Αυτή η βικτοριανή βεράντα με εσωτερική αυλή ανακαινίστηκε για να αφήσει το φως μέσα

Ποιος ζει εδώ : η Δανίκα, ερευνητής που επικεντρώνεται στην υγεία και τα ανθρώπινα δικαιώματα, ο σύζυγός της Lyndon, εταιρικός σύμβουλος, και οι γιοι τους, Archie, 10. Munroe, 6; και Elliot, 2.

Στυλ του σπιτιού : Μια βικτοριανή κατοικία στη Μελβούρνη έχει ενημερωθεί με μια εσωτερική αυλή και γέφυρα που συνδέει με ένα φωτεινό περίπτερο μέσα στον κήπο.

Χρονοδιάγραμμα : Η κατασκευή του νέου τμήματος και οι ενημερώσεις χρειάστηκαν 14 μήνες για να ολοκληρωθεί.

Συχνά μιλάμε για το σπίτι όπου είναι η καρδιά, αλλά για τη Ντανίκα, τον Λίντον και τους τρεις νέους γιους τους, η καρδιά πηγαίνει μέχρι το δρόμο. "Έχουμε μια μεγάλη κοινότητα, μια συμμορία δρόμου όπως την ονομάζουμε, όπου φροντίζουμε τα παιδιά του άλλου, μοιραζόμαστε το μαγείρεμα και μοιραζόμαστε τα αυτοκίνητα. Είναι υπέροχο", λέει η Δάνικα της αστικής φυλής που κατοικεί στη γειτονιά της Μελβούρνης.

Ήταν σημαντικό ότι μια ανακαίνιση της βικτωριανής ταράτσας που χρονολογείται να βγάζει την οικογένεια έξω για να συνδεθεί με τους ανθρώπους γύρω τους, ενώ φέρνοντας την ύπαιθρο μέσα. Ο αρχιτέκτονας Tim Hill του Tandem Design Studio ισορροπίασε τους στόχους τους με το άνοιγμα της ταράτσας σε ένα πύργο προσθέτοντας και δημιουργώντας μια διαδοχή ζωντανών χώρων με θέα προς το δρόμο, αλλά περιστρέφοντας γύρω από μια ιδιωτική αυλή.

Υπάρχει μια σκόπιμη έλλειψη τυφλών στο "look-out" της επέκτασης και τα παράθυρα συνδέουν την πλευρά του δρόμου του σπιτιού για να καλωσορίσουν τα χαμόγελα και τα κύματα των ανθρώπων που περνούν. "Είχα μεγαλώσει στη χώρα και η μαμά μου θα έβαζε πραγματικά τα φώτα μιας βραδιάς και θα ανοίξει τις κουρτίνες για να συνεργαστεί με τους άλλους", λέει η Ντανίκα. "Μου αρέσει πολύ η ιδέα ότι μπορείτε να ασχοληθείτε με την κοινότητα".

Εξωτερικά Ο πύργος και η γέφυρα στο παλιό σπίτι είναι επενδυμένα με πάνελ 'Nailstrip' από την Fielders με μεταλλικό φινίρισμα. "Η ιδέα ήταν να αντιπαραβληθεί και να ενισχυθεί η διαφορά ανάμεσα στο παλιό και το νέο όπου μπορούσαμε", λέει ο αρχιτέκτονας Tim Hill. Η επένδυση Blackbutt προσθέτει ζεστασιά, όπως συμβαίνει και στην περίφραξη της οθόνης Radial Timber στο Silvertop Ash.

Ενώ ήταν ένα μακροχρόνιο όνειρο για τη Ντάνικα να φωλιάζει σε ένα πανέμορφο παλιό σπίτι στην ταράτσα, οι πραγματικότητες της οποίας ήταν αναπόφευκτα σκοτεινό, κακώς αεριζόμενοι και στενοχωρημένοι σύντομα, είχε ψάξει για έμπνευση για makeover. Το βρήκε στις σελίδες του δέκατου έτους επετείου του Inside Out όπου απεικονίσαμε ένα σπίτι γεμάτο φως από τον αρχιτέκτονα Tim Hill.

Ζώντας / μελέτη Ένα καναπέ B & B Italia 'Bend' της Patricia Urquiola από το Space Furniture είναι μια καμπύλη προσθήκη σε αυτό το σύγχρονο χώρο. "Η υφή των τσιμεντένιων τοίχων και η επένδυση ξυλείας έχει μεγάλη ζεστασιά και απλότητα", λέει η Δανίκα.

"Υπήρξε μια ιαπωνική ευαισθησία στον τρόπο που έσυρε τα πράγματα από κοινού", λέει η Δανίκα. «Νομίζω ότι πάντα έβρισκα σε αυτή τη χρήση φυσικών υλικών και φωτός. Είχε μια εσωτερική αυλή, κάτι που είχα φανταστεί και για το σπίτι μας».

Μελέτη Το γραφείο στο μαύρο ξυλόγλυπτο φωτίζεται από πάνω και από την εσωτερική αυλή. Ο φεγγίτης παίρνει γύρω από τους περιορισμούς της κατασκευής, κλέβοντας το φως από πάνω. «Όταν βρέχει, είναι τόσο όμορφη που κοιτάζει ψηλά», λέει η Ντανίκα.

Η αυλή αποτελούσε το σημείο αγκυροβόλησης για τα σχέδια του Tim για το σπίτι τους. "Οι βικτοριανές βεράντες ακολουθούν συνήθως αυτούς τους άκαμπτους κανόνες - έναν κήπο μπροστά, ένα μικρό κήπο στο πίσω μέρος, αλλά αυτό έχει επίσης έναν κήπο στο μεταξύ και ένα κτίριο που βλέπει πάνω από το πράσινο γύρω του", λέει ο Tim.

Η ανθισμένη αυλή, με ένα δέντρο ceiba στο κέντρο, ευλογεί τους παρακείμενους χώρους με χρώμα, φως και ζωή.

Σκάλες Οι μεγάλες, στενοί φεγγίτες φωτίζουν τις αμερικανικές σκάλες ξύλου βελανιδιάς, όπου δημιουργείται ένα διακριτικό χειρολαβή στο ξυλουργικό. Το πλυντήριο είναι κρυμμένο στο ντουλάπι στο τέλος του διαδρόμου - ένα σιδερώστρα διπλώνει προς τα αριστερά, ενώ οι ξύλινες πόρτες απέναντι κρύβουν το πλυντήριο και το στεγνωτήριο.

Η εντυπωσιακή αρχιτεκτονική μορφή που ενώνει τώρα τη βικτωριανή βεράντα δεν είναι μια φανταστική δήλωση σχεδιασμού αλλά η απάντηση σε μια σειρά από μοναδικές προκλήσεις στο χώρο. "Τα εξωτερικά σχήματα - οι τρεις τόμοι, ελαφρώς περιστρεφόμενοι - δημιουργήθηκαν κυρίως λόγω περιορισμών πολεοδομικού σχεδιασμού και για να πάρουν φως από το γειτονικό ακίνητο ενώ αντιδρούσαν στα δικαιώματά τους", λέει ο Tim.

Κουζίνα Σε αυτό το αέρινο χώρο, η έξυπνη αποθήκη τοποθετείται κάτω από τις σκάλες. "Η κουζίνα απλώνεται σε όλο το πλάτος της ταράτσας, αλλά όταν δεν την χρησιμοποιείτε ενεργά, όλα διπλώνουν στα ντουλάπια" λέει ο Tim. Το ξυλουργικό ξυλότυλο διασπάται με οριζόντια πλαίσια από ορείχαλκο, που συμπληρώνεται με εξαρτήματα από ορείχαλκο. "Ήμουν συνειδητή ότι ο χώρος δεν είναι πολύ" ξυλώδης ". Μου αρέσει ο ορείχαλκος γιατί έχει μια όμορφη πατίνα που μεγαλώνει με την ηλικία", λέει η Δανίκα. Ξύλινες λαβές "Stealth", In-teria. Τραπέζι και καρέκλες Maruni 'Hiroshima' του Naoto Fukasawa, έπιπλα Luke.

«Όταν σηκώσαμε εκεί, συνειδητοποιήσαμε ότι όλος αυτός ο ανοιχτός χώρος βγήκε στο δρόμο και προτείναμε την γυάλινη γωνία, ώστε ο χώρος εκείνη την πλευρά του δωματίου να μην είναι καθόλου περιθωριακός».

Η παιχνιδιάρικη επιφυλακή διατηρεί την οικογένεια σε επαφή με το περιβάλλον τους. "Έχουμε μια απίστευτη θέα και έχουμε μια τέτοια ανάγνωση στην κοινότητα και τι συμβαίνει", λέει η Δανίκα. "Είναι όμορφο."

Υπνοδωμάτιο Το υπνοδωμάτιο στον επάνω όροφο είναι εξοπλισμένο με κουρτίνα από τον David Elliot της Design Excellence για να δημιουργήσει ένα πολυλειτουργικό χώρο που μπορεί να ξανασχεδιάζεται ως χώρος διαβίωσης κάτω από την πίστα. "Η υφή του σκυροδέματος και της ξυλείας έχει πολύ ζεστασιά", λέει η Δανίκα. Η γυάλινη γωνία λειτουργεί ως επίβλεψη στο δρόμο. "Είχα blinds μετρηθεί για εκείνο το δωμάτιο, αλλά δεν μπορούσα να φέρω τον εαυτό μου να θέσει το εμπόδιο επάνω", λέει η Danika. '90 ° 'φως τοίχου, Frama. Κρεβάτι, κ. Draper. Το ασημένιο μενταγιόν Vitra Akar A5 από τον Isamu Noguchi, Living Edge.

Οι στενοί φεγγίτες πάνω από τις σκάλες, τα μπάνια και κατά μήκος του τείχους πάνω από τις ζώνες διαβίωσης / μελέτης επιτρέπουν στο φως να διεισδύει στον χώρο με διακριτικό τρόπο. "Η στρατηγική ήταν να παρεμβαίνουμε όσο το δυνατόν περισσότερο για να δημιουργήσουμε φυσικό φως του ήλιου και ευκαιρίες αερισμού από πάνω προς τα κάτω", λέει ο Tim.

Ensuite "Οι διαστάσεις του ensuite είναι υπέροχα. Υπάρχει ένας φεγγίτης πάνω από το ντους, έτσι υπάρχει πολύς φωτισμός εκεί κατά τη διάρκεια της ημέρας", λέει η Danika. Τα πλακάκια τοιχοποιίας Mutina 'Tierras' της Patricia Urquiola από την Urban Edge Κεραμικά σε αντίθεση με τους χλωμούς τόνους ξυλείας.

Αυτό δεν σημαίνει ότι η ηλιόλουστη πλευρά του δρόμου έχει προβληθεί. Στην πραγματικότητα, στην κουζίνα και στους καθιστικούς χώρους, τα παράθυρα σκοπίμως πλαισιώνουν τη διέλευση πεζοπορίας. "Αντί να κρατήσει τον δρόμο έξω, η Δανίκα ήταν αρκετά χαρούμενη που ζούσε σε αρμονία με το δρόμο", λέει ο Tim.

Αίθριο Η γενναιόδωρη καμπίνα εκτείνεται από το υπνοδωμάτιο και στο διάδρομο, παρέχοντας επιπλέον αποθηκευτικό χώρο. Οι φεγγίτες παραπάνω επιτρέπουν άφθονο φυσικό φως στο σπίτι. Εργοστάσιο από τον David Elliot της Design Excellence, 0414 340 502.

Είναι μια τολμηρή κίνηση για μια εργαζόμενη μητέρα να αναλάβει το ρόλο του έργου που διαχειρίζεται μια ανακαίνιση, αλλά η Danika ήταν πρόκληση. "Δεν είμαι πολύ σίγουρος ότι θα το έκανα και πάλι", λέει. "Έχω δουλέψει καλά από πολλές απόψεις, επειδή επέτρεψε μια δημιουργική διαδικασία. Τα γούστα μου εξελίχθηκαν σημαντικά, γι 'αυτό απολάμβανα αρκετά τη λήψη αποφάσεων την τελευταία στιγμή." Υπάρχουν μερικά brass ντουλάπια στην κουζίνα και αυτή ήταν μια απόφαση που έγινε δύο εβδομάδες πριν που εισέρχονται. "

Courtyard "Αυτό το κομμάτι της Μελβούρνης βρίσκεται κοντά στην παραλία", λέει ο Tim. "Όταν χτυπήσει το καλοκαιρινό αεράκι, μπορείτε να ανοίξετε το σπίτι." Η Ντανίκα ανέθεσε στην Eckersley Garden Architecture να δημιουργήσει την πράσινη καρδιά του σπιτιού. Anston Αρχιτεκτονικές επιστρώσεις συνεχίζουν το εσωτερικό φινίρισμα σκυροδέματος. "Η Dichondra και οι ιθαγενείς βιολέτες συγχωνεύονται όμορφα μεταξύ των επιστρώσεων", λέει η Danika. Οι εξωτερικές πολυθρόνες Lionel, Jardan.

Βοήθησε τον Tim να εισέλθει στην αντιμετώπιση προβλημάτων όταν οι έμποροι επιχείρησαν να συμβιβαστούν. «Βρήκα ότι πρέπει πραγματικά να πιέσετε για πράγματα που είστε παθιασμένοι», λέει η Δανίκα.

Το όμορφο τσιμεντένιο τοίχο που εκτείνεται από το καθιστικό μέχρι την κρεβατοκάμαρα είναι απόδειξη ότι αξίζει να επιμείνουμε με το αρχικό μίγμα υλικών. "Ήταν να προσπαθήσουμε να χρησιμοποιήσουμε πράγματα που θα γηραιά με χάρη", λέει ο Tim.

Μελέτη "Η διαδοχή των χώρων στο ισόγειο είναι ένα μεγάλο δωμάτιο που έχει μια σειρά από συγκεκριμένες χρήσεις και χαρακτήρες στο δρόμο και δημιουργεί έναν ανοιχτό χώρο που είναι πολύ κοινωνικός." Αυτό είναι ένα ωραίο πράγμα για μια οικογένεια "λέει ο Tim .

Το σκυρόδεμα και η ξυλεία εξομαλύνουν τη σειρά των χώρων διαβίωσης, ξεκινώντας από την αρχική βεράντα με την κουζίνα και τις τραπεζαρίες και περνώντας μέσα στη νέα αυλή, τη μελέτη, το καθιστικό και τον κήπο. "Μάλλον ένα από τα αγαπημένα μου μέρη του σπιτιού μπορεί να ανοίξει όλες τις πόρτες για να δημιουργήσει αυτή την απρόσκοπτη εσωτερική-υπαίθρια εμπειρία", λέει η Δανίκα. "Αισθάνεται σαν ένας μεγάλος χώρος για όλους μας να απολαύσουμε μαζί".

Εξωτερικό "Νομίζω ότι ήταν πραγματικά γενναίος μετά από τη γυάλινη γωνία. Είναι υπέροχο και τόσο απροσδόκητο τόσο από το δρόμο όσο και από το εσωτερικό", λέει ο Tim.

Μάθετε περισσότερα για την εργασία του Tim στο Tandem Studio.

Ετικέτες:  Ανακαίνιση Κουζίνα Μπάνιο & Πλυντήριο 

Ενδιαφέροντα Άρθρα

add
close