνα αποτελούν μια σύγχρονη πλατφόρμα. Η νέα προσθήκη διαθέτει την κουζίνα και την τραπεζαρία, με έναν ανασυρόμενο τοίχο, ο οποίος καθιστά τη σχέση με τον εξωτερικό χώρο και τον πίσω κήπο ανοιχτό. "Οι τοίχοι και τα δάπεδα εκτείνονται από το εσωτερικό, δημιουργώντας αυλές κήπου που μεγιστοποιούν την περιοχή της πόλης και, κυρίως, εμπλουτίζουν την κοινωνική μας εμπειρία με το τοπίο", λέει ο Jason.

Πρόκειται για ένα εκδομένο απόσπασμα από το Urban Sanctuary: Οι Νέοι εγχώριοι εξωτερικοί χώροι από την Άννα Τζόνσον και τον Richard Black, που δημοσιεύτηκε από τον Τάμεση & Hudson, $ 70.

Urban Sanctuary: Το New Domestic Outdoors παρουσιάζει εξαιρετικά σύγχρονα σπίτια από την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία που βρίσκονται σε αστικά περιβάλλοντα που διερευνούν και επιδεικνύουν νέους εφευρετικούς τρόπους ζωής με το ύπαιθρο.

Ετικέτες:  Κουζίνα Περιηγήσεις στο σπίτι Παιδικά δωμάτια 

Ενδιαφέροντα Άρθρα

add
close