Συμβουλές για την αναδημιουργία ενός φιλικού προς το περιβάλλον σπιτιού

Ο οικοδόμος Peter Earnshaw ήταν εξαιρετικά κατάλληλος για να επανασχεδιάσει αυτό το σπίτι της ανατολικής Μελβούρνης: έζησε για σχεδόν τρία χρόνια.

"Όταν οι ιδιοκτήτες το αγόρασαν, μου ζήτησαν να εκτιμήσω το δυναμικό ανακαίνισής του", λέει. "Η γυναίκα μου και εγώ είχαμε πουλήσει το σπίτι μας και ψάχναμε κάπου να νοικιάσουμε, γι 'αυτό πήραμε την ευκαιρία να εισέλθουμε".

Γρήγορα έγινε φανερό στον Πέτρο ότι, όσο πιο γοητευτικό ήταν το σπίτι του 1956, το έργο αυτό ήταν περισσότερο ανοικοδομημένο από την ανακαίνιση.

Το σπίτι κάθεται σε ένα τετράγωνο 1400m2 και είναι σκαρφαλωμένο στις όχθες ενός κολπίσκου που πλημμυρίζει τακτικά.

"Ούτε η ξυλεία ούτε η εξωτερική πέτρα ήταν σε οποιαδήποτε κατάσταση για επαναχρησιμοποίηση", λέει, "αλλά οι ιδιοκτήτες θέλησαν να διατηρήσουν την αίσθηση του σπιτιού, με τα εκτεταμένα παράθυρα και τη σύνδεσή του με τον θάμνο".

Χρειάστηκαν περισσότερα από πέντε χρόνια για την έγκριση της ανάπτυξης, με την ανακατασκευή να αρχίζει τελικά το 2015.

Ο σχιστόλιθος περιβάλλει το τζάκι στο σαλόνι, συνδέοντας απλά το εσωτερικό και το εξωτερικό.

Το νέο σπίτι ουσιαστικά χρησιμοποιεί το υπάρχον αποτύπωμα, αλλά επεκτείνει το χώρο διαβίωσης με ένα δεύτερο όροφο και διπλό γκαράζ.

Τοποθετημένος σε χαλύβδινους προβλήτες που βυθίστηκαν 4 μέτρα στο έδαφος, το πάτωμα του σπιτιού βρίσκεται 1, 5 μέτρα πάνω από την οροφή.

Αυτό το ύψος καθιστά τη συντήρηση δυσνόητη, οπότε ο Peter επέλεξε για ανθεκτική απόδοση και τσιμεντοκάλυψη.

Η εξωτερική επένδυση τσιμέντου επελέγη από τον Peter για τις ιδιότητες εύκολης φροντίδας του.

Συνολικά, το σπίτι διαθέτει μερικά εντυπωσιακά πράσινα χαρακτηριστικά - ηλιακούς συλλέκτες, δεξαμενή νερού 10.000 λίτρων κάτω από το σπίτι, σύστημα ανταλλαγής θερμότητας και εξαιρετική μόνωση - αλλά το χαρακτηριστικό αστέρι είναι αναμφίβολα τα λαμπρά παράθυρά του.

"Οι απόψεις των θάμνων γίνονται όμορφα, ζωντανά έργα τέχνης", λέει ο Peter. Παρόλο που γνώριζε καλά το σπίτι, ήταν άφωνος την πρώτη φορά που το πέρασε τελείως.

"Πήρα στα βλέμματα πάνω και κάτω από τον κολπίσκο, απέναντι από τα ώριμα ούλα, και απομακρύνθηκε."

Το κεντράρισμα ενός τετράγωνου παραθύρου στην κεντρική κρεβατοκάμαρα μετατρέπει την θέα του δέντρου σε ένα ζωντανό έργο τέχνης.

ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑ

Τα γενναιόδωρα, ενεργειακά αποδοτικά παράθυρα θα αποτελούσαν πάντα μια ουσιαστική ένταξη σε αυτό το σπίτι, λέει ο σχεδιαστής του κτιρίου Peter Earnshaw.

"Χρησιμοποιήσαμε σύνθετα παράθυρα Stegbar Siteline στα περισσότερα δωμάτια, επειδή μας επέτρεψαν να έχουμε πλαίσια κέδρου στο εσωτερικό και ανθεκτικό αλουμίνιο στο εξωτερικό".

Τα παράθυρα εικόνων εξασφαλίζουν ότι η ρύθμιση του δαπέδου είναι το πρώτο πράγμα που βλέπετε σε κάθε δωμάτιο.

Ένα παράθυρο πλάτους 4.5x2m πλάτους γυαλιού βρίσκεται ακριβώς απέναντι από την είσοδο.

Περνάει και τα δύο ορόφια του σπιτιού και δημιουργεί αμέσως μια σύνδεση με τον θάμνο και τον ποταμό πέρα.

Τα σκεπαστά παράθυρα πλαισιώνουν τη βορειοανατολική θέα από τα κλειστά δωμάτια και, επειδή τα περισσότερα παράθυρα είναι διπλά τζάμια, ενισχύουν την οικολογική πίστη του σπιτιού.

Ένα παράθυρο τέντας Stegbar Siteline συλλαμβάνει το αεράκι στον επάνω θάλαμο.

Δύο γωνιακά παράθυρα με πλευρικά άκρα φτερουγίζουν το τζάκι στο σαλόνι.

"Είναι απλά τζάμια, σε αντίθεση με τα διπλά τζάμια, έτσι καταλήξαμε με μια σαφή γωνία και αδιάκοπη θέα", λέει ο Peter.

«Τα σκιερά δέντρα και η τοποθεσία του κολπίσκου περιόρισαν τι μπορούσαμε να κάνουμε, αλλά συμπεριλάβαμε ακόμα πολλά πράσινα χαρακτηριστικά», λέει ο Peter.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΕΜΠΕΙΡΟΓΝΩΜΟΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ ΜΙΑΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ

  • Πηγαίνετε σε κάθε ανακατασκευή με καλή κατανόηση του τι απαιτεί το συμβούλιο σας. Αυτό θα σας εξοικονομήσει πολύ heartache, έξοδα και απογοήτευση αργότερα.
  • Η συναίνεση είναι να επιτρέψετε πέντε τοις εκατό για έκτακτη ανάγκη στον προϋπολογισμό, αλλά αν έχετε να κάνουμε με μια δύσκολη περιοχή ίσως χρειαστεί να επιτρέψετε περισσότερα, ίσως 10 τοις εκατό.
  • Εργασία με τα σωστά υλικά. Για παράδειγμα, γνωρίζαμε ότι οι αυξημένες απαιτήσεις ύψους για την κατασκευή σε μια περιοχή επιρρεπής σε πλημμύρες θα καθιστούσαν δυσκολότερη τη συντήρηση της διαδρομής. Χρησιμοποιήσαμε το περίβλημα Scyon Linea στο εξωτερικό επειδή είναι εξαιρετικά ανθεκτικό και απαιτεί ελάχιστη συντήρηση.
  • Το μεγαλύτερο δεν είναι πάντα καλύτερο. Δείτε τυχόν περιορισμούς χώρου που μπορεί να έχετε ως πρόκληση για να σχεδιάσετε το σπίτι σας πιο έξυπνο μέσα στο αποτύπωμα του.
  • Συμπεριλάβετε ορισμένες περιοχές "απόδραση", αν μπορείτε. Σε αυτό το σπίτι σχεδιάσαμε ένα μικρό χώρο καθιστικού κάτω από το σπίτι που είναι ήσυχο, προστατευμένο και μια υπέροχη ηλιοπαγίδα το χειμώνα.

Ετικέτες:  Ανακαίνιση Υπνοδωμάτια Saln 

Ενδιαφέροντα Άρθρα

add
close